home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.10.2022
FAPTUL DIVERS

MONICA MACOVEI ARE VARIANTA EI!

Poliția a chemat un expert care a formulat o concluzie preliminară. Se pare că fostul ministru al Justiției circula dinspre 2 Mai către Mangalia, a intrat într-o curbă și nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a intrat apoi pe contrasens, lovind frontal un motociclist în vârstă de 56 de ani. Într-o postare pe Facebook, Macovei a susținut că motociclistul a fost cel care a pătruns pe banda pe care circula ea și că este nevinovată. „Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea şi nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a maşinii, moment în care airbags s-au declanşat, cauciucul din stânga faţă s-a spart. Nu am pierdut controlul maşinii nicio secundă. (…)Sper ca motociclistul sa îşi revină”, a scris Monica Macovei, pe Facebook.În continuare, motociclistul se află internat pe secția de Terapie Intensivă și, după ce starea îi va permite, urmează să fie audiat. Poate ca ar fi bine daca Politia ar asculta si varianta motociclistului, dar sigur n-o va face!

RUSII N-AU SCRUPULE

Rachete ruse care au lovit luni Ucraina au încălcat spaţiul aerian al Republicii Moldova, au anunţat autorităţile de la Chişinău, transmite Reuters.Potrivit agenţiei de presă britanice, trei rachete de croazieră lansate de Rusia au traversat spaţiul aerian moldovenesc luni dimineaţă.”Trei rachete lansate de pe nave ruse din Marea Neagră asupra Ucrainei în această dimineaţă au traversat spaţiul aerian al Moldovei. Am dispus ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a oferi o explicaţie”, a scris pe Twitter ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.El a adăugat că Republica Moldova condamnă în ”cei mai puternici termeni posibili” încălcarea spaţiului său aerian şi ”agresiunea continuă a Rusiei împotriva Ucrainei”.Rusilor nu prea le pasaDaca sunt nervosi pot trimite si rachete care sa traverseze spatiul aerian al Americii!

PENTRU CA A FLUIERAT IN BISERICA, VANGHELIE E BUN DE PLATA!

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus ca fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie să-i plătească lui Victor Ponta despăgubiri de 10.000 de euro, pentru o declaraţie pe care fostul edil a făcut-o la o emisiune de televiziune.Iniţial, Tribunalul Bucureşti stabilise ca Vanghelie să achite 80.000 de euro, însă magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis apelul fostului primar şi au micşorat suma de şapte ori.„Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că îl obligă pe pârâtul Vanghelie Marian Daniel să plătească reclamantului Ponta Victor Viorel suma de 10.000 euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia CAB.10.000 de euro? Un fleac! Are balta peste!

BIDEN II “REEVALUEAZA”  P-AIA CARE NU-L ASCULTA!

Preşedintele american Joe Biden doreşte să ”reevalueze” relaţiile SUA cu Arabia Saudită, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe, după ce congresmeni influenţi au cerut oprirea livrărilor de arme către Riad în urma deciziei organizaţiei OPEC+, în care Arabia Saudită joacă un rol principal, de a reduce producţia de petrol, decizie contrară solicitărilor Washingtonului.Ecuatia e simpla:Adio petrol= Adio arme!

SA AI O CASA E UN LUX PE CARE STATUL IL TAXEAZA!

Nouă grilă notarială, care crește baza de impozitare a proprietăților cu până la 50 la sută, a trecut, azi, de votul senatorilor din Comisia Buget Finanțe. Nu însă fără discuții în contradictoriu. Nimeni nu pare cu adevărat mulțumit de nouă modalitate de calcul, deși parlamentarii coaliției susțin că totul depinde de autoritățile locale, care ar putea interveni pentru ca impozitul să crească sau să scadă. Legea mai poate fi încă modificată, înainte de votul din Camera Deputaților, for decizional.Nu e departe ziua in care vom sta toti cu chirie!

MICII INTREPRINZATORI SE IMPUTINEAZA VAZAND CU OCHII!

În ultimul an s-au închis de două ori mai multe firme decât s-au deschis, comparativ cu perioada similară a anului trecut.Astfel că s-au deschis suplimentar puțin peste două mii de firme dar sau închis suplimentar puțin peste patru mii de firme.De vină ar fi politica guvernului sau mai exact lipsa lor, creșterea prețurilor, instabilitatea fiscală. Ce atatea firme? Ce atatea locuri de munca?

CAND TIGANU’ A AJUNS IMPARAT, INTAI PE TAC-SU L-A SPANZURAT!

Primul dosar finalizat de Kovesi vizeaza un ….roman! Omul de afaceri Cătălin Hideg și firma Sanimed Internațional Impex SRL au fost trimiși, ieri, în judecată la Tribunalul București, fiind acuzați de spălare de bani și fraudarea unui proiect finanțat din fonduri UE. Rechizitoriul a fost întocmit de structura locală a Parchetului European. În dosar, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-a constituit parte civilă pentru a recupera prejudiciul de 3 milioane de euro. Luna trecută, un alt inculpat din această anchetă a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.Chiar sa fie romanii cei mai corupti din Europa?

LUPTA DINTRE INTELIGENTA ARTIFICIALA SI PROSTIA NATURALA!

Suntem martorii unor momente care vor intra în istorie. Un robot umanoid a vorbit pentru prima dată în Camera Lorzilor, parlamentul britanic. Ai-Da, primul robot artist din lume, a răspuns unei anchete despre tehnologie şi creativitate. Computerul care a pictat inclusiv portretul Reginei Elisabeta a început cu afirmaţii previzibile, dar a sfârşit prin a da un avertisment: oamenii şi roboţii nu pot fi mereu prieteni.Un prost nu poate fi prieten cu un destept!

TERORISTUL PLANETEI

Fostul ministru rus de externe Andrei Kozyrev a declarat marți pentru CNN că „teroarea este singurul lucru care i-a mai rămas” președintelui rus Vladimir Putin, „ca oricărui terorist mizerabil din lume”, scrie G4Media.ro.

Putin a lansat luni și marți atacuri cu rachete asupra Ucrainei pentru că „este disperat, pentru că a făcut calcule greșite”, a declarat Kozyrev pentru John Berman de la CNN.Kozyrev a detaliat ceea ce crede el că sunt „trei calcule greșite majore” ale lui Putin.„Una, că Ucraina ar putea fi învinsă în două, trei zile. În al doilea rând, că Statele Unite și Occidentul nu vor veni în ajutor pentru a-i ajuta pe ucraineni. Și, în al treilea rând, că a adus războiul acasă când a anunțat această mobilizare.”„Este disperat și se întoarce la ceea ce face: intimidare, adică amenință cu arme nucleare – pe care nu le va folosi – și acțiuni teroriste în Ucraina și în Rusia”, a mai spus el.Kozyrev a explicat de ce nu crede că Putin va folosi arme nucleare.„El este o ființă umană, așa că nu vrea să se sinucidă cu arme nucleare strategice”, a adăugat Kozyrev.Spunand ce a spus Kozyrev a facut o singura greseala! Dar una fatala!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!