home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.10.2022
FAPTUL DIVERS

SCHOLZ E CONSILIAT DE USR?

Scandal uriaș în guvernul Germaniei: cancelarul Scholz vrea să vândă Chinei, mai exact unui conglomerat controlat de statul chinez, o parte din portul Hamburg. Însă mai mulți demnitari se opun și spun că, în relația cu China, Scholz face aceleași greșeli ca și predecesorii săi în relația cu Rusia.Potrivit informațiilor Spiegel, există o dispută între Cancelaria Federală a lui Olaf Scholz (SPD) și mai multe ministere cu privire la aprobarea unei participări deja agreate a Chinei într-un terminal de containere din portul Hamburg (…) Toate cele șase ministere implicate în evaluarea investiției au respins acordul. Cu toate acestea, Cancelaria, la fel ca adminsitrația statului Hamburg, vor să se asigure că afacerea are loc”, scrie Der Spiegel. „Grupul Cosco din China ar dori să achiziționeze o parte din portul Hamburg. Ministrul Economiei respinge această tranzacție, dar social-democrații din Hamburg încă o doresc. Totul depinde de cancelar”, arată și Tagesspiege.BANII DESCHID ORICE USA SI INCHID ORICE GURA!

DRONELE TURCESTI SUNT BUNE,CELE IRANIENE TREBUIE SANCTIONATE!

UE sancționează Iranul pentru dronele kamikaze. Statele membre ale Uniunii Europene s-au pus de acord asupra unor sancţiuni care intră în vigoare joi împotriva a trei indivizi precum şi a unei entităţi care furnizează Rusiei drone iraniene utilizate în Ucraina, a anunţat preşedinţia cehă a UE.„După trei zile de discuţii, ambasadorii UE au aprobat măsuri împotriva unor entităţi care furnizează drone iraniene care lovesc Ucraina”, a anunţat preşedinţia pe Twitter.„Statele membre ale UE au decis să îngheţe bunurile a trei indivizi şi a unei entităţi responsabile de livrarea de drone”, potrivit preşedinţiei.Potrivit unei liste de sancţiuni consultate de AFP înainte de adoptarea lor, sancţiunile vizează în special compania iraniană Shahed Aviation Industries, legată de puternicii Gardieni ai Revoluţiei, şi trei responsabili militari, între care generalul Mohammed Hossein Bagheri, şeful de stat major al forţelor armate iraniene.„UE este de asemenea gata să extindă sancţiunile la alte patru entităţi care au figurat deja pe o listă de sancţiuni anterioare”, a adăugat preşedinţia cehă.Logica stalinista:prietenii dusmanilor nostri sunt dusmanii nostri!

SPECTACOL DE BALET;LACUL ROBOTILOR!

GoTech World, cel mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrală și de Est ce are loc pe 3 și 4 noiembrie, la Romexpo, Pavilionul B1, anunță prezența ca speaker vedetă a uneia dintre cele mai interesante figuri ale lumilor științifice și artistice, Dr. Merrit Moore.Merritt, balerină profesionistă, de talie mondială, dar și fizician cu specializare în fizică cuantică, a devenit celebră în ultimii ani, cu precădere în perioada pandemiei, prin conceperea și realizarea de coregrafii cu roboți industriali. Aceste acte ale spectacolului ce combină arta și tehnologia au fost prezentate în prestigioasele publicații TIME, Financial Times, BBC și Vogue.Balerina care învață roboții să danseze și performează cu ei în reprezentații unice a absolvit magna cum laude facultatea de fizică de la Harvard și un doctorat în fizică atomică și laser la Universitatea din Oxford.Daca s-a ajunds pana aici, maine , poimaine vom asculta roboti cantand manele!

IOHANNIS SIMTE CA I SE APROPIE IESIREA LA PENSIE!

Klaus Iohannis a declarat, joi, că propune o creștere a pensiilor ”mai mare decât a fost vehiculată până acum”, spunând că nu bătrânii sunt cei care trebuie să plătească prețul crizelor.Președintele României a făcut declarația în timpul unei conferințe de presă de la reuniunea Consiliului European, scrie G4Media.ro. ”Nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor””Știu că s-au vehiculat tot felul de propuneri, 10%, 11%, dar nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor. Când avem o inflație peste 15%, ar fi corect ca această creștere a pensiilor să țină cont de inflație, și creșterea trebuie să fie mai mare decât a fost până acum vehiculată.Nu știu dacă bugetul permite o creștere de 15%, dar cred că merită luate în considerare toate opțiunile și venit cu o creștere care compensează în bună măsură inflația. Trebuie atenție sporită pentru cei cu pensii mici, acolo apar problemele cele mai mari”, a transmis Klaus Iohannis, joi.Reactie fireasca! Maine, poimaine va fi si el pensionar si isi pregateste terenul!

UN PRIMAR IN CARE FIERBEAU HORMONII!

Un fost politist si fostul primar al Abrudului au fost filmatii facand sex cu minore!Din cercetări a reieșit faptul că materiale pornografice cu minore ar fi fost produse, stocate și transmise, prin intermediul unor sisteme informatice, de către persoanele bănuite, domiciliate în județul Alba, în special în unele localități din zona Munților Apuseni.Potrivit anchetatorilor, proxenetul ar fi improvizat un bordel și ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către 11 femei, dintre care 4 minore, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani. În camerele stabilimentului erau montate camere video, iar în referatul procurorilor se spune că „la serviciile minorelor care practicau prostituția, ar fi apelat cel puțin cinci persoane bănuite, cu privire la care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost înregistrate video”.Două dintre persoane ar fi, potrivit surselor citate de Alba24, fostul primar al orașului Abrud, Nicolae Simina (PSD) și un fost polițist al IPJ Alba. Un alt bărbat ar fi antrenor de fotbal, ar fi fost ridicat și el de mascați.Noi banuim de ce au ales minorele! Majorele cer mai mult!

BORIS JOHNSON REVINE PE CAI MARI!

Fostul premier britanic Boris Johnson este așteptat să intre în cursa pentru conducerea Partidului Conservator pentru a o înlocui pe Liz Truss, care și-a anunțat joi demisia.Acest lucru a fost dezvăluit editorului politic al Times, Stephen Swinford.„Mi s-a spus că se așteaptă ca Boris Johnson să intre în competiția pentru conducerea conservatorilor. Conduce o anchetă, dar, așa cum se spune, crede că este o chestiune de interes național”, a scris editorul pe Twitter.Reamintim că premierul britanic Liz Truss și-a anunțat intenția de a demisiona.Anunțul a fost făcut în cea de-a 45-a zi a mandatului său de prim-ministru. Mandatul ei a fost cel mai scurt din istorie.Din cauza turbulențelor economice provocate de adoptarea mini-bugetului, parlamentarii conservatori britanici au început să ceară public demisia premierului. Dar Truss însăși, deși și-a cerut scuze pentru greșelile sale, a exclus până acum o astfel de posibilitate.Englezii si-au dat seama ca e rau cu rau, dar mai rau fara rau!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!