home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
23.10.2022
FAPTUL DIVERS

CIOLACU-LUNGUL DRUM DE LA DORINTA LA PUTINTA!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri seara, la Slobozia, că îşi doreşte să fie făcută o majorare a pensiilor „cât mai mare” şi sustenabilă pentru perioada ce va urma, potrivit agenției de presă Agerpres.

Răspunzând unei întrebări privind declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind procentul de mărire a pensiilor, liderul PSD a răspuns că discuţia pe această temă trebuie să aibă loc în coaliţia de guvernare, cu specialişti.

„Da, mă deranjează personal această discuţie în spaţiul public cine oferă mai mult pensionarilor. Mă deranjează, cred că şi pe pensionari îi deranjează această dispută, care este neserioasă în spaţiul public. Această discuţie trebuie avută în cadrul coaliţiei, cu nişte specialişti din Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii, văzute care sunt priorităţile României şi în zona socială şi în zona economică. Îmi doresc să facem o mărire de pensii cât mai mare, sustenabilă pentru perioada care va urma, nu numai în România, în întreaga Europă. (…) Părerea mea este că trebuie să ieşim din această zonă simplistă de abordare, care e procentul mai mare şi care îl vântură primul în spaţiul public. Să ne aşezăm ca nişte oameni serioşi, am avut această discuţie cu domnul prim-ministru şi, categoric, în săptămânile următoare, fiindcă acum construim bugetul, o să ne aşezăm serios, cu toate echipele de lucru. În interiorul PSD se lucrează (…) şi o să venim cu propunerile în coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu.„Îmi pare foarte rău că s-a interpretat acest lucru ca un atac la preşedintele României, îmi pare foarte rău să am această direcţie, dar am vrut să se ştie adevărul. Când era prim-ministru domnul Cîţu, domnul preşedinte a spus că nu sunt bani pentru măriri de pensii şi atunci nu aveam nici criză energetică, nici război la frontiera României. Este normal ca preşedintele să iasă în spaţiul public şi să spună că nu trebuie să suporte pensionarii toată această inflaţie şi criză, un lucru total adevărat, pe care noi l-am spus şi acum doi ani de zile şi acum un an de zile, dar trebuie să spunem şi adevărul, de ce ne aflăm în anumite situaţii cu o datorie externă de aproape 50%, de ce am făcut cele mai multe împrumuturi, de ce plătim un miliard de euro vaccinuri neavând nevoie de această cantitate de vaccinuri, depăşea cu mult populaţia României, eu cred că trebuie că trebuie să fim nişte oameni politici responsabili şi să spunem întregul adevăr”, a mai declarat Ciolacu.Cu alte cuvinte:n-are  tata, ca v-ar da!

FIREA CREDE CA LA 55 DE ANI FEMEILE AU CHEF DE MUNCA!

Ministrul Gabriela Firea a anunțat că pregăteşte la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse măsuri pentru sprijinirea femeilor care au peste 55 de ani şi nu reuşesc să se mai angajeze.

  • ”Gândim facilităţi pentru companiile care vor fi deschise să angajeze femei încă active şi cu dorinţă de muncă”, spune ministrul.

”Femeile sunt puternice, remarcabile şi multe dintre ele excelează în domeniile în care activează. Ideea că femeile sunt bune doar la treburile casnice, familiale şi că nu pot fi lideri este învechită! Avem nenumărate exemple de femei care au succes în afaceri, administraţie, finanţe, sănătate, activism civic sau în politică. Acesta a fost unul dintre subiectele principale de discuţie la dezbaterea femeilor social democrate „Rolul femeii în familie şi societate”. OFSD Bucuresti continuă, astfel, o serie de întâlniri la care doamne de succes, cu renume în afaceri, sănătate sau sport împărtăşesc din experienţa lor şi fac schimb de idei pentru a îmbunătăţi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi”, spune Firea.Corect! Cand noua varsta de pensionare va fi 70-75 de ani, la 55 de ani e momentul s-ati incepi o cariera!

IATA DE CE S-A SCUMPIT MOTORINA!

Armata rusă a declarat duminică că a distrus un depozit cu 100.000 de tone de combustibil pentru forțele aeriene ucrainene, precum și mai multe depozite de muniții și un rezervor de motorină pentru vehiculele militare ucrainene, potrivit AFP.„Un depozit cu peste 100.000 de tone de combustibil pentru forțele aeriene ucrainene a fost distrus în apropiere de orașul Smela din regiunea Cerkask, în centrul Ucrainei”, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.Va dati seama cat s-ar fi scumpit motorina la noi daca rusii dadeau o astfel de lovitura? Sa zicem mersi ca a ajuns doar la 9lei/litrul!

XI JINPING REALES LA AL N-LEA CONGRES!

Partidul Comunist Chinez, aflat la putere, și-a încheiat sâmbătă Congresul din Marea Sală a Poporului cu mai multe amendamente la constituția partidului, care vor consolida statutul de lider al președintelui Xi Jinping și, în opinia Beijingului, poziția țării în lume.La Congresul care a durat o săptămână au participat 2.300 de delegați, toți adepți ai partidului. Congresul a deschis calea pentru ca Xi să aibă un al treilea mandat fără precedent, cimentându-i „poziția centrală” în conducerea țării.Anunțul oficial, însă, al celui de-al treilea mandat va veni în timpul sesiunilor legislative anuale din martie. În 2018, Xi a eliminat limita de două mandate prezidențiale, permițându-i să conducă pe termen nelimitat.Delegații au votat, de asemenea, pentru a înscrie în constituție opoziția față de independența Taiwanului. După aceea, Taipei a acuzat Beijingul că menține o „mentalitate veche”. „Facem apel la noua conducere a guvernului comunist chinez să renunțe la vechea sa mentalitate de invazie și confruntare și să rezolve diferendele prin mijloace pașnice, echitabile și realiste”, a declarat într-o declarație Consiliul pentru afaceri continentale din Taiwan.De raie mai scapa chinezii, dar de Xi JINPING n-au nici sansa!

DACA STINGI LUMINA, FA DRAGOSTE!

Ministrul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Marcel Spatar, i-a îndemnat pe cetățeni să economisească energia electrică în mod pașnic și să nu se certe dacă cineva a uitat să închidă un aparat electric.Spatar a publicat mai multe exemple pe pagina sa de Facebook, adăugând că criza energetică din țară nu ar trebui să fie un alt motiv de ceartă în familiile moldovenești.Spatar a descris în glumă posibilele conflicte în familii din cauza economiilor de energie.„Opriți aspiratorul și puneți mâna pe mătură, nu vedeți că e război în Ucraina? – Grisha i-a dat o palmă cu spirit civic lui Masha”, a fost un exemplu al ministrului.„În fiecare zi, în Moldova, mii de copii și femei sunt victime ale violenței domestice. Economisirea energiei electrice nu ar trebui să fie un alt motiv de ceartă. Dacă stingeți luminile, faceți dragoste”, a îndemnat Spatar.Vom avea o explozie demografica datorata crizei energetice?

MAI BINE PE FRONT DECAT IN PUSCARIE?

Număr uriaș de pușcăriași recrutați pentru frontul din Ucraina: potrivit unei declarații făcute de Olga Romanova, care conduce un ONG preocupat de situația din închisorile rusești, „Rusia în spatele gratiilor”, gruparea Wagner a recrutat circa 20.000 de deținuți. Însă rata deceselor în rândul acestora este uriașă, iar unii dezertează și fură.Declarația a fost făcută pentru agenția de presă Agenstovo („Agenția”), care a publicat știrea vineri. Romanova a spus că doar într-o săptămână gruparea de mercenari Wagner a scos din închisori 5.000 de deținuți pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina. Recrutările se fac acum în coloniile penitenciare de la est de Ural, în Asia, după ce, inițial, au fost golite pușcăriile din partea de vest a Rusiei,scriu ziarele! Uneori, libertatea e mult prea scump platita!

ELON MUSK VREA MAI PUTINI CIRIPITORI!

Elon Musk și-a propus să dea afară 75% din angajații de la Twitter pentru a crește performanță financiară a companiei. Cea mai mare parte a acestora erau utilizați pentru a modera postările și comentările, adică pentru cenzură. Elon Musk își dorește un internet mai liber și mai puțină cenzură dar să elimine și birocrația. Pariem ca pentru posturile ramase libere o sa angajeze roboti!

PATRIARHUL KIRILL DA EXPLICATII

Rusia a intrat in conflictul armat in Ucraina impotriva propriei sale vointe, a sustinut Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, intr-o predica tinuta duminica in regiunea Nijni Novgorod, in vestul Rusiei, potrivit EFE, citata de Agerpres.Ceea ce se intampla astazi nu este doar o alta campanie militara, un anumit tip de tensiune. Se pare ca multi au vrut sa stearga Rusia ortodoxa de pe fata pamantului”, a declarat patriarhul Kirill, citat de RIA Novosti.„Dar nu trebuie sa se intample asta, de aceea, astazi, rugaciunea noastra speciala este pentru autoritatile noastre, pentru armata noastra, pentru presedintele nostru, pentru toti cei de care depinde cu adevarat rezultatul acestei batalii, in care am intrat impotriva vointei noastre”, a afirmat Kirill, un sustinator fervent al campaniei militare ruse in tara vecina si al politicilor presedintelui Vladimir Putin.Mai ramanea sa dea vina pe Dumnezeu pentru intrarea Rusiei in Razboi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!