home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.10.2022
FAPTUL DIVERS

BUNICUTA HOATA

Nu, nu e vorba de Ion Iliescu!Bunicuța hoață este o femeie de 68 de ani din Bârlad, Vaslui, care a fost reținută de polițiști pentru furt. Ea a prădat o altă femeie, cu doar patru ani mai tânără, pe care a lăsat-o fără un rucsac în care avea 4.000 de lei.Polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut o femeie, în vârstă de 68 de ani, bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt, potrivit publicației Vremea Nouă.Pe data de 23 octombrie 2022, în zona pieței agroalimentare „Sf. Ilie” din municipiul Bârlad, bunicuța a furat 4000 de lei și, în decurs de doar câteva ore, a cheltuit jumătate din bani. Când a fost prinsă, doar jumătate din prejudiciu a fost recuperat.Potrivit polițiștilor, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi sustras din rucsacul purtat pe spate al persoanei vătămate, o femeie în vârstă de 66 de ani, din Bârlad, o borsetă în care se aflau 4.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%.„În aceeași zi, 23 octombrie, la ora 17.25, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii bârlădeni au dispus fată de femeia cercetată măsura retinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Probabil avea nevoie de bani ca sa-si achite abonamentul la sala de fitness si sa joace la pacanele!

NE-AM DAT DREKU!AVEM ARMATA CEA MAI TARE DIN PARCARE!

România este printre cele mai puternice forțe militare ale lumii, susține premierul Ciucă, ministrul interimar al Apărării. Premierul prezintă această idee într-un mesaj transmis de Ziua Armatei Române, 25 octombrie.„Profesionalism, responsabilitate, onoare, curaj și dăruire – acesta este profilul militarilor din Armata Română, confirmat de aprecierile primite constant din partea partenerilor și aliaților internaționali.Faptul că, anul acesta, raportul Global Firepower a urcat România în clasamentul celor mai puternice forțe militare ale lumii, poziționând-o ca cea de-a 11-a forță militară a Uniunii Europene și a 14-a a NATO, confirmă plus-valoarea pe care au adus-o Armatei Române cei peste 18 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică și procesul continuu de modernizare demarat de atunci”, precizează mesajul premierului.Conform raportului Global Firepower 2022, România este pe locul 38, din 142 de țări. Primele trei puteri militare ale lumii sunt SUA, Rusia și China. În Europa, după Rusia, primele puteri militare sunt indicate a fi Franța, Marea Britanie, Italia și Turcia.Pe hartie stam bine! Sa ne fereasca Dumnezeu sa vedem cum stam si in realitate!

RALUCA TURCAN-OCROTITOAREA NURCILOR SI BINEFACATOAREA SINSILELOR!

Creșterea și eutanasierea în scop comercial a șinșilelor și nurcilor ar putea fi interzise în România, potrivit unui proiect de lege semnat de RFaluca Turcan, alături de deputați și senatori liberali.Dincolo de alinierea la trendul european de închidere a fermelor în care sunt crescute diverse animale pentru blană, inițiatorii susțin că în România nu sunt respectate nici condițiile de viață și bunăstare a acestor animale.Parlamentarii PNL Gheorghe Pecingină, Raluca Turcan, Vetuța Stănescu, Marcel Vela, George Șișcu și Cristina Vecerdi au depus la Senat un proiect de completare a legii privind protecția animalelor.Potrivit acestuia, la Articolul 9 din Legea 205/2004, care spune că este interzisă eutanasierea câinilor, a pisicilor și a altor animale realizată cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege, excepție făcând animalele cu boli incurabile, se introduce un nou alineat: „Este interzisă creșterea și eutanasierea în scop comercial a tuturor speciilor de șinșila și a nurcilor”.Pentru a combate cruzimea față de animale, majoritatea țărilor membre ale Uniunii Europene fie au interzis, fie se află în proces de interzicere a creșterii animalelor de blană în ferme comerciale, spun inițiatorii proiectului în expunerea de motive.Asa, Raluco, nu te lasa! Ce tara civilizarta e aia care nu respecta sinsila si napastuieste nurca?

CIOABA SE JURA CA ROMII NU FURA!

Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor, a transmis prin intermediul unui clip video postat pe TikTok un mesaj pentru popoarele și comunitățile care consideră că romii fură de pe ogoare.”Când veți vedea pe ogoarele voastre un rom la cules, să nu aveți impresia că acesta a venit la furat. El a venit să-și ia partea pe care Dumnezeu a pus-o în sacii și în căruțele celorlalte popoare care au fost prezente la împărțirea bucatelor, însă reprezentantul romilor nu a știut despre ce este vorba și s-a prezentat acolo fără nici un sac sau vreo căruță.Astfel că el ne mai având timp cum să rezolve această problemă, a cerut celorlalte popoare care au fost prezente la această împărțire să fie de acord să primească în pungile acestora și în sacii lor și partea cuvenită romilor. Conform înțelegerii pe care a avut-o în acel timp, a fost că vor merge ei ulterior să-și ia de la popoarele acestea partea lor. Astfel că binecuvântarea poporului român a fost pusă în desagii și căruțele celor mai bogate popoare iar romii acum nu merg să fure și să își ia înapoi binecuvântările pe care ei le-au primit.” – a fost mesajul regelui Cioabă.OK,dar ce facem cand partea romilor depasestede zeci de ori partea celor care au trudit din primavara pana in toamna?

IOHANNIS SI-A REAMINTIT CA E SEFUL ARMATEI!

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat marţi, de la ora 14.00, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe agenda discuţiilor aflându-se evoluţia privind situaţia de securitate, în contextul războiului din Ucraina şi îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României. Conform Administraţiei Prezidenîiale, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la:– Evoluţii privind situaţia de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicaţii pentru România;– Îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României pentru asigurarea securităţii în domeniu prin adaptarea operativă şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie energetice, în contextul războiului din Ucraina; – Raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancţiuni, instituit pe plan internaţional, în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022;– Măsuri privind modernizarea Armatei României”, potrivit anunţului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.La şedinţa CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.Toate se vor rezolva “pas cu pas” Primul pas, la Pastele cailor!Al doilea pas, la kalendele grecesti!

SATANISTII UCRAINIENI SUNT LUATI IN VIZOR!

Consiliul de securitate al Rusiei a declanșat misiunea de „desatanizare” a Ucrainei, a anunțat un asistent al secretarului acestui consiliu. Alexei Pavlov a susținut, într-un articol din aif.ru, preluat de TASS, că chestiunea este urgentă, întrucât sunt sute de secte în Ucraina.O jurnalistă care monitorizează presa din Rusia, Julia Davies, scrie că acest mesaj vine după ce cel despre „denazificare” a eșuat. „Cred că, odată cu continuarea operațiunii militare speciale, devine tot mai urgent să declanșăm desatanizarea Ucrainei, așa cum a spus șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov”, a declarat Pavlov. El a spus că nu se știe câte secte operează în Ucraina, dar a estimat numărul lor la câteva sute.Renaste Inchizitia?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!