home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
27.10.2022
FAPTUL DIVERS

A MUNCIT DIN GREU SI ISI VEDE AVEREA SCOASA LA MEZAT!

ANAF scoate la licitaţie şase terenuri din Sectorul 1 ale Elenei Udrea. Este vorba despre şase terenuri din sectorul 1 al Capitalei pe care Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel şi Curtea Supremă au pus sechestru.Acesta este doar un prim lot, ANAF a mai scos la licitaţie şi maşinile fostului ministru şi urmează să fie licitate şi terenurile din localitatea Nana, judeţul Călăraşi.Între timp, Elena Udrea speră să scape de cele două dosare de corupţie, după decizia Curţii Constituţionale de a închide mii de dosare.Uite ce e soarta! Muncesti o viata din greu si vine ANAFUL si-ti strica batranetile!

CA PUSCARIASII, DOUA MILIOANE DE ROMANI PRIMESC PACHETE!

Aproape 2 milioane de români cu veniturile sub venitul minim garantat vor primi pachete cu alimente care cântăresc 24 de kilograme.Pachetele cu alimente luate din bani europeni vor ajunge la români din 1 noiembrie, pentru ca oamenii să le aibă înainte de Crăciun.Acestea conțin produse alimentare, de la ulei, făină, zahăr, conserve de carne de porc, de vită, inclusiv paste făinoase și vor fi împărţite oamenilor din 1 noiembrie, scrie Antena3 CNN.„Pachetele cu alimente se vor distribui începând cu data de 1 noiembrie, ele fac parte dintr-un program pe care noi l-am implementat începând cu anul 2017. Sunt pachete cu produse alimentare, au 24 de kilograme greutatea.Pachetele sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat, este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.Rau a ajuns tara asta daca oamenii traiesc din mila statului!

NU ARUNCI GUNOIUL UNDE TREBUIE, CHIRICA TE AMENDEAZA!

Gunoi neselectat, amenzi cu probă video. Gradul de colectare selectivă în România este unul scăzut, ajungând până în acest moment la doar 11%, penultimul loc din Uniunea Europeană.Astfel, tot mai multe oraşe din ţară caută soluţii pentru a-i determina pe cetăţeni să arunce corect deşeurile la punctele de colectare.Un demers s-a făcut şi în Iaşi, unde, începând cu vara anului 2020, Salubris SA a luat hotărârea de a monta camere de monitorizare în punctele gospodăreşti.Evident, pentru a urmări non-stop modul în care ieşenii aruncă deşeurile la pubelele de colectare selectivă. Urmarea: amenzi.Exista o solutie! Multi ieseni arunca gunoiul pe fereastra!

BUDAI SE SPALA PE MAINI!

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a spus joi la Antena 3 că poziția PSD este ca majorarea pensiilor să fie cu ”cel puțin 10%”, dar e refuzat să răspundă la întrebările repetate ale moderatorului dacă e posibilă o creștere cu 15%, așa cum a cerut președintele Klaus Iohannis.Budăi a spus ”rămân rezervat” atunci când a fost întrebat despre o posibilă creștere cu 15% a pensiilor, adăugând ”să nu ne jucăm cu speranțele seniorilor noștri”.Ministrul Budăi a mai spus că ”nu se pot crește pensiile diferențiat, ar fi neconstituțional”.”Cât de serioase sunt aceste propuneri ale PNL care mi-au cerut demisia când am anunțat o creștere de 10% a pensiilor?”, a întrebat Budăi.E clar! Daca ei au bani, pensionarii nu mai conteaza!

OXIGEN PENTRU PENALI

Fostul premier Victor Ponta, prezent marți seară în emisiunea lui Robert Turcescu, la B1 TV, a spus despre decizia ÎCCJ de marți că este o „reușită” a președintelui Klaus Iohannis, pe care nici el, Crin Antonescu sau Liviu Dragnea nu au atins-o: „Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13”.„Practic, cine nu a fost condamnat după 2014, a scăpat. E corect până la urmă. Să nu credeți că îmi pare rău. Dar ne amuzăm acum”, a mai declarat Victor Ponta în emisiunea de la B1TV.„Eu cred că scapă și mulți nevinovați, dar și mulți vinovați”, a mai adăugat Ponta.Udrea e prima care saluta aceasta decizie!

TROPA-TROPA, TROPA-TROPA, VIN RUSII IN EUROPA!

Unul dintre principalii propagandisti ai Kremlinului, Vladimir Soloviov, a amenintat ca Rusia poate mobiliza intre 10 si 15 milioane de soldati pentru a lansa o invazie asupra intregii Europe. „Ce armata au ei? Noi putem sa aducem la arme 10-15 milioane de oameni si vom porni la o plimbare prin Europa. Si cine ni se va impotrivi? Cati am ucis deja dintre ei in Ucraina? Daca ei nu inteleg, exista arma nucleara care sa-i lamureasca”, a declarat Soloviov intr-o emisiune in direct.Romanii nu se tem.In primele 30 de zile, Rares Bogdan ii desfiinteaza, cum a desfiintat pensiile speciale!

BANI DE PACANELE PENTRU LICEENI

Ministerul Educatiei  a anunțat joi, pe Facebook, că 20.948 de elevi vor beneficia de bursa „Bani de liceu”, în acest an școlar. Lista finală, după soluţionarea contestaţiilor, cu beneficiarii bursei a fost afişată joi pe site-ul ministerului. Numărul total de beneficiari este egal cu numărul de solicitanți eligibili. Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” este derulat de Ministerul Educaţiei începând cu anul 2004. Prin intermediul acestui program, fiecare beneficiar primește lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor conditiilor legale prevăzute, suma de 250 lei ca formă de sprijin în vederea Vanzatorii de etnobotanice sunt in extaz.Prevad cresteri substantiale de bani incasati zilnic!

TINETI MINTE TREI CUVINTE:MIRCEA GEOANA PRESEDINTE

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a avut, joi, o intervenție video în cadrul unei conferințe organizate la Academia de Studii Economice din București, în care vorbește despre un ”plan național ambițios” și fixează patru ”obiective strategice”.

”Atunci am crezut că, odată cu integrarea euro-atlantică a României, misiunea generației noastre s-a încheiat. M-am înșelat. Adevărata noastră Misiune de-abia acum începe. De aceea spun toate aceste lucruri, astăzi, aici!”, a declarat Mircea Geoană în intervenția la Conferința internațională privind ”Viitorul Europei”, ediția 13, organizată la ASE.Iata fragmente din discurs:

  • Unde e locul României în acest viitor? În Centrul acestuia. Trebuie să fim kilometrul zero al schimbărilor, borna de la care se măsoară fiecare pas. Sunt sigur că noi, românii am acumulat foarte multă forță și sunt conștient că am tăcut destul. Dar e momentul ca noi să ne regăsim vocea și să se alăturăm, pe deplin meritat, viitorului european.
  • Ce folos ca recuperăm teren față de media europeană, dacă indicatorii de dezvoltare umană rămân printre ultimii din Europa? Nu este de mirare ca tinerii continuă să emigreze. Nu este de mirare că elita intelectuală alege să se împlinească profesional în altă țară. Ne bucurăm că imigranții din Orientul Mijlociu sau Africa nu aleg sa rămână in Romania, însă cauzele acestei alegeri trebuie sa ne dea de gândit față de orice viitoare politică legată de demografie și atragere sau păstrare de forță de muncă. Dacă este să spunem ceva important, pe scurt, vedem cum economia crește, avem toate garanțiile de securitate, dar țara devine mai șubredă și vulnerabilă din interior. Din acest motiv putem numi aceasta situație Paradoxul Românesc.
  • Până nu vom găsi un răspuns onest, integrat și credibil cauzelor mai profunde ale acestui paradox romanesc, vom continua să creștem, fără însă să ne dezvoltam. Vom continua să clamăm faptul că suntem a 7-a țară în UE, însă vom evita, jenați și jenant, să recunoaștem că înotăm la coada ierarhiilor europene și internaționale.
  • Și eu am făcut parte dintre cei care au crezut că avatarurile istoriei s-au terminat pentru țara mea, atunci când ridicam steagul României la NATO sau semnam încheierea negocierilor de aderare in 2004 (fără MCV si cu Aderarea automată și necondiționată la Spațiul Schengen și la zona Euro la 5 ani după aderare). Atunci am crezut că, odată cu integrarea euro-atlantică a României, misiunea generației noastre s-a încheiat. M-am înșelat. Adevărata noastră Misiune de-abia acum începe. De aceea spun toate aceste lucruri, astăzi, aici!
  • Un Nou Proiect National ambițios, credibil și sustenabil în timp trebuie să-și propună câteva obiective strategice, asumate politic și în societate și urmărite apoi dincolo de ciclurile politice. Aș numi asta Busola Strategică, capul compas al direcției generale a țării pentru următorul deceniu. Fiecare partid sau coaliție de partide vor avea întreaga libertate să vină cu soluții proprii, inspirate din ideologia și viziunea lor politica.
  • Mulți vor spune că nu are rost să mai încercam, ca nu mai avem cu cine și cu ce și că mai bine ne vedem de viață. Si când mă domină resemnarea îmi amintesc de veșnic actualul istoric Neagu Djuvara și de viziunea lui asupra civilizațiilor. Spunea undeva că “popoarele lipsite o vreme de vitalitate istorică, au puterea de a renaște cu o forță uimitoare”. Poate ca a venit clipa sa renaștem. Și cum ar spune strămoșii noștri latini: “Non Ducor, Duco” – Nu mă las condus, Conduc!Vezi, Mihaela, dragostea mea, ce tare sunt?
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!