home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
01.11.2022
FAPTUL DIVERS

EU DROGAT? STATI S-O VEDETI PE MAICA-MEA!

Incident greu de crezut, la Craiova. Polițiștii au avut parte de un incident inedit: un șofer drogat și-a chemat în ajutor mama, care a venit cu mașina, dar tot drogată.Polițiști rutieri au oprit în trafic o mașină condusă de un tânăr, care s-a dovedit a fo sub influența substanțelor psihoactive. În urma testări, acesta a ieșit pozitiv la cannabis. Tânărul respectiv, în vâsrtă de 20 de ani, și-a sunat mama pentru a-i veni în ajutor. După o perioadă scurtă de timp a venit și aceasta, cu o altă mașină. Întrucât avea un comportament recalcitrant, polițiștii au decis să o testeze și pe femeia de 37 de ani. Surprinzător, și ea era tot sub influența substanțelor psihoactive. Potrivit rezultatelor testului, aceasta consumase amfetamină.Asa au aflat si politistii cine l-a initiat pe individ in tainele drogurilor!

PARTIDUL VERDE SE IMPLICA IN SPRIJINIREA SPORTULUI!

Partidul Verde solicită ministrului Sportului, Eduard Novak, în urma lecturii atente a strategiei Ministerului, ca varianta finală să conțină alocări concrete și priorități clare de finanțare și nu obiective generice, ca cele câteva zeci enunțate.“Unitatea de Management și Implementare (UMI) a Strategiei Naționale pentru Sport (SNS) 2022-2032 trebuie să funcționeze ca grup interministerial pentru finalizarea strategiei. Rolul grupului este de a realiza un plan de acțiune privind alocările preconizate, surse de finanțare și responsabilități concrete”, arată Verzii într-un comunicat de presă.Pentru ca strategia să își îndeplinească rolul de răspândire a sportului pentru toți, partidul propune trei obiective ambițioase, dar concrete, care să reiasă în urma negocierii cu ministerele Dezvoltării, al Educației și al Sănătății, dar și cu societatea civilă:Investiții în modernizarea a 5.000 de curți școlare pentru mișcare până în 2032, pentru a fi folosite atât în timpul orelor de curs, dar și în afara lor pentru a permite copiilor și rezidenților să practice diverse sporturi și jocuri în aer liber.O bază sportivă în fiecare cartier al României. În cazul în care crearea unei baze sportive noi nu e posibilă până în 2032, atunci e necesară reabilitarea unei baze sportive sau reamenajarea unui parc cu terenuri de sport și aparatură de fitness în fiecare cartier, astfel încât să fie posibilă practicarea unor sporturi, pornind de la nevoile specifice ale comunităților locale.Ce folos? Cu o floare nu se face primavara! Atata timp cat PNL, PSD si UDMR nu dau doi bani pe sprijinirea sportului de masa e greu sa urnesti ceva in Romania!

MAIA SANDU SE VREA IN EUROPA, PUTIN O VREA IN SIBERIA!

Republica Moldova şi România ”îşi croiesc” împreună soarta, ca parte a lumii libere, Chişinăul în drum spre UE, iar Bucureştiul ”mai puternic” în UE, a afirmat, marţi, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Conferinţa ”Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”, organizată la Palatul Parlamentului de la București.Pentru prima dată de când Republica Moldova şi-a declarat independenţa, preşedintele Republicii Moldova, alături de preşedintele României, îşi dau mâna în forul legislativ suprem al României pentru a veni cu un mesaj comun în faţa cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi, în aceste timpuri extrem de grele pentru toţi, Republica Moldova şi România nu doar îşi dau mâna, ci îşi croiesc împreună soarta, ca parte a lumii libere – Republica Moldova în drum spre Uniunea Europeană, România mai puternică în Uniunea Europeană”, a evidenţiat Maia Sandu.Am putea paria ca zilele Maiei la carma Moldovei sunt numarate! Numarate de Putin!

PANDEMIA I-A PROSTIT PE ELEVII AMERICANI!

Elevii din Statele Unite au înregistrat regrese istorice în procesul de învăţare după ce rezultatele la matematică şi la lectură au scăzut până la cele mai joase niveluri de dinainte de pandemia de COVID-19, potrivit rezultatelor unor examene naţionale publicate luni, cea mai recentă dovadă a efectelor negative pe care închiderea şcolilor l-a avut asupra şcolarilor, informează Reuters, citată de Agerpres.Notele la matematică au înregistrat cea mai mare scădere din istoria acestor testări, o tendinţă consecventă în cele mai multe dintre statele americane, precum şi în aproape toate grupurile demografice, potrivit Evaluării naţionale a progresului educaţional (NAEP) supranumită ”carnetul de note al ţării”.Testele au fost date de eşantioane reprezentative la nivel naţional alcătuite din elevi în clasa a patra şi a opta în perioada ianuarie-martie 2022.Dar de efectul pandemiei asupra lui Biden s-a ocupat cineva?

CA SA APRECIEM CALDURA PRIMITA DE LA SOARE…

Apa caldă şi căldura se scumpesc din nou la Bucureşti, după majorarea de acum şase luni. De la aproape 860 de lei, gigacaloria a ajuns o mie 150 de lei. Primarul Capitalei promite, însă că va majora subvenţia plătită de primărie. Doar că asta nu ţine de el. De votul consilierilor municipali depinde nota de plată pe care o vor plăti la iarnă aproape un milion 200 de mii de oameni. Vom plati apa calda mai scump si nici nu prea vom avea parte de ea.V a fi ca in bancul ceausist: LA SEMNALUL URMATOR VA FI APA CALDA…PIC, PIC, PIC! A fost apa calda!

MEDVEDEV CREDE CA OCCIDENTUL VREA SA DISPARA!

Numai o victorie deplină și finală a Rusiei în Ucraina este o garanție de protecție împotriva conflictului global spre care Occidentul împinge lumea. Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a scris acest lucru marți pe canalul său Telegram.”Să numim lucrurile pe nume. Țările occidentale împing lumea spre un război global. Și numai o victorie completă și finală a Rusiei este o garanție împotriva unui conflict global”, a scris politicianul, speculând asupra a ceea ce înseamnă de fapt faimoasa teză „Rusia nu poate fi lăsată să câștige războiul” a țărilor occidentale.Medvedev și-a invitat abonații să urmărească o „logică formală simplă”. „Dacă nu Rusia va câștiga, se pare că va câștiga Ucraina. Scopul Ucrainei în război este numit de regimul de la Kiev – returnarea tuturor teritoriilor care i-au aparținut anterior. Adică să le smulgă din Rusia. Aceasta este o amenințare la adresa existenței statului nostru și a dezintegrării actualei Rusii”, a spus el. Medvedev a concluzionat că o astfel de dispoziție este un motiv direct pentru a aplica clauza 19 din Cadrul politicii de stat a Rusiei pentru descurajarea nucleară. „Și atunci cine plănuiește un conflict nuclear, pot să întreb? Ce este aceasta, dacă nu o provocare directă a unui război mondial cu ajutorul armelor nucleare?”, a pus el o întrebare retorică.E clar! Occidentul s-a saturat de bine si vrea sa dispara!

BANI CASTIGATI CU TRUDA! A FUGIT CU UN SAC IN SPATE.IN SAC ERAU 280.000 LEI!

Un angajat al Poștei a furat un sac în care se aflau aproape 280.000 de lei.Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii au fost sesizați de un reprezentant al Poștei.Acesta a povestit că, marţi, în jurul orei 11:40, un șofer al Poştei l-a sesizat că un coleg a sustras un sac din interiorul autoutilitarei care transporta valori monetare. Totul s-a petrecut în timp ce maşina Poştei era oprită pe strada Eroului din Chiajna.În sac se afla suma de 278.000 de lei.Polițiștii au identificat suspectul. E vorba despre un bărbat de 30 de ani.Acum se fac cercetări pentru a-l găsi, în cauză fiind deschis dosar de urmărire penală pentru furt.Uite ca nu toti romanii fug de munca!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!