home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
02.11.2022
FAPTUL DIVERS

PUTIN OFERA CEREALE GRATIS!

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Moscova isi va rezerva dreptul de a parasi acordul in cazul in care Ucraina incalca garantiile de securitate pe care le-a oferit miercuri, relateaza APA, citand Tele Trader.„Daca ne retragem din acest acord in cazul incalcarii de catre Ucraina a obligatiilor sale, Moscova va furniza gratuit intreaga cantitate de cereale destinata tarilor sarace in cadrul acordului de cereale”, a subliniat Putin la sedinta Consiliului de Securitate al tarii.Tarile sarace se roaga la Dumnezeu ca Ucraina sa incalce tratatulcat mai curand!

ELON MUSK N-A PREA VENIT IN ROMANIA!

„Petrecerea lui Elon Musk la Castelul Bran” se dovedeste a fi un urias fake news din care au muscat toate marile televiziuni din Romania. Venirea lui Musk in Romania a fost tratata pe larg la marile televiziuni pornind de la o informatie care acum se dovedeste a fi falsa. Lia Doru-Trandafir, administratorul Castelului Bran, a confirmat pentru Cotidianul ca miliardarul american nu a venit in Romania. De asemenea, doi oficiali din MAI au declarat pentru Libertatea ca „Elon Musk nu a intrat in Romania. Nici Angelina Jolie nu a intrat in Romania”. „Fiind cetateni americani, ambii ar fi avut nevoie, indiferent care ar fi fost calea pe care ar fi venit in Romania, sa apara in evidenta unuia dintre punctele de frontiera ale tarii. Cei doi oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne, ambii cu pozitii de coordonare, acces la informatii si care au solicitat pastrarea confidentialitatii, fac parte din doua institutii separate, care, legal, ar fi trebuit sa stie de intrarea lui Elon Musk in tara”, scrie Libertatea.Petrecerea de Halloween de la Castelul Bran a fost organizata de fapt de un cuplu de afaceristi din SUA, Peter Thiel si sotul lui, Matt Danzeisen.Din pacate, cam asta e presa de la noi! Pentru cativa lei isi ridica poalele in cap!

UCRAINA AMENINTA IRANUL!

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Iranul a fost informat prin canale diplomatice despre consecințele trimiterii de către Teheran a unor noi livrări de arme de drone de atac și rachete balistice către Rusia, transmite CNN.Kuleba a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, că „amenințarea este reală” în ceea ce privește noile livrări de arme din partea Iranului.Marți, CNN a relatat că Iranul se pregătește să trimită aproximativ 1.000 de arme suplimentare, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune sol-sol și mai multe drone de atac, Rusiei pentru a le folosi în războiul acesteia împotriva Ucrainei, potrivit unor oficiali dintr-o țară occidentală care monitorizează îndeaproape programul de armament al Iranului.„Am spus și voi repeta din nou că, atunci când este vorba de complicitatea oricărei țări la agresiunea rusă și la uciderea cetățenilor noștri, vom fi absolut nemiloși în acțiunile noastre de răspuns, pentru că este vorba de protejarea statului nostru și a cetățenilor noștri”, a declarat Kuleba.„O decizie mult mai înțeleaptă pentru Iran ar fi să își reducă complet cooperarea militară, furnizarea către Rusia a oricăror arme folosite împotriva Ucrainei”, a adăugat Kuleba.Iranul a negat în mod repetat trimiterea de arme către Rusia, în ciuda dovezilor clare care demonstrează contrariul.Vai de ei! Purceaua-i moarta si le mai arde de amenintari!

PSD SI PNL PASEAZA PISICA DE LA UNII LA ALTII!

Nicolae Ciucă și PSD Marcel Ciolacu au vizitat miercuri fabrica IVECO Defence Vehicles, care livrează camioane pentru armata română. Din delegația guvernamentală a lipsit însă proaspătul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, o absență pe care premierul o explică printr-o „chestiune de necorelare” cu liderul PSD.Întrebat de ziariști de ce lipsește ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a răspuns:„Dl. ministru abia a reușit să preia portofoliul ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi și am crezut că îl anunță dl președinte Ciolacu, dânsul a considerat că îl anunț eu”.D-aia, cum spunea Lenin e bine sa ai si nevasta si amanta.Nevasta crede ca esti la amanta, amanta crede ca esti la nevasta si tu esti la biblioteca unde inveti, inveti, inveti!

CIOLACU VREA SA IA DE LA BOGATI SI SA DEA LA SARACI!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că nu îşi schimbă părerea şi crede în continuare că este nevoie de supraimpozitare, cu caracter temporar, a marilor afaceri, de peste 100 de milioane de euro.„Sunt în jur de 320 de mari companii în România, cu cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% din impozit pe profit, adică mai puţin de acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile româneşti. Această situaţie nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurenţial şi echitabil, de aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analişti sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de supraimpozitare, cu caracter temporar, a marilor afaceri, de peste 100 de milioane de euro. Dacă ar exista acest curaj politic pentru o asemenea soluţie am avea fonduri suplimentare pentru domenii cruciale precum Educaţia şi Sănătatea. Rămân consecvent şi cred că ar fi corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a marelui capital”, crede Ciolacu! Asa visa si Robin Hood sa ia de la bogati si sa dea la saraci pana in ziua in care a realizat ca si el e bogat!

SA TOT FACI COPII

Am aflat , pe surse, ca TOVARASUL Ciuca ar intentiona sa mareasca alocatiile de la 1 ianuarie 2023!Astfel, , copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, care în prezent primesc de la stat o alocație în valoare de 243 de lei, după majorare aceștia vor primi lunar 255 de lei. Alocația pentru copiii de până la 2 ani va fi majorată cu 30 de lei, de la 600 la 630 de lei.Sa vedeti acum explozie demografica!

MEDVEDEV:MOARTE PENTRU DUSMANII LUI PUTIN!

Dmitri Medvedev, vicepreședintele interimar al Consiliului de Securitate al Rusiei, dorește reintroducerea pedepsei capitale.El a declarat că sabotori „galben-albaștri”, care se opun politicii de stat rusești cu privire la invazia Ucrainei, au început să opereze în Rusia, comițând atacuri teroriste, scrie Kyiv Independent.Medvedev a spus că, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a existat o singură sentință „pentru astfel de nenorociți – execuție pe loc, fără proces”.„Dacă ești un trădător care a comis o astfel de crimă în timpul războiului, nu ai nici vârstă, nici naționalitate, nici măcar dreptul de a-ți proteja propria viață”, a spus Medvedev.Potrivit acestuia, în această categorie intră și cetățenii ruși care au incendiat birourile militare de recrutare și au cauzat daune altor clădiri ale statului.Reintroducerea pedepsei cu moartea este posibilă chiar și în cadrul actualei Constituții a Rusiei, a adăugat Medvedev.Cum zicea si Stalin:Cine nu e cu noi e impotriva noastra iar cine e impotriva noastra merita sa moara!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!