home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
09.11.2022
FAPTUL DIVERS

RUSII SE RETRAG INAINTE!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri ca este „incurajator” faptul ca ucrainenii „au reusit sa elibereze” mai multe teritorii, dupa ce Rusia a ordonat retragerea fortelor sale de pe malul vestic al raului Nipru, in regiunea Herson.Stoltenberg a facut acest comentariu in timp ce vorbea cu reporterii in fata Downing Street din Londra, dupa o intalnire cu premierul britanic Rishi Sunak.Intrebat despre situatia din Herson, Stoltenberg a spus: „Am vazut anuntul, dar, desigur, vom astepta sa vedem ce se intampla de fapt pe teren”.„Ceea ce stim este ca Rusia a fost impinsa inapoi, mai intai din nord, in jurul Kievului, apoi in est, in jurul Harkovului si apoi, de fapt, vedem, incet-incet, cum ucrainenii reusesc sa respinga fortele rusesti in sud, in jurul Hersonului. Asadar, este incurajator sa vedem cum curajoasele forte ucrainene reusesc sa elibereze mai mult teritoriu ucrainean”, a continuat el, citat de CNN.Intrebat mai tarziu, in timpul unui interviu pentru Sky News, despre retragerea din Herson, el a mai spus: „Face parte dintr-un tipar general sau dintr-o imagine de ansamblu pe care am vazut-o in ultima luna, ca Rusia a pierdut absolut tot elanul”.„Dar nu ar trebui sa subestimam Rusia, ei inca au capacitati”, a adaugat el. „Am vazut dronele, am vazut atacurile cu rachete. Aceasta arata ca Rusia inca poate provoca multe pagube”.E prea frumos sa fie adevarat! Din cate am mai citit si noi, niciun caine nu pleaca nebatut de la macelarie!

CLOTILDE ARMAND SE CREDE JEANNE D’ARC

Ia uitati cine duce lupta cea gra impotriva coruptiei! Clotilde Armand declara fara sa roseasca: „Am deranjat si voi deranja sistemul de fiecare data cand acesta functioneaza in defavoarea cetatenilor. Si am vazut reactia acestui sistem transpartinic inca din 2016. Au incercat sa zica lumii ca am furat bani de la Bechtel desi instanta mi-a dat dreptate ca nu am facut asta, m-au furat in 2016 la alegerile locale si au refuzat sa discute exceptia de neconstitutionalitate la CCR, au incercat sa zica ca am furat voturile la alegerile din 2020 desi justitia mi-a dat dreptate ca nu am facut asta, au facut din mine principalul inamic public si degeaba spune CNA ca sunt cel mai linsat om politic din tara fiindca asta nu conteaza. In lumina acestor lucruri descrise mai sus am stat neclintita de la obiectivul meu. Ani de zile. Iar PSDPNL si-au dat seama ca n-au nici o sansa sa castige atunci cand arma mea cea mai de pret este cinstea. Asa s-a nascut o sesizare la ANI scrisa de USL iar institutia asta (despre care am declarat ca am un respect) pare ca a functionat la ordin politic. Scopul acestui sistem putregait in coruptie este mai mult decat pervers: reprezentatii puterii vor sa induca cetatenilor ideea ca toti suntem la fel, toti fura, toti sunt necinstiti etc.”Cand cara saci de voturi in spinare o facea mai discret !

FACEM REACTOARE NUCLEARE CU BANI IMPRUMUTATI!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că cele două noi reactoare de la Cernavodă vor fi construite până în 2030. El a spus că faza lucrărilor preliminare, finanțată cu împrumutul SUA de 50 de milioane de dolari, va fi încheiată până în 2025, iar faza de construcție efectivă a proiectului celor două reactoare, finanțată cu un împrumut SUA de 3 miliarde de dolari, va fi încheiată până în 2030.De unde ne dau americanii trei miliarde de dolari imprumut?Sunt o parte din banii cu care am cumparat de la ei vechituri pe care oricum le aruncau!

GEORGE BUHNICI FILOSOFEAZA IAR! O FI DE LA ETNOBOTANICE?

Iata ce debiteaza el pe Twitter:”Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase, mai departe de casă. Câștigă salarii mai mari dar aduc aproape tot în bugetul familiei. Au sănătatea șvaițer de obicei după 45 și mor majoritar prin infarct, pentru că se cred de fier și nu se îngrijesc. Care e sexul mai tare?”Buhnici aduce în sprijinul enunțului său și o statistică medicală.Calculul e simplu:daca nu poti straluci prin inteligenta, o poti face prin prostie!

VANGHELIE-OANA MIZIL: S-A RUPT LANTUL DE IUBIRE SI INCEPE-A RUGINI!

Desi nu erau casatoriti, traiau impreuna o frumoasa poveste de dragoste! Dar toate au un sfarsit sui cei doi se despart! „Relația mea cu Oana este foarte naturală și normală! Ceea ce dumneavoastră nu știți este că atât eu, cât și doamna Oana suntem liberi în acest moment. Nu trebuie să anunțăm public în ce fel suntem liberi sau nu. În continuare relația noastră o să fie discretă. Tot ce pot să vă spun este că de un an, din cauza programului complicat, din cauza stresului și a tuturor problemelor, eu și soția mea nu mai avem o relație așa cum am avut în ultimii 28 de ani. Am stabilit că relația noastră trebuie să existe doar pentru educația copilului”, spunea, în urmă cu 11 ani, Marian Vanghelie, fostul edil de sector pentru click.ro „Un capitol din cartea vieții mele s-a încheiat! A fost frumos, a fost o experiență, a fost și dureros, a fost o binecuvântare! Domnul să ne lumineze calea!”, a fost mesajul postat de Oana Mizil în mediul online.Iubirile scurte sunt cele mai placute!

DE LA CLUJ PAN’ LA TANACU/NU-I PREMIER CA CIOLACU!

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că în luna mai va prelua funcţia de prim-ministru, dacă PSD va considera că este persoana potrivită.Întrebat cum comentează declaraţiile preşedintelui USR, Cătălin Drulă, conform căruia va evita să preia funcţia de prim-ministru în primăvara anului viitor, Ciolacu a negat acest lucru.„Şi nici pe dânsul (pe Cătălin Drulă, n.r.) nu o să îl propun. În mai o să fiu primul ministru al României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”, a arătat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.Cătălin Drulă a declarat, marţi, că, în opinia sa, la rotaţia din luna mai de anul viitor, PSD şi Marcel Ciolacu nu vor prelua şefia Executivului, pentru a nu deconta „proasta guvernare”A  sa, Marcelino! Arata-le ca esti mai tare ca fularul!

CATE-O MASINA PENTRU FIECARE ANGAJAT AL GUVERNULUI!

Aproape 700 de mașini sunt la dispoziția a 15 ministere și a Secretariatului General al Guvernului pentru angajații lor din București. Mai exact, e vorba de 671 de autoturisme, care presupun costuri semnificative lunare și anuale cu întreținerea lor, arată datele obținute de Economedia de la majoritatea ministerelor. Numărul nu este însă complet, pentru că nu toate instituțiile au răspuns solicitării noastre de a afla câte mașini are fiecare minister, câți șoferi are angajați și câți bani cheltuie fiecare minister cu aceste mașini, potrivit economedia.ro.Lasa ca vine Simion la putere si masinile vor fi inlocuite cu trotinete! Nu, nu trotinete electrice!

UCRAINENII VOR UN ALT CRACIUN!

Decizie simbolică a Bisericii Ortodoxe Ucrainene: Crăciunul poate fi sărbătorit și pe 25 decembrie, cum se întâmplă în vestul Europei, şi pe 7 ianuarie, la fel ca ruşii.Biserica a luat această decizie pentru a le permite ucrainenilor să nu mai sărbătorească această sărbătoare religioasă în acelaţi timp cu ruşii, scrie The Guardian.Trecerea la data de 25 decembrie face parte dintr-un proces național mai amplu de dezmembrare a simbolurilor Rusiei, Uniunii Sovietice și comunismului, care a luat amploare în 2014, când Putin a anexat Crimeea și a declanșat o revoltă pro-Moscova în regiunea de est Donbas.Patriarhul rus Chiril, care şi-a exprimat în mai multe rânduri susţinerea faţă de invazia rusă a Ucrainei, a dat asigurări că militarilor ruşi ucişi în Războiul rus din Ucraina li se vor ”spăla” toate păcatele.Le propunem ucrainenilor sa serbeze Craciunul de Halloween!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!