home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
10.11.2022
FAPTUL DIVERS

GUVERNANTII VOR GUVERNA CU COJOACE PE EI!

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban i-a propus primarului general al Capitalei Nicuşor Dan să suspende livrarea energiei termice în clădirile guvernamentale până când „guvernul PSDNL” va înţelege şi va plăti sumele datorate PMB.„În cazul în care guvernul PSDNL nu înţelege de vorbă bună, ar fi perfect justificată o decizie a primarului general de suspendare a livrării energiei termice către clădirile guvernamentale până când guvernul plăteşte primăriei capitalei sumele de bani datorate conform prevederilor legale. Mai bine să le îngheţe ţurloaiele guvernanţilor decât să sufere de frig bucureştenii”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.Nu se va ajunge acolo.Va aparea o OUG care va obliga populatia sa plateasca datoriile!

ALINA GORGHIU O IA PE URMELE ELENEI UDREA!

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, prezentă la deschiderea Târgului de Turism de la Romexpo, i-a invitat pe români să vizitețe județul din care provine, Argeș, prezentând câteva dintre obiectivele turistice.Alina Gorghiu provine din judeţul Argeş și a dat exemplul acestui judeţ, arătând că, deşi este judeţul cu cei mai înalţi mulţi din ţară, nu are o pârtie pentru schi.”Argeșul este județul cu cei mai înalți mulți din țară, dar nu există o pârtie pentru schi. Eu sper ca această situație să fie corectată. Pârtia Molivișu trebuie să fie prioritate”, a completat președintele Senatului.Ea regretă că județul din care provine nu are stand la a 46-a ediţie a Târgului de turism al României, dar i-a invitat pe turişti să viziteze acest judeţ, prezentând câteva dintre obiectivele turistice argeşene.”Puțină lume știe că în Argeș avem trei mănăstiri rupestre: Cetățuia, Nămăiești și Corbi. Ele pot fi vizitate foarte ușor din București. Acestea, dar și alte mănăstiri argeșene (Tutana, Văleni, Aninoasa, Slănic), Trivale (lângă Pitești) sunt destinații ideale pentru turism ecumenic.Ne inseala pe noi memoria sau parca Elena Udrea propovaduia turismul ecumenic?

O FI FOST CITU???

Un băiețel în vârstă de 4 ani și-a băgat o bilă de cauciuc în nas, joi după-amiază, la o grădiniță din sectorul 2. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF), incidentul a avut loc la Grădinița „La Turn”, situată pe Șoseaua Morarilor nr. 2, potrivit gandul.ro.După apelul la 112, la fața locului a fost trimisă de urgență o ambulanță, dar până la sosirea acesteia a intervenit un voluntar care participa la programul „Există un erou in fiecare din voi”. Copilul introdusese în nas o bilă de cauciuc de la o mașinuță, iar bărbatul l-a pus sa sufle nasul, moment în care obiectul străin a ieșit.Ei, da! Asta da stire de prima pagina! D-aia se vand ziarele cum se vand!Pai cte bilute si-a bagat Citu in nas, ar fi umplut ziarele cu astfel de “stiri”!

PREOTUL CU KALASNIKOV!

Președintele rus Vladimir Putin i-a acordat preotului Mihail Vasiliev titlul de Erou al Rusiei. Acest lucru a fost anunțat pe site-ul Kremlinului.

„Pentru curajul și eroismul de care a dat dovadă în îndeplinirea îndatoririlor civile, să se acorde titlul de Erou al Federației Ruse lui Mihail Vladimirovici Vasiliev, arhipăstor, cleric al diecezei de Moscova (postum)”, se arată în decret.Moartea arhipăstorului a devenit cunoscută în ziua de 6 noiembrie. Biserica Ortodoxă Rusă a precizat, fără detalii, că acesta a murit în timpul operațiunilor militare din Ucraina.Vasiliev a fost rectorul Bisericii Martirului Barbara și Sfântul Ilie Muromets, un substitut patriarhal din satul Vlasikha, regiunea Moscova. Acesta este templul de la sediul central al Forțelor de rachete strategice rusești.El a devenit cunoscut în toamna anului 2022, după un interviu în care le-a sfătuit pe femei să nască mai mult, pentru a nu mai fi atât de îngrozitor să trimită copiii la război. „Fiecărei doamne i-a fost îngăduit de Dumnezeu să dea naștere la mulți copii. Iar dacă o doamnă, îndeplinind această poruncă „fiți roditori și înmulțiți-vă”, a refuzat mijloacele artificiale de întrerupere a sarcinii, în cel mai larg spectru, atunci este evident că va avea mai mult de un copil. Acest lucru înseamnă că nu va mai fi atât de dureros și de înfricoșător pentru ea să se despartă de ea, chiar dacă doar pentru o perioadă de timp. Nu este atât de rău pe cât pare. Dumnezeu nu-l va da, porcul nu-l va mânca”, a spus Vasiliev.Vasiliev a fost pe câmpurile de luptă, a fost în Cecenia, Kosovo, Bosnia și Siria și a făcut 11 salturi cu parașuta, dintre care ultimul s-a soldat cu o fractură de coloană vertebrală. Deja umbla cu kalasnikovul in Rai!

BIDEN VREA SA EVITE RAZBOIUL CU CHINA TURNAND GAZ PE FOC!

Biden și Xi se vor întâlni. Preşedintele american Joe Biden se va întâlni cu omologul său Xi Jinping pe 14 noiembrie, în Bali (Indonezia), pe marginea summitului G20, a anunţat joi Casa Albă, într-un moment de vii tensiuni între cele două superputeri.Cei doi lideri, care vor avea prima întâlnire în persoană de la alegerea lui Joe Biden, vor discuta despre cum „să gestioneze în mod responsabil” rivalitatea între China şi SUA, încercând în acelaşi timp „să lucreze împreună acolo unde interesele noastre concordă”, a anunţat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, reluând formulele utilizate de obicei de americani.Joe Biden şi Xi Jinping, care au discutat deja de mai multe ori telefonic şi prin videoconferinţă, vor evoca, de asemenea, o serie de subiecte „internaţionale şi regionale”, a indicat ea, însă fără a menţiona explicit problema Taiwanului, o sursă majoră de tensiuni.„Ceea ce vreau să fac împreună cu el, atunci când vom discuta, este să stabilim tipul de linii roşii” pe care trebuie să le respectăm, a declarat miercuri liderul democrat în cadrul unei conferinţe de presă de la Washington.„Doctrina privind Taiwanul nu s-a schimbat deloc”, a repetat Biden, evitând să reafirme cuvintele care au iritat Beijingul, potrivit cărora armata americană va apăra Taiwanul dacă este atacat.Xi Jinping a obţinut luna trecută un al treilea mandat cu prilejul congresului Partidului Comunist Chinez, întârindu-şi statutul de cel mai puternic preşedinte chinez de la Mao Tze-Dun. Asta provoacă temeri în Taiwan, dar şi la Washington, ca nu cumva China să-şi intensifice eforturile pentru a obţine reunificarea cu insula.E bine, dar tare ne e teama ca Biden n-o sa mai stie de ce s-a intalnit cu Xi Jinping si o sa mai trimita vreo baba in Taiwan, intaratandu-i pe chinezi!

RUSII SE PREGATESC DE APOCALIPSA!

Rușii pot testa torpila nucleară Poseidon. Statele Unite au observat în ultimele săptămâni pregătiri ale navelor militare ruseşti pentru un posibil test cu torpila cu propulsie nucleară Poseidon, a declarat joi postului CNN un oficial american.Descrisă şi ca „arma Apocalipsei”, torpila Poseidon este o armă de nouă generaţie ce poate transporta muniţii atât convenţionale, cât şi nucleare. Echipată cu o ogivă nucleară, ea poate provoca un tsunami radioactiv în zonele de coastă. Propulsia sa nucleară îi oferă o rază de acţiune practic nelimitată. Însă potrivit Rusiei, dar şi unor experţi occidentali, această armă nu va intra în dotarea armatei ruse mai devreme de anul 2027.Printre ambarcaţiunile militare ruse care au luat parte la pregătirile observate de Pentagon se numără şi Belgorod, un submarin purtător de rachete de croazieră modificat pentru operaţiuni speciale şi care poate lansa vehicule subacvatice fără echipaj, inclusiv torpila Poseidon.

CIOLACU SE IA DE PENSIOARA LUI CIUCA!

Președintele PSD Marcel Ciolacu a realizat un atac sub centură asupra lui Nicolae Ciucă, referindu-se la pensia sa specială. Acesta susține că nu este normal ca pensiile mici să fie crescute procentual la fel ca pensiile mari. El a făcut o trimitere directă la pensia specială a lui Nicolae Ciucă atunci când a spus că pensiile mari, de peste 18.000 de lei, nu trebuie mărite. Aceasta este exact pensia specială a premierului.PRACTIC PSD preia programul politic al AUR. George Simion a propus ca pensiile mici să fie crescute cu o sumă mai mare iar cele speciale să fie impozitate. AUR propune o creștere în valoare absolută, adică cu o sumă egală la toată lumea.De ce să dăm și la bogați și la săraci 10% când putem da la toți 500 de lei ?Premierul liberal Nicolae Ciucă are o pensie specială iar aceasta este mai mare de 18.000 de lei pe lună, în fiecare lună. Pe lângă pensia specială premierul mai primește și indemnizație de parlamentar și pe cea de ministru. Per total Nicolae Ciucă pleacă lunar acasă cu aproape 15.000 de euro, o sumă colosală pentru România. Cand se bat frate cu frate, nici dracu’ nu-i mai desparte!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!