home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.11.2022
FAPTUL DIVERS

SA VEDEM DACA AU CURAJ SA NU NE PRIMEASCA IN SCHENGEN!

Deputatul PNL Pavel Popescu amenință, într-o postare pe Facebook, cu legi împotriva firmelor austriece și olandeze dacă România nu este acceptată în Schengen. În plus, liberalul îi acuză de „atitudine antiromânească” pe oamenii care îl critică, relatează G4Media.ro.Dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”, a scris Pavel Popescu duminică, pe pagina sa de Facebook.Liberalul susține că „o bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture”.„Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare «acasă, în centrală». Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat”, mai afirmă Popescu.Au, au, au ce tremura olandezii de frica si austriecii de teama!

CIUCA DIXIT:COPACEL, COPACEL PNL VA MERGE PE PROPRIILE PICIOARE!

Premierul Nicolae Ciucă se detașează de PSD și afirmă că la viitoarele alegeri, PNL nu se mai bazează pe actualii parteneri de guvernare. “La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții”, a completat acesta pe Facebook.Ciucă amintește „provocările” pe care le are de înfruntat partidul său.„Prima provocare a PNL ține de gestionarea crizei și schimbările unui mediu internațional marcat de incertitudine. PNL a înțeles să-și asume în acest context internațional complicat un comportament care să fie responsabil, în interesul românilor și al României”, a scris liderul PNL pe Facebook.Ciucă își continuă mesajul subliniind că cea de-a doua provocare ține de felul în care partidul său își proiectează viitorul și „soluțiile pentru acest viitor”: „PNL are datoria să definească pe termen mediu și lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanțele economice, politice și instituționale la peste 30 de ani de la Revoluție, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăși”.„A treia provocare ne privește pe noi înșine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid și ca mod de funcționare. Avem nevoie de acest proces de reflecție și introspecție pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită”, a mai adăugat Ciucă.Premierul își încheie mesajul afirmând că acțiunile prezente de la nivelul guvernării sunt demonstrative pentru „societatea românească în ansamblu”. El a promis că la viitoarele alegeri, liberalii vor sta pe picioarele lor, fără să se mai bazeze pe partenerii de guvernare.„La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înțelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior”.Cum zice poetul:”S-a rupt lantul de iubire si incepe-a rugini/Nu te mai gandi la mine, ce a fost nu va mai fi!

IRANUL II INVATA PE RUSI SA FACA DRONE!

Iranul și Rusia au ajuns la un acord pentru a produce drone pe teritoriul rusesc. Potrivit ziarului, Moscova a ajuns la un acord nepublic cu Teheranul pentru a începe să producă sute de drone pe teritoriul rusesc.Trei oficiali au declarat, sub rezerva anonimatului, că oficialii ruși și iranieni au finalizat acordul în timpul unei întâlniri în Iran la începutul lunii noiembrie, iar ambele țări se mișcă rapid pentru a transfera proiecte și componente cheie care ar putea permite începerea producției în câteva luni.Pentru Moscova, acordul ar putea răspunde unei nevoi critice de muniții de înaltă precizie, care sunt în criză după nouă luni de lupte. Potrivit oficialilor, acordul oferă, de asemenea, beneficii economice și politice semnificative pentru Iran.La contrapartida, rusii au sa-i invete pe iranieni sa faca bombe nucleare!

MOBILIZAREA II FACE PE RUSI DEPRESIVI!

Rușii la sfârșitul celei de-a opta luni de război au înregistrat o creștere a plângerilor de depresie, aceasta a început după 21 septembrie, când a fost declarată mobilizarea în Rusia.După 21 septembrie, ziua în care a fost anunțată mobilizarea parțială în țară, sociologii au raportat o creștere a nivelului de anxietate în rândul rușilor. Centrele de asistență psihologică intervievate au confirmat: numărul de plângeri a crescut în comparație cu luna februarie, când a început războiul.Până în vară, numărul persoanelor care se plâng de stres a scăzut la minimul ultimului an.Specialiștii au observat că nu a existat o creștere serioasă a numărului de plângeri de la izbucnirea războiului, notează Pravda.Un centru psihologic a declarat că, în primele două săptămâni, a primit solicitări de tipul „ce să fac” și „cum să fac față anxietății”, dar apoi numărul de cereri a scăzut semnificativ.Reamintim că în septembrie, înainte de mobilizare, 70% dintre ruși încă susțineau războiul Rusiei împotriva Ucrainei.Vrei razboi, trebuie sa accepti si mobilizarea.Nu poti sa faci o omleta fara sa spargi ouale!

ENERGIE, ENERGIE VREA SI TRANSNISTRIA O FELIE!

Regimul separatist din Tiraspol vrea să perceapă o taxă pentru importul energiei electrice din România de către R. Moldova, în condițiile în care curentul vine pe la nodul energetic de la Cuciurgan.Potrivit experților din R. Moldova, problema transnistrenilor este că ei fără gazul gratuit de la ruși și fără exportul energiei nu au suficienți bani în buget pentru achitarea pensiilor și salariilor.R. Moldova se confruntă cu o criză energetică fără precedent urmare a sistării livrărilor de către centrala de la Cuciurgan. Respectiv, Chișinăul s-a reorientat pe piața din România și cumpără energie electrică de la OMV Petrom – 50 MW/h și 35 MW de la Nuclearelectrica la un preț de 90 euro MW. Restul energiei electrice e cumpărată de pe bursa românească OPCOM la prețuri care ajung și la 380 euro pentru MW/h.Firesc! Unde e un ban de luat, e si o mana intinsa!

DONALD TRUMP ARE IAR CU CE SA SE JOACE!

Patronul Tesla, Elon Musk, a restabilit contul de pe Twitter al lui Donald Trump, acesta fiind blocat din ianuarie 2021. Peste 51% dintre utilizatorii rețelei au votat pentru deblocarea contului fostului președinte, în cadrul unui sondaj ad-hoc organizat de Musk. „Poporul s-a exprimat. Trump va fi repus. Vox Populi, Vox Dei”, a comunicat Elon Musk, după rezultatul unui sondaj lansat în rândul abonaţilor săi. Majoritatea au votat în favoarea revenirii politicianului republican pe platformă.Contul de Twitter al lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori înainte de a fi interzis, a început să strângă din nou urmăritori după reactivare și a ajuns la peste 52 de milioane.Donald Trump a anunțat anterior că își va crea propria platformă, după ce paginile sale de Twitter, Facebook, Instagram, YouTube și SnapChat au fost blocate. S-a întâmplat în ianuarie 2021, după ce clădirea Capitoliului fusese luată cu asalt de către susținătorii lui Trump.In semn de protest,Biden ar trebui sa-si inchida contul!

O BAIE TE POATE DUCE LA PSIHIATRU!

Un bărbat a ajuns la psihiatrie după ce a făcut baie în fântâna abia amenajată. Incidentul a avut loc aseară la „Fântâna cu Pești”, un loc emblematic din Piața Victoriei, din Timişoara. Bărbatul de 58 de ani s-a dezbrăcat și a intrat în apă, spre indignarea celor care se plimbau prin oraș. „Polițiștii locali care patrulau în zona centrală au fost sesizați aseară, în jurul orei 18.15,că un bărbat face baie în fântâna cu pești din Piața Victoriei. Aceștia l-au preluat și l-au predat unui echipaj al ambulantei sosit la fata locului. Bărbatul de 58 de ani, din Timișoara, a fost transportat la clinica de psihiatrie de pe strada Iancu Văcărescu pentru investigații, fiind însoțit de un echipaj al politiei locale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.Trebuia arestat imediat!Potrivit directivelor UE, baie se face numai in doi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!