home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
21.11.2022
FAPTUL DIVERS

TERAPIE INTENSIVA CU MANELE!

Două asistente medicale de la Spitalul Orășenesc „Sfântul Ștefan“ din Rovinari, județul Gorj, s-au filmat ascultând manele în timpul programului de lucru. În clipul care circulă pe reţelele sociale, se observă cum una dintre asistente vorbește la telefonul fix, iar cealaltă îi dă peste mână, atenţionând-o astfel să danseze alături de ea.Conducerea spitalului din Rovinari a anunțat că filmarea a fost realizată la începutul acestui an, iar cele două angajate au fost sancționate întrucât conducerea a considerat că atitudinea lor aduce prejudicii spitalului.Ooooof, viaaaaataaa meaaaaa/Nu scap din spital cu ea!

CIUCA BAGA MANA IN BUZUNAR

„Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută”, arată premierul Nicolae Ciucă într-o postare despre majorarea pensiilor. Acesta anunță și o creștere a alocațiilor și a unor indemnizații.Conform premierului, în ședința coaliției de guvernare care a avut loc luni seară s-au decis următoarele:

Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului. „Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută”, arată premierul Nicolae Ciucă într-o postare despre majorarea pensiilor. Acesta anunță și o creștere a alocațiilor și a unor indemnizații.

Conform premierului, în ședința coaliției de guvernare care a avut loc luni seară s-au decis următoarele:

Pentru pensiile pe contributivitate, am decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Totodată, anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:

1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

„Vom acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

Am convenit, de asemenea, ca alocațiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizație, iar

indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război să fie actualizate cu rata inflației, începând din 2018, însemnând o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută.

De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%”, transmite Ciucă.Mare bucurie pentru pensionari! Cu maririle lui Ciuca si cu ce mai primesc de pomana daca stau cu mana intinsa in fata bisericii, au sanse sa supravietuiasca !

“SPECIALISTII” NOSTRI SUNT LA MANA HACKERILOR!

Incident de securitate la dezbaterea privind proiectul de Lege pentru securitatea și apărarea cibernetică a României. Un colaj de imagini cu conținut explicit pentru adulți a fost afișat pe ecranul care asigura legătura cu participanții online, conectați la dezbatere prin platforma Zoom, notează jurnaliștii Captura.Dezbaterea a fost organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica.O dovada in plus ca angajam diletanti in loc sa angajam profesionisti!

NU-I RAU SA FII BOGAT!

O clădire cu 27 de etaje este locuință pentru șase oameni în cea mai săracă zonă a Indiei. Antilia este casa celui mai bogat om din India, Mukesh Ambani, și a familiei sale de 5 persoane.Clădirea poate fi numită o capodopera arhitecturală sau chiar un monument hedonist, dar nu doar o casă. Este estimată la două miliarde de dolari și are o înălțime de aproximativ 170 de metri, adică aproape de două ori mai înaltă decât Big Ben.Numită Antilia, după o insulă mitică din Atlantic, clădirea din Mumbai poate egala orice altă casă de miliardar din întreaga lume, inclusiv Palatul Buckingham. Locuinţa are o suprafaţă de peste 37.000 metri pătrați și cuprinde șase etaje subterane care servesc drept parcare, cu o capacitate de 170 de mașini, trei heliporturi, iar pentru administrarea ei sunt angajate 600 de persoane.Cum zice si filosoful: Decat batran, bolnav si sarac, mai bine tanar,sanatos si bogat!

DE CRACIUN VOM TAIA PORCI ARTIFICIALI?

Carnea crescută în laborator nu dăunează sănătății, motiv pentru care, în curând, va ajunge pe rafturile magazinelor, susțin americanii. Un producător din California a primit avizul FDA care atestă că produsul său, carne de pui crescută în bioreactoare, este sigur și poate fi consumat.Carnea fabricată în laborator are toate șansele să ajungă pe rafturile magazinelor, iar mai apoi în farfuriile oamenilor.Un producător din California a primit recent avizul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), principalul regulator în domeniu din Statele Unite.Documentul atestă că produsul companiei, mai exact carne de pui crescută în bioreactoare, este sigur şi poate fi consumat.„Agenţia a evaluat informaţiile prezentate de UPSIDE Foods despre alimentele realizate din cultura celulelor de găină şi nu mai are alte nelămuriri legate de siguranţă”, se arată într-un comunicat al FDA.Uma Valeti, fondatorul companiei, a spus că „este un moment de cotitură în istoria alimentaţiei”.Porcii din gospodariile romanilor saluta aceasta initiativa si spera sa supravietuiasca Sarbatorilor!

PESTE CINCI ANI VOM CITI LA LUMINA LUMANARII!

Marii consumatori de energie au proiecte de producţie pro­prie ca o măsură de protecţie faţă de creşterea explo­zi­vă a preţului electricităţii, dar şi ca o plasă de siguranţă pentru sărăcia energetică naţională care va deveni tot mai vizibilă în următorii cinci ani. Deşi de la nivelul auto­ri­tăţilor discursul este mereu liniştitor, anul acesta Ro­mâ­nia a fost în multe zile obligată să importe până aproape de capacitatea maximă pentru a ţine becurile aprinse.„Eu cred că peste 5 ani România o să aibă o sărăcie ener­getică acută“, a spus Adrian Dumitriu, directorul finan­ciar (CFO) al Chimcomplex Borzeşti, cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu două plat­forme la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex (simbol bursier CHOB) Vom ajunge sa importam curent din Albania!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!