home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
23.11.2022
FAPTUL DIVERS

SCHENGEN:S-A REZOLVAT, NU SE POATE!

Președintele Klaus Iohannis a admis miercuri că s-a vehiculat prea repede data de 8 decembrie pentru aderarea României la spațiul Schengen. „Nu este util pentru absolut nimeni să forțăm un vot care poate nu este cel așteptat”, a declarat șeful statului, punând accent pe importanța răspunsurilor acordate de București până la acea dată „prietenilor” olandezi, austrieci și Suediei. „Șansele României sunt relativ bune – avem șanse bune să fim acceptați în spațiul Schengen, dar cum am mai spus, nu există o garanție pentru asta”, a subliniat președintele. Am supravietuit 2000 de ani fara sa fim in Shengen, mai supravietuim inca 2000!

KILOWATT PLAFONAT!

Deputații au adoptat proiectul de aprobare a ordonanței privind energia, cu modificările propuse de coaliţia de guvernare, printre care şi stabilirea unui preţ maxim la energie electrică de 1,3 lei/kWh pentru toţi consumatorii indiferent de nivelul de consum.S-au înregistrat 177 voturi „pentru”, 75 „împotrivă” şi 11 abţineri.Potrivit amendamentelor PNL, PSD şi UDMR adoptate, preţul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică este:Maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 – 100 KWh inclusivMaximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025 de către mai multe categorii de clienţi printre care clienţii casnici al căror consum lunar este cuprins între 0 – 100 KWh inclusiv, clienţii casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor sau cei care au în întreţinere cel puţin trei copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învăţământ sau familiile monoparentale.E bine, dar era loc de mai bine!

NU S-A LASAT PANA N-A FACUT PRAF UN LAMBORGHINI DE 230.000 DE EURO!

Un șofer a închiriat online un Lamborghini de 230.000 de euro și s-a filmat conducând cu 321 km/h pe autostradă înainte de a face accident. Imaginile au fost filmate în SUA de pasagerul mașinii și au fost încărcate pe o platformă de socializare. Bărbatul conducea cu viteză mare în ploaie înainte să piardă controlul mașinii. „Conducem cu 315 km/h, 320 km/h, nu-mi pasă”, spune șoferul în videoclip. El și prietenul său au rămas șocați după ce au văzut mașina cuprinsă de flăcări. Din fericire, bărbații nu au fost răniți, dar au pus alte vieți în pericol, potrivit presei.Pacat de Lamborghini! Ar fi putut s-o mai duca!

IN PLINA ZI MOLDOVA A RAMAS IN BEZNA(presa)

Rusia a lăsat Republica Moldova în beznă. Timp de două ore, aproape întreaga ţară a rămas fără curent electric, după ce militarii lui Putin au lansat zeci de rachete asupra Ucrainei. Au fost lovite zone rezidenţiale din mai multe oraşe, inclusiv din capitală, unde cel puţin trei oameni au fost ucişi. Parlamentul European a votat azi o rezoluţie prin care desemnează Rusia drept stat sponsor al terorismului. Blackout-ul de peste Prut a avut loc în jurul orei 14, când luminile au început să se stingă rând pe rând în toată ţară. Au urmat momente de panică: în Chişinău, zeci de oameni au rămas blocaţi în lifturi, troleibuzele s-au oprit pe traseu, semafoarele nu au mai funcţionat şi s-au format cozi uriaşe de maşini.Vedeti ce presa avem? Oprirea curentului in plina zi a lasat Moldova in bezna!

CHIAR DACA RUSII NU NE ATACA, NATO NE APARA!

Alianţa Nord-Atlantică a efectuat, miercuri, un exerciţiu antiaerian şi antibalistic pe teritoriul României, la aproximativ o săptămână după căderea accidentală a unei rachete în Polonia, incident care a evidenţiat vulnerabilităţi în spaţiul aerian NATO.Un sistem antiaerian detaşat în România a simulat respingerea unui atac aerian, a comunicat Comandamentul aerian aliat din Ramstein, Germania. La exerciţiu au participat avioane de vânătoare F-16 trimise de Turcia, aeronave Eurofighter din Spania, avioane Growler din SUA dotate cu echipamente de război electronic şi aeronave franceze Rafale, care au decolat de pe portavionul Charles de Gaulle.„Ca reacţie la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, continuăm consolidarea mijloacelor pentru descurajare şi apărare în partea de est a Alianţei. Exerciţiile de acest fel asigură că forţele NATO au capacitatea de a acţiona împreună şi rămân pregătite să reacţioneze la orice ameninţare, din orice direcţie”, a declarat Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO, citată de agenţia Reuters.Oficialul NATO a precizat că au fost intensificate misiunile de patrulare şi supraveghere şi au fost suplimentate capabilităţile antiaeriene şi pentru detectarea navelor.Acum se imbulzesc sa ne apere, darpariem ca-si vor lua talpasita in ziua in care rusii chiar au sa ne atace!

CAZA CATE SAPTE UCRAINENI PE METRU PATRAT!

Scandal monstru în Rădăuți, după ce două persoane cunoscute în municipiu au încasat sume exorbitante din deconturile pentru cazarea refugiaților ucraineni. Este vorba de Radu Gheorghe Munteanu, fost director al Clubului Sportiv Municipal Rădăuți, actualmente director al Școlii Gimnazială Nr. 5 ”Bogdan Vodă”, și de Cosmin Nichiforiuc, angajat al CSM Rădăuți și fiul Cristinei Nichiforiuc, city manager al orașului Rădăuți. În cazul lui Radu Gheorghe Munteanu suma încasată este de 30.380 de lei pentru că ar fi cazat timp de o lună echivalentul unui număr de 434 de refugiați, respectiv 14 persoane pe zi, asta în condițiile în care, potrivit declarației de avere, are o locuință de numai 67 de metri pătrați, scrie Monitorul de Suceava.Uite asta inseamna spatiu eficient utilizat!

SEXUL CLASIC SE CLATINA! SCHIMBARI MAJORE!

Ministrul Egalității, Irene Montero, continuă să lupte pentru a include modificări controversate în viitoarea Lege Trans , în ciuda faptului că pretențiile ei provoacă fricțiuni semnificative în coaliția social-comunistă care sprijină Guvernul. Montero tratează cu PSOE să facă concesii în anumite aspecte care generează disconfort în sectoarele feministe ale acestei formațiuni. Unul dintre ele este cererea de omitere a sexului în documentele și formularele oficiale, ca în cazul DNI (documentul de identitate spaniol), pentru acele persoane nebinare, adica cele care nu se simt bărbați sau femei, transmite Ziarul Românesc din Spania.Posibilitatea de a schimba sexul fără aviz medical este unul dintre cele mai controversate puncte incluse în Legea Transpromovată de Irene Montero. Regula a stârnit reacția psihologilor, medicilor și psihiatrilor, care avertizează asupra consecințelor ei pentru minori. Și chiar și Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în jurisprudența sa, protejează criteriul medical la schimbarea sexului.

Legea Trans permite schimbări de sex în registru de la vârsta de 12 ani. Cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, minorul trebuie să aibă autorizația unui judecător. De la 14 la 16 ani, va trebui să fii însoțit de părinți. Și după 16, nu va mai exista control.Legea Trans permite chiar și trei schimbări de sex în doar doi ani. De exemplu, odată ce modificarea în registru este admisă, solicitantul va putea reveni la sexul inițial după șase luni. Ulterior, se pot solicita noi modificări, care trebuie să aibă avizul unui judecător. Regula nu prevede limite pentru aceste cereri.Vrei sa scapi de armata, te faci femeie, vrei sa nu mai speli vase si rufe, te faci barbat!

COPIII INVATA CARTE FARA CORN SI FARA LAPTE!

De la inceputul anului scolar, in nicio scoala din judetul Ilfov nu s-au distribuit lapte, mere sau produse de panificatie, asa cum prevede Programul pentru scoli al Romaniei 2017-2023, potrivit Edupedu.ro.Consiliul Judetean Ilfov a declarat ca in prezent se deruleaza doar licitatia pentru produsele de panificatie, care a demarat abia in septembrie pentru ca Executivul a aprobat abia in august suma necesara, insa mai dureaza pana cand produsele vor ajunge pe bancile elevilor. Celelalte doua licitatii pentru lapte si mere au fost suspendate, pentru ca nu a participat nici un ofertant si urmeaza sa fie reluate.In ultimii doi ani, programul a functionat cu sincope si din cauza pandemiei si a scolii online.Asta e o lupta mascata impotriva obezitatii infantile!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!