home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.12.2022
FAPTUL DIVERS

UNDE ESTI, BASESCULE?

Piaţa tancurilor petroliere vechi traversează un boom, după ce Occidentul a luat măsuri pentru a limita tranzacţiile cu petrol rusesc, relatează Reuters. Pe măsură ce firmele occidentale de shipping şi servicii maritime evită petrolul rusesc, noi companii intră pentru a acoperi golul creat şi achiziţionează vechile tancuri petroliere, care altfel ar fi fost trimise la casare. Rusia a strâns în secret doar în acest an o flotă de peste 100 de tancuri petroliere vechi pentru a scăpa de restricțiie occidentale, potrivit presei! Normal! Basescu ar fi vandut la greu chiar si fara motiv!

SFANTUL NICOLAE AR TREBUI SA ADUCA NUIELUSE PENTRU ANUMITI POLITICIENI!

Pe 6 decembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sf. Nicolae, considerat ocrotitorul copiilor, dar și al marinarilor, brutarilor, femeilor nemăritate și al celor acuzați pe nedrept.Pentru că este ocrotitorul copiilor, Sf. Nicolae a fost personificat în Moș Nicoale. Se spune că în tinerețea sa, acesta a fost dus la școală cu intenția de a studia Sfânta Scriptură, iar după ce a rămas orfan a folosit toată averea rămasă pentru a ridica o biserică și pentru a-i ajuta pe cei nevoiași.Ajuns la maturitate, Sf. Nicolae a plecat la o mânăstire pentru a se călugări, dar Dumnezeu i-a ghidat calea, în final ajungând să fie episcopul din Myra-Lichi. Pe toată durata vieții sale, acesta a propovăduit învățăturile Sfintei Scripturi cu multă vrednicie, fapt ce l-a făcut să fie îndrăgit de locuitorii orașului. În plus, a avut grijă de fiecare om, tânăr sau bătrân, sărac sau bogat, copil sau văduvă.Copiii bogati il asteapta blazati, copiii saraci il asteapta cu speranta!

DE SARBATORI, MOLDOVENII PRIMESC RACHETE!

Alertă la 20 de kilometri de România. Poliţia de frontieră din Republica Moldova a descoperit resturile unei rachete ruseşti la graniţa cu Ucraina. Nu există deocamdată informaţii privind provenienţa rachetei, însă Rusia a intensificat astăzi bombardamentele asupra mai multor zone din Ucraina. Ploaia de rachete este pe cale să agraveze criza energetică într-o ţară în care peste 500 de localităţi nu au curent.Asa e! La omul sarac nici tunurile antiaeriene nu trag!

IATA CE PATESTI CAND ESTI LACOM SI VREI SA RAPESTI DOUA FEMEI!

Un bărbat a încercat să răpească doiă femei, cele două tentative având loc la scurt timp una față de cealaltă, în zona străzilor Pârâului și Muncii. Conform surselor, bărbatul le-ar fi pus mâna la gură celor două victime, apoi le-ar fi imobilizat ambele brațe și le-ar fi tras de păr, una din ele suferind leziuni. Bărbatul a fost depistat și reținut de polițiști, iar apoi a fost propus pentru arestare preventivă. Asa-i trebuie! Una nu-i ajungea?

BIDEN JOACA LA DOUA CAPETE!

Statele Unite au modificat în secret lansatoarele de rachete Himars avansate pe care le-au dat Ucrainei, astfel încât acestea să nu poată fi folosite pentru a trage rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia, au declarat oficiali americani, o precauție pe care administrația Biden o consideră necesară pentru a reduce riscul unui război mai amplu cu Moscova, potrivit The Wall Street Journal. Începând cu luna iunie, SUA a furnizat forțelor ucrainene 20 de lansatoare de rachete High Mobility Artillery Rocket System, sau Himars, și un inventar mare de rachete ghidate prin satelit cu o rază de acțiune de aproape 80 de kilometri. Aceste rachete, cunoscute sub numele de Sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată, sau GMLRS, au fost folosite pentru a lovi depozitele de muniție rusești, proviziile logistice și centrele de comandă de pe teritoriul ucrainean.Dar lansatoarele Himars au o caracteristică unică menită să le împiedice să devină sisteme și mai puternice pe câmpul de luptă. Oficialii americani spun că Pentagonul a modificat lansatoarele astfel încât acestea să nu poată trage rachete cu rază lungă de acțiune, inclusiv rachetele Army Tactical Missile System, sau ATACMS, care au o rază de acțiune de aproape 320 de kilometri.Dar daca ucrainenii repara hiba? Pe cine cade vina?

ZELENSKI-O MARIONETA EXCELENT MANUITA!

Financial Times l-a desemnat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, drept personalitatea anului 2022.„Și-a câștigat un loc în istorie pentru extraordinara sa demonstrație de leadership și tărie de caracter”, se arată pe contul de Twitter al Financial Times.Argumentul Financial Times pentru această alegere a fost că președintele Ucrainei întruchipează „rezistența poporului său și a devenit un etalon al democrației liberale”. „Mulți ucraineni înainte de invazia din februarie îl considerau un comediant și un amator, incapabil să accepte provocarea înaltelor funcții, dar Zelenski, în vârstă de 44 de ani, a reușit să-și ocupe locul cuvenit în istorie datorită leadershipului și rezistenței sale incredibile”, scrie Financial Times.Daca asa primeste ordine, asa face! Nu prea are de ales!

RARES BOGDAN NE VEDE CU UN PICIOR IN SCHENGEN!

Europarlamentarul spune că România are șanse foarte mari să primească în această lună accesul în spațiul Schengen, însă avertizează că în situația în care acest lucru nu se va întâmpla, va crește foarte mult ”sentimentul antieuropean”.„Din perspectiva mea, România are peste 95% şanse să intre în spaţiul Schengen. Luni şi marţi sunt zile vitale în negocierile dintre cei mari. Tehnic, geopolitic şi geostrategic, România nu poate fi în niciun fel extrasă din această extindere. Ylva Johansson, teribilul comisar suedez pe afaceri interne, şi-a schimbat radical optica în privinţa României. Ylva Johansson a vizitat de 3 ori graniţele României în criza refugiaţilor. Ylva Johansson a devenit marele avocat al României în cauza Schengen. (…)E clar! In urmatoarele 30 de zile Rares ne baga in Schengen!

RAFILA O DA LA INTORS!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut mai multe clarificări legate noua taxă propusă în strategia pe sănătate până în 2030.

  • El afirmă că „nu este vorba de nicio taxă suplimentară”, ci posibilitatea ca medicii să poată presta în regim privat o anumită activitate medicală după încheierea programului de lucru în unitatea medicală de stat.

„Acest proiect a fost realizat integral de experți independenți, din afara Ministerului Sănătății. (…) În acest plan spune că pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii în unitățile sanitare publice, cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă servicii de sănătate în baza unei plăți reglementate legal și suportată de beneficiar, precum și a posibilității programării transparentă a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări. Se precizează că este în afara normei de bază programată. Nu este vorba de nicio taxă suplimentară. Este o minciună”, afirmă Alexandru Rafila, potrivit news.ro.Nu e nicio minciuna, spunem noi! Orice medic destept se va da ocupat in timpul orelor de serviciu pentru a-si impinge pacientii spre orele cand presteaza pe bani! E asa de greu de inteles???

DE CE VOR ROMANII CETATENIE UCRAINEANA?

Potrivit datelor oficiale, până în acest moment România a oferit 75 de milioane de euro pentru ucrainenii care au fugit de război. „Trebuie să ne concentrăm și pe cetățenii români, care sunt mai mult decât refugiați, sunt sinistrați, sunt sub limita sărăciei”, spune George Simion care face apel la guvernanţi să ia măsuri urgente, potrivit Antena3. Liderul AUR, George Simion, a opinat că România a dat prea mulți bani pentru refugiații ucraineni.Mai exact, ţara noastră a oferit 75 de milioane de euro pentru ucrainenii care au fugit de război.În acest context, George Simion cere urgent măsuri coaliţiei de guvernare pentru a susţine la fel şi românii, care în aceste momente trăiesc sub limita sărăciei ca niște sinistrați.Asa stand lucurile , e mai rentabil sa fii ucrainean decat roman!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!