home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.12.2022
FAPTUL DIVERS

DA-MI, TATICULE, SI MIE/BANI SA-NVAT O MESERIE!

Cred că programa şcolară din învăţământul dual şi din învăţământul tehnic trebuie să fie modificată, din punctul meu de vedere, cu mai multe ore de practică, cu mai multe ore de atelier şi să-i scoatem chiar cu meseria de acolo, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, potrivit Agerpres.“Noi trebuie să le arătăm copiilor că a fi strungar, astăzi, nu mai eşti murdar de vaselină din cap până în picioare şi e cu totul şi cu totul altă tehnologie. Vom avea de lucru şi cu mentalitatea părinţilor, pentru că, să fim cinstiţi, cine ne-am face copilul acum… să-i spunem ‘Du-te strungar’…”, a afirmat el.Adevarul e ca singura meserie cu adevarat murdara e cea de politician!

TUDOSE NU CREDE IN SCHENGEN

Fostul premier și europarlamentar PSD Mihai Tudose a declarat marţi că el nu crede că se mai poate face nimic în privinţa aderării la Schengen şi nu ştie ”ce naiba mai negociem, că toată lumea a recunoscut că am îndeplinit toate criteriile tehnice”.Ei, dar cu totii stim ca nu criteriile tehnice conteaza! Mai trebuie sa si facem sluj in fata cui trebuie!

ZELENSKI E TARE MANDRU DE EL!

Presa din Ucraina susține că incidentul de la aerodromul ”Engels”, din regiunea Saratov, este cea mai mare lovitură de imagine pentru ruși.Luni dimineață, pe 5 decembrie, o dronă a atacat baza aeriană din Saratov, unde rușii au avioane strategice care efectuează lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei.Incidentul este catalogat de presa ucraineană cea mai mare lovitură adusă imaginii Rusei în ultimii 30 de ani.Un expert citat de publicația ucraineană Obozrevatel susține că evenimentul este fără precedent, în condițiile în care distanța de la linia frontului până la baza aeriană a rușilor este de aproximativ 650 de kilometri.„Forțele armate ale Ucrainei nu au arme care să poată lansa lovituri la o distanță atât de mare. Este posibil ca lansarea dronei, care a lovit aeroportul, să fi avut loc de pe teritoriul Federației Ruse sau, în dimineața zilei de 5 decembrie, a avut loc prima utilizare în luptă a unei drone fabricată în Ucraina care are o rază de 1.000 de Km, scrie Obozrevatel. Presa din Ucraina susține că incidentul de la aerodromul ”Engels”, din regiunea Saratov, este cea mai mare lovitură de imagine pentru ruși.Luni dimineață, pe 5 decembrie, o dronă a atacat baza aeriană din Saratov, unde rușii au avioane strategice care efectuează lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei.Incidentul este catalogat de presa ucraineană cea mai mare lovitură adusă imaginii Rusei în ultimii 30 de ani.Un expert citat de publicația ucraineană Obozrevatel susține că evenimentul este fără precedent, în condițiile în care distanța de la linia frontului până la baza aeriană a rușilor este de aproximativ 650 de kilometri.„Forțele armate ale Ucrainei nu au arme care să poată lansa lovituri la o distanță atât de mare. Este posibil ca lansarea dronei, care a lovit aeroportul, să fi avut loc de pe teritoriul Federației Ruse sau, în dimineața zilei de 5 decembrie, a avut loc prima utilizare în luptă a unei drone fabricată în Ucraina care are o rază de 1.000 de Km, scrie Obozrevatel.Daca ne luam dupa ce spun ei, in trei zile ucrainenii sunt la Moscova!

RAFILA AR VREA CATE-UN SPITAL PENTRU FIECARE BOLNAV!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila (PSD), a declarat luni că schimbările care se fac în România, în special la Ministerul Sănătăţii, sunt unele ”intense”. ”Avem prea puţine spitale publice finalizate în ultimii 30 de ani”, susţine ministrul PSD, al cărui partid a fost la guvernare mai mult de 20 de ani în ultimii 30 de ani.Însuși Rafila e ministru de un an și a fost criticat dur atât de opoziție, cât și de o parte a societății civile că a tergiversat toate proiectele de construire a unor noi spitale în România.Vreti mai multe spitale? Gresiti! Romanii vor mai multe carciumi!

CORUPTIE CA AUSTRIA NU MAI ARE NIMENEA!

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu afirma, intr-o postare legata de opozitia Austriei fata de aderarea Romaniei la Schenghen, ca Austria este o „enclava ruseasca in inima Europei” si ca politicienii austrieci „pur si simplu au vandut statul austriac Moscovei”.Lazaroiu mai atrage atentia ca „e multa coruptie in Romania, dar coruptie ca la Viena n-o sa gasiti in alta tara europeana, cu exceptia Ungariei. Politicienii austrieci pur si simplu au vandut statul austriac Moscovei”.Iata mesajul de pe Facebook: Avem o problemă cu Austria, dar sunt motive legate de politica lor internă. Urmează nu știu ce rundă de alegeri, tema migranților a fost aruncată în disputele de campanie și așa mai departe. Dar, de fapt, nu e nimic nou. De când stiu eu, de mulți ani incoace, de câte ori venea vorba de o decizie în dosarul extinderii spațiului Schengen, public și oficial se discuta despre MCV, progresele din justiție, știți meniul, dar, informal, pe culoarele marilor puteri, se vorbea altă limbă: știți, avem alegeri, n-o să putem anul ăsta, lumea e ingrijorată de migrație, cutare partid extremist câștigă puncte etc., poate anul viitor. Și tot așa. Anul viitor mai era o țară cu alegeri, anul celălalt alt scrutin nu știu pe unde…În primul rând, trebuie să remarcăm ce legătură strânsă există între electoratul unor țări precum Austria și reprezentanții lor. E o temă sensibilă pentru electorat, politicienii lor devin hiper-precauți, pro-activi, săritori, gata să spulbere orice îngrijorări, sacrificând cu ocazia asta relații diplomatice și economice cu alte state, ca România.

Dar, de fapt, nu, nu le-au sacrificat, pentru că politicienii noștri erau suficient de toleranți și îndeajuns de corupți să inchidă ochii la asemenea decizii importante și să vândă mai departe Austriei, de exemplu, ba o bancă, ba o companie petrolieră, pentru că, spre deosebire de Austria, la noi nu există aceeași strânsă legătură intre politicieni și electorat. Politicienii fac ce vor, electoratului i se mai aruncă din când in când câte o ciozvârtă.

Vedeți, problema e că la masa mai marilor Europei, politicienii români se duc complet dezarmați. Ei nu invocă niciodată evenimente electorale (uite, avem alegeri, și românii nu prea sunt de acord să tot tăiați voi bușteni sau să repatriați profitul companiilor sau să nu vă respectați angajamentele de investiții la companiile privatizate sau să urmați politica energetică a Moscovei), pentru că evenimentele electorale nu au puterea pe care au o în Austria, Olanda, Germania, Suedia.

Aici e soluția ca să nu mai fim amânați mereu, după toanele electoraliste ale unora și altora. Să întărim legătura noastră cu politicienii, ca să poată invoca și ei toanele lor. De pildă, să le cerem, indiferent de partidul din care fac parte, să pună capăt rapid relatiilor comerciale cu bidoanele lui Putin învelite în steagul Austriei (OMV, Erste ș.a.). Sigur, am făcut niște privatizări cândva, mai mult sau mai puțin păguboase, mai mult sau mai puțin dubioase, însă, acum, de când s-a văzut mai bine cât de periculoasă e Rusia și cum manevrează abil pârghiile războiului hibrid prin interpuși, de ce trebuie să mai avem relații comerciale cu bidoanele Kremlinului de la Viena? Ce ne obligă să nu le spunem cu zâmbetul pe buze, politicoși, mulțumim pentru colaborare, la revedere? De ce destinul României trebuie să depindă de o țară europeană care, la Moscova, e privită la fel ca Ingușetia, Adîgheia, Iacuția, Civașia, cu deosbirea că are oameni mai educați care vorbesc germană? Păi, exact de asta, că politicienii noștri practic nu au evenimente electorale. Ei nu-i pot spune cancelarului Austriei – prietene, din păcate companiile voastre trebuie să-și ia catrafusele și să plece, pentru că urmează alegeri și electorii români s-au prins ai cui sunteți și ce jocuri faceti. Asta e. Poate anul viitor. Să treacă alegerile, mai vorbim dacă vă intoarceți sau nu.

Eu nu zic că n-am intrat într-un club de lux, dar este un club al hienelor, al șacalilor și al lupilor, iar găinușelor ciufulite, ca noi, așa li se întâmplă. Primim premii de consolare, ni se oferă titlul de „cei mai pro-europeni”, dar poate că a sosit timpul să nu mai fim „pro-europeni”, ci europeni de-a dreptul.

CIOLACU:DU-MA ACASA, MAI TRAMVAI, SAU MAI BINE IN DUBAI!

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reactionbat nervos, marti dimineata, cand a fost intrebat despre vacanta de 1 Decembrie oe care a petrecut-o in Dubai alaturi de Laura Vicol si de apropiatii sai, Sorin Grindeanu si Alfred Simonis.Timpul meu liber ma priveste”, a spus Ciolacu.Despre absenta sa de la receptia de Ziua Nationala de la Palatul Cotroceni, Ciolacu a declarat: „Eu coalitia o am cu domnul Ciuca, nu cu domnul presedinte. Am fost la defilare. Intre 19 decembrie si 24 decembrie o sa am o deplasare in Africa de Sud cu mai multi ministri”.Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a aflat in Dubai de Ziua Nationala a Romaniei, alaturi de mai multi pesedisti, printre care si Laura Vicol, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, cunoscuta si ca „avocata interlopilor”.Ciolacu s0a intors luni din vacanta. Un martor ocular care s-a aflat in avion pentru G4Media.ro ca Marcel Ciolacu ar fi fost insotit in Dubai de un grup de pesedisti, intre care vicepremierul Sorin Grindeanu, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Alfred Simonis si de presedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Laura Vicol.Daca s-ar fi dus la Vaslui, tam-tamul ar fi fost acelasi!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!