home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
14.12.2022
FAPTUL DIVERS

V

CIUCA PREOCUPAT DE HOMELESSI!

Guvernul a aprobat Strategia naţională privind incluziunea socială a persoanelor fără adăpost pentru perioada 2022-2027.De asemenea, Executivul a adoptat și un plan de acțiune în acest sens, valabil pentru aceeași perioadă, acesta promovând dreptul persoanelor fără adăpost la servicii sociale și la o viață demnă.Documentele au fost elaborate în cadrul proiectului „FIECARE OM CONTEAZĂ! Evaluarea nevoilor persoanelor fără adăpost și a impactului serviciilor sociale existente asupra calității vieții acestora”, în perioada 2019-2021, pe baza unor studii de fundamentare rezultate în urma anchetelor pe bază de chestionar care au vizat 1.220 de persoane fără adăpost, din care 788 beneficiare de servicii sociale în regim rezidențial și 432 care trăiesc pe stradă sau în alte locuri publice, se arată într-un comunicat!Oare Guvernul planuiestepunerea pe rol a unor lagare de concentrare?

NICI BACSISUL NU SCAPA NEIMPOZITAT

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care reglementează bacşişul, stabilind că nivelul oferit va fi de maxim 15% din valoarea consumaţiei, va putea fi plătit pe card şi va fi impozitat.S-au înregistrat 189 voturi „pentru”, 34 „împotrivă” şi 4 abţineri, scrie Agerpres.Proiectul de lege reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acesteia de veniturile încasate de către operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului.Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN: 5610 – „Restaurante”, 5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”. Operatorii economici au obligaţia de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacşişului oferit, între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei. Nota de plată trebuie să conţină şi o altă rubrică, în care clientul să poată înscrie suma oferită drept bacşiş, în valoare absolută, dacă acesta optează pentru acest mod de stabilire a valorii bacşişului acordat.Daca taxa pe soare nu le-a reusit era clar ca vor inventa altceva!

INFRACTORII VOR FI NEVOITI SA SE IZOLEZE!

Polițiștii români ar putea fi dotați cu pistoale cu electroșocuri. Aceasta este propunerea unui senator USR care a explicat că este necesar ca pentru securitatea unui stat civilizat să existe o dotare corespunzătoare a forțelor de ordine.Un senator USR a propus ca bugetul Ministerului de Interne să fie suplimentat pentru achiziționarea unor pistoale cu electroșocuri care să intre în posesia polițiștilor români.Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica a vorbit despre importanţa utilizării acestor echipamente.„Încă din 2002, noi am avut dreptul la utilizarea unor echipamente similare cu cele cu electroşoc, însă niciodată Ministerul nu a achiziţionat astfel de echipamente. Mai mult de atât, în 2019 a fost modificată legea şi a fost inclusă textual această prevedere.Noi apreciem că acesta este un mijloc din dotare pe care ar trebui să îl avem pentru că în momentul de faţă ne lipseşte acest instrument care să ne permită să imobilizăm în condiții de siguranţă, persoanele violente sau celelalte categorii de persoane pentru care este necesară folosirea forţei.În pandemie au fost achiziţionate nişte bastoane cu eletroşocuri, nişte chinezării le-am spune noi, pentru că nu au fost utilizate de poliţişti”, a susţinut Cosmin Andreica, potrivit presei.Infractori, nu fiti tristi! Curentul e bun pentru reumatism!

SIMONA HALEP DOPATA DE UN RAUVOITOR?

Conform Prosport, avocații Simonei Halep au stabilit o strategie prin care să invoce ”circumstanțe excepționale”, încerând să fovedească faptul că substanța interzisă a ajuns în alimentația Simonei fără voia sa.„Lipsa vinovăției sau neglijenței Simonei, care a fost sabotată neintenționat”, ar fi principalul as din mâneca avocaților Simonei Halep.„O altă persoană a recunoscut că nu știa sau nu bănuia și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu ”Evrenzo” (a cărui substanță activă este Roxadustat) ingerate de Simona Halep, în contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, este justificarea cu care tenismena noastră se va prezenta la proces.Vor fi furnizate probe, teste, analize și documente furnizate de cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța, conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante/Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS). Asta ar putea invoca ABSOLUT TOTI CEI PRINSI DOPATI!

IOHANNIS II TINE IN BRATE PE AUSTRIECI

Iohannis amenință pe români și oferă asigurări companiilor austriece: nu va exista un boicot al statului Român cu privire la companiile austriece.Fai! Se comporta ca si cum ar fi cancelarul Austriei, nu presedintele Romaniei!

LEANA DIN VACANTA MARE II BALACARESTE PE POLITICIENI!

Celebrul actor Mugur Mihăescu îndeamnă la boicotul firmelor austriece și afirmă că de 33 de ani noi am văndut tot: justiție, industrie și termocentralele.Acesta afirmă că o mare parte din vină pentru eșescul României la spațiul Schengen aparține clasei politice românești. Iată ce a spus Mugur Mihăescu: „Actualul sistem de partide politice au vândut resursele țării numai pentru a-și putea menține moșia. Putem să avem relații cu Austria, s-a dovedit, dar să își schimbe ei politicul, cum si noi trebuie să ștergem pe jos cu clasa politică de 33 de ani din Romania.”Vedeti, cotoharlelor, daca v-ati pus rau cu Leana?

N-AVEM NOI PREA MULTE, DAR AVEM BUGET!

Legea Bugetului pentru anul viitor a fost adoptată de Parlament. Au fost 251 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” și trei abțineri. Dezbaterile nu au schimbat cu mult alocările propuse iniţial de ministerul Finanţelor. Premierul Nicolae Ciucă a spus că pentru prima dată când bugetul e aprobat înainte de jumătatea lunii decembrie.SA CURGA BANII! Sa cante lautarii!

SARACII UCRAINENI…

Polițiștii de frontieră de la vama Halmeu, județul Satu Mare, au descoperit în geanta unui ucrainean peste 300.000 de euro, bani nedeclarați. Tânărul de 32 de ani era la volanul unui microbuz și le-a declarat agenților că voia să ajungă în Italia.În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ucrainean în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit o geantă în care se afla suma de 319.650 euro, bani nedeclaraţi la controlul de frontieră”, anunţă Polița de Frontieră într-un comunicat!+

PRIMARUL ISTANBULULUI ARESTAT!URMEAZA NICUSOR DAN?

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, una dintre cele mai proeminente figuri ale opoziţiei turce, a fost condamnat miercuri la doi ani şi şapte luni de închisoare pentru „insultarea” oficialilor turci.Primarul în vârstă de 52 de ani era văzut ca un potenţial contracandidat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan la alegerile prezidenţiale din iunie 2023.Sentinţa primită prevede şi faptul că nu mai are dreptul de a deţine o funcţie publică.El ar fi insultat funcţionari publici într-un discurs pe care l-a ţinut după ce a câştigat alegerile municipale din 2019 din Istanbul.Înaintea verdictului, câteva mii de susţinători de-ai lui Imamoglu s-au adunat în faţa sediului Primăriei din partea europeană a oraşului, după un apel al edilului pe Twitter. „Adevăr, lege, justiţie”, au scandat ei.De cealaltă parte a Bosforului, în partea asiatică a oraşului cu 17 milioane de locuitori, poliţia antirevoltă a fost amplasată în faţa tribunalului, deşi Imamoglu şi-a continuat activitatea ca de obicei, respingând procedurile judiciare.Sentinţa pronunţată miercuri – care poate fi atacată în apel – vine cu doar şase luni înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, în care Imamoglu a fost prezentat ca un potenţial adversar redutabil al lui Erdogan. Principalul candidat al opoziţiei la preşedinţie nu a fost încă ales.Imamoglu, reprezentant al Partidului Republican al Poporului (CHP), de opoziţie, a fost judecat pentru un discurs în care a spus că cei care au anulat votul iniţial din alegerile locale din 2019 – în care îl învinsese la limită pe candidatul Partidului AK al lui Erdogan – au fost „nişte proşti”. Imamoglu spune că acea remarcă a fost un răspuns la adresa ministrului de Interne Suleyman Soylu, pentru că şi acesta folosise acelaşi limbaj împotriva sa.Daca Erdogan o avea in subordine pe Kovesi si un DNA, SCAPA SI MAI USOR DE ADVERSARUL POLITIC!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!