home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
21.12.2022
FAPTUL DIVERS

LA PASA VINE UN NABAB

Vizita de miercuri a președintelui Zelenski la Casa Albă va consolida în mod simbolic rolul Americii ca arsenal al democrației în războiul acerb pentru supraviețuirea Ucrainei.În timpul vizitei, Biden va anunța un ajutor suplimentar de securitate pentru Ucraina în valoare de 1,8 miliarde de dolari, iar sistemele de rachete Patriot, atât de râvnite, vor face parte din acest pachet, a declarat un oficial american.Un soldat ucrainean i-a prezentat marți președintelui Volodimir Zelenski un steag semnat de trupele de pe front, ca un cadou pentru președintele Joe Biden și Congresul SUA, în semn de mulțumire pentru armele care le-au fost trimise.Cu acest prilej, zelenski spera sa mai capete cateva milioane de dolari pentru o vila si mai luxoasa decat cea pe care o are!

AI CENTRALA DE APARTAMENT? SCOATE BANII!

Proprietarii de centrale de apartament vor primi o adevărată lovitură. Anunțul a fost făcut de ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna.Barna a spus că Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord cu extinderea câmpului de aplicare a pieței carbonului și că prevederea este programată să intre în vigoare din 2027. Astfe, proprietarii de centrale de apartament care vor fi nevoiți să plătească o taxă de poluare.Prevederea este programată să intre în vigoare undeva în 2027, dar este posibil să fie amânată cu un an dacă prețul la energie este ridicat. În principiu, în 2027 se va aplica taxa pe fiecare metru cub de gaz, consumat atât în gospodării cât și în firmele mici și mijlocii. La fel, există o taxă și pentru carburanți, scrie Antena3.ro.„Dacă se va aplica această prevedere, în principiu, din 2027 se va aplica o taxă pe fiecare metru cub de gaz consumat atât în gospodării, cât și în firmele mici și mijlocii.Dar, pentru noi, cel mai important lucru din această decizie este fondul social dedicat pentru climă.Acest fond social va asigura României un venit în plus garantat, în comparație cu contribuția.Va fi un fel de fond de mediu pe care îl folosim noi acum, dar mult mai consistent”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului, pentru Antena 3 CNN.Pe vremea fanariotilor, taxa asta se numea FUMARIT!

DEVINE ZELENKI “HOMELESS”? PUTIN IL ARUNCA IN STRADA!

Autoritățile din Crimeea intenționează să naționalizeze apartamentul deținut în peninsulă de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.Liderul de la Kiev deține în Crimeea un penthouse cu trei camere în complexul de lux „Emperor” de pe malul Mării Negre, acesta fiind cumpărat de soția sa în 2013, cu un an înainte ca Rusia să anexeze ilegal peninsula.„În principiu, îl vom lua de la el și îl vom da cuiva”, a declarat joi, 15 decembrie, Serghei Aksionov, șeful Crimeei, după ce a fost întrebat de către jurnaliști ce se va întâmpla cu apartamentul liderului de la Kiev.Noroc ca, prevazator, Zelenki mai are si cateva vile de milioane de dolari!

SUA A LUAT UCRAINA DE SUFLET!

Odată ce Congresul va adopta ultimul pachet de ajutor în zilele următoare, Statele Unite vor fi alocat peste 100 de miliarde de dolari în asistență pentru Ucraina de când Rusia a invadat țara în februarie, relatează The Washington Post.Cel mai recent pachet de 44,9 miliarde de dolari este inclus în legea omnibus de cheltuieli pe care Congresul se străduiește să o adopte până vineri, pentru a evita o blocare a guvernului. Pachetul este puternic și în ceea ce privește asistența militară și include, de asemenea, ajutor economic.Până în prezent, Congresul a autorizat peste 60 de miliarde de dolari în toate categoriile de ajutor.Potrivit Departamentului de Stat, Statele Unite au oferit 19,3 miliarde de dolari în asistență de securitate, care include o serie de rachete, muniții, vehicule tactice și alte echipamente militare – toate acestea fiind menite „să demonstreze angajamentul nostru durabil și ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.Oare ce interese au americanii in Ucraina?Aceasta e intrebarea!

WAGNER RECURGE LA MUIERI

Organizaţia paramilitară Wagner ia în calcul să recruteze femei deţinute în închisorile ruseşti şi să le trimită să lupte în Ucraina, după ce a procedat în mod similar şi cu bărbaţii, a declarat miercuri patronul său Evgheni Prigojin, relatează AFP.Naol! Sa te fereasca Dumnezeu de femeia scapata de la inchisoare! Abstinenta lasa urme!

SI-A PRELUNGIT VIATA CU 42 DE ANI

Un deținut condamnat la moarte din Vietnam a fost prins la 42 de ani după ce a evadat din închisoare. Vo Van Ba fusese condamnat la moarte pentru viol și crimă, fapte comise în 1977, dar a reușit să evadeze pe 3 octombrie 1980, în timp ce aștepta să fie executat.Inspirata evadare! I-a prelungit viata semnificativ.

DE CINE DORU’ SE LEAGA/NU-L LASA CU MINTEA-NTREAGA!

O femeie din China a fost arestată pentru că, timp de 12 ani, s-a dat drept bărbat pe rețelele sociale, și-a păcălit propria prietenă, a făcut-o să se îndrăgostească de ea și să-i trimită bani în mod constant.Mare lucru si dragostea asta…

PUTIN SI SATAN

Vladimir Putin a sustinut, miercuri, un „discurs important si substantial” (descriere facuta de purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov), in fata comandantilor armatei ruse.Putin a promis ca Rusia isi va indeplini toate obiectivele asumate in „campania sa militara” in Ucraina si a promis ca va oferi fortelor sale armate tot ceea ce acestea vor cere pentru a le sprijini.In discursul sau, in care a prezentat planurile militare ale tarii sale sefilor apararii de la Moscova, Putin a spus ca se va asigura ca fortele nucleare ale Rusiei sunt pregatite de lupta si ca nu exista limite financiare.El a acuzat NATO ca isi foloseste toate capacitatile impotriva Rusiei si i-a indemnat pe liderii militari sa isi foloseasca experienta dobandita in luptele din Siria si Ucraina.De asemenea, el a declarat ca Rusia trebuie sa ia in mod special nota de importanta dronelor in razboiul din Ucraina, adaugand ca racheta hipersonica Sarmat a Rusiei – supranumita „Satan II” – va fi gata de desfasurare in viitorul apropiat.Putin i-a numit „eroi” pe rusii care acum lupta in Ucraina si a tinut un moment de reculegere in memoria soldatilor rusi care au murit in aceasta tara.Profetii care ziceau ca Apocalipsa va fi declansata de Satan nu greseau!

VREI SA IESI MAI REPEDE LA PENSIE? FA-TE BALERIN!

Președintele României a promulgat Legea prin care dansatorii şi soliştii de balet beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi.Avevarul e c o balerina la 65 de ani nu mai are aceeasi gratie!

MORT DIN PREA MULTA DRAGOSTE!

Daniel Rusticane, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost găsit mort, legat de mâini și de picioare de pat, după o întâlnire cu trei femei pe care le-a cunoscut pe Tinder, o aplicație de întâlniri. Membrii familiei au făcut apel la vecini pentru descrierea celor trei femei care au dispărut, lăsându-l pe bărbat legat, potrivit mirror.co.uk. S-A SI LACOMIT! Doua nu-i ajungeau?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!