home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.12.2022
FAPTUL DIVERS

TOT CE ATINGE MESSI SE VINDE PE BANI GREI!

Un avocat din Oman oferă 1 milion de dolari pe acel „bisht”, mantia tradiţională arăbească îmbrăcată de căpitanul echipei Argentinei, Lionel Messi, după ce a primit trofeul Cupei Mondiale la sfârşitul săptămânii trecute, în Qatar, informează site-ul walfoot.be, citat de Agerpres.Pe Twitter, un avocat şi deputat din Oman, Ahmed al-Barwani, a venit cu o propunere surprinzătoare: „Din Sultanatul Oman, te felicit pentru că ai câştigat Cupa Mondială în Qatar. Bisht este un simbol al cavalerismului şi al înţelepciunii. Îţi ofer un milion de dolari pe el.”Dacã va cumpãra mantia, Ahmed al-Barwani nu o va purta. „Va fi expusă pentru a comemora acest moment de mândrie şi pentru a ne ajuta sã-l retrãim, dar şi pentru a ne aminti cã putem face totul”, a declarat el pentru ziarul The National.Uite ce usor poti castiga un ban gramada! Singura conditie e sa te numesti Messi!

CE ASTEPTAU UCRAINENII DE LA MOS CRACIUN

Viceministrul de externe ucrainean Andri Melnik a cerut avioane de luptă occidentale şi nave de război pe lângă tancuri, într-un interviu acordat DPA, în urma angajamentului SUA de a oferi sisteme de apărare aeriană Patriot, transmite Agerpres.Ucraina este foarte recunoscătoare pentru „noii paşi curajoşi” făcuţi de Statele Unite, a declarat Melnik, citat luni de DPA. „Dar este clar: trebuie sparte încă multe tabuuri. Avem nevoie urgent de tancuri occidentale, avioane de luptă, nave de război, lansatoare multiple de rachete, muniţie”, a precizat el.Menționăm că aceasta a fost singura sa urare de Crăciun, potrivit fostului ambasador ucrainean în Germania. Altfel războiul s-ar prelungi şi ar aduce mai multă suferinţă, moarte şi devastare pentru Ucraina, a mai adăugat Melnik. Potrivit lui Melnik, Vladimir Putin îşi pregăteşte armata şi cetăţenii pentru un război foarte lung, mobilizând toate resursele disponibile.„Ucrainenii sunt gata să lupte pentru eliberarea patriei lor, inclusiv Crimeea, atât timp cât respirăm. Asta e sigur, indiferent ce vor face partenerii noştri”, a adăugat el.Melnik a respins negocierile cu Rusia, numind declaraţiile Kremlinului privind o aparentă disponibilitate de a negocia o „cacealma pură”.El a exclus categoric posibilitatea renunţării de către Ucraina la orice parte a teritoriului său. „Acest lucru este inacceptabil pentru Kiev. Nu o să se întâmple niciodată”, a mai adăugat Melnik.Se pare ca pacea e inca departe!

ROMANII DEVIN STRAINI IN ROMANIA!

În ţara în care un hectar din trei este proprietatea unui străin, localnicii abia mai pot să cumpere pământ. Terenul arabil din România a ajuns mai scump decât în ţări din Europa de Vest. Italienii, nemţii şi arabii au cumpărat suprafeţe mari, iar cine vrea să îşi mai facă acum o fermă, găseşte doar firimituri.Ţara noastră are peste 9 milioane de hectare de teren arabil, din care investitorii străini dețin o treime, conform Institutului Naţional de Statistică.Alin Stan, reporter: Preţul mediu al unui hectar de teren arabil în ţara noastră este de 7.600 de euro, mai mare faţă de anul 2020, cu aproximativ 500 de euro. Comparativ, în anul 2021, acelaşi hectar de teren arabic costa puţin peste 6 mii de euro în Bulgaria, sub 6.000 de euro în Franţa şi puţin peste 5.000 de euro în Ungaria.Incet, incet vom deveni chiriasi in propria noastra tara!Stefan cel Mare se rasuceste in mormant!

UCRAINENII PATRIOTI VOR SA-SI APERE TARA DE LA DISTANTA!

Salvamontiştii maramureşeni participă de  sâmbătă după amiază, la o acţiune de căutare a patru cetăţeni ucraineni care s-au rătăcit în Munţii Maramureşului, la peste 1.800 de metri altitudine. Unul dintre aceştia a suferit o fractură la un picior, după ce a căzut într-o prăpastie.Acţiunea salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont, în zona vârfului Pop Ivan din Munţii Maramureşului, a demarat în urma unui apel primit la 112.”Patru cetăţeni ucraineni care nu au putut fi încă localizaţi dar care sunt în partea română, la o altitudine de peste 1800 metri. cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractură membru inferior – căzut în prăpastie) au solicitat ajutor de urgenţă”, au scris salvatorii pe Facebook.Acţiunea este un dificilă şi, din cauza vremii nefavorabile, nu este posibilă nici intervenţia cu un elicopter şi nici utilizarea dronei pentru localizarea celor patru ucraineni.Patriotismul se manifesta sub diferite forme! Unii isi apara tara fugind cat ii tin picioarele din calea dusmanului!

PUNEM LACATUL PE TARA?

Executivul amână până pe 31 octombrie 2023 închiderea grupurilor energetice pe bază de lignit Rovinari 3 şi Turceni 7 din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu putere instalată cumulată de 660 MW, precum şi a exploatărilor miniere aferente acestora, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Energiei.Grupul de la Rovinari va fi astfel menţinut potenţial în funcţiune, însă nu poate produce efectiv până în septembrie 2023, întrucât lucrările de reabilitare a acestuia au fost prelungite cu peste 1 an de zile, din cauza faptului că furnizorul de echipamente nu şi-a respectat obligaţiile contractuale.Termocentralele şi minele de cărbune menţionate ar fi trebuit închise până la finalul anului în curs, potrivit legislaţiei în vigoare a decarbonării sistemului energetic şi angajamentelor asumate de România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).Usor, usor inchidem tot si mergem la culcare! Noapte buna, romani!

IOHANNIS: I’LL BE BACK!

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, fost lider PNL, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a planificat înlăturarea sa de la conducerea Partidului Naţional Liberal pentru că ştia că nu va fi de acord cu numirea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier şi nici cu alianţa cu PSD. Orban a susţinut că Iohannis doreşte să se întoarcă preşedinte la PNL şi vrea să fie premier, după alegerile din 2024.“PNL a câştigat alegeri ca PNL, nu parte în alianţe, doar în mandatul meu. Nu am câştigat alegerile parlamentare din două motive: în primul rând din cauza faptului că a trebuit să guvernăm în pandemie şi în criză economică. În momentul în care am reuşit pentru prima oară în 32 de ani de democraţie să demitem un guvern post-comunist al PSD, al stângii, am vrut să demarăm alegeri anticipate. Am demarat procedurile pentru convocarea alegerilor anticipate când a venit lebăda neagră pe care nu o putea anticipa nimeni – pandemia. Normal că ne-am asumat răspunderea să ţinem ţara în picioare, practic cred că cea mai grea perioadă de după Revoluţie pe care a traversat-o România”, a explicat Orban.DE RAIE MAI SCAPA ROMANUL, DAR DE IOHANNIS, BA!

O NOUA ERA GLACIARA A INCEPUT IN AMERICA

Bilanţ dramatic după ciclonul bombă care a mărutat Statele Unite de la un capăt la altul. Un prim bilanţ vorbeşte despre proximatic 50 de morţi. Oamenii au murit îngheţaţi în case şi în propriile maşini după ce temperaturile au scăzut sub -45 de grade Celsius. Este un bilanţ provizoriu însă. Sunt în continuare zone izolate şi autorităţile americane se tem că alţi oameni sunt îngropaţi sub blocurile de gheaţă şi zăpadă.Au dat rusii drumul la ventilatoarele din Siberia!

DESCHIDE USA, CRESTINE, NU DA CU CUTITU-N MINE!

Un colindător din Brăila a fost atacat cu cuțitul în seara de Crăciun. Acesta fusese înjunghiat de o femeie în casa căreia intrase. Băiatul de 19 ani a fost invitat de femeie și familia acestuia în interior. Tânărul i-a colindat, apoi a fost pus la masă și i s-a dat un pahar de alcool. La plecare, din cauza unor discuții contradictorii, femeia l-a înjunghiat pe colindător în spate. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe.Pesemne colindatorul n-avea voce, canta pe nas, era ragusit si falsa!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!