home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
03.01.2023
FAPTUL DIVERS

RAFILA NE AMENINTA CU EPIDEMIA!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este foarte posibil ca Guvernul să declare epidemie de gripă în România, având în vedere numărul extrem de mare de cazuri confirmate în ultima perioadă.Întrebat dacă Guvernul ar putea declara în România epidemie de gripă, ministrul Sănătății a răspuns:”Sunt cifrele care sunt relevante și care impun, conform reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene, de la Centrul European de Control al Bolilor, să considerăm că suntem într-o perioadă epidemică, o creștere cu câte 20% timp de 3 săptămâni consecutiv și o proporție de minim 10% din probele testate care sunt confirmate pentru gripă înseamnă că este epidemie.Abia joi o să primim cifrele pentru săptămâna care a trecut și atunci bineînțeles că o să avem în vedere scenariu care rezultă din prelucrarea acestor cifre”, a spus Alexandru Rafila în direct la Antena 3 CNN.”Gripa a început să circule mult mai repede și mult mai intens. Sigur, se va și termina mai repede cu 3-4 săptămâni, dar în acest an, având în vedere restricțiile din anii precedenți, din ultimii 2 ani, circulația virusurilor, în general, a fost mult mai ridicată, mai ales în lipsa măsurilor de protecție și lucrul ăsta a dus la un număr mare de cazuri de viroze respiratorii, inclusiv de gripă în România și peste tot în Uniunea Europeană”, a mai spus ministrul Sănătății.”E foarte clar însă că evitarea aglomerației și utilizarea măștii, mai ales de către persoanele aflate la risc atunci când intră în zone aglomerate, este recomandată”, a mai spus Rafila.Dupa atata razboi la granita, parca niu s-a facut dor de o epidemie!

HIDROELECTRICA SI-A FACUT PLINUL!

Hidroelectrica a închis de la data de 31 decembrie 2022 facilitatea de încheiere a contractelor online, potrivit unui anunț transmis de furnizorul de electricitate. Motivul invocat de companie este actualizarea sistemului informatic.

Hidroelectrica a devenit în doar câteva luni al patrulea furnizor de electricitate din România pentru clienți casnici și business , cu peste 450.000 de abonați. Acest fapt a necesitat eforturi mari pentru optimizarea sistemului informatic la înregistrarea și facturarea consumurilor lunare.Anunțul companiei:

Stimati parteneri,

Va informam ca începând cu data de 31.12.2022 facilitatea de încheiere a contractelor prin intermediul portalului nostru va fi indisponibilă temporar.Suntem nevoiți sa închidem temporar acest serviciu în vederea actualizării sistemului informatic.Termenul estimat de la care va fi posibilă activitatea de contractare este 06.01.2023.Activitatea de relaționare cu publicul se va desfășura ca și pana acum, conform programului afișat pe site-ul companiei.Dosarele depuse fizic pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi în continuare recepționate și înregistrate, însă procesarea acestora se va realiza ulterior finalizării operațiunilor menționate.Pentru gestionarea eficienta a cererilor înregistrate în aceasta perioada și operarea ulterioară în timp util, va rugăm să folosiți adresele de comunicare destinate fiecărui tip de solicitare, indicate pe site-ul Hidroelectrica.Va asigurăm că se depun toate eforturile necesare pentru reluarea serviciilor cat mai curând posibil și în cele mai bune condiții pentru dumneavoastră.Enelul pleaca, Hidroelectrica nu mai are locuri, electrificarea devine un lux!

PISTOLARUL DIN GORJ

Un tânăr din Gorj a vrut să se laude pe rețelele de socializare în timp ce trage cu pistolul şi l-a pus pe iubitul surorii sale să îl filmeze. La scurt timp după ce oamenii legii au văzut clipul video, cei doi au ajuns în arest. La doar câteva ore după ce a postat clipul video pe rețelele de socializare şi a pus descrierea „Vă iau ca pe iepuri”, tânărul din Gorj a fost vizitat de oamenii legii şi a fost reţinut pentru 24 de ore. De asemenea, în spatele gratiilor a ajuns şi iubitul surorii tânărului, cel care a filmat cu telefonul videoclipul care a ajuns pe Facebook.Asta inseamna sa iesi ca paduchele in frunte sau sa-ti faci nevoile in poteca! Atragi atentia!

DE URAT AM MAI URA DACA BANII NU NE-AR LUA HAINUL CU SORCOVA!

Un adolescent în vârstă de 16 ani din comuna vasluiană Zorleni a fost reţinut de oamenii legii sub acuzația de tâlhărie calificată, după ce le-a furat banii unor copii cu care a mers împreună la colindat. „În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bârlădeni au stabilit faptul că, pe data de 31 decembrie 2022, la ora 21:00, persoana bănuită de comiterea infracţiunilor cercetate, aflată la urat cu persoanele vătămate, trei minori, în vârstă de 14 ani, din comuna Zorleni, prin folosirea violenţei şi a ameninţărilor, le-ar fi deposedat de diverse sume de bani.Tentatia banului nu-i ocoleste nici pe colindatori!

EVGHENI GLUMESTE CU MORTII!

Într-o înregistrare video sumbră publicată de Anul Nou, şeful grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigozin – un aliat cheie al lui Vladimir Putin – a fost filmat în timp ce vizita un subsol din apropierea frontului estic, plin de cadavrele luptătorilor săi, mulţi dintre ei foşti deţinuţi, care au fost ucişi în timpul luptelor acerbe pentru oraşul Bahmut, un obiectiv-cheie din Doneţk, pe care Rusia încearcă să-l cucerească încă din vară.În morga improvizată, lui Prigozin i se arată cadavre pe targă şi în saci mortuari. O grămadă de cadavre în saci poate fi văzută stivuită până la nivelul umerilor în colţul uneia dintre încăperi, iar Prigozin poate fi auzit spunând: „Contractul lor s-a terminat, vor pleca acasă săptămâna viitoare. Aceştia se pregătesc să fie trimişi. Cu toţii lucrăm în noaptea de Anul Nou. Aici zac luptătorii Wagner care au murit pe front. Acum sunt puşi în sicrie de zinc şi se vor întoarce acasă”.Haz de necaz!

AMERICANII II TOACA PE RUSI PRIN INTERMEDIUL UCRAINENILOR!

Măcel, acesta ar fi cuvântul potrivit pentru ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în estul Ucrainei.Cel puțin 63 de soldați ruși au fost uciși în momentul în care un atac cu rachete Himars a lovit o clădire din estul Ucrainei. Este vorba despre rachete produse de către americani și folosite de armata ucrainiană. Peste 85% dintre ucrainieni consideră că nu trebuie făcută nici o concesie teritorială către Rusia iar războiul trebuie purtat până la capăt. Desigur, nu trebuie sa se stie ca de fapt rusii se lupta cu americanii!

CARAMITRU-RECITAL FARA SPECTATORI!

Fost consilier al lui Dan Barna pe vremea când acesta era liderul USR, Andrei Caramitru, lansează un atac dur la adresa USR și Reper. El arată că oamenii din cele două partide ”sunt praf sărmanii” și nu înțeleg nimic.”Uite va zic o chestie. Ca m-am supărat si enervat.Dacă credeti ca salvarea vine de la usr sau reper mergeți la alta pagina. Am lucrat cu ei. Sunt praf complet nu înțeleg nimic sărmanii. si oricum sunt la 9% usr si 0% reper deci cum dzeu sperati ca pot schimba ceva astia vai de capul lor, nu știu .Daca credeți ca salvarea vine de la un om providențial ceva un fel de Superman geniu. Sau 100 de “specialisti” care vin de undeva. Va opresc. Asa ceva pur si simplu nu exista. E o nebunie, o iluzie.Conteaza – acum – un singur lucru. Sa ne punem împreuna toti oamenii ok din țara asta. Ca suntem pro sau anti BOR. Progresisti sau conservatori. Pro sau anti diverse partide (mai puțin aur care e o mizerie absoluta putinista).Si sa încercam sa alegem împreuna drumul bun (care e pro-SUA si Intermarium, ca sa fiu super clar pentru ce militez). Si sa impunem respect fata de noi, sa nu acceptam ca cineva oricine sa își bată joc de noi vreodată. Nici astia de la butoane de la noi – nici aia din afara, ca sunt ruși sau austrieci sau polinezieni. Nimeni nu are dreptul asta. Punct.”, scrie Andrei Caramitru.I-a luat cam mult sa-si dea seama ca USR e praf!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!