home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
08.01.2023
FAPTUL DIVERS

SUEDIA CATRE ERDOGAN:UITE, VEZI, TI-O SPUN PE SLEAU:NICI NU POT SI NICI NU VREAU!

Turcia, care blocheaza din luna mai aderarea Suediei si a Finlandei la NATO, are pretentii pe care Suedia nu poate si nu vrea sa le satisfaca, a declarat, duminica, premierul suedez Ulf Kristersson, potrivit AFP, citata de news.ro.„Turcia confirma ca am facut ceea ce am spus ca vom face, dar spune si ca vrea lucruri pe care nu putem si nu vrem sa i le dam”, a spus Kristersson, facand referire la procesul de aderare a tarii sale la NATO, in cadrul unei conferinte despre aparare si securitate, in prezenta secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.Finlanda si Suedia si-au prezentat in mai candidatura comuna la aderarea la NATO, in urma invaziei Ucrainei de catre Rusia, abandonandu-si astfel decenii de nealiniere militara.Erdogan ofera Suediei o iesire onorabila!Intrata in NATO, Suedia ar putea avea soarta Ucrainei!

FRATII TATE VOR SA CUMPERE PUSCARIA IN CARE SUNT INCHISI!

Andrew Tate, milionarul britanic aflat acum intr-o inchisoare din Romania, in arest preventiv, s-a laudat recebt intr-o inregistrare video ca daca va ajunge la inchisoare ii va mitui pe toti gardienii si o sa aiba „cea mai buna perioada”.In urma cu jumatate de an, Andrew Tate spunea ca a ales sa locuiasca in Romania deoarece prefera sa traiasca intr-o societate in care „coruptia este accesibila tuturor”.„Nu ma simt confortabil [in Occident]. Nu-mi place cum functioneaza. Cred ca este cea mai corupta, murdara si degradata societate de pe Pamant. Tot ce au mai ramas sunt banii si dorintele corporatiei”, a spus Tate.Andrew Tate a mentionat ca prefera sa traiasca in tari unde „coruptia este accesibila tuturor”. „Mi se pare jignitor faptul ca un ofiter de politie din Anglia ma opreste si refuza sa ia mita”, a spus Andrew Tate.Cand ai bani si-ti merge bine, gardienii-s frati cu tine!

DE BOBOTEAZA, POPA A ARUNCAT CRUCEA IN APA CU EL CU TOT!

O inalta fata bisericeasca a cazut in apa marii, vineri, in timp ce efectua o slujba de Boboteaza la Torvaianica, o localitate un apropiere de Roma. Zeci de romani participau la slujba.Pe o structura subreda ridicata la malul marii s-au inghesuit nu mai putin de cinci preoti. In fruntea acestora se afla o inalta fata bisericeasca, cel mai probabil  Atanasie de Bogdania, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.Atanasie a cazut in apa in momentul in care s-a chinuit sa arunce o cruce grea catre romanii care asteptau in mare sa o prinda. „A picat popa, bai”, se aud vocile amuzate ale unor romani.Nu radeti! Probabil ca a vrut sa prinda chiar el crucea pe care o aruncase!

TEAMBUILDING-UN FILM PE CARE NICI MAIMUTELE NU-L APRECIAZA!

Cristian Tudor Popescu, critic și istoric de film, a desființat filmul într-o postare pe facebook, scriind că a fost obligat să îl oprească la jumătate.”S-a râs la Teambuilding. Sunt întrebat de ce nu spun nimic de filmul românesc Teambuilding. Mai ales că scriu alții despre el pe net și pretind că aș fi scris eu. Există un răspuns: l-am văzut până la jumătate, acasă, pe computer, și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine. Dacă aș și scrie ceva, orice, despre Teambuilding, cred că primatele ar începe să mă scuipe. Ce ziceți, am pierdut mult că nu l-am văzut pe tot?”, a scris CT Popescu.Saeracul, cam are dreptate iar faptul ca filmul a avut succes spune al naibii de multe despre unde am ajuns.

DEPUTATUL AUR CARE VREA SA NE INVETE CUM SA NE BATEM NEVESTELE!

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa, care tocmai a fost data afară din partid după ce a recunoscut că și-a bătut soția, a declarat că este dispus să ințieze o dezbatere publică „reală despre fenomenul violenței din familiile românești care să genereze soluții adecvate privind diminuarea acestuia”. În același timp, Focșa a precizat că actualul plan de acțiune de la nivel european împotriva violenței domestice este „presărat cu idei radicale, din spectrul ideologiei de gen”.Dupa cum si-a bumbacit sotia, pare un expert in domeniu!

PUTIN AMENINTAT CU UN NOU NURENBERG

Într-o declaraţie comună transmisă The Observer, figuri precum liderul laburist Keir Starmer, fostul secretar general al NATO George Robertson, fostul ministru de Externe David Owen şi fostul lider conservator Iain Duncan Smith spun că tribunalul ar trebui înfiinţat pentru a analiza „război vădit ilegal” pe aceleaşi principii care i-au ghidat pe aliaţi când s-au întâlnit în 1941 pentru a pune bazele proceselor de la Nürnberg pentru crime de război ale liderilor nazişti.În timp ce Curtea Penală Internaţională (CPI) examinează deja acuzaţiile de crime de război şi crime împotriva umanităţii în legătură cu invazia Ucrainei, avocaţii unui tribunal special spun că este necesar, deoarece CPI nu are puterea de a examina crima de agresiune. Organizaţia Naţiunilor Unite defineşte un act de agresiune ca fiind „invazia sau atacul de către forţele armate ale unui stat pe teritoriul altui stat, sau orice ocupaţie militară”.Un tribunal special ar pune presiuni suplimentare asupra Rusiei şi lui Putin, susţin avocaţii săi. Aceasta ar împiedica înalţii oficiali ruşi să călătorească de teama de arestare, ar arăta solidaritate cu Ucraina, care a solicitat tribunalul şi ar transmite un mesaj din partea comunităţii internaţionale că agresiunea nu va rămâne nepedepsită. De asemenea, ar examina rolul Belarusului.„Au trecut 10 luni de când Rusia, susţinută de Belarus, a lansat una dintre cele mai mari invazii terestre din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”, scriu ei. „De atunci, mii de civili ucraineni au fost ucişi sau răniţi, 8 milioane de persoane au fost strămutate în interior şi aproximativ 8 milioane au devenit refugiaţi. Infrastructura civilă şi activele economice în valoare de zeci de miliarde au fost distruse sau jefuite, iar monumentele culturale de neînlocuit reduse la moloz”.„Dacă sunt dovedite în instanţă, aceste acte de agresiune ar putea constitui ceea ce procesele de la Nürnberg au numit „crima internaţională supremă”. Căci este crima de agresiune din care decurg adesea majoritatea celorlalte crime internaţionale – crime de război, crime împotriva umanităţii şi genocid”.Usor de zis, greu de facut.Ca sa poti sa-l aduci pe Putin in fata unui “tribunal” ar trebui mai intai sa-l invingi. ( a se vedea, Saddam, Milosevici, etc.)Nu e foarte simplu!

LUDOVIC ORBAN CHIAR CREDE IN JUSTITIA ROMANA!

Ludovic Orban a transmis, duminică, pe pagina sa de Facebook, că a dat Guvernul în judecată deoarece Executivul refuză să organizeze alegeri în peste 50 de localităţi care au rămas fără primar şi astfel încalcă Constituţia. 

“2023 începe cu o veste bună! De peste un an de zile Guvernul refuză să organizeze alegeri locale în peste 50 de localităţi în care s-a vacantat funcţia de primar. Aceste comunităţi locale sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea dată de votul cetăţenilor. Guvernul încalcă grav Constituţia, legile ţării şi cele mai elementare norme de funcţionare a unei democraţii. Practic guvernul a interzis dreptul de vot pentru sute de mii de cetăţeni români, care sunt împiedicaţi de guvern să îşi voteze primarul. Văzând nesimţirea partidelor din coaliţie, dispreţul guvernanţilor faţă de dreptul de vot al oamenilor şi refuzul sistematic de a organiza alegeri la oricâte solicitări publice am formulat ca parlamentar, am luat decizia că nu mai există nicio altă soluţie decât să dau în judecată Guvernul pentru a obţine din partea unei instanţe o decizie care să oblige guvernul să emită hotărârea de guvern de stabilire a datei alegerilor”, a anunţat Ludovic Orban. El a menţionat că primul termen de judecată a fost stabilit la data de 6 februarie. “După şase luni de la declanşarea procedurii, Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată pentru data de 6 februarie. Legea este clară. În termen de 90 de zile de la vacantarea postului de primar sau de la dizolvarea consiliului local, guvernul este obligat să emită hotărârea de guvern de organizare a alegerilor. Am încredere că judecătorii vor trata speţa cu toată atenţia şi că vor decide cât mai repede să facă dreptate, să determine guvernul să respecte legea şi dreptul de vot al cetăţenilor români, drept garantat de Constituţie şi de lege”, a explicat preşedintele partidului Forţa Dreptei. Postarea sa se încheie cu un post-scriptum: “Înlocuiesc proverbul ”Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou” cu ”Cine nu organizează azi alegeri locale, mâine nu va mai organiza nicio alegere””.Desigur, Justitia va da un verdict, dar la ora aceea, Ludoviv va fi mort de ani buni!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!