home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
12.01.2023
FAPTUL DIVERS

NU E PESTE CA GUVIDUL /SI NICI GRIPA CA (SIC) COVIDU’!

A fost confirmată şi la un copil coinfecţia gripă-Covid-viroză. Tripla infecţie a fost depistată la o fetiţă de 8 ani, în Capitală. Şi numărul celor depistaţi cu flurona a urcat la 15, dar apar şi alte combinaţii de virusuri. Gripa face ravagii. Numărul cazurilor confirmate în laborator aproape că s-a triplat, iar cel al deceselor este mai mult decât dublu, de la o săptămână la alta.Pensionarii deja se pregatesc sa nu mai aiba voie sa iasa din case!

INTELEPTUL PROMITE SI PROSTUL TRAGE NADEJDE!

Suedia, ţara care a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, nu poate face promisiuni ferme cu privire la atingerea obiectivului României de primire în Spațiul Schengen în următoarele șase luni. Totul depinde de momentul în care condițiile vor deveni „propice”, susțin oficialii suedezi. Respectiv, dacă Austria, principalul opozant, îşi va schimba poziţia după alegerile interne de la finalul acestei luni.Daca ne-a promis Suedia, sigur intram in Schengen!

NO FACE, NO NAME, NO NUMBER!

Autoritățile pregătesc noi modificări legate de cărțile electronice de identitate. Opt milioane și jumătate de români ar urma să beneficieze gratuit de un astfel de document care va înlesni călătoriile în Uniunea Europeană. Statul român primește fonduri europene prin Programul de Redresare și Reziliență special pentru acest obiectiv. Pe așa numitele buletine cu cip NU vor mai apărea adresa de domiciliu și nici data nașterii.Doamnele usor trecute de prima tinerete saluta aceasta idee!

CIUCA-PRONOSTIC OPTIMIST!

Prim-ministrul Nicolae Ciuca s-a intalnit, joi, la Palatul Victoria, cu Alfonso Garcia Mora, vicepresedintele International Financial Corporation (IFC). Parte a Grupului Bancii Mondiale, specializata in finantarea sectorului privat, IFC a dezvoltat in Romania cel mai mare volum de investitii din regiune, plasand tara noastra intre primii zece beneficiari la nivel global, precizeaza Executivul. Premierul a aratat ca tara noastra este, potrivit analizelor Harvard, pe locul 19 in lume in topul celor mai complexe si sofisticate economii si putem urca intre primele 10 pana in 2030.Desigur, cand nu va mai fi el la butoane, lucrurile se vor schimba, economia Romaniei se va prabusi lamentabil!

SICA II DA CU MANDOLINA IN CAP LUI BODE!

Presedintele Partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, fost premier PNL, a cerut ca ministrul Bode sa fie „demis de urgenta” dupa ce UBB a confirmat ca acesta si-a plagiat lucrarea de doctorat. „Ce nemernicii trebuie sa mai comita Bode pentru a fi dat afara din guvern?”, a atacat Orban.A furat din munca altora ca sa obtina ilegal titlul de doctor. A mintit cu nerusinare ca nu a plagiat. A secretizat propria teza de doctorat pentru a bloca analizarea ei. A amenintat ca da in judecata pe oricine il mai acuza de asta. A incercat sa intimideze opozitia cand a fost depusa motiunea contra lui. A incercat sa impiedice Comisia de etica a UBB sa dea un verdict prin declansarea unui proces. A initiat sau a tolerat o campanie de compromitere a jurnalistei Emilia Sercan, cea care a dezvaluit plagiatul. Cu complicitatea conducerii coalitiei a oprit in mod abuziv dezbaterea motiunii depuse de Forta Dreptei si USR in decembrie.Ce nemernicii trebuie sa mai comita Bode pentru a fi dat afara din guvern?Pe cand erau in aceeasi barca, Sica Mandolina era mult mai ingaduitor!

NICUSOR DAN A LUAT-O PE URMELE LUI CEAUSESCU

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a închis datoriile curente ale Primăriei Capitalei, după ce a plecat de la o datorie curentă de trei miliarde de lei.El a precizat că Bucureştiul a trecut pe lângă un faliment, ”pur şi simplu pentru că ani de zile Primăria, lună de lună, cheltuia mai mult decât avea”.„La sfârşitul anului trecut, am stins datoriile curente ale Primăriei Capitalei, deci am început anul 2023 fără datorii curente. De ce este asta important? Este important să avem încrederea mediului privat, bănci şi companii, pentru că e important ca la lucrările noastre să vină companii private care să lucreze – şi vin. Şi am văzut un exemplu la sfârşitul anului trecut – a trebuit să împrumutăm repede 500 de milioane de lei, pentru a evita colapsul sistemului de termoficare şi, având această încredere, am reuşit”, a precizat edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.El a precizat că PMB a plecat de la o datorie curentă de trei miliarde de lei ”și de la o listă de 150 de companii şi persoane private care ne popriseră conturile la sfârşitul anului 2020”. “A fost un efort foarte mare pentru a ajunge în situaţia de azi. Şi Bucureştiul a trecut realmente pe lângă un faliment, adică, pe lângă închiderea principalelor servicii publice, transport public, sistem de termoficare. Adică eram în situaţia aşa cum RADET-ul a falimentat .Vere, vezi ca si Ceausescu a achitat toate datoriile si ai vazut cum a sfarsit!

SUNT VREMURI BUNE PENTRU PRODUCATORII DE ARMAMENT!

Premierul canadian Justin Trudeau anunţă achiziţionarea de la Statele Unite a unui sistem de apărarea antiaeriană de tip NASAMS care să fie donat Ucrainei. Este vorba despre primul sistem antiaerian de tip NASAMS pe care Canada urmează să-l doneze Ucrainei, anunţă Ottawa, care estimează valoarea acestei donaţii la 406 milioane de dolari canadieni.Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat gestul Canadei.Mortii Ucrainei ar trebui sa fie mandrii! Pe sangele lor s-au ridicat averi impresionante!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!