home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
16.01.2023
FAPTUL DIVERS

PIEDONNE REFUZA GRATIEREA!

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone transmite că nu vrea să fie grațiat de președintele Klaus Iohannis. Demersul ar fi fost inițiat de fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone.  

”NU VREAU GRAȚIERE, VREAU DREPTATE

Dragă Vlad Popescu Piedone,

Apreciez eforturile tale și demersurile pe care le-ai făcut (fără să mă consulți), privind grațierea mea, motiv pentru care îți mulțumesc, băiatul meu!

Însă, eu sunt nevinovat și vreau să te anunț că nu îmi doresc grațierea mea! Refuz efectiv, pentru că SUNT NEVINOVAT, la fel ca cei 3290 de primari ai României (103 de municipii, 6 de sectoare, 320 de orașe și 2861 de comune), care au semnat, la fel ca mine, în baza legii pe care au respectat-o.

Oricum, președintele Klaus Werner Iohanis nu o va face, mai ales că în urma declarației a trebuit să moara oameni, să-și pună guvernul zero.

Referitor la emiterea acordului de funcționare privind securitatea la incendiu, autorizațiile se emiteau fară aviz la incendiu, acestea fiind în sarcina agentului econimic, prin faptul că se dădea o declarație pe propria răspundere, urmând să depună la I.S.U. cererea de autorizație P.S.I., în funcție de spațiul/număr de locuri. Astfel, în aceste condiții era eliberată autorizația, sau după caz, negația, din partea I.S.U..

Dar, te anunț că nu renunț! Voi continua lupta pentru dreptate!

Mai departe, normal ar fi dacă justiția oarbă și-ar da jos vălul de pe ochi și ar vedea în realitatea neindusă, sau dorind să dea exemple (trofee), să arate cât de bine funcționează ea. Judecătorii sunt inamovibili, Dumnezeii pe pământ. Ei nu răspund, chiar dacă în unele cazuri sacrifică oameni și destine, dovedindu-se ulterior nevinovăția lor. Așa că voi face adevăratul demers pentru îndreptarea situație de fapt, chiar dacă sunt sigur că șansele sunt de 1%, sunt dator să o fac pentru adevărații judecători ai noștri, după judecătorul suprem al tuturor, Dumnezeu. Sunt oameni care judecă cu adevărat și au înțeles cum merge justiția în România.

Pe mine m-au mai judecat o dată. Îți aduci aminte atunci când am candidat la Primăria Sectorului 5, deși eram condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare? Votul lor a fost judecata mea, votându-mă cu o majoritate covârșiroate, motiv pentru care le mulțumesc încă o dată pentru judecata lor dreaptă, pentru ei și pentru voi familia mea.

Piedone continuă lupta pentru că adevărul va ieși odată și odată la suprafață, cu sau fără voința lor.

Cum, ce democrație mai e în România? Este, dar doar acolo unde vor ei, unde au interese, sau pur și simplu comenzi. În cazul meu cine poate să spună că la Primăria Sectorului 1 s-a furat la vot și a ieșit franțuzoaica gestionară a unui buget de aproximativ 1 miliard de euro? Pai nu a ieșit și Piedone la Sectorul 5 (cel mai sărac buget), condamnat la 8 ani și 6 luni, deci e democrație – Înainte tovarăși e minunat în România.

Voi face câte o cerere de aminsitiere către președintele Camerei Deputaților CIOLACU Marcel și către prim-ministrul României CIUCĂ Nicolae pentru cei 3290 de primari ai României, care se fac la fel de vinovați „ca și mine” de abuz în serviciu și care au semnat până în noiembrie 2015, la fel ca și mine. Inclusiv primarul Sibiului de la acea vreme KLAUS WERNER IOHANIS. Dacă se va da curs sau nu, ei vor ști, dar îi anunț că vor veni alegerile în 2024 și cum se tot bate apa „fără penalii în funcții publice” – vor avea 3290 de primari în funcții publice, la fel ca și mine, singurul primar condamnat pentru că am semnat. Mai mult, se semnează la fel, fără să se modifice legea privind securitatea la incendii, fiind doar un ordin intern care obligă agentul economic să pună la intrarea în locații „acest local funcționează fără autoriszație ISU, intrarea se face pe propria răspundere”. Însă, câteva consilii locale au reglemeantat, prin hotărâri de consiliiu, după anul 2015, obligativitatea obținerii autorizației P.S.I., știind totuși că o hotărâre de consiliu nu bate o lege organică, care nu a fost modificată.

În cazul meu, acordul de funcționare din clubul Colectiv, s-a făcut pe declarația pe propria răspundere a agentului economic, acesta solicitând „bar-vânzare băuturi alcoolice, 80 de locuri masă”. Cei care au intrat peste limita autorizată au făcut-o pe propria răspundere și nu așa cum au reglementat ulterior, că i-am băgat eu ca primar al Sectorului 4 București. Însă, cum se zice în popor, „bine, bine, Domnul știe cel mai bine, ce va fi, va fi, facă-se voia Domnului”.

Eu rămân vertical cu capul sus, nerușinat, pentru că sunt NEVINOVAT și voi știți asta, așa cum am declarat și în ziua încarcerării, 12.05.2022, mai bine slugă afară decât în genunchi în țara ta!

Sus capul române, trebuie să încercați să aveți curaj pentru dreptatea voastră!

PIEDONE NEVINOVAT!!!!!!!””, a scris fostul primar pe Facebook.Cine te-a pus sa intri in politica, draga Piedonne?Oare nu castigai destul cand ii protejai pe consumatori in fata camerelor de luat vederi????

EUROPARLAMENTARUL BATISTUTA FACE RECENSAMANTUL ROMANILOR DIN DIASPORA!

Presedintele PNL Diaspora, europarlamentarul Rareș Bogdan anunță că romanii din Marea Britanie au depasit conform datelor oferite de oficialitatile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetateni romani, doar in zona metropolitana londoneza acestia se apropie de 450.000 (!!!), dupa Marea Britanie urmeaza Italia, Germania, Spania, SUA si Franta, urmata de Austria.”Nu stiu cati dintre acesti romani se vor mai intoarce in urmatorii ani ACASA, multi vor veni foarte probabil in momentul pensionarii. Marea provocarea a Statului Roman este cum reuseste sa le ofere servicii consulare profesioniste, macar decente, (!!!) si de asemenea suficiente. In Marea Britanie lipsesc minim doua Consulate, in Germania minim unul in plus, in Spania minim doua in plus. As vrea sa va rog sa ne ajutam impreuna si sa imi scrietj direct sau in privat unde serviciile consulare sunt bune, unde sunt foarte bune, unde sunt decente si mai ales unde acestea sunt proaste, insuficiente, intarziate, arogante, nesimtite sau total lipsite de profesionalism. De asemenea as dori sa stiu ce probleme reclamati in relatia cu autoritatile romane sau reprezentantele din strainatate. Va multumesc!”, spune el pe Facebook. Smecherul! S-a prins ca voturile diasporezilor sunt o mina de aur si se da bine pe langa ei!

EDMOND DANTES DE FERENTARI

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, arestat și închis în Arestul Central, loc în care se află și frații Tate, a folosit metoda lui Joaquin ”El Chapo” Guzman pentru a încerca să evadeze.Mai exact, deținutul a așteaptat eliberarea culoarului din fața celulei de către autorități, folosindu-se de faptul că atenția polițiștilor era acaparată de frații Tate, după care a început să sape un tunel în zidul celulei.Camera de arest găurită a fost închisă și urmează să fie renovată.Agenții care trebuiau să îl păzească pe tânăr sunt acum cercetați pentru neglijență la locul de muncă.La data de 11 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Centrul de Reținere și Arestare Preventivă au constat faptul că, într-o cameră de deținere, a fost distrusă tencuiala unui perete, din zona geamului.Din verificările efectuate a reieșit faptul că o persoană privată de libertate, folosindu-se de elemente metalice ale patului, ar fi distrus tencuiala unui perete, fără a fi afectată siguranța deținerii, încercând să ascundă aceasta cu ajutorul unor sticle și burete, iar resturile rezultate le-ar fi ascuns într-un coș de gunoi, de sub pat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la evadare și distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.De asemenea, au fost demarate verificări interne pentru a se stabili condițiile în care a avut loc incidentul, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei, potrivit unei emisiuni TV. Daca mai traia, Alexande Dumas ar mai fi scris o carte de succes gen Contele de Monte Cristo!

BIDEN CALCA IN STRACHINI!

Mai multe documente secrete au fost găsite într-o cameră din locuinţa privată a preşedintelui american Joe Biden. Potrivit informaţiilor oficiale, cele cinci pagini de documente guvernamentale clasificate sunt documente din perioada în care Biden a fost vicepreşedinte al SUA.Acestea nu sunt primele documente sensibile care au ieşit la iveală la domiciliul preşedintelui american Biden. Cea mai recentă descoperire este însă deosebit de jenantă. Casa Albă declarase în urmă cu câteva zile că a fost finalizată căutarea documentelor. Acum, mai multe documente secrete au fost găsite în locuinţa privată a preşedintelui american Joe Biden din Wilmington, Delaware.Biden şi Casa Albă sunt extrem de criticaţi de câteva zile din cauza politicii lor de comunicare în acest caz.Se astepta cineva la altceva? Noi nu!

UCIGAS IN SERIE, VOLUNTAR IN UCRAINA!

Criminal în serie rus, în Ucraina. Cel mai brutal ucigaș în serie din istoria Rusiei (un fost polițist care a ucis cel puțin 83 de femei) i-a cerut președintelui Vladimir Putin să îl elibereze pentru a se putea alătura războiului împotriva Ucrainei.Mihail Popkov a fost supranumit „Vârcolacul” după ce a ucis 83 de femei între 1992 și 2012. Dar se crede că Popkov a ucis între 200 și 300 de persoane. Potrivit procurorilor, modul său de operare era să caute femei care aveau un comportament pe care îl considera „imoral”. Flirta cu ele, se oferea să le ducă acasă cu mașina sa de poliție și apoi le omora cu brutalitate. Folosea cuțite, topoare și șurubelnițe pentru a-și ucide victimelor, apoi viola cadavrele. Victimele nu aveau suspiciuni în privința lui, dat fiind că era polițist în uniformă.Popkov vrea să beneficieze de planul Kremlinului privind prizonierii, care a permis ca până la 40.000 de prizonieri să fie trimiși pe front, pentru a-și asigura eliberarea. Dacă cererea sa va fi admisă, Popkov se va alătura altor mercenari ai Grupului Wagner deținut de „bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin.Dar ucigașul în serie are și o problemă: nu suportă frigul și ar vrea să meargă la război la primăvară, pentru că îi e greu să treacă dintr-o celulă caldă în tranșeele reci.Corect! Risca sa raceasca la oute!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!