home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.01.2023
FAPTUL DIVERS

BETIVII VOR FACE AVERE DIN VANZAREA STICLELOR

Sistemul de returnare a ambalajelor de tip pet, sticlă sau metal, trebuie sa fie operaţional din 30 noiembrie.Românii vor primi bani pe sticle goale. E vorba despre câte 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat. Până la finalul lunii februarie, toţi producătorii şi comercianţii trebui să se înregistreze în sistemul pentru returnarea PET-urilor.Tanczos Barna a declarat, miercuri, la Antena 3, că ”Sistemul de Garanţie – Returnare (SGR) a intrat în linie dreaptă şi a fost înfiinţată compania RetuRO, de producătorii şi comercianţii care implementează acest program în România şi care va pune la punct sistemul de garanţie-returnare.Astăzi, când vorbim, este deschisă aplicaţia în care toţi producătorii care pun pe piaţă produse ambalate în ambalaje SGR trebuie să se înregistreze în sistemul informatic. Aceşti producători au primit informări şi notificări de la RetuRO prin firmele de distribuţie care distribuie produsele pe piaţă.În acelaşi timp, şi comercianţii care vând direct către cetăţeni aceste produse au fost informaţi şi trebuie să se înregistreze în sistemul informatic, gestionat de compania RetuRO”, a spus ministrul Mediului.Potrivit ministrului, la sfârșitul lunii februarie, zeci de mii de producători și comercianți vor fi luați în evidență și se va crea baza de date la nivel național care asigură implementarea acestui sistem, scrie sursa citată.Este obligaţia fiecărui producător de bunuri ambalate în ambalaje SGR – pet, sticlă sau metal, de la 0,1 litri până la 3 litri de a fi luat în evidenţă.Ministrul Mediului a explicat că va exista o perioadă de tranziţie în care, pe piaţă, vor exista atât ambalaje SGR, cât şi ambalajele vechi.SGR este un sistem prin care românii vor plăti o garanţie de 0,50 lei, în momentul în care cumpără o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase).Sistemul este aplicat pentru ambalajele neutilizabile cu volume cuprinse între 0,1 şi 3 litri.După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianţi în cadrul magazinelor.Aceștia vor primi valoarea garanției plătite inițial, fără a fi condiționat de prezentarea bonului fiscal.Fericite vor fi nevestele betivilor, caci din vanzarea sticlelor isi vor permite orice lux!

BISERICA ANGLIEI II PERSECUTA PE LGBT-ISTI

Biserica Angliei a declarat miercuri că va permite pentru prima dată binecuvântarea căsătoriilor civile între persoane de același sex, dar cuplurile de același sex nu vor putea încă să se căsătorească în bisericile sale.Decizia a fost luată în urma a cinci ani de dezbateri și consultări privind poziția bisericii cu privire la sexualitate. Se așteaptă ca aceasta să fie prezentată într-un raport către adunarea națională a bisericii, Sinodul General, care se va reuni la Londra luna viitoare.Conform propunerilor, poziția Bisericii Angliei conform căreia sacramentul căsătoriei este limitat la uniunile dintre un bărbat și o femeie nu se va schimba.Cu toate acestea, cuplurile de același sex ar putea avea o slujbă religioasă cu rugăciuni de dedicare, de mulțumire sau pentru binecuvântarea lui Dumnezeu după ce au o nuntă civilă sau înregistrează un parteneriat civil.Căsătoria între persoane de același sex este legală în Anglia și Țara Galilor din 2013, dar biserica nu și-a schimbat învățătura atunci când s-a schimbat legea.Morala?LGBT-isti, puteti petrece luna de miere in Anglia, dar inca nu va puteti casatori acolo!

ZELENSKI ISI ANTRENEAZA SOLDATII IN AMERICA!

Departamentul american al Apărării a confirmat că „peste 90-100 de ucraineni” au sosit la Fort Sill, Oklahoma, şi au început antrenamentul pe sistemul de rachete Patriot.Baza militară americană de la Fort Sill a anunţat că trupele ucrainene au sosit în locaţie pentru a începe antrenamentul.Fort Sill găzduieşte Centrul de excelenţă pentru artilerie, unde SUA desfăşoară antrenamente cu Patriot pentru armata proprie şi pentru alte ţări.Acuma, prosti or fi aia sa se mai intoarca la Zelenski!…

URSULA NE ORDONA SA DAM BANI PENTRU UCRAINA!

„Ucraina are nevoie de între 3 și 5 miliarde de euro pe lună doar pentru cheltuieli curente. Lucrez pentru ca UE să ia o parte echitabilă în acest efort, garantând 1,5 miliarde pe lună, până când va fi necesar,  a afirmat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că amploarea distrugerii de la începutul invaziei ruse din 24 februarie este „uimitoare”.„Banca Mondială estimează costul prejudiciului la 350 de miliarde de euro (345 de milioane de dolari) – cu siguranță este mai mult decât poate oferi o singură țară sau uniune. Avem nevoie de toată lumea”, a spus ea.„Sunt 18 miliarde de euro pentru 2023”, a adăugat ea. „Ucrainenii au nevoie de ajutor pentru supraviețuirea lor zilnică.”Voi lucra cu statele membre ale UE pentru ca Uniunea noastră să poată sprijini Ucraina cu lichidități în 2023.Avem nevoie de toate mâinile pentru reconstrucție.”Instituții internaționale. Sector privat. Societate civila.Este timpul ca platforma să înceapă să funcționeze.” a spus Ursula Von der Leyen E tare usor sa fii generos pe buzunarul altuia! De la ea, Ursula n-ar da niciun eurocent!

IN IRAN, SCAPI IEFTIN DACA-TI DECAPITEZI SOTIA!

Un iranian care si-a decapitat sotia in varsta de 17 ani a fost condamnat la opt ani de inchisoare, potrivit purtatorului de cuvant al justitiei, informeaza BBC.Imaginile cu Sajjad Heydari ducand capul taiat al Monei in Ahvaz, dupa asa-numitul „crima de onoare” din februarie anul trecut, au provocat o indignare larg raspandita.Un purtator de cuvant al justitiei a spus ca blandetea sentintei se datoreaza faptului ca parintii Monei l-au „iertat” pentru crima, si nu au cerut razbunare.Tatal fetei a declarat anterior ca nu si-a dat acordul pentru uciderea fiicei sale.Mona era casatorita cu sotul ei de la varsta de 12 ani si a nascut un copil cand avea doar 14 ani. Potrivit presei locale, ea a fugit in Turcia dupa ce ar fi fost supusa violentei domestice de catre sotul ei, care i-a refuzat cererile de divort. Se intorsese in Iran cu cateva zile inainte sa fie asasinata, deoarece, se pare, ca primise asigurari de la familia ei ca va fi in siguranta.Purtatorul de cuvant al sistemului judiciar Massoud Setayeshi a declarat miercuri reporterilor ca Sajjad Heydari a fost condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru crima si inca opt luni pentru agresiune. El a explicat ca verdictul a fost in conformitate cu legea iraniana, conform careia uciderea intentionata este pedepsita cu moartea, cu exceptia cazului in care familia victimei il iarta pe ucigas.Cumnatul Monei a fost condamnat la 45 de luni pentru complicitate la crima, a spus el. Pariem ca daca-si decapita soacra lua cu suspendare!

KADIROV APASA PE BUTON

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadirov, a lansat noi amenintari cu apocalipsa atomica, sustinand ca „rusii vor ajunge in Rai, iar restul lumii in iad”.„Rusia este o tara mare, o tara nucleara. Rusia nu va permite niciodata sa piarda o batalie. Noi putem apasa pe buton si ‘Salam Aleikum’! Cum a spus si presedintele nostru, de ce am avea nevoie de o lume fara Rusia? De ce sa le permitem acestor ticalosi sa traiasca iar noi nu? Atunci sa plecam toti, noi vom merge in Rai, iar ei vor merge in iad”, a spus Kadirov in fata unor jurnalisti.Americanii si europenii deja canta:Ma pretine, io si tu / Sohan n-om vide Raiu!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!