home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.01.2023
FAPTUL DIVERS

ROMANIA-AUSTRIA, IOHANNIS PUNE BATISTA PE TAMBAL!

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, la inițiativa părții austriece, a informat Președinția română printr-un comunicat de presă. Președintele Klaus Iohannis a transmis omologului austriac că votul negativ exprimat de Austria în cadrul reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne privind aderarea României la spațiul Schengen a produs dezamăgire în rândul cetățenilor români. Președintele României a arătat că acest vot a fost cu atât mai dificil de înțeles cu cât nu reflectă bunele relații existente între cele două țări și cooperarea strânsă în multiple domenii, inclusiv cel al afacerilor interne, și nici nu reflectă realitatea legată de sursa problemelor invocate de Austria privind migrația ilegală.În cadrul discuției, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că România este și va continua să fie un furnizor de securitate și va proteja în continuare în mod eficient frontiera externă a Uniunii Europene, în interesul tuturor cetățenilor europeni, așa cum a făcut-o și până acum.Președintele României a mulțumit pentru sprijinul exprimat public de Președintele Austriei pentru aderarea țării noastre la Schengen și a arătat că mesajele numeroase de susținere venite din partea mediului politic, economic și social din Austria sunt semnale clare că locul României este în Schengen și că va putea fi identificată o soluție. Astfel, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat interesul direct și prioritar al țării noastre ca poziția actuală a Austriei să fie schimbată cât mai curând posibil, guvernul austriac să adopte o atitudine constructivă și îndreptată spre cooperare, astfel încât obiectivul de aderare a României la Schengen să fie atins anul acesta.De asemenea, Președintele României a exprimat deschiderea autorităților române de a lucra împreună, în plan bilateral și european, pentru a implementa soluțiile identificate pentru reducerea migrației ilegale pe ruta balcanică, răspunzând astfel preocupărilor ridicate de Austria. De altfel, aceste propuneri și disponibilitatea părții române de a contribui cu soluții au fost prezentate în mod repetat autorităților austriece.În urma discuției cu Președintele Van der Bellen, Președintele Klaus Iohannis a decis retrimiterea la Viena a ambasadorului României, chemat în țară pentru consultări în data de 9 decembrie 2022. Acest demers reprezintă un gest de deschidere a României pentru identificarea unor soluții constructive și de facilitare a unui dialog dinamic, pe toate canalele disponibile.Cei doi Președinți au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind evoluțiile de securitate din regiune și sprijinul acordat Ucrainei!In rezumat:  saru-mana boierule, te-am iertat ca m-ai calcat in picioare! Poti s-o mai faci!

CIOLACU:PNL SA SE SPELE PE CAP CU NICUSOR DAN!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Partidul Naţional Liberal ar trebui să îşi asume „dezastrul” din Bucureşti, pentru că l-a susţinut pe Nicuşor Dan drept candidat la Primăria Capitalei.

„Domnul Nicuşor Dan a fost votat. Nicuşor Dan este candidatul Partidului Naţional Liberal şi al USR. Să şi-l asume. Nu contează că suntem în coaliţie. Să îşi asume Partidul Naţional Liberal dezastrul din Bucureşti. Doamna Clotilde, chiar dacă este din partea USR, este candidat şi primar susţinut de către Partidul Naţional Liberal şi de către USR”, a spus Ciolacu la România TV.El a adăugat că reprezentanţii PNL ar trebui să îşi asume că au greşit atunci când i-au susţinut pe Nicuşor Dan şi pe Clotilde Armand.„Nu e nicio ruşine să spui: am greşit când i-am susţinut. Sau poate îi susţin în continuare, e posibil şi acest lucru. (…) Tot ceea ce se întâmplă în Bucureşti şi tot ce vedem la televizor se datorează PNL şi USR, care îl susţin pe Nicuşor Dan. Ăsta este adevărul. Nu cred că se poate supăra cineva din PNL că spun aceste lucruri, pentru că ăsta este adevărul, nu am venit să vă mint”, a susţinut Ciolacu.Ei, aici e problema! Pe PNL-isti ii supara intotdeauna adevarul!

GRIPA DA IAMA IN SCOLARI!

Jumătate dintre elevii unei clase din județul Buzău au gripă. Direcția de Sănătate Publică a declarat focar epidemiologic.Copiii urmează tratament la domiciliu. Este îngrijorător însă că virusul gripal provoacă infecții pe bandă rulantă, spun specialiștii. Numai ieri șapte copii au fost internați cu acest diagnostic la Secția de Boli Infecțioase din Buzău. Iar în toată țara, peste 5.000 de cazuri de gripă au fost confirmate în ultima săptămână.Copiii sunt fericiti!Mai bine pe un pat de spital decat pe bancile scolii!

KIRIL CREDE CA FARA RUSI SE ALEGE PRAFUL DE OMENIRE!

Incercările Occidentului de a învinge Rusia pe câmpul de luptă în Ucraina sunt foarte periculoase şi ar putea conduce la sfârşitul lumii, a avertizat joi patriarhul rus Kirill, în timp ce Occidentul îşi intensifică ajutorul militar pentru Kiev, relatează agenţia EFE.”Apar astăzi mari ameninţări în lume, faţă de ţara noastră şi faţă de toată fiinţa umană. Dorinţa de a învinge Rusia a căpătat forme foarte periculoase. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i ilumineze pe aceşti demenţi şi să-i ajute să înţeleagă că orice dorinţă de a distruge Rusia va însemna sfârşitul lumii’‘, a spus în timpul unei liturghii patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse.El a amintit că Rusia dispune de armament foarte puternic şi are ”oameni foarte puternici, care au avut mereu o mare motivaţie pentru victorie”.Potrivit patriarhului rus, ”unii demenţi” cred că Rusia poate fi învinsă sau supusă, ceea ce ar însemna să li se impună locuitorilor săi noi norme morale ”care nici măcar nu pot fi definite drept valori”.
”Sunt vremuri îngrijorătoare, dar credem că Dumnezeu nu va abandona pământul rus” şi ”Rusia va avea forţa de a-şi apăra pământul şi poporul, la nevoie. Şi ca Dumnezeu să nu permită ca situaţia să se agraveze până la acest punct, să aducă liniştea şi să-i pacifice pe toţi şi să-i ajute să colaboreze pentru o lume mai bună”, şi-a exprimat speranţa patriarhul Kirill.Daca rusii il amesteca si pe Dumnezeu in conflict, sigur nu e de bine!

PUTIN SE DA COCOS!

Kremlinul a transmis joi ca Rusia isi va atinge obiectivele in Ucraina „intr-un fel sau altul” si cu cat mai repede ii va accepta Kievul conditiile, cu atat mai repede va pune capat conflictului, insa a amenintat ca daca Ucraina va ataca in Crimeea cu arme occidentale, acest lucru ar fi de rau augur pentru securitatea europeana, relateaza presa internationala, citata de news.ro.Suna a amenintare!

PUTIN E MORT!TRAIASCA PUTIN!

„Este clar că Zelenski ar prefera ca nici Rusia și nici Putin să nu existe. Cu cât își dă seama mai repede că Rusia există și va exista în continuare, va fi cu atât mai bine pentru o țară precum Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit presei ruse.Liderul ucrainean a surprins în momentul în care a afirmat la Davos că nu este sigur dacă Vladimir Putin trăiește.Din pacate pentru Zelenski, Putin traieste!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!