home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
29.01.2023
FAPTUL DIVERS

L-AU AJUNS BLESTEMELE ROMANILOR!

Partidul cancelarului Karl Nehammer, cel mai important partid din coalitia de guvernare din Austria, a suferit o lovitura dura in alegerile din landul Austria Inferioara.Partidul Popular Austriac (OVP) a pierdut majoritatea absoluta in Austria Inferioara, obligandu-l sa caute sa formeze o coalitie, fiind o premiera in ultimele doua decenii, anunta agentia Bloomber.Bine i-au facut! Ii cadea mana daca nu vota impotriva aderarii noastre in Schengen?

CIUCA ORDONA ROTATIE CA LA CARTE!

Presedintele PNL, premierul Nicolae Ciuca, a transmis, duminica, liderilor organizatiilor liberale, reuniti in sedinta la Vila Lac, ca partidul are mai multe procente in sondaje decat in momentul in care el a preluat conducerea, Guvernul a fost performant, iar rotatia guvernamentala se va face ca in protocolul coalitiei, arata surse din PNL, citate de Agerpres.Drepti, Ciolacule! Asculta comanda la Ciuca!

FRATII TATE MUSCA TATA LA CARE AU SUPT!

Admiratorii lui Andrew Tate au declansat o campanie globala pe retetele de socializare prin care cer boicotarea Romaniei, acuzand faptul ca Romania este un „stat mafiot” intrucat ii tine dupa gratii pe fratii Tate.Campania se deruleaza in special pe Twitter, avand numele #BoycottRomania.Unul dintre promotorii campaniei a pus la punct si o strategie prin care sa fie exercitata presiune asupra Romaniei pentru a-i elibera pe fratii Tate. Omar Aliamin propune ca afaceristii bogati sa isi vanda activele din Romania din cauza „coruptiei”. O alta miscare ar fi ca sustinatorii lui Tate sa  posteze filmulete pe retelele de socializare in care sa sustina ca „sistemul din Romania este corupt”. A treia varianta propusa de Aliamin este ca toti fanii lui Tate sa boicoteze produsele romanesti.O singura intrebare:de ce n-ati boicotat Romania atunci cand ati decis sa faceti averi colosale aici, unde,cum spunea Andrew, internetul e rapid, fetele frumoase si legea permisiva? Aaa! Atunci va convenea ca Romania e un stat corupt!

LUPTAM IMPOTRIVA RUSIEI, DAR NU SUNTEM IN RAZBOI CU EA!

În urma deciziei Germaniei de a livra tancuri Ucrainei, lidera Partidului Social-Democrat german (SPD), aflat la guvernare, nu a exclus în mod explicit susţinerea Ucrainei cu avioane de luptă, relatează Agerpres.ntrebată, duminică, dacă exclude livrarea de avioane de luptă, Saskia Esken a declarat pentru postul ARD că Germania nu este parte a războiului şi că guvernul vrea să „evite acest lucru în viitor”.„Factorul decisiv este că Germania şi NATO nu sunt parte în acest război”, şi de aceea guvernul german este în strânsă consultare cu omologii din SUA în aceste probleme, a declarat Esken, al cărei partid conduce guvernul de coaliţie al cancelarului Olaf Scholz.În acelaşi timp, este important ca Germania să-i arate clar preşedintelui rus Vladimir Putin, prin toate deciziile, că „respingem agresiunea rusă”, a adăugat ea.E simplu, cand doi se bat, putem sa-i tragem picioare unuia dintre ei, dar asta nu inseamna ca participam la lupta care se da!

RETINUT PENTRU CA I-A DAT NA-NA CATELULUI!

Un bărbat de 33 de ani din Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, a fost reținut, duminică, fiind bănuit că și-a bătut câinele, un exemplar dintr-o rasă periculoasă, cu o curea.Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au făcut o percheziție domiciliară, duminică, la un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de schingiuire a animalelor.„Din cercetări a reieșit că la data de 24 ianuarie, în timp ce se afla în imobilul său din municipiul Drobeta-Turnu Severin, bărbatul de 33 de ani ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect de tipul unei curele, exemplarului canin deținut aparținând raselor periculoase”, transmite, duminică, Poliția Mehedinți.A fost pus în executare un mandat de aducere față de bărbatul de 33 de ani, iar după audieri s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.În prezent, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de schingiuire a animalelor, urmând ca luni bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin în vederea luării unei alte măsuri preventive. Daca-si batea nevasta, scapa doar cu o mustrare!

FARA CAZINOU VIATA-I UN ZEROU!

Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un referendum care a polarizat micul principat cu 40.000 de cetăţeni.Având şase cazinouri pe întreaga suprafaţă, care este o zecime din cea a Londrei, microstatul mai este cunoscut ca „Las Vegasul Alpilor”, între amatorii de jocuri de noroc.Daca la noi s-ar face un referendum pe tema interzicerii pacanelelor majoritatea ar fi de 100%

LUI TRUMP I-A PLACUT LA CASA ALBA SI MAI VREA!

Donald Trump a avertizat, la un miting electoral în South Carolina, după un alt miting, în statul-cheie New Hampshire, că viitoarele alegeri din 2024 sunt singura şansă a Statelor Unite de a ”salva ţara”, în speranţa de a-şi impulsiona candidatura la Casa Albă.”Alegerile din 2024 sunt singura noastră şansă de a ne salva ţara şi avem nevoie de un lider care este pregătit să o facă din prima zi”, a spus Trump la Columbia, în South Carolina, în faţa celor mai fideli aliaţi politici ai săi, relatează AFP.Credem ca deja o mare parte din americani il regreta!

CIUCA LE DA MAMELOR BANI DE CRESA!

Tichetele de creșă pot fi acordate salariaților pentru diverse cheltuieli ce țin de îngrijirea copilului și se acordă lunar, în baza unei documentații stabilite prin lege și detaliate la nivel de angajator, nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.Conform Ordinului Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMSS) 1.306/2022, din octombrie 2022 și până în martie 2023, valoarea unui tichet de creșă va fi de 570 lei, scrie Gandul.Anul trecut, în luna octombrie, valoarea unui astfel tichet de creșă a crescut cu 50 de lei, majorare ce se va aplica cel puțin până în aprilie 2023, când ar putea să crească din nou suma.

Astfel, tichetele de creșă au ajuns la valoarea de 570 de lei.„Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 570 lei.Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023”, potrivit ordinului de ministru. Tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului și pot fi folosite doar pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul, indiferent dacă sunt de stat sau private.Mai mult, acestea pot fi folosite inclusiv pentru plata bonelor, care lucrează cu forme legale și care au un contract încheiat cu emitentul de tichete de creșă.Tichetele de creșă, alături și de celelalte bilete de valoare (tichete de masă, cadou, culturale sau vouchere de vacanță), se vor emite doar pe card, începând de luna viitoare. Celelalte, pe hârtie, care au fost emise înainte de 1 februarie 2023, rămân valabile până la data expirării înscrisă pe ele.Pazea! Sa vedeti ce-o sa creasca acum natalitatea!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!