home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
08.02.2023
FAPTUL DIVERS

AM TRAIT S-O CITIM SI P-ASTA!

Acțiune inedită la Petroșani. Bărbat, deblocat din propria casă, unde rămăsese captiv și a cerut ajutor din exterior. Bărbatul, trecut de prima tinerețe, nu mai putea ieși, din cauza cărților – undeva de ordinul miilor, 5000 apreciază echipele de prim-ajutor – pe care le avea depozitate în toată locuința. Pompierii ajunși la fața locului au fost mirați să vadă că ”munții de cărți depozitate în camere, au blocat ieșirea bărbatului. Petroșăneanul le-a spus salvatorilor că ”toți banii din pensie” îi cheltuie pentru achiziționarea cărților.Si noi care credeam ca nu ne mai poate mira nimic!

GATA CU INGHESUIALA IN LOCUINTE!

Senatul a adoptat miercuri, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români prin care se stabileşte că la o adresă nu pot fi înregistrate cu cartea de identitate decât maximum zece persoane.Au fost înregistrate 64 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” şi 19 abţineri.„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă. Această limitare nu se aplică în cazul titularului unui drept locativ asupra imobilului situat la adresă sau membrilor familiei extinse. Prin familie extinsă să înţelege titularul dreptului locativ, soţul, soţia acestuia, rudele titularului şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv”, se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD.Propunerea legislativă are ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor de evidenţă a persoanelor, a datelor înregistrate în Registrul de Evidenţă a Persoanelor, precum şi crearea de facilităţi cetăţenilor români la obţinerea actelor de identitate.„De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate se soluţionează de către orice serviciu public comunitar de Evidenţă a Persoanelor indiferent de locul de domiciliu sau reşedinţa a persoanelor fizice”, mai arată iniţiativa, conform Agerpres.Potrivit propunerii legislative, „persoanele defavorizate care nu pot face dovada adresei de domiciliu, aceasta se înscrie în baza adeverinţei eliberate de către unitatea administrativ teritorială din care rezultă adresa la care se stabileşte domiciliul”.Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.Cei 300 care aveau domiciliul in acte intr-o garsoniera din Bacau sunt tare nefericiti!

IN 2024 IMPORTAM PRESEDINTE?

Unul dintre cele mai populare organe de presă din Rusia, subordonat intereselor propagandistice ale regimului de la Kremlin, publică o pseudo-analiză despre situația politică din Republica Moldova, încercând să agite spiritele peste Prut.Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-ar pregăti să candideze la alegerile prezidențiale din România din 2024. Conform planului românilor, în acest fel, se va crea un stat comun se va realiza unirea. Asta va distruge Moldova, scrie tabloidul pro-Kremlin Pravda.Potrivit publicației, “această propunere pare a fi susținută și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de fostul premier român, Victor Ponta”. „La întrebarea jurnaliștilor dacă PSD și PNL vor susține candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România din 2024, Ciolacu a răspuns că nu a existat nicio discuție pe această temă în cadrul coaliției și că „a ne dori e una, dar realitatea este alta”.“Dezbaterea pe această temă este în creștere în România. Fostul premier Victor Ponta nu exclude ca Sandu să devină președintele României”, continuă publicația rusă. Vicepremierul moldovean Andrei Spînu a declarat pentru Digi24 că Sandu trebuie să răspundă la întrebarea despre participarea la alegerile din România. De ce nu candideaza si cineva din Rusia? Va dati seama ce bine ne-ar mege daca ne-am uni cu ei?

ZELENSKI A PLECAT CU SORCOVA! NE DATI ORI NU NE DATI?

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy s-a întâlnit astăzi, 8 februarie, la Londra, cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak. Acest lucru a fost raportat de Biroul președintelui Ucrainei.„Sunt foarte încântat să îi urez bun venit prietenului meu, președintele Zelensky, în Marea Britanie. Am avut deja o discuție bună și am discutat mult pe parcursul acestei zile despre cum putem continua să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. Suntem onorați să vă avem aici și dorim să vă susținem”, a spus Rishi Sunak, adresându-se lui Vladimir Zelensky.La rândul său, președintele Ucrainei și-a exprimat recunoștința față de poporul britanic și, personal, față de Rishi Sunak, pentru sprijinul deplin acordat Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii rusești.„Vă mulțumesc foarte mult pentru invitație. Este o onoare să mă aflu aici și să aduc această libertate comunității. În primul rând, pentru sprijinul dumneavoastră deosebit din primele zile ale invaziei la scară largă – vă mulțumesc foarte mult. Suntem mândri și avem o relație foarte bună cu domnul Rishi. Iar dialogul, cred, este foarte important pentru securitatea țării noastre și, desigur, pentru securitatea întregii lumi”, a declarat Zelensky.Potrivit Biroului președintelui, șeful statului ucrainean l-a informat pe premierul britanic cu privire la situația de pe linia frontului și la principalele nevoi ale forțelor armate în materie de armament și echipament militar.Sa vina banii! Sa aiba coruptii lui Zelenski ce fura!

CE AVETI CU BIDEN? SARACUL N-A FACUT NIMIC!

Cel mai bătrân preşedinte din istoria SUA consideră că are nevoie de mai mult timp pentru a-şi duce la îndeplinire marile promisiuni: relansarea industriei în beneficiul clasei de mijloc, liniştirea unei societăţi frământate, afirmarea autorităţii SUA în faţa autocraţiilor din ce în ce mai active la nivel global, în frunte cu China.Joe Biden nu porneşte de la un nivel ridicat al încrederii populaţiei. Potrivit unui sondaj al Washington Post şi al canalului ABC, 62% dintre americani consideră că democratul „nu a făcut mare lucru” sau „nu a făcut nimic sau aproape nimic” din ianuarie 2021, când a ajuns la Casa Albă.Chiar nu va e rusine, mai, americanilor?Ce pretentii puteti avea de la o epava care abia-si taraste pampersii de colo-cola si cade pe scara avionului?

CURIOZITATI

Girafa este singurul animal care isi poate introduce limba in ureche, aceasta din urma masurand peste 50 de centimetri.

Aproximatv 35 de miliarde de emailuri se trimit intr-o singura zi.

Hawaii se apropie de Japonia cu 10 centimetri in fiecare an.

Rechinii sunt singurele animale despre care se stie ca nu se pot imbolnavi de cancer.

Cel mai mare restaurant McDonalds se afla in China. Se intinde pe o suprafata de 2,6 kilometri patrati si are 29 de case de marcat.

Numai in SUA exista in jur de 7.000 de tigri tinuti in casa, drept animale de companie.

Daca in prezent una din sase fetite intra in perioada de pubertate la varsta de opt ani, iata ca in urma cu un secol, doar o fetita din 100 intra la pubertate la aceeasi varsta.

Exista sanse mai multe sa muriti in drum spre o reprezentanta a loteriei decat sa castigati marele premiu la oricare dintre loteriile din lume.

Daca vorbiti la telefon timp de o ora, numarul bacteriilor din urechea dumneavoastra va creste de cel putin 700 de ori.

Un om consuma in medie, de-a lungul vietii, o cantitate de hrana egala cu greutatea a sapte elefanti.

Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pamantul in fiecare minut.

Cel mai intalnit nume de pe planeta este Mohammed.

Doar o singura persoana din doua miliarde va atinge varsta de 116 ani.

Un singur avion Boeing 767 este format din 3.100.000 de piese diferite.

Durerea are si ea o unitate de masura – dol.

De fiecare data cand linge un timbru, un om consuma 1/10 dintr-o calorie.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!