home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.02.2023
FAPTUL DIVERS

BATAIE PE FETITA NASCUTA SUB DARMATURI!

Micuța Aya, bebelușul rămas orfan care a fost salvat de sub dărâmăturile casei sale prăbuşite după cutremurul de săptămâna trecută, a fost mutată într-un „loc sigur” pentru a fi protejată de o posibilă răpire şi de riscul unei fraude la adopţie, relatează BBC, potrivitNews.ro.Din precauţie, Direcţia de Sănătate din Afrin a luat măsura mutării copilului într-un loc sigur, pentru a o proteja pe fetiţă, după ce luni a avut loc un incident violent la spitalul din regiunea controlată de rebeli unde era iniţial îngrijită. Un infirmier, însoţit de doi bărbaţi înarmaţi, l-ar fi bătut pe director. Şeful Direcţiei de Sănătate, dr. Ahmad Hajj Hassan, a negat însă afirmaţiile de pe reţelele sociale potrivit cărora ar fi fost vorba de o tentativă eşuată de răpire a Ayei.„Afirmaţiile privind răpirea au fost o neînţelegere. Aceasta a fost o problemă în întregime internă a spitalului şi nu a avut nicio legătură cu copilul”, a declarat el pentru BBC. Potrivit unor relatări din presă, infirmierul ar fi fost concediat de director.Mii de persoane s-au oferit să adopte copilul săptămâna trecută, după ce povestea ei a fost relatată pe larg de presa locală şi internaţională. Cu toate acestea, Direcţia de Sănătate este hotărâtă să acorde prioritate bunăstării fetiţei şi să acţioneze cu prudenţă în ceea ce priveşte procesul de adopţie, a declarat o sursă pentru BBCMama lui Aya a intrat în travaliu la scurt timp după ce casa familiei lor din oraşul Jindayris a fost distrusă de cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit sudul Turciei la 6 februarie. Mama a murit după ce a născut-o pe Aya, care era încă legată de cordonul ombilical când a fost găsită de salvatori. Imaginile dramatice distribuite masiv pe reţelele de socializare au arătat un bărbat care avea în braţe copilul, acoperit de praf, după ce fusese scos dintre dărâmături.Or vana-o pentru organe?

GUVERNUL DA INAPOI CE A FURAT!

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri restituirea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate reținute în 2022 pentru pensiile de peste 4.000 de lei.Anunțul a fost făcut la sfârșitul ședinței de Guvern de miercuri de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.„Guvernul a realizat ordonanța de urgență pentru a restitui contribuțiile de asigurări sociale de sănătate reținute pentru pensiile ce depășeșsc 4.000 de lei. Este vorba de o restituire din oficiu pentru sumele reținute în cursul anului 2022”, a declarat Cărbunaru.Conform acestuia, procesul de restituire va avea loc într-un interval asemănător cu cel în care a avut loc reținerea acestor sume, respectiv într-un an.„Actul normativ stabilește modul de restituire a sumelor reținute în temeiul OUG nr. 130/2021, cu titlul de contribuții de asigurări sociale de sănătate, persoanelor cu pensii de peste 4.000 de lei, de către casele teritoriale de pensii sau, după caz, de casele de pensii sectoriale, respectiv entitățile care plătesc venituri din pensii. Executivul pune în acord cadrul legal cu prevederile declarate neconstituționale din OUG nr. 130/2021, prin decizia Curtii Constitutionale din 15 Decembrie 2022, se arată într-un comunicat al Guvernului.Conform acestuia, sumele reținute se restituie în tranșe lunare în perioada 1 martie 2023 – 28 februarie 2024, după recalcularea venitului impozabil lunar corespunzător lunilor pentru care se efectuează restituirea.Greu de crezut! Presimmtim ca la cererea a mii de pensionarri, n-o sa se mai dea nimic inapoi!

RUSII VOR INVATA SA MANUIASCA ARMA INCA DE LA CRESA!

Unitățile de învățământ din Sankt Petersburg au primit ordin să se doteze cu muniție falsă care va fi folosită la pregătirea militară a elevilor.O comisie din Sankt Petersburg a decis că școlile locale trebuie să se doteze cu o gamă largă de articole care să fie folosite de profesori și elevi în așa-numitul program de „instruire militară elementară”, scrie Newsweek.Programul care amintește de instruirea militară din unitățile de învățământ din timpul Uniunii Sovietice și care a fost aplicat și în România până în 1989, sub denumirea de PTAP (Pregătire Tineretului pentru Apărarea Patriei), îi învață pe elevi cum să asambleze și să dezasambleze armele de foc, cum să acorde primul ajutor și cum să reacționeze în cazul unui atac nuclear sau chimic.Ordinul a fost emis după ce biroul procurorului-șef din Sankt Petersburg a făcut mai multe inspecții în școli și a descoperit că acestea nu au dotările necesare pentru a echipa clasele pentru cursul de pregătire militară.Potrivit ziarului independent Novaia Gazeta, conducerile școlilor trebuie să se asigure că au în dotare seifuri pentru arme, măști de gaze, costume de protecție, modele ale grenadelor de tip F-1 și RGD-5, simulatoare de tragere, manechini pentru simularea rănilor și magazii pentru puști de asalt Kalashnikov cu cartușe de antrenament.”Lista echipamentelor întocmită de Ministerul Educației este obligatorie. De asemenea, sunt necesare modele de grenade și mitraliere, întrucât în viitorul apropiat materia ‘pregătire militară inițială’ va fi introdusă în programa pentru elevii claselor 10-11″, a transmis comisia locală pentru educație.Conducerea unei școli a încercat să explice că grenadele și simulatoarele de tragere nu sunt necesare în unitățile de învățământ, dar comisia a respins argumentația, relatează publicația locală Fotanka.Mai mulți profesori s-au plâns sub protecția anonimatului după reluarea instruirii militare în școli. „Credem că copiii ar trebui învățați umanisnul, nu militarismul. Trebuie să fii în stare să negociezi cu oamenii, nu să-ți arăți puterea fizică și zdrăngănitul armelor”, au spus pentru Fo Fotanka membrii unei mișcări sociale și politice locale.”Instruirea militară va afecta negativ dezvoltarea copiilor noștri – vor crede că violența e bună și că acesta este singura cale în diferite situații”, au adăugat aceștia.Maine poimaine pregatirea militara va incepe de la cresa!

RARES BATISTUTA NU SE DA BATUT!

Nu ne dăm bătuți! Avem o nouă ocazie de a afla de ce persistă umilirea românilor. L-am informat pe coordonatorul EPP pentru Comisia LIBE, Jeroen Lenaers, că i-am solicitat președintelui acesteia, Juan Fernando Lopez Aguilar, să-i invite la audieri pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și pe ministrul de Interne, Gerhard Karner, în chestiunea Schengen, a anunțat pe Facebook europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Doresc că aflu, astfel, de ce persistă discriminarea românilor, de ce stăm cu șapca în mână pentru accederea în Spațiul Schengen, în ciuda tuturor regulilor. Cred cu tărie că prezența oficialilor austrieci va fi o oportunitate de a înțelege ce doresc aceștia. Va fi o nouă ocazie de a ale demonstra, ci fapte și cifre, că România nu se află pe rutele migrației ilegale, în ciuda a ceea ce pretind dânșii, a mai spus Bogdan.Asa, Batistuta! Spune-le sa rezolve ca tu nu ai voie sa te nervezi, ca incepi sa plangi si iti curge rimelul!

NU DE CUTREMUR MA TEM, CI DE REPLICILE LUI!

Un număr de 200 de replici au urmat cutremurului de magnitudine 5,7 produs marţi în judeţul Gorj, cel mai mare în această zona seismică, potrivit datelor publicate de Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).Cutremurul s-a produs la o adâncime de 6,3 km şi a avut intensitatea epicentrală VI.„Tectonica regiunii este caracterizată de două sisteme de falii. Primul sistem este de tip transformantă, orientată NV-SE, ce se intersectează cu un al doilea sistem de falii, orientat E-V. Cutremurul a fost înregistrat cu un raport semnal zgomot bun la un număr de 109 de accelerometre ce aparţin Reţelei Seismice Naţionale. Valoarea acceleraţiei maxime a terenului a prezentat un trend descrescător cu creşterea distanţei epicentrale. Cea mai mare valoare a fost înregistrată la staţia Gura Zlata, judeţul Hunedoara (105,25 cm/s*s), iar cea mai mică valoare a fost înregistrată la staţia Târguşor, Constanţa (0,05 cm/s*s). Până în acest moment au fost localizate 200 de replici ale acestuia, cea mai mare având magnitudinea de 4.1 ML”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a INCFP. Cutremurul anterior, din data de 13 februarie, a avut magnitudinea 5,2, intensitatea epicentrală V şi adâncimea de 16 km. Acesta a avut 16 replici, cea mai mare având magnitudinea de 3,4.Potrivit INCDFP, zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare. Ultimul cutremur estimat cu magnitudinea de 5,2 a fost produs 1943, la adâncimea de 9,9 km. Alte cutremure mai semnificative produse în zonă au fost în 1912 – 4,5, adâncime 10 km, 1916 – 3,9 adâncime 10 km, 1962 – 4, adâncime 16 km şi 1963 – 4,5, adâncime 10 km.Ce nu reuseste sa distruga cutremurul, distrug replicile!

FRATELE TATE A IMBRCAT CAMASA MORTII!

Andrew Tate anunta ca, in aceasta noapte, va fi pregatit de lupta in cazul in care cineva va dori sa il elimine. Tate este convins ca, daca nu va fi ucis, va ajunge „unul dintre cei mai respectati si influenti oameni de pe planeta”.„Exista doua  posibile viitoruri ale universului. Primul, ma ucid.Doi, voi deveni unul dintre cei mai respectati si influenti oameni de pe planeta, galvanizat de  persecutie.Le cer dusmanilor mei sa faca o alegere. Voi sta treaz in noaptea asta, pregatit pentru lupta mortala”, a scris Tate pe Twitter.Dca moare, cui ii lasa ratia de tigari?

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!