home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
16.02.2023
FAPTUL DIVERS

CAND SE IMBATA, RUSII DAU CU RACHETE!

O patrulă a Poliției de Frontieră din Republica Moldova a descoperit, în zona sectorului Poliției de Frontieră Larga (raionul Briceni), resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei.Larga/Briceni este la mai puțin de 20 de kilometri de granița cu România.„Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale IGP, precum și Procuratura raionului Briceni.Poliția de Frontieră împreună cu colegii din Inspectoratul de Poliție Briceni asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.”, transmite Poliția de Frontieră a Republicii Moldova. Este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamente asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Pacat ca n-a ajuns in Romania! Ar fi avut si romanasii nostri ce vinde la fier vechi!

VA MAI CAPATA IOHANNIS O SEPCUTA?

Președintele român Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu președintele american Joe Biden în marja reuniunii B9, care va avea loc miercuri la Varșovia.Președintele american Joe Biden va participa miercuri la o reuniune a liderilor NATO în formatul București 9, din care face parte și România. „El se va întâlni cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, pentru a discuta despre cooperarea noastră bilaterală, precum şi despre eforturile noastre colective de sprijinire a Ucrainei şi de consolidare a descurajării NATO. De asemenea, se va întâlni cu liderii celor Nouă de la Bucureşti (B9), un grup al aliaţilor noştri din Flancul Estic al NATO, pentru a reafirma sprijinul neabătut al Statelor Unite pentru securitatea Alianţei”, transmite Casa Albă.La reuniunea NATO va participa și președintele Klaus Iohannis, ocazie cu care va avea o întâlnire, în marja reuniunii, cu președintele american.Din formatul București 9 fac parte: România, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și Slovacia.E clar! Sepcuta primita de la Trump s-a ponosit si Iohannis spera sa capete una noua!

NATO PROFITA DE CUTREMURUL DIN TURCIA!

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, se află la Ankara la 10 zile după ce Turcia a fost lovită de un cutremur masiv care a provocat aproape 40.000 de morți în Turcia și Siria. Oficialul NATO a spus că Alianța e alături de Turcia în aceste momente, dar a subliniat și nevoia urgentă ca Turcia să permită Suediei și Finlandei să intre în NATO.„Poziția mea este că ambele candidaturi pot fi ratificate acum”, a spus Jens Stoltenberg după discuțiile cu ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu.Turcia și Ungaria rămân ultimele țări membre NATO care nu au reușit să ratifice cele două candidaturi ale Suediei și Finlandei prin voturi în parlament.Finlanda și Suedia au renunțat la zeci de ani de neutralitate militară și au solicitat să se alăture alianței ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia.Oare cutremurul l-a panicat suficient pe Erdogan ca sa accepte?

NU VOR TRECE MULTI ANI SI VOM AVEA LEGILE EDUCATIEI!

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a declarat joi că procesul de consultare de la nivelul coaliţiei guvernamentale cu privire la proiectele legilor educaţiei nu va mai dura mult, iar apoi acestea vor fi prezentate public într-o conferinţă de presă şi va începe dialogul structura cu actorii din sistem în cadrul comisiei de dialog social.Noi am avut o consultare continuă cu toţi actorii din educaţie, cei care se află în comisia de dialog social au şi primit variantele de legi ale educaţiei care au mers şi în discuţie cu partenerii din coaliţie, şi am primit deja puncte de vedere din partea lor. Deci un astfel de proces de consultare deja a existat. În momentul în care procesul de consultare din coaliţie se va finaliza şi nu va mai dura mult, legile vor fi făcute publice, vor fi prezentate într-o conferinţă de presă şi vom începe dialogul structurat în Comisia de Dialog Social, împreună cu asociaţiile autorităţilor publice locale, cum este şi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNJCR), şi sigur că şi împreună cu toţi oamenii din sistem”, a afirmat ministrul Deca într-o declaraţie de presă, după ce a participat la reuniunea UNJCR de la Sibiu.Cum zice si proverbul:lucrul bun la noua luni!

CIUCA:DE-AS MAI DUCE-O PAN’ LA TOAMNA!

Rocada premierilor Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu rămâne sub semnul întrebării. Surse politice din coaliție sugerează că ar putea fi amânat momentul până la toamnă. Însă lideruL PSD, Marcel Ciolacu, exclude acest scenariu. El cere partenerilor de coaliţie să dea dovadă de responsabilitate. La rândul lor, liberalii se așteaptă la decizii mature din partea PSD. Și unii și alții invocă nevoia de stabilitate a României într-un context internațional extrem de tensionat.Stiu liberalii ce stiu! Toamna se coc viile, se face vinul si Ciolacu ar putea uita de rotatie!

AJUTATI-I PE SARMANII HACKERI!

Tragediile de proporții sunt, pentru infractorii care pândesc în mediul online, momentele în care speculează dorința celor de bună credință de a veni în ajutor. La doar o zi după cutremurele devastatoare din Turcia și Siria a apărut și primul site fals care îndeamnă oamenii să sară în ajutorul sinistraților.”Ajutați Turcia”, „Donați Crucii Roșii”, „Ușurați viața cetățenilor turci” sunt mesaje cu puternic impact emoțional în această perioadă, în care numărul morților din Turcia și Siria este de ordinul zecilor de mii, iar cei care au scăpat cu viață nu mai au case ori bunuri.Infractorii din spațiul online au profitat imediat de tragedie și au cerut plata în criptomonede care ar urma să fie transferate către Turcia și Siria.Silviu Stahie, expert în securitate cibernetică: La 2 zile după, am observat o altă campanie, fiind folosită sigla UNICEF, de la o entitate care strângea bani pentru copiii afectați de cutremure. Dă un link unde spune ‘donează aici’ dar, în fapt, tu îți dai datele financiare. Te poate convinge, ca și ceilalți, să trimiti criptomonede sau chiar să trimiți fonduri într-un cont bancar.Au urmat și alte depistări făcute de specilalistii în securitate cibernetică. Site-urile au nume care îi pot induce ușor în eroare pe cei dornici să doneze bani.Despre infractorii cibernetici psihologii spun că sunt prădători fără conștiință.Keren Rosner, psiholog: Ei se gândesc cum să facă bani, cum să le fie lor bine, sunt atât de centrați pe ei, încât nu contează suferința din jur. Sunt acei oameni lipsiți de sentimente, foarte reci, calculați.Specialiștii ne avertizează să nu picăm în capcana unor astfel de infractori pentru care drama din Turcia și Siria e doar un nou mijloc de a face bani. Apocalipsa se vor gasi hackeri care sa faca bani din asta!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!