home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
21.02.2023
FAPTUL DIVERS

BIDEN NU VREA DISTRUGEREA RUSIEI! DOAR INROBIREA EI!

„Statele Unite şi Europa nu urmăresc distrugerea Rusiei. Occidentul nu intenţiona să atace Rusia, aşa cum a spus Putin. Acest război nu este o necesitate, este o tragedie. Este un război prin opţiune, fiecare zi de război este alegerea lui Putin. Ar fi putut pune capăt războiului printr-un singur cuvânt. Dacă Rusia ar înceta invadarea Ucrainei, războiul ar lua sfârşit”, a declarat preşedintele Biden în discursul rostit la Palatul Regal din Varşovia, conform postului de televiziune CNN şi cotidianului Le Monde.Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat marţi Occidentul că ar avea „ambiţia” obţinerii controlului asupra „teritoriilor istorice ruse”. „Elitele din Occident nu îşi ascund obiectivele de a învinge strategic Rusia. (…) Fac acest lucru prin transformarea conflictelor locale în conflicte mai extinse. Dar nu au cum să nu înţeleagă faptul că este imposibil să învingă Rusia pe câmpul de luptă”, a declarat Vladimir Putin.Cand doi se cearta, China castiga!

DELTA ARDE SI ARAFAT SE PIAPTANA!

Pompierii din Tulcea intervin marți seara pentru stingerea unui incendiu de vegetație în apropiere de localitatea Murighiol.Conform ISU Tulcea, pompierii pentru protecția unor obiective economice și limitarea extinderii unui incendiu produs la vegetație uscată și stuf în apropierea localității Murighiol.Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 20 de ha într-o zonă inaccesibilă pentru autospecialele de stingere.„Până în acest moment, salvatorii au intervenit pentru stingerea a unei suprafețe de aproximativ o mie de metri pătrați care punea în pericol anexele unui obiectiv turistic. În acest moment pericolul de extindere a flăcărilor este limitat de canale cu apă, însă echipajul de stingere rămâne în dispozitiv pentru o intervenție promptă dacă incendiul evoluează”, a transmis ISU Tulcea, potrivit Mediafax.Pompierii atrag atenția că cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri, arată ISU Tulcea.Incendiul e cu atat mai greu de stins cu cat ucrainenii adancesc canalul Bastroe si ne lasa pe noi fara apa!

PUTIN SI POPORUL RUS NE PREGATESC DE APUS?

La un an de la momentul invaziei ruse în Ucraina, Vladimir Putin susţine că Occidentul vrea un Război Mondial. Într-un discurs halucinant, în care a amestecat laudele pentru soldaţii morți şi a promis bani pentru văduvele de război, Putin a fluturat din nou ameninţarea teroristă. „Dictatorul vrea pace, însă seamănă raăzboi”, arată primele reacţii ale experţilor. Putin vrea să convingă lumea că Rusia NU poate fi învinsă pe câmpul de luptă.Cel mai important și periculos moment al discursului a fost cel în care Vladimir Putin a anunțat că Rusia își suspendă participarea la tratatul strategic START încheiat de președinte Obama și Medvedev. Rusia, a spus Vladimir Putin, ar putea relua testele nucleare. Armata rusă dispune de aproape 6000 de ogive nucleare față de 2500 de focoase americane.Vladimir Putin și-a început discursul cu acuzații la adresa țărilor occidentale, în special la adresa Statelor Unite. Liderul de la Kremlin a făcut o paralelă între începutul celui de-al doilea război mondial și această perioadă. A reluat acuzațiile la adresa Ucrainei care ar fi influențată de ideologia nazistă și ar dori să lanseze noi atacuri împotriva regiunilor separatiste.Cand liderii lumii agita securea razboiului, nici nu mai conteaza cine are dreptate!

IOHANNIS SPERA SA MAI CAPETE O SEPCUTA!

Președintele Klaus Iohannis va participa miercuri, la Varșovia, alături de președintele polonez Andrzej Duda, la reuniunea extraordinară a Formatului București 9 (B9) care îi are ca invitați pe președintele Statelor Unite, Joe Biden, și pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, scrie digi24.ro.Summitul B9 se desfășoară în contextul împlinirii unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, și are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliații de pe Flancul Estic al NATO și SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.Agenda discuțiilor va viza continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susținerea pentru aspirațiile sale euroatlantice, precum și demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare și apărare pe Flancul Estic.Vor fi abordate, de asemenea, modalitățile de tragere la răspundere a Rusiei, prin instrumente de drept internațional, pentru crimele comise în Ucraina, potrivit comunicatului.O atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate.Iohannis va avea acolo un cuvant greu de spus:Saru-mana, domn’ Biden, Master!

POA’ SA VINA VIJELIE/EU AM CARD DE ENERGIE!

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a explicat de ce au fost excluse anumite persoane din lista de beneficiari ai cardurilor de energie.Persoanele care au primit cardurile trebuie să știe că de luni încep plățile. Totuși mai multe persoane au fost tăiate de pe listele de beneficiari. Care este motivul?Marcel Bolos, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a explicat de ce mai puțini români au primit carduri de energie și care este motivul pentru care mai multe persoane au fost tăiate de pe lista de beneficiari. Acesta a mai explicat că persoanele care nu au o situație locatară clară încă trec prin etapele de verificare, care ar trebui finalizată până la finalul lunii februarie.Cei care au ajuns deja în posesia cardurilor de energie trebuie să știe că de luni încep plățile.„Toți cei care au avut o situație locatară clară au primit cardurile, iar de luni începe plata. Sunt și persoane care au fost excluse din lista de beneficiari, pentru că trăiesc împreună cu locatari care depășesc nivelul mediu de venit de 2.000 de lei. Cei care nu au o situație locatară clară au trecut printr-o etapă de verificare, pe care sper că o vom finaliza până la sfârșitul lunii februarie, astfel încât să distribuim toate cardurile. Avem bugetul asigurat, iar plățile se pot face începând de luni. Oamenii au la dispoziție trei variante pentru plata facturilor, anume la oficiul poștal, la poștaș sau prin plata electronică”, a declarat ministrul Marcel Boloș, în exclusivitate, la Antena 3.Totodată, Marcel Boloș a explicat cum vor putea fi folosite cardurile de energie în zonele în care nu există o conexiune la internet.„Poștașul va avea cu el factura fiscală, chitanța și dovada serviciilor de mandat poștal și le va completa de mână. Când se va întoarce la oficiul poștal, acesta va introduce datele notate în sistemul informatic”, a explicat Marcel Boloș.Lasa ca vine vara si ne da Soarele energie! Gratis si la toti!

PROVERBELE ROMANILOR

Gainusa cea motata face un ou la saptamana si se lauda o luna.

Albina face miere, dar si inteapa.

Cand te latra vreun caine, astupa-i gura cu paine.

Schiopatarea oilor, bucuria lupilor.

Dupa ce leul moare, multi se gasesc sa-l jupoaie.

Calul bun se vinde si din fundul grajdului.

A ajuns oul mai cuminte decat gaina.

Bate samarul sa priceapa magarul.

Cand pisica nu-i acasa, joaca soarecii pe masa.

Branza buna in burduf de caine.

Vulpea cat e de vicleana si ea cade in capcana.

Cocosul batran face borsul bun.

Cainele care latra, nu musca.

Nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard.

Corb la corb nu-si scoate ochii.

Daca cocosul ar oua, gaina s-ar chema.

Cine se ia dupa musca, ajunge la balegar.

Vorbesti de lup, si lupul la usa.

Broasca mica face gura mare.

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

Cainii latra, ursul merge.

Calul de dar nu se cauta la dinti.

Magarul oricat il impodobesti, armasar tot nu poti sa-l numesti.

Una e cand papagalul vorbeste ca un om si alta e cand omul vorbeste ca un papagal.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!