home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
28.02.2023
FAPTUL DIVERS

CHINEZII II AJUTA PE RUSI PE OCOLITE!

China ar putea încerca să se folosească de acordurile sale cu Belarus pentru a ascunde încălcările sancțiunilor privind livrările de arme către Rusia, spun analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului.ISW speculează că Alexandr Lukașenko intenționează să se întâlnească cu Xi Jinping, probabil pentru a ajuta Rusia și China să evite sancțiunile, în contextul în care China are în vedere furnizarea de ajutor letal Rusiei.Institutul amintește că Lukașenko a anunțat că intenționează să viziteze China în perioada 28 februarie – 2 martie și să se întâlnească cu Xi Jinping, probabil pentru a semna acorduri privind comerțul, investițiile, proiecte comune de mare anvergură și alte probleme. „Anunțul lui Lukașenko privind vizita planificată coincide cu rapoartele conform cărora, potrivit unor înalți oficiali americani, China ia serios în considerare vânzarea către Rusia de drone de luptă, arme personale, precum și obuze de artilerie de 122 mm și 152 mm.Oficialii ruși și chinezi ar fi elaborat, de asemenea, planuri de a furniza drone Rusiei în baza unor documente de transport falsificate pentru a evita sancțiunile internaționale.Este posibil ca China să încerce să folosească acordurile cu Belarus pentru a acoperi încălcările sancțiunilor.”Xi Jat din proverbul:Drumul cel mai drept spe inima unei femei e pe ocolite!

CIOABA SE IA LA TRANTA CU PATRIARHUL DANIEL!

Dorin Cioaba, regele autointitulat al romilor a anuntat ca va intenta Bisericii Ortodoxe Romane un proces international prin care sa i se ceara recunoasterea implicarii in anii de robie a romilor si sa ceara scuze public fata de aceasta etnie, potrivit Turnul Sfatului.Cioaba a precizat faptul ca mai marii bisericii nu si-au cerut niciodata scuze public pentru momentul istoric petrecut in urma cu aproape 170 de ani.„Credem noi ca trebuie sa se faca putina lumina in situatia aceasta. De 167 de ani de cand romii au fost dezrobiti Biserica Ortodoxa nu a facut nimic si nu si-a cerut niciodata scuze public si tot musamalizeaza acest subiect. O sa spunem in conferinta si de ce. Am cerut public si prin diverse proiecte, pentru ca au fost o serie de proiecte cu fonduri norvegiene pe care ei le-au refuzat, pentru ca n-au vrut sa puna la dispozitie documente”, a spus Dorin Cioaba. „A venit vremea sa recunoasca public faptul ca au tinut in robie conunitatea de romi, fara sa recunoasca faptul ca au facut mult rau neamului. Si nici scuze nu si-au cerut public. Papa a facut un asfel de gest in timpul vizitei in Romania si si-a cerut scuze in numele Biserici Catolice”, a mai spus Dorin Cioaba in anuntul facut despre Conferinta Romilor Europeni.Bravo, Cioaba, dar voi i-ati multumit domnitorului Grigore Alexandru Ghica ca v-a eliberat? Asa era frumos!

SALAM SI MANEAUA PORCOASA

Florin Salam a postat pe pagina sa de Facebook un val de injuraturi la adresa postului Antena Stars, post care face parte din trustul Intact, fondat de Dan Voiculescu. Salam s-a suparat dupa ce acest post ar fi relatat ca a fost arestat. Salam a fost unul dintre „artistii” intens promovati de Antena Stars.„Am intrat mai mult sa vorbesc despre bul***ii astia care ba m-au arestat, ba… ba nu ma lasati in pace? Antena Stars nu ma lasa in pace, trimit oameni in fata blocului, cu microfonul, cu japca sa dau interviuri. Obosit, eram si beat, veneam de la bauturi, sunt doua, trei p…e pe acolo suparate ca nu le-am dat interviu. Nu v-am bagat eu in seama in viata voastra. Stiti mai bine voi. Sunteti c…e si tot ce inseamna Antena Stars. Toate valorile au plecat, nu ati vazut ce a ramas pe acolo? Ala care prezinta e biciclist, alalalt cu camera e scafandru!Antena Stars, fac eu si ca Gigi Becali, va trag la m…, va trag la m…, va trag la m…, Antena Stars. Ma pis pe voi, Antena Stars. Va trag la m…, eu, starul Romaniei!F… in gura de amarati, toti sunteti terminati. Eu sunt artist bai bulangiilor, de ce sa ma aresteze pe mine?Sa-mi bag p… in familia voastra, puteam sa va dau in judecata si sa va iau 5 milioane de dolari, bulangiilor, dar vreau sa fac bani pe munca mea”, a spus Salam.Limbaj de manelist! Unora le place!

CE PATESTI CAND IMPUSTI PISICA MINISTRULUI

Ciclistul profesionist italian Antonio Tiberi a fost amendat și suspendat din echipa sa pentru că a împușcat mortal pisica unui ministru în San Marino, scrie BBC. Ciclistul în vârstă de 21 de ani ar fi declarat că încerca o pușcă cu aer comprimat, a îndreptat-o spre capul pisicii și a tras.Felina a aparținut vecinului său, ministrul turismului din San Marino, Federico Pedini Amati.Un tribunal l-a amendat pe Antonie Tiberi cu 4.000 de euro, iar echipa sa, Trek-Segafredo, l-a suspendat pentru 20 de zile.„Pisica nu a deranjat pe nimeni”, a declarat Pedini Amati pentru ziarul Corriere della Sera.„Era cu noi de mult timp. Fiica mea de trei ani, Lucia, o iubea. Nu poți să omori un animal de companie și să scapi cu o amendă de 4.000 de euro”, a adăugat el.Trek-Segafredo a declarat că a condamnat cu fermitate „actul reprobabil” și că va dona salariul suspendat al lui Antonio Tiberi unei organizații de protecție a animalelor.Poate, daca impusca ministrul scapa mai ieftin!

BACUL LA MATE PENTRU UMANISTI SE VA DA LA TARABA

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că elevii de la profilul uman care vor susţine examen la matematică la Bacalaureat vor avea de calculat lucruri de bază, cum ar fi aflarea TVA dintr-un preţ sau să stabilească, dintre două oferte de împrumut, care este mai avantajoasă.“Vor da o probă de competenţe de bază la matematică sau ştiinţe. Este o probă scrisă de competenţe de bază, aş sublinia, de bază, pentru că oamenii îşi imaginează nu ştiu ce trigonometrie. La matematică va fi o probă de competenţe de bază prin care se testează posibilitatea sau capacitatea absolventului de a aplica noţiuni matematice de bază în situaţii reale”, a declarat Ligia Deca, marţi, la Digi24.ro.Rugată să dea un exemplu în acest sens, ea a răspuns: “Să calculeze un TVA, de exemplu, dintr-un preţ, să înţeleagă care dintre două oferte de împrumut este mai avantajoasă. Chestiuni de acest tip care sunt necesare pentru orice cetăţean, după ce a absolvit liceul, trebuie să te poţi descurca în societate. Este doar pentru a ne asigura că orice absolvent de liceu are competenţele necesare să se descurce în societate şi în viaţa reală”.Deja avem primul subiect:Daca un chil de rosii se scumpeste cu 11%, ce imprumut avantajos poti lua de la banca asa incat sa-ti ramana si bani de paine?

ALINA NU VREA PUBLICITATE LA PACANELE

Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL și președintele Senatului, a depus marți mai multe amendamente care modifică substanțial proiectul de lege depus de Adrian Cozma și Robert Sighiartău (PNL) care viza interzicerea totală a reclamelor la pariuri și jocuri de noroc.Comisiile juridică și de cultură din Senat au aprobat amendamentele semnate de Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu. Acestea prevăd că spoturile publicitare la jocurile de noroc vor putea fi difuzate la televiziune și radio doar între orele 23:00 și 06:00 dimineața, dar și difuzarea la orice oră de inserturi grafice cu reclamă la pariuri în timpul transmisiilor sportive în direct.Propunerea legislativă depusă în noiembrie interzicea complet publicitatea pentru jocurile de noroc la radio și televiziune și prevedea amenzi cuprinse între 10.000 de lei și 50.000 de lei pentru încălcarea legii. Varianta nouă reprezintă, de fapt, o întoarcere la legislaţia aflată în vigoare: posturile tv au voie în prezent să difuzeze reclame la pariuri după ora 23:00 până la 6:00 dimineaţa, arată Pagina de media.Traim vremuri urate.Cu reclame sau nu, tinerii vor continua sa spere ca scapa de saracie jucand la pariuri!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!