home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
01.03.2023
FAPTUL DIVERS

ORDIN DE LA BIDEN:BYE, BYE TIK- TOK!

Guvernul a demarat o analiză la nivel guvernamental, pentru a vedea dacă aplicația TikTok, folosită în prezent fără interdicții chiar de parlamentari și instituții publice, are vreun risc de securitate și în cazul României, a declarat ministrul Digitalizării Sebastian Burduja, după ședința de Guvern de miercuri, conform economedia.ro.Întrebat ce risc de atacuri cibernetice presupune utilizarea TikTok și în România, ministrul a afirmat că „este un lucru pe care îl evaluăm în acest zile cu toate instituțiile implicate”.Sebastian Burduja a amintit că România a interzis achiziționarea de software de securitate cibernetică produs în Rusia. „Noi am interzis prin lege antivirusul rusesc și o serie de soluții. Am emis un ordin săptămâna trecută prin care toate instituțiile din România au o listă de furnizori de soluții software care nu sunt agreați. Și acum au termen de o lună de zile, de două luni, în care trebuie să își facă acest inventar și să își înlocuiască soluțiile care au fost identificate drept vulnerabile”, a precizat el.O analiză similară va fi făcută și în cazul TikTok, a spus el.„Trebuie să analizăm și, de îndată ce vom avea o analiză finală, vom emite o dispoziție în acest sens”, a spus el. Întrebat dacă a început această analiză, ministrul a răspuns „Categoric da”.„Nu vrem nici să generăm o reacție adversă dacă nu este cazul în acest moment”, a precizat el, întrebat care este orizontul de timp în care s-ar putea lua o decizie pentru interzicerea TikTok.În plus, el a spus că Legea securității cibernetice, care a fost declarată marți constituțională, este în măsură să permită intervenția în astfel de cazuri.„Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile, cu toate instituțiile implicate. E un lucru foarte bun și un exemplu foarte bun pe care ni-l dați, pentru că dacă nu am avea legea securității cibernetice, dacă ea nu va fi operaționalizată, ne va fi greu să intervenim în asemenea cazuri. Legea care a trecut ieri de Curtea Constițuonală realmente creează pârghiile ca statul român să intervină mult mai eficient în cazul unor asemenea pericole”, a spus Burduja.Reamintim că Congresul SUA a decis la sfârșitul anului trecut să blocheze TikTok pe dispozitivele guvernamentale.Adio filmulete cu fetite care-si ridica fustitele! Atenteaza la siguranta nationala!

IN GRADINA LUI ION TOTI CONSILIERII DORM!

Premierul Nicolae Ciucă și-a luat un nou consilier la Guvern, un robot dotat cu inteligență artificială pe nume Ion, care va avea rolul să preia mesajele din mediul online și va prezenta Guvernului problemele de zi cu zi ale românilor.Premierul Nicolae Ciucă a și vorbit cu robotul Ion, care este asemănător unei oglinzi. Acesta poate fi accesat pe site-ul ion.gov.ro.Ciucă a precizat că este o iniţiativă 100% a unor cercetători şi profesori români.”Avem o surpriză care nu aparține Guvernului ci aparține unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează o premieră la nivel național și internațional, pentru că avem primul consilier digital. Numele lui este Ion. Este transpunerea în oglindă al sintagmei NOI. Este un consilier onorific și apreciez că rolul lui este să ne ajute să îi ajutăm mai bine pe români informând Guvernul despre problemele pe care le au românii în viața de zi cu zi.Ion folosește inteligența artificială pentru a capta părerile, doleanțele, problemele românilor, colectând informațiile care circulă în spațiul public. Este un demers al specialiștilor de top din România, este un proiect românesc 100%. Acest demers nu va face nimic altceva decât să îi ajute pe români să fie auziți mai bine și în fiecare zi (…) Practic, eforturile depuse de cercetători, de profesori este să pună în practică și să dea sens inteligenței artificiale, pentru că un om nu poate să îi asculte și să îi reprezinte pe toți românii.”, a spus Nicolae Ciucă.Premierul a interacţionat cu ION, având un scurt dialog pentru exemplu.„Îl invit pe ION să spună câteva cuvinte”, a spus premierul.„Salut! Mi-aţi dat viaţă. Eu sunt ION. Acum rolul meu este să vă reprezint ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru, al românilor. Învaţă-mă să fiu român. Ce trebuie să ştiu despre România?”, a răspuns robotul.Ne-am dart dracului! Inteligenta artificiala vine sa sprijine prostia naturala!

GERMANIA VA CERE AJUTORUL SRI?

Germania propune să înceapă înregistrarea convorbirilor telefonice dintre cancelarul Olaf Scholz și președintele rus Vladimir Putin, așa cum nu s-a mai întâmplat până acum.Șeful Arhivelor Federale Germane, Michael Holmann, a declarat acest lucru într-un interviu acordat Süddeutsche Zeitung.Holmann a explicat că, de obicei, convorbirile telefonice importante din punct de vedere istoric dintre Scholz și Putin sunt consemnate doar în punctele de discuție, dar nu sunt înregistrate.„Până acum exista o înregistrare în dosar, dar nu exista obligația de a înregistra conversațiile telefonice. Ministerele federale ar trebui să schimbe acest lucru în regulile lor generale”, a declarat Holmann.În același timp, un purtător de cuvânt al guvernului, întrebat dacă se are în vedere o documentare cuprinzătoare a conversațiilor, așa cum se face în SUA, de exemplu, a declarat: „Nu este vorba despre o documentație completă a conversațiilor: „Nu există astfel de planuri”.Potrivit purtătorului de cuvânt, toate informațiile care sunt relevante pentru procesarea procesului administrativ sunt „înregistrate și arhivate în forma corespunzătoare, în conformitate cu instrucțiunile de înregistrare pentru procesarea și administrarea documentelor în ministerele federale” din cadrul Cancelariei.Ii sfatuim sa faca un schimb de experienta cu SRI-ul nostru!Ai nostri sunt specialisti in ascultarea si inregistrarea convorbirilor!

USR NE PUNE RAU CU CHINA!

Deputatul Catalin Tenita, ex-USR, anunta ca in luna martie va calatori in Taiwan, intr-o vizita oficiala. Beijingul a reactionat de fiecare data violent la astfel de vizite, sustinand ca Taiwanul este o provincie care-i apartine.„La jumatatea lunii martie voi calatori in Taiwan, la invitatia Parlamentului Taiwanez si ca parte a delegatiei National Democratic Institute, pentru un conferinta parlamentara pe tema parlamentelor deschise catre cetateni. Lucru pe care ei il au si noi nu.Si daca cineva incepe cu ‘One China Policy’, ii recomand sa citeasca modul in care Uniunea Europeana si Statele Unite definesc aceasta politica, fara reflexe din epoca noastra de ‘aur’.De ce sa ne avem bine cu China? Ce, suntem fraieri?

PALESTINIENII SE LUPTA CU ISRAELIENII IN UCRAINA!

Un grup de mercenari din Palestina si Mali au fost filmati in Ucraina, alaturi de mercenarii Wagner. Palestinienii ar fi platiti cu 350 de dolari pe luna pentru a lupta cu ucrainenii. Un voluntar israelian care lupta de partea Ucrainei a tinut sa le transmita un mesaj dur: „Ne vom intalni pe campul de lupta,Mai ramane ca rusii sa lupte cu ucrainenii in Fasia Gaza!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!