home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
06.03.2023
FAPTUL DIVERS

PESEDISTII SAR IN APARAREA CUMPARATORILOR CARE NU STIU SA SCANEZE!

Social-democrații se gândesc să taxeze suplimentar lanțurile de retail care au introdus magazine self-service, prin care clienții își scanează singuri și își plătesc produsele la casele de marcat.Astfel, conform calculelor PSD, un ”self-pay” ar putea plăti taxe aferente unui salariu minim, scrie StirileProTV.De asemenea, clienții ar putea fi încurajați să folosească o procedură de obținere la casă a unei reduceri de 1-5% din bonul de cumpărături, dacă își scanează singuri produsele.Nu în ultimul rând, conform surselor citate, o altă măsură care ar putea fi prevăzută într-un eventual proiect de lege este ca la aceste case de marcat de tip ”self-pay” să se afle întotdeauna și un asistent ”uman”, care să supravegheze și să ajute clienții.Social-democrații pretind că măsuri asemănătoare sunt în vigoare deja în Belgia.Cum bine zicea, plin de naduf, un cumparator:astia au sa ajunga sa ne ceara si sa le descarcam camioanele cu marfa!

DRAGNEA MACHOMAN?

Numele lui Liviu Dragnea apare din nou într-un scandal amoros, la destul de mult timp de când s-a despărțit de ultima lui iubită oficială, Irina Tănase.Oana Leonte este profesoară de franceză, fost model și ex-voleibalistă, a fost colegă de partid cu Dragnea la Alianța Pentru Patrie și se pare că a fost curtată intens de fostul lider PSD.În luna iulie a anului trecut ea scria că are doar o relație profesională cu Liviu Dragnea. „Viața privată a fiecărui cetățean nu trebuie să fie subiect de dezbateri publice. Relația pe care o am cu domnul Liviu Dragnea este una strict profesională. Am intrat în politică pentru că îmi doresc o Românie așa cum și-au dorit-o părinții și străbunii noștri”, a scris atunci tânăra de 25 de ani pe profilul ei de Facebook.Acum însă, pe măsură ce zvonurile privind o relație intimă cu acesta, au căpătat amploare, presa scriind că Dragnea a invitat-o la munte și i-a trimis cadouri scumpe, Oana a răbufnit. “Nu am nicio relație cu Liviu Dragnea! Este o persoană pe care nu o agreez. Nu suport mincinoșii, trădătorii și libidinoșii! Nu vreau să am niciun fel de relație cu acest om. Am fost foarte bucuroasă când Alianța Pentru Patrie a scăpat de un astfel de om. Nici măcar în cele mai negre vise nu îmi doresc să fie Liviu Dragnea iubitul meu. Oana Leonte nu o să fie cucerită niciodată de un măscărici. Știu că foarte mulți m-ar vrea, dar e greu. Să își pună pofta în cui!”, a spus ea pentru cancan.ro.Oana Leonte a intrat în politică, ca secretar general la filiala APP din Sectorul 1 al Capitalei. Ei, daca Dragnea ar fi fost la putere, altfel ar fi stat lucrurile!

CA DE OBICEI:MORTUL E DE VINA!

Tribunalul București l-a achitat pe fostul ministru Gabriel Oprea în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Sentința nu este definitivă.Petre Mazilu, , administratorul firmei General MPM Impex SRL, responsabil cu execuţia unei lucrări la instalaţia subterană de gaze, care nu era semnalizată corespunzător la nivelul străzii, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare sub supraveghere. Firma General MPM Impex SRL a fost condamnată la amendă penală de 330.000 lei.„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, susţine DNA.Motociclistul deschidea coloana oficială şi trebuia să ajungă în intersecţii înainte de restul coloanei, să se asigure că traficul este oprit, după care, în momentul apropierii restului coloanei, să se deplaseze cu viteză sporită către următoarea intersecţie pentru a repeta acest proces. După ce coloana a ajuns în intersecţia străzii Ştirbei Vodă cu Calea Plevnei, poliţistul Gigină a accelerat către următoarea intersecţie, cea cu Splaiul Independenţei, unde a intrat cu motocicleta într-o groapă din carosabil, săpată de muncitorii firmei General MPM Impex SRL.Mira pe cineva achitarea generalului?Pe noi nu!

RAFILA REFUZA SA MAI CUMPERE VACCINURI INEFICIENTE!

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că România se alătură Bulgariei care refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva COVID-19.„Ne-am alăturat tuturor acestor demersuri. România împreună cu alte nouă state europene au făcut acest lucru. Încă de acum multe luni am notificat Comisia Europeană, am notificat producătorii de vaccin în acest sens. (…) Este inadmisibil ca produse care nu sunt folosite să fie cumpărate în cantități mari și apoi distruse. (…) Ar mai fi opt milioane de doze pe anul trecut, iar pentru anul în curs nu am luat nicio doză din cele 19 milioane care reprezintă angajamentul Românuiei.”, a spus Alexandru Rafila.Ministrul sănătăţii din Bulgaria, Asen Medjdiev, a declarat că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante, subliniind că ţara sa refuză să le mai achiziţioneze. El a mai spus că a cerut Comisiei Europene rezilierea contractului cu Pfizer.„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt ineficiente împotriva noilor variante. Populaţia nu are nevoie de vaccinuri în acest moment, nici la noi şi nici în Uniunea Europeană. Bulgaria refuză să le cumpere în viitor”, a spus Asen Medjdiev la BNT.Ah si ce bani frumosi s-ar fi putut face cumparand milioane de doze doar ca sa avem ce arunca!…

DJOKOVICI MAI INTERZIS IN SUA DECAT BINLADEN!

Cel mai bun tenisman sârb și numărul 1 mondial, Novak Djokovici nu va participa la turneele de la Indian Wells și Miami, deoarece securitatea de stat a SUA nu i-a eliberat permis de intrare în țară. Djokovici a depus documentația și a solicitat un permis special de intrare în SUA, deoarece nu este vaccinat împotriva Covid-19, acesta fiind respins. Senatorii din Florida Rick Scott și Mike Rubio au reacționat printr-o scrisoare adresată președintelui american Joe Biden, care a fost publicată și pe profilul de Twitter al lui Scott.„Ni s-a spus că cererea lui Djokovici a fost respinsă și că nu va putea participa la Miami săptămâna viitoare. Președintele Joe Biden trebuie să repare imediat acest lucru și să-i permită să joace în țara noastră”, a scris Scott.Vaccinul e apa de ploaie la noile forme Covid, dar trebuie si Pfizer sa traiasca!

BIDEN NU-L ACCEPTA LA MASA PE XI JINPING!

China, un aliat ferm al Rusiei, a cerut o încetare a focului între Ucraina și Moscova și deschiderea unor discuții de pace, într-o propunere în 12 puncte pentru a pune capăt luptelor care au început în urmă cu un an și pentru a-și întări pretenția de a fi neutră în privința conflictului.Deși a afirmat că are o poziție neutră, China a mai spus că are o relație „fără limite” cu Rusia și a refuzat să critice invazia acesteia în Ucraina sau chiar să se refere la ea ca atare. Ea a acuzat Occidentul că a provocat conflictul și a „alimentat flăcările” prin furnizarea de arme defensive Ucrainei. De asemenea, SUA au afirmat că China s-ar putea pregăti să ofere Rusiei ajutor militar, lucru despre care Beijingul spune că nu are dovezi.Având în vedere pozițiile Chinei, există îndoieli cu privire la faptul că propunerea sa are vreo șansă – și dacă China poate fi considerată un intermediar onest.China și Rusia și-au aliniat din ce în ce mai mult politicile externe pentru a se opune ordinii internaționale liberale conduse de SUA. Ministrul de externe Wang Yi a reafirmat forța legăturilor lor bilaterale atunci când s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova în această săptămână.Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, declarase mai devreme joi că SUA își va rezerva judecata asupra propunerii, dar că alianța Chinei cu Rusia înseamnă că nu este un mediator neutru. „Nu ne-ar plăcea să vedem nimic mai mult decât o pace dreaptă și durabilă… dar suntem sceptici că rapoartele despre o astfel de propunere vor fi o cale constructivă de urmat”, a spus el.C ND TE-AI OBISNUIT SA TAI SI SPANZURI PE TOT MAPAMONDUL, E TERIBIL DE GREU SA ACCEPTI CA SI ALTII AU DREPTATE!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!