home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
15.03.2023
FAPTUL DIVERS

SE VA PICA BACUL LA RELIGIE?

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat, miercuri, că religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între probele examenului de Bacalaureat.„Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la Bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. Prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu. Aşa cum se ştie(?), elevii nu sunt înscrişi împotriva voinţei lor la orele de Religie, ei/părinţii lor trebuind să facă o solicitare oficială în acest sens.În concluzie, Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între materiile examenului de Bacalaureat, aşa cum a şi fost în România pre-comunistă, aşa cum şi este în multe dintre ţările din UE”, a transmis Vasile Bănescu, potrivit Agerpres.Potrivit purtătorul de cuvânt al BOR, „este evident că materia Religie destinată examenului pentru Bacalaureat ar trebui să includă preponderent acele conţinuturi care ilustrează dimensiunea culturală profundă a creştinismului, istoria sa şi a artei creştine, rolul său în istoria culturii şi civilizaţiei româneşti şi europene”.Potrivit Edupedu.ro, treisprezece reprezentanţi ai cultelor religioase recunoscute de statul român i-au solicitat, într-o adresă comună, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, ca Religia să poată fi aleasă de către elevi, la fel ca alte discipline din trunchiul comun, ca probă de examen la noul Bacalaureat propus în proiectul legii Educaţiei.Aleluia! Cu Dumnezeu inainte!

SA MOR IN PUSCARIE DACA E OK!

Gigi Becali tună și fulgeră după moartea fostului pugilist Rudel Obreja care s-a stins la vârsta de 57 de ani în urma unei lupte crâncene cu cancerul, anunță romaniatv.net.Latifundiarul din Pipera este extrem de revoltat și nu înțelege de ce Rudel Obreja nu a fost eliberat imediat după ce s-a aflat de boala de care suferă.Iata cuvintele latifundiarului:„N-aţi văzut omul, moare în puşcărie. Obreja, boxer, ditamai omul, bolnav de cancer, nu-ţi dau voie, bă, să te tratezi. Dup-aia spune ‘păi da lasă-l în puşcărie!‘. Bun, mă, e corupt. Legea ce spune? Acasă, 30 de zile, în regim deschis, semi deschis 25 de zile. Dă-i, bă, 22, dă-i 12, dă-i 5. Băi niciuna, vine copilul la puşcărie. De când spun astea, de 10 ani de când m-am eliberat. De 8-9 ani numai asta zic. Le-am suferit cu criminalii și văd că de asta nu se rezolvă nimic! Nu se rezolv nimic! Și după aia spune România sănătoasă, care sănătoasă? Praf! Sănătoasă știi când e România? Când aia care a dat pușcării și au murit oameni în pușcărie să fie măcar la pensie. Dar ea e judecătoare la Curtea Constituțională. Atunci va fi România sănătoasă!”, a spus Gigi Becali.Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, condamnat la 5 ani cu executare în ”Dosarul Gala Bute”, a cerut judecătorilor în vara anului trecut să-l lase să se trateze în libertate. Cererea i-a fost aprobată, iar acesta a urmat tratamentul, dar organismul său a cedat până la urmă în faţa bolii nemiloase.Copiind America, Romania a devenit tara tuturor posibilitatilor! Alea nasoale!

XI JINPING SE CREDE MAO!

Președintele Xi Jinping a cerut luni ca China să joace un rol mai important în gestionarea afacerilor globale, după ce Beijingul a dat o lovitură diplomatică în calitate de gazdă a discuțiilor care au dus la un acord între Arabia Saudită și Iran pentru redeschiderea relațiilor diplomatice.Xi nu a oferit detalii despre planurile Partidului Comunist aflat la guvernare, într-un discurs rostit în fața legislativului ceremonial al Chinei. Dar Beijingul a fost din ce în ce mai asertiv de când a preluat puterea în 2012 și a cerut schimbări în cadrul Fondului Monetar Internațional și al altor entități despre care spune că nu reflectă dorințele țărilor în curs de dezvoltare, notează AP.China ar trebui să „participe în mod activ la reforma și construcția sistemului de guvernanță globală” și să promoveze „inițiative de securitate globală”, a declarat Xi, cel mai puternic lider al țării din ultimele decenii.Acest lucru va adăuga „energie pozitivă la pacea și dezvoltarea mondială”, a spus Xi.Vineri, Xi a fost numit pentru un nou mandat la președinția ceremonială, după ce, în octombrie, a rupt tradiția și și-a acordat un al treilea mandat de cinci ani în calitate de secretar general al partidului de guvernământ, punându-se astfel pe calea de a deveni lider pe viață.Trebuie sa fii chinez sa nu intelegi ca Xi viseaza sa conduca lumea!

ACCIDENT DE AVION LA SOL!

Două avioane ale companiei Wizz Air s-au ciocnit marți după-amiază pe aeroportul “Stefan cel Mare” din Suceava, informează boardingpass.ro.Airbusurile A320 care urmau să opereze în după-amiaza zilei de 14 martie 2023 zborurile din Suceava spre Dortmund și Londra LTN au fost avariate la sol, pe aeroportul din Suceava.Incidentul a avut loc în timp ce unul dintre cele două Airbusuri a fost împins de la poziția de parcare pe calea de rulare a aeroportului sucevean.Astfel, avionul înmatriculat 9H-WBV a lovit ușor cu vârful aripii ampenajul verifical al Airbusului A320 înmatriculat HA-LWZ.Nu au existat victime, însă, din cauza incidentului, zborul din Suceava spre Dortmund, și posibil și cel spre Londra LTN, a fost anulat.Numărul pasagerilor care se aflau la bordul avionului care urma să decoleze la 14:20 spre Dortmund e necunoscut, însă aceștia au fost debarcați din avion.În celălalt avion nu se aflau pasageri, potrivit informațiilor obținute de BOARDINGPASS. Bine ca nu s-au ciocnit in aer!

LEGEA INVATAMANTULUI-BUCURIE PENTRU GAY SI LESBIENE!

Cultele religioase cer ministrei Educației, Ligia Deca, să elimine definiția „diversității” din proiectul legii învățământului preuniversitar, potrivit unei scrisori semnate de 13 reprezentanți ai bisericilor recunoscute de statul român.În proiectul legii Educației, publicat pe site-ul Ministerului Educației pe 9 martie, în varianta prezentată în Guvern, la articolul 2 actul normativ propus enumeră printre valorile care stau la baza sistemului de învățământ preuniversitar și diversitatea. Cultele cer eliminarea acestei definiții.Mai mult, în scrisoarea către ministru, reprezentanții bisericilor, la inițiativa Patriarhiei Române condusă de patriarhul Daniel, cer să fie eliminată din proiectul de lege și obligația cadrelor didactice de a promova „diversitatea, ca resursă de învățare, pentru a genera elevilor atitudini incluzive și tolerante”.Cultele mai solicită și ștergerea sintagmei „orientare sexuală” dintr-un articol în care se arată că sunt interzise în toate spațiile destinate educației discriminările de orice tip, inclusiv discriminările pe baza orientării sexuale.„Cultele religioase, recunoscute în România, au luat act de publicare a proiectelor modificat de legi ale învățământului în ziua de luni, 27 februarie 2023, pe site-ul Ministerului Educației. Cu privire la aceste documente, la inițiativa Patriarhiei Române, cultele religioase recunoscute în România solicită:Eliminarea articolului 2 alin. 1. b) – definirea „diversității”, a articolului 224, litera e) – obligația de a promova diversitatea în școală – și a sintagmei referitoare la „orientarea sexuală” din articolul 11 alin. 1. din proiectul legii învățământului preuniversitar, conform principiului independenței față de orice formă de ideologie”, conform documentului trimis Ministerului Educației luni, pe 13 martie.Din pacate, spre asta mergem! Dimineata, copilul pleaca normal la scoala si la pranz s e intoarce gay!

FRATII TATE SPALA VECEURILE CU PUTERI MAGICE!

The Sun scrie ca Andrew Tate si fratele sau Tristan au cerut sa aiba un PlayStation in celula lor de inchisoare pentru a trece timpul.Cererea a fost respinsa, luata in ras de gardieni, care le-ar fi spus fratilor: „Prizonierii nu se joaca, ci se roaga”.De asemenea, cei doi frati ar fi cerut sa le fie adus in inchisoare un coafor, deoarece aparatele de ras de unica folosinta puse la dispozitie erau „inutilizabile”.The Sun mai scrie ca, intr-un e-mail adresat abonatilor, Tate s-a plans de viata in inchisoare, spunand: „In inchisoare, unde distractiile sunt atat de limitate, emotiile devin distractia aleasa de majoritatea. Detinutilor le place sa simta furie. Am vazut oameni care se bat cu gardienii pentru pura distractie. Barbatii se cearta cu o furie crancena din cauza pronuntiei unui nume. Este o casa de animale”.Tribunalul Bucuresti a decis, marti, sa respinga inca o cerere a lui Andrew Tate de a fi eliberat din arestul preventiv.„Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar pe cautiune formulata de inculpatul TEA ca inadmisibila in principiu”, a decis judecatorul.Andrew Tate se lauda recent ca are „puteri divine”.„Astazi, la spalatorie, 3 muritori au incercat sa ma intimideze. Nestiind de puterile mele divine. Mi-am intins mana si am pocnit din degete.Apoi le-am pus o intrebare simpla. Cunoasteti secretele focului Yoga? Nu stiu sigur de ce acest lucru i-a facut sa se razgandeasca, dar asa a fost”, a sustinut Tate.Grozav!Asa a putut continua spalarea veceului in liniste! Mare lucru sa ai puteri magice!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!