home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.03.2023
FAPTUL DIVERS

BICA:DECAT PUSCARIASA IN ROMANIA, MAI BINE BOGATASA IN ITALIA!

Alina Bica, fosta sefa DIICOT, a fost filmata cu camera ascunsa de un jurnalist italian intr-un restaurant din Bari, alaturi de iubitul si fetita Elenei Udrea. Ea a spus ca nu mai are nicio intentie sa se intoarca in Romania, in conditiile in care are de executat patru ani de inchisoare.„Nu am nicio intentie sa ma intorc in Romania. Vreau o noua viata aici”, a spus Alina Bica in inregistrarea difuzata de Antena 3.„Vreau sa ies sa ma plimb fara sa se uite cineva la mine, nu vreau publicitate. Acum sunt o persoana normala, muncesc, dar am acest cazier judiciar si nu pot sa merg sa lucrez in sectorul public dupa o cariera de 18 ani si facultate la Sorbona. Am incercat sa locuiesc in nord, dar nu mi-a placut, sunt indragostita de sudul Italiei. Imi place aici la Bari, langa Altamura”, a mai spus Alina Bica.Adevarul e ca Italia e o tara frumoasa pentru cei pe care-i asteapta puscaria in Romania!

S-A MAI DUS O TELEVIZIUNE!

Aleph Media, societatea care opereaza televiziunile Aleph News si Aleph Business, a intrat in insolventa, anunta Pagina de Media. O decizie in acest sens a fost luata de Tribunalul Bucuresti, la „cererea debitorului”, adica chiar a societatii Aleph Media.Printre creditorii societati se numara Marius Tuca, dar si casa de productie Zazu Film, detinuta de Cristina Iacob, fosta iubita a lui Sarbu.Televiziunea lui Adrian Sarbu a primit licenta de la CNA in vara lui 2019.Un an mai tarziu, in septembrie 2020, Aleph a inceput sa emita, avand in echipa oameni care au lasat Pro TV sau Digi24: Costi Mocanu, Felix Draghici, Ion Cristoiu, Marius Tuca, Ioana Tiganila, Andrei Tomescu.Intre timp, Costi Mocanu s-a despartit de Aleph si a trecut la Prima TV. Felix Draghici a renuntat si el la colaborarea cu Adrian Sarbu si a ajuns la Antena 1.Usor, usor o sa ramanem cu o singura televiziune, ca pe vremea Impuscatului!

TRANSNISTRIA-O GAURA NEAGRA?

Fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei și omul de afaceri Ilya Ponomaryov declarat într-un interviu în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA că principalul motiv care determină existența Transnistriei este de ordin financiar, o gaură neagră unde se face contrabandă, scheme financiare, scheme energetice, iar dacă nu ar fi fost toate astea această istorie era de mult închisă. Ilya Ponomaryov consideră că atunci când nu va mai exista regimul Putin aceste formațiuni separatiste nerecunoscute vor dispărea foarte rapid, relatează tvr.roTVR MOLDOVA: Domnule Ponomariov vă mulțumesc pentru posibilitatea de a discuta cu dvs, sunteți unul dintre cunoscătorii politicii ruse și cu siguranță aveți o experiență mai mare în interpretarea mișcărilor pe care le face Kremlinul. Aș vrea să facem o incursiune în istorie, știu că nu mai stăteați în Rusia la data de 24 februarie 2022, cum dumneavoastră ca cetățean al Federației Ruse, ca fost deputat al Dumei de Stat ați întâlnit dimineața zilei de 24 februarie?Ilya Ponomariov: Eu am întâlnit această zi și ca cetățean al Ucrainei în casa mea din Kiev. Pe scurt, m-am trezit, m-am îmbrăcat și am mers la Comisariatul Militar. Aceasta a fost unica metodă din punctul meu de vedere cum puteam să reacționez la acest eveniment. Astăzi dimineață am privit Filmul Navalny (nr. Documentar despre otrăvirea opozantului rus de către Kremlin, laureat al premiului Oscar) și acolo Alexei Navalny povestește cum și-a revenit din comă și colaboratorul său, Volkov îi spune că a fost otrăvit cu Noviciok (nr. Substanță toxică utilizată de către serviciile secrete ruse în tentativa de asasin a fostului agent FSB rus Serghei Skripal în Londra), iar Navalny îi spune că așa ceva nu poate fi, deoarece e o prostie. Cam aceste emoții le-am avut și eu atunci când am început să aud toate aceste sunete de explozii și să văd cum zboară rachetele. Așa ceva nu poate fi pentru că e o prostie. Eu mereu spuneam că un asemenea atac nu poate fi deoarece este lipsit de logică care va duce la sfârșitul regimului actual de la Moscova. Cred că mergem în această direcție. Eclar! Si asta o sa cada pe fereastra!

CA IN BANCURILE CU PROSTI!

Un bărbat din Florida care a răspuns la o bătaie la uşa sa din faţă a fost muşcat imediat de un aligator lung de aproape 3 metri, când a deschis pentru a vedea cine este, relatează news.ro conform The Guardian.Scot Hollingsworth, din Daytona Beach, a declarat postului local de televiziune WKMG că se uita la televizor cu soţia sa când a auzit o lovitură în uşă şi s-a ridicat să investigheze.”Am sărit în sus şi m-am îndreptat şi am deschis uşa, am ieşit în timp ce încercam să ajung la lumini şi abia am ieşit pe uşă şi mi-a prins piciorul şi [a început] să tremure foarte violent”, a spus el„A fost o surpriză şi un şoc total. Bănuiesc că l-am surprins pe aligator la fel de mult cum m-a surprins el pe mine”, a spus el.Hollingsworth a fost muşcat de coapsă şi dus la un spital unde a fost tratat pentru rănile sale. Se aşteaptă să-şi revină complet. Knock, knock! Who’s there? Ali! Ali who? Aligator!

NICI IN PUSCARIE NU MAI SUNT LOCURI!

Numărul mare de rețineri la care se adaugă obligația prezenței la diverse termene de judecată la instanțele din Capitală a dus la apariția unei situații neașteptate: arestul central al Poliției Capitalei nu are suficiente spații de deținere pentru toți reținuții și arestații preventiv din alte județe aduși în Capitală. Cei din urmă sunt audiați în diverse dosare penale. Sindicaliștii din Ministerul de Interne spun că problema lipsei locurilor de detenție ar fi putut fi rezolvată de ani buni.Arestul Central devine, pe zi trece, din ce în ce mai neîncăpător. La fel se întâmplă și cu celelalte spații de deținere preventivă din București. Când polițiștii nu au soluții trebuie să apeleze la colegii lor din județe apropiate Bucureștiului.”Numărul mare de acțiuni ale polițiștilor a dus la numeroase rețineri și arestări preventive, iar locurile libere din arestul Poliției Capitalei s-au ocupat rapid. Mai ales că, în centrele de detenție, ajung și cei împotriva cărora parchete precum DNA și DIICOT iau măsuri de reținere și ulterior de arestare preventivă prin decizii ale instanțelor. Reprezentanții Poliției Capitalei spun însă că situația a fost temporară, în condițiile unui tranzit crescut în centrele de detenție preventivă.Sindicaliștii spun că astfel de probleme ar fi putut fi evitate dacă un proiect luat în discuție în urmă cu 9-10 ani ar fi fost adoptat și pus în practică. Astăzi ar fi existat un spațiu modern destinat detenției preventive.Vor ajunge saracii infractori sa doarma cate trei in pat, ca in spitale!

PUTIN-NOAPTEA, CA HOTII!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a efectuat o vizită neanunțată în orașul ucrainean Mariupol, potrivit unui anunț al Kremlinului. Înainte cu câteva ore, el a vizitat și Crimeea. Călătoriile vin în contextul în care Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele său.

Vladimir Putin a zburat cu elicopterul în orașul din sud-estul Ucrainei, care a fost distrus în lupte grele, pentru o „vizită de lucru”, a anunțat presa de stat rusă. El a vizitat diferite locuri din oraș și a vorbit cu locuitorii, potrivit relatărilor.Vizita a declanșat reacții furioase din partea Ucrainei, Ministerul Apărării afirmând că aceasta a avut loc în timpul nopții „așa cum îi stă bine unui hoț”, iar un consilier prezidențial a criticat „cinismul” și „lipsa de remușcări” ale președintelui rus.„Așa cum îi stă bine unui hoț, Putin a vizitat Mariupolul ucrainean sub acoperirea nopții. În primul rând, este mai sigur. De asemenea, întunericul îi permite să evidențieze ceea ce vrea să arate și ține departe de ochii curioșilor orașul pe care armata sa l-a distrus complet și pe puținii săi locuitori supraviețuitori”, a declarat Ministerul Apărării, conform RFE/RL. „Criminalul se întoarce întotdeauna la locul crimei”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, pe Twitter.El a adăugat că „ucigașul a mii de familii din Mariupol a venit să admire ruinele orașului și mormintele [sale]. Cinism și lipsă de remușcări”.Vizita a fost, de asemenea, criticată de consiliul orășenesc exilat din Mariupol, care a subliniat distrugerea orașului din cauza deciziei lui Putin de a invada Ucraina.„Criminalul internațional Putin a vizitat Mariupolul ocupat. El a urmărit «reconstrucția orașului» noaptea. Probabil pentru a nu vedea orașul, ucis de «eliberarea» sa, la lumina zilei”, a declarat consiliul municipal într-o postare pe Telegram.Vizita a avut loc la scurt timp după ce Putin a vizitat Crimeea, pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării ilegale peninsulei de către Rusia.Desigur, cand ucrainenii macelareau etnicii rusi din Donbas, tot noaptea, o faceau ca oamenii corecti!

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!