home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
04.05.2023
FAPTUL DIVERS

POPOR ROMAN, NU FI TRIST/VIITORUL PRESEDINTE VA FI TOT UN PENELIST!

Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL, a declarat că partidul său îşi doreşte să aibă un candidat bun la alegerile prezidenţiale astfel încât să poată da preşedintele României pentru următorii cinci ani. În acest sens, Bode a avansat și un nume – Nicolae Ciucă, actualul premier și președinte al PNL.„Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii 5 ani. Un candidat cu şanse să câstige Presedinţia României. Astăzi preşedintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României”, a afirmat Lucian Bode pentru TVR.”PNL îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor, să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024”, a mai spus secretarul general al PNL.Un alt subiect abordat de Lucian Bode a fost și rocada guvernamentală, despre care, acesta susține că va avea loc la timp și respectând protocolul dintre partide: „Sunt convins că vom reuși să realizăm această rocadă guvernamentală pentru prima dată în cei 32 de ani de democrație, fără prea multe discuții. Se discută prea multe despre această rocadă, când ea trebuie făcută întocmai și la timp. Întocmai – cum scrie Protocolul. Și la timp – până la 1 iunie.”Astia deja impart ciolanele fara sa le pese de ce-ar vrea masele!

EI SE INJURA, EI SE IMPACA!

După scandalul cu înjurături și jigniri între PSD și AUR, din Parlament, AUR depune o sesizare împotriva deputatului PSD Adrian Solomon, preşedintele Comisiei pentru muncă, pe care l-a acuzat de „agresiuni verbale, înjurături, jigniri”.„Este inadmisibil să vedem huliganismul celor de la PSD, coborât chiar aici în aula Parlamentului României (…). Iată cum astăzi un deputat, preşedinte al Comisie de muncă, deranjat de faptul că am sesizat încălcarea procedurilor prevăzute în regulamentul Camerei Deputaţilor, a trecut la agresiuni verbale, la înjurături, la jigniri, iar acest lucru a fost trecut neobservat de board-ul Camerei Deputaţilor, preşedintele de şedinţă nedorind să ne dea cuvântul să sesizăm acest aspect. Nu este normal, respingem categoric astfel de conduite, lupta politică nu trebuie redusă la trădarea intereselor naţionale şi la agresarea verbală sau fizică a oponenţilor politici, ci ea trebuie să se desfăşoare în comisiile parlamentare şi în plenul Parlamentului României. Pentru asta, AUR va depune sesizarea împotriva deputatului agresor Adrian Solomon (…). Nu avem nevoie de extremişti în Parlamentul Ronmâniei”, a afirmat Dămureanu, la o conferinţă de presă.De cealaltă parte, deputatul AUR Dan Tănasă susține că i-a luat apărarea colegului său, în disputa verbală cu Adrian Solomon, însă a susţinut că nu a existat nicio altercaţie fizică.„Contrar celor afirmate în mass-media, nu a existat nicio altercaţie fizică, nu a existat nicio încăierare şi nicio agresiune. Eu am ales să iau apărarea colegului meu, domnul deputat Ringo Dămureanu, care a fost insultat în repetate rânduri, de către preşedintele Comisiei de muncă. Din păcate, nu este pentru prima dată când huliganul Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă, înţelege să utilizeze insulte şi jigniri la adresa noastră, a colegilor de la AUR. Şi da, am ales să reacţionez, pentru că de această dată grobianismul lui Adrian Solomon nu a cunoscut nicio limită şi a folosit apelative şi injurii absolut inacceptabile la adresa noastră şi a colegului meu Ringo Dămureanu”, a mai afirmat Tănasă.N-o sa se intample nimic! Reamintim că, în cursul zilei de astăzi, deputatul AUR, Dan Tănasă s-a luat la îmbrânceli cu deputatul PSD, Adrian Solomon.Scandalul dintre cei doi deputați a pornit de la taxa de solidaritate. Nu a durat mult, iar spiritele s-au încins. Cei doi s-au certat, și-au aruncat cuvinte grele, iar deputatul Dan Tănasă l-a îmbrâncit pe Solomon în banca lui din Parlament. Corb la corb nu-si scoate ochii!

TELEFONUL UCIGAS

Părinții tinerei au fost cei care au găsit cadavrul și care au alertat imediat serviciile de urgență. Din păcate echipa de intervenție nu a mai putut face nimic decât să constate decesul tinerei de 16 ani, informează Daily Mail.Potrivit unei reconstituiri a tragediei, minora vorbea la telefon în timp ce era în cadă.  Ar fi fost o neatenție, o fatalitate tragică, cea care a provocat moartea fetei: telefonul, conectat la priză, ar fi fost scăpat în apă, provocând eletrocutarea tinerei.Parchetul Avellino a deschis o anchetă pentru a face lumină completă asupra tragediei. Cadavrul tinerei a fost transportat la morga din San Giuseppe Moscati pentru a i se efectua autopsia și a stabili cauzele exacte a morții.D-aia nu e bine sa vorbesti in cada!

AM INTALNIT SI ROMANI FERICITI!

Românii sunt cei mai nefericiți dintre europeni, potrivit unui sondaj realizat de Comisia Europeană pe un eşantion de aproximativ 30.000 de cetăţeni din UE.Media de fericire a tinerilor din România este de doar 6,69% pe o scară de la 1 la 10. Potrivit unei analize a Consiliului Tineretului din România, 64,7% dintre tinerii între 15 și 29 de ani trăiesc în locuințe supraaglomerate, față de media europeană de 27,5%. Costul închirierii unei garsoniere în București este în medie de 200 de euro. Unii dintre studenți se pierd pe drum și din cauza faptului că părinții, mai ales cei din mediul rural, nu îi mai pot întreține cu casă și masă în centrele universitare. Așa se face că împlinirea destinelor nu se împarte corect pe cap de locuitor.La ce clasa politica avem, inca stam bine!

HOTII L-AU CUNOSCUT LA BANCOMAT!

Politistii din Bucuresti au prins doi indivizi care au urmarit un pensionar din momentul in care a scos bani de la un bancomat pana a ajuns in scara blocului in care locuia. Indivizii au reusit apoi sa ii fure, in lift, suma de 8.000 de lei.La data de 3 mai 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 13 Politie au retinut un barbat, in varsta de 48 de ani, fata de care sunt efectuate cercetari intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de furt, a anuntat Politia, intr-un comunicat.In fapt, la data de 26 ianuarie 2023, Sectia 13 Politie a fost sesizata de catre un barbat, cu privire la faptul ca, in urma cu o zi, in timp ce se afla in liftul blocului, o persoana necunoscuta i-ar fi sustras din borseta 8.000 de lei.In urma cercetarilor si investigatiilor desfasurate au fost identificati doi barbati, de 47, respectiv 48 de ani, banuiti de comiterea faptei, ambii cunoscuti cu preocupari de natura infractionala.Probatoriul administrat a relevat faptul ca, la data de 25 ianuarie 2023, in jurul orei 14.00, in baza unei intelegeri prealabile, cei doi barbati ar fi urmarit persoana vatamata din incinta unui supermarket din Sectorul 3, pana la adresa de domiciliu, moment in care, barbatul de 47 de ani ar fi ramas langa scara de bloc pentru a asigura locul, iar celalalt ar fi intrat in lift cu persoana vatamata, apoi, profitand de neatentia sa, i-ar fi sustras din borseta 8.000 de lei.In baza mandatelor de aducere puse in aplicare, cei doi barbati au fost depistati si condusi la audieri. La data de 3 mai a.c., barbatul de 48 de ani a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat magistratilor cu propunere legala. Fata de celalalt banuit s-a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate.Pensionarul ar fi trebuit sa fie ceva mai istet si sa observe manevrele.Un vechi proverb spune ca un prost si banii lui nu stau mult timp impreuna!

IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI!

  1. Oamenii de știință au descoperit o planetă asemănătoare Pământului la doar 12 ani lumină distanță, care ar putea găzdui viață extraterestră.
  2. Un bărbat din Statele Unite a descoperit o comoară de peste 1 milion de dolari într-un teanc de haine vechi cumpărate la o licitație.
  3. Un cercetător japonez a dezvoltat un dispozitiv care poate converti apa de mare în hidrogen, oferind o soluție potențială la problema energiei alternative.
  4. O femeie în vârstă de 70 de ani din SUA a devenit mama pentru prima oară, după ce a născut gemeni sănătoși prin fertilizare in vitro.
  5. O echipă de cercetători a reușit să cloneze un cactus de peste 50 de ani, care ar putea salva specia de la dispariție.
  6. Oamenii de știință au descoperit un nou organ în corpul uman – interstițiul – care ar putea fi cheia în înțelegerea multor boli.
  7. Un cântăreț de operă italian a câștigat un proces în instanță împotriva angajatorului său, care l-a concediat pentru că nu era suficient de gras pentru rolul său.
  8. Un bărbat a fost găsit vinovat de furtul unui diamant de 20 de milioane de dolari dintr-un magazin din New York, după ce a încercat să vândă bijuteria online.
  9. Un restaurant din Singapore a creat cel mai scump burger din lume, vândut la un preț incredibil de 330 de dolari.
  10. Un doctor din SUA a descoperit o modalitate de a elimina virusul HIV din organismul unui pacient pentru prima dată în istorie.
  11. Un băiat de 11 ani din SUA a descoperit o metodă de a salva guvernul american până la 400 de milioane de dolari prin schimbarea fontului utilizat în documentele oficiale.
  12. O echipă de cercetători a descoperit că mișcările ochilor pot dezvălui starea de sănătate a creierului și ar putea fi cheia în diagnosticarea timpurie a bolilor.
  13. Un nou tratament pentru cancer a demonstrat o rată de succes incredibilă de 90%, eliminând necesitatea radioterapiei și a chimioterapiei.
  14. Un bărbat din Canada a găsit o metodă de a produce combustibil din plastic reciclat, oferind o soluție la problema deșeurilor plastice.
  15. Un adolescent a dezvoltat o aplicație mobilă care poate ajuta oamenii să-și îmbunătățească calitatea somnului și să prevină problemele de sănătate.
  16. Un misterios obiect spațial a fost detectat în sistemul nostru solar și oamenii de știință nu știu ce este.
  17. Un copac descoperit în Indonezia a dovedit a fi cel mai înalt copac din lume, cu o înălțime de peste 100 de metri.
  18. O nouă specie de dinozaur a fost descoperită în Patagonia, Argentina, arătând că aceste animale colosale erau mai variate decât se credea anterior.
  19. Un bărbat a descoperit un depozit de metale prețioase în curtea lui, care valorează mai mult de 10 milioane de dolari.
  20. Un proiect de cercetare revoluționar a dezvoltat un tratament care poate inversa procesul de îmbătrânire la oameni.
  21. Oamenii de știință au descoperit că viața a existat pe Marte cu miliarde de ani în urmă, într-un lac subteran.
  22. Un nou tip de material a fost dezvoltat, care este practic invincibil și poate fi folosit în producția de armuri și echipamente de protecție.
  23. O echipă de arheologi a descoperit un oraș pierdut în jungla honduriană, care a fost abandonat de mii de ani.
  24. Un tânăr inventator a creat o mașină de zbor personală, care poate fi controlată de la distanță și poate atinge viteze de peste 200 km/h.
  25. O femeie a fost declarată moartă timp de 45 de minute, dar a revenit la viață ulterior, raportând o experiență aproape de moarte.
  26. Un satelit a detectat semne ale unei civilizații extraterestre, provocând controverse în comunitatea științifică.
  27. O echipă de cercetători a dezvoltat un sistem de comunicații cuantic care poate permite oamenilor să comunice la distanțe uriașe, cu o securitate maximă.
  28. Un misterios obiect submarin a fost descoperit în apropierea coastei Californiei, care pare să fie de origine extraterestră.
  29. Un artist a creat o imagine digitală a lui Mona Lisa care pare să se miște și să respire, folosind inteligența artificială.
  30. Un cercetător a dezvoltat un tip nou de baterie care poate fi încărcat în câteva secunde și poate dura zeci de ani fără a se degrada.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!