home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
09.05.2023
FAPTUL DIVERS

INGHESUIALA MARE IN GUVERN

Guvernul s-a aglomerat. PSD și PNL au prea mulți politicieni și prea puține scaune de ministru. Premierul Nicolae Ciucă susține că nu există discuții în coaliție pentru a fi luat un minister celor de la UDMR. Totuși, el arată că în cazul în care UDMR va dori să părăsească guvernarea este ”decizia fiecărui membru al coaliției”.Iată ce a spus premierul: „Nu s-a procedat la nicio abordare formală, nu a fost semnată nicio hârtie. nu sunt în negocieri în acest moment, sunt doar discuții. Nu este nimic formal Este decizia fiecărui membru al coaliției. Eu cred că UDMR ca și PSD trebuie să găsim împreună aceea soluție care a fost agreată de toată lumea și nu pentru cineva anume, pentru un minister anume, ci soluția corectă pentru România.„Aminitm că în această lună ar trebui ca PSD să preia funcția de premier prin Marcel Ciolacu, dar surse politice apropiate de guvernare susțin că PNL și Klaus Iohannis nu sunt pregătiți pentru acest pas. Cel mai probabil vom asista la o nouă criză politică unde românii vor fi singurii care vor suferii.E greu! Multe guri, putine resurse!

TINETI MINTE TREI CUVINTE:NICU CIUCA PRESEDINTE!

Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL, a declarat că partidul său îşi doreşte să aibă un candidat bun la alegerile prezidenţiale astfel încât să poată da preşedintele României pentru următorii cinci ani. Bode a avansat și un nume – Nicolae Ciucă, actualul premier și președinte al PNL.Iată ce a spus acesta: „Preşedintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României. PNL îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor, să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor”Bode a dat asigurări că rocada guvernamentală va avea loc la timp și respectând protocolul dintre partide: Sunt convins că vom reuși să realizăm această rocadă guvernamentală pentru prima dată în cei 32 de ani de democrație, fără prea multe discuții.”Adevarul e ca aaaa Ciuca aaaa are aaaaa charisma de aaaa presedinte!

PRIGOJIN ISI FACE INCALZIREA

Vladimir Juskin a declarat că Rusia a pierdut războiul la nivel strategic și că evenimentele recente constituie mai degrabă un preludiu pentru lupta pentru putere care va avea loc în Rusia post-Putin. Coloneii și maiorii sunt furioși pe Putin și pe generalii ruși care i-au trimis să moară în Ucraina. Juškin se referă la acest grup ca fiind „patrioți naționali”.„Asistăm astăzi la formarea autorității post-Putin. Interviul lui Prigojin este orientat spre viitor. El înțelege că în Rusia se pregătește o criză politică în urma unei înfrângeri militare, indiferent de forma acesteia. El va alege o tabără și va avea un rol important în această criză”, a declarat Juskin, citat de agenția de presă a Estoniei.Analistul a remarcat că și companiile militare private vor juca un rol important în iminenta luptă pentru putere, amintind de fostul ministru adjunct al apărării Mihail Mizintsev, care s-a alăturat lui Wagner și altor jucători.„Retorica militantă a lui Medvedev sugerează că și el va alege o tabără, la fel ca și Dmitri Peskov, care și-a trimis fiul să lupte cu Prigojin. Mizintsev a devenit pur și simplu adjunctul lui Prigojin. Iar la această companie trebuie să adăugăm diverse alte firme militare private”, a sugerat Juskin. Masele de soldați care se vor întoarce din război vor fi, de asemenea, un factor crucial, a spus Juskin, adăugând că nu vede Rusia postbelică modelată de forțele democratice.

Degeaba! nu mor caii cand vor cainii!

BYE, BYE LUKASENKO?

Liderul belarus Alexander Lukașenko a lipsit de la un prânz găzduit de președintele rus Vladimir Putin, de Ziua Victoriei, relatează Reuters. Acesta ar fi fost dus la aeroport însoțit de o ambulanță, potrivit Kyiv Post.Lukașenko, un apropiat al lui Putin, părea obosit și puțin instabil în picioare, iar pe mâna dreaptă era vizibil un bandaj. Apariția lui a stârnit speculații online cu privire la sănătatea lui, deși altfel nu a arătat niciun semn evident că s-ar fi simțit rău.Unele media ucrainene, citând surse belaruse din opoziţie, au presupus că este posibil ca bandajul să fi acoperit urmele lăsate de un cateter prin care s-ar putea să-i fi fost administrate injecţii, potrivit Agerpres.L-or fi deocheat ziaristii dornici de senzational!

TOATA LIMEA CANTA, RADE SI DANSEAZA!

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, îi are subordonați la instituții din coordonarea ministerului pe care îl conduce pe mai mulți membri ai familiei:fiica, ginerele, nora și soția. Cel mai recent, a intrat în acest ”club” nora ministrului, Antonia Luchian (32 de ani), angajată în 2020 drept consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, aceasta lucra la propria firmă de ”cursuri de dans” și ”dansatori evenimente”, scrie g4media.ro.La momentul angajării, Daea nu era ministru, dar șefă la Resurse Umane în cadrul Agenției de Plăți era soția sa, soacra Antoniei. În precedentul mandat de ministru al lui Daea, din perioada 2017-2019, s-au angajat în două instituții subordonate Ministerului Agriculturii fiica sa – la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – și ginerele său – la Agenția Națională pentru Zootehnie. O familie vesela!

IATA BINEFACERILE DEMOCRATIEI: LIBER LA DROGURI!

Mai mulţi deputaţi au depus o iniţiativă legislativă de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame. Este vorba de deputaţii neafiliaţi Simina Tulbure, Oana Cambera, Cristina Rizea, Andrei Lupu şi Daniel Toda – membri ai REPER.Propunerea legislativă prevede înlăturarea sancţiunilor penale (închisoare, amendă penală) şi înlocuirea acestora cu sancţiune contravenţională în cuantum cuprins între 1.000 şi 3.000 de lei pentru posesia de cantităţi mici de canabis în vederea consumului personal. Această iniţiativă este prima de acest fel din istoria României şi urmăreşte alinierea legislaţiei antidrog româneşti cu cea a partenerilor internaţionali precum Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Malta, Austria, Cehia, Slovenia, Canada sau Thailanda, cu recomandările Comisiei Globale pentru Politica Drogurilor (GCDP) şi cu direcţiile susţinute de experţii Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi cei ai Consorţiului Internaţional pentru Politicile Publice în Domeniul Drogurilor (IDPC), precizează iniţiatorii.Viata-i frumoasa, mai vere /Cu droguri si pacanele!

IN INCHEIERE, CATEVA CURIOZITATI

  1. Există mai multe specii de animale decât specii de plante pe Pământ.
  2. Elefanții pot recunoaște ei înșiși în oglindă, ceea ce indică un nivel ridicat de conștiință de sine.
  3. Câinii au un simț al mirosului de până la 100.000 de ori mai puternic decât al oamenilor.
  4. Bufnițele pot roti capul cu aproximativ 270 de grade.
  5. Girafele au limbile lungi de aproximativ 50 de centimetri și pot curăța urechile lor cu ele.
  6. Pisicile pot sări de aproximativ șapte ori înălțimea lor.
  7. Rechinii pot detecta câmpurile electromagnetice generate de alte animale.
  8. Chameleonii pot-și schimba culoarea pielii pentru a se camufla și pentru a comunica.
  9. Colibrii sunt singurele păsări care pot zbura în spate și în lateral.
  10. Furnicile pot ridica și transporta obiecte de până la 50 de ori greutatea lor.
  11. Femelele crocodililor transportă ouăle în gura lor pentru a le proteja.
  12. Măgărușii și caii pot dormi în picioare.
  13. Leii pot dormi până la 20 de ore pe zi.
  14. Ochiul struțului este mai mare decât creierul său.
  15. Un grup de vulpi este numit „adunare” sau „răpăială”.
  16. Broaștele pot sări de până la 20 de ori lungimea corpului lor.
  17. Există specii de termite care nu au ochi, dar pot detecta lumina.
  18. Păianjenii nu sunt insecte, ci arahnide.
  19. Octopuşii pot sa-şi regenereze tentaculele pierdute.
  1. Muştele trăiesc doar aproximativ 24 de ore. Cel mai înalt copac din lume este un sequoia gigant numit „Hyperion” și are o înălțime de aproximativ 115 metri.
  2. O specie de orhidee numită „Orchis italica” a fost numită astfel datorită asemănării sale cu forma unui testicul uman.
  3. Planta carnivora „Dionaea muscipula”, cunoscută și sub numele de „muscatura de lup” sau „capcana lupului”, poate prinde și digera insectele.
  4. Planta „Rafflesia arnoldii” are cel mai mare boboci de flori din lume, ajungând la un diametru de aproximativ un metru.
  5. Cactusul „Saguaro” din deșertul Sonoran poate trăi până la 200 de ani și poate atinge o înălțime de peste 15 metri.
  6. Planta „Welwitschia mirabilis” din deșertul Namib este considerată una dintre cele mai vechi plante din lume, având o longevitate de peste 1.500 de ani.
  7. Planta „Rosa chinensis” este cunoscută ca fiind prima specie de trandafir cultivată de om și este originară din China antică.
  8. Corpul de flori al unei plante de cafea conține două boabe care devin cafea odată prăjite și măcinate.
  9. Planta „Mimosa pudica”, cunoscută și sub numele de „sensitivă”, își închide frunzele când este atinsă sau iritată.
  10. Plantele din familia „Orchidaceae” au evoluat într-o varietate incredibilă de forme și culori, fiind considerate unele dintre cele mai frumoase flori din lume.
  11. Marele Incendiu din Londra din 1666 a distrus aproximativ 80% din oraș și a fost stins cu ajutorul unui vânt puternic care a suflat peste râul Tamisa, creând o breșă în calea flăcărilor.
  12. În timpul construcției Canalului Panamá, aproximativ 5.600 de oameni au murit în timpul lucrărilor, în special din cauza bolilor și a condițiilor de muncă extrem de periculoase.
  13. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, armata poloneză a eliberat un urs brun pe nume Wojtek. Ursul a fost înrolat oficial și a ajutat la transportul de muniție și la ridicarea moralului soldaților.
  14. În 1919, unii membri ai Ligii Națiunilor au propus ca hipopotamul să fie importat în SUA pentru a rezolva criza de stocare a cărbunelui. Planul a fost respins.
  15. În 1961, Statele Unite au încercat să cumpere Groenlanda de la Danemarca pentru 100 de milioane de dolari, dar oferta a fost respinsă.
  16. Până în secolul al XIX-lea, femeile din Marea Britanie trebuiau să obțină aprobarea soțului lor pentru a divorța.
  17. În timpul Războiului Rece, Statele Unite și Uniunea Sovietică au lansat un proiect comun pentru a-și construi o navă spațială comună, numită Apollo-Soyuz, în 1975.
  18. Julius Caesar a fost răpit de pirați când era tânăr. El le-a cerut să-și mărească răscumpărarea, considerând suma inițială prea mică.
  19. În 1908, o explozie misterioasă în Tunguska, Siberia, a distrus peste 2.000 de kilometri pătrați de pădure. Cauza exactă a exploziei nu a fost încă stabilită.
  20. În 1989, căderea Zidului Berlinului a fost însoțită de o eroare de comunicare. Funcționarii est-germani au anunțat că oamenii pot traversa Zidul fără restricții, dar mesajul nu a fost transmis clar și oamenii au escaladat și au trecut zidul într-o explozie de entuziasm.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!