home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
18.06.2023
FAPTUL DIVERS

PUTIN A TRECUT LA INJURATURI!

Putin le-a spus occidentalilor „să se ducă dracului” după ce a confirmat că primul lot de arme nucleare se află acum la distanță de atac de teritoriile NATO.În timpul discursului său incoerent de la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, tiranul a afirmat că armele nucleare sunt doar o „măsură de precauție” pentru cei care luptă împotriva Rusiei. El a spus: „Simplul fapt de a vorbi despre acest lucru [potențiala utilizare a armelor nucleare] scade pragul nuclear.„Avem mai multe decât țările NATO și ei vor să ne reducă numărul. Duceți-vă dracului”. Putin a continuat explicând cum cei care se gândeau să provoace o „înfrângere strategică” Rusiei vor fi descurajați de aceste arme.Transferul armelor nucleare tactice va fi finalizat până la sfârșitul verii, a spus el. Liderul izolat a lansat, de asemenea, un atac antisemit deschis la adresa președintelui Ucrainei, Volodomyr Zelenskyy, afirmând că acesta „nu este un evreu adevărat”.Mai bine sa injure decat sa apese pe cine stie ce buton rosu!

CIOLACU SI-A LUAT BACUL LA FARA FRECVENTA

Noul premier PSD a dat câteva explicații privind traseul său educațional, imediat după votul de învestitură din Parlament, fără a lămuri însă suspiciunile că a urmat studii postuniversitare, potrivit CV-ului, fără a fi avut licența.Liderul PSD s-a înscris la studii postuniversitare în 2003 înainte de a obține diploma de licență în 2004, document obținut la o distanță de nouă ani de la absolvirea unei facultăți private, autorizată provizoriu.Marcel Ciolacu și-a modificat CV-ul în care acum nu mai apare că a făcut studii postuniversitare între 2003 și 2004, find menționat doar anul 2004. După votul de învestitură, Marcel Ciolacu le-a spus jurnaliștilor că decizia privind finalizarea studiilor i-a aparținut și a avut în vedere prioritățile familiale.Ciolacu recunoaște: „La doctorat am fost exmatriculat. E singurul lucru neterminat din viața mea.”Nimeni nu a văzut diploma de Bacalaureat a premieruluui Ciolacu. Deși presa a făcut presiuni asupra sa, Ciolacu evită să răspundă la întrebările sensibile.Foarte bine, Ciolacule! Prea multa carte nu-i buna!

CV-UL LUI CIOLACU VA FI SUBIECT DE EXAMEN

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a declarat joi că după ce se va lăsa de politică îşi va termina doctoratul, acesta fiind „singurul lucru neterminat” din viaţa sa.El a fost întrebat, după votul de învestitură din Parlament, unde şi-a luat diploma de licenţă.„La Bucureşti. Când am dat examen a ţinut de decizia mea şi a familiei mele. Am terminat liceul, mi-am luat bacalaureatul, am dat la Facultatea de Drept şi nu am intrat. M-am dus în armată. A venit Revoluţia, m-am căsătorit, au devenit altele priorităţile mele, am făcut facultatea, m-am căsătorit. (…) Fraţii mei se căsătoriseră înainte, au apărut nepoţii. Nu am cerut niciodată bani de la părinţii mei şi am mers spre zona privată. Am lucrat şi la o companie româno-israeliană de import-export ca angajat, am lucrat şi ca muncitor până am plecat în armată, după care mi-am făcut propria companie, după care mi-am cumpărat toată concurenţa din jur, după 7 ani când a şi apărut copilul în familia noastră (…) m-am hotărât că m-am plictisit să fac afaceri. Am venit, mi-am terminat studiile, am intrat în administraţie locală, am fost prefect interimar, am pierdut alegerile, m-am dus director la cel mai mare angajator din municipiul Buzău, am ajuns viceprimar, am ajuns parlamentar. (…) La doctorat am fost exmatriculat. Îmi doresc foarte mult, este singurul lucru neterminat din viaţa mea, după ce mă las de politică vă promit că o să termin şi doctoratul”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.Copiii trebuie sa invete ca poti ajunge mare si fara studii!

RALUCA SI CULTURA-BABA SI MITRALIERA!

Într-o conferință de presă, senatorul AUR Sorin Lavric a declarat că propunerile PSD și PNL pentru viitorul Guvern Ciolacu se înscriu în aceeași linie a vechii clase politice: sunt numite în funcție persoane care nu au competențe în domeniul vizat. Un asemenea guvern nu va primi vot din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor.Sorin Lavric a afirmat că este inadmisibil ca domenii precum educație și cultură să ajungă sub conducerea unor persoane precum Raluca Turcan – care nu are nicio tangență cu acest sector, și Ligia Deca – un ministru care și-a propus să distrugă sistemul de învățământ prin introducerea unor idei și concepte străine neamului românesc.Iată ce a spus senatorul AUR: „Raluca Turcan la Cultură. Ce legătură există între Raluca Turcan și cultură? Dânsa a absolvit Institutul Pușkin între 1996 și 1991 la Moscova, a obținut o diplomă în limba rusă. Se pricepe mult mai bine la limba rusă decât la limba română. Este absolventă de ASE și întreb: ce compatibilitate există între această doamnă și Ministerul Culturii?Îmi vine să spun că există aceeași legătură pe care o am eu cu Finanțele, adică niciuna. Asta este doamna Raluca Turcan. Abia aștept să aud în Comisia de Cultură ce proiecte și ce intenții are. Îi vom pune întrebări piezișe, să vedem cum răspunde. Va fi o zi lungă. Vom vota împotriva tuturor candidaților din acest guvern la Educație. Nu scăpăm de această pacoste pe nume Ligia Deca. Dânsa va da viață intențiilor distructive cu care vrea să împingă învățământul în prăpastie. Va fi o zi încărcată, însă AUR va rămâne pe poziții și va fi cu adevărat un partid de opoziție”, a declarat Lavric.Raluca e un nume predestinat de filosof,  ba, incultilor care esteti!

INTAMPLARI CIUDATE

  • Într-un mic sat din Japonia, un urs panda a fugit din grădina zoologică și a petrecut o zi întreagă rătăcind prin străzi, făcându-i pe localnici să rămână uimiți.
  • Un bărbat din Australia a găsit o scoică pe plajă care conținea un mesaj înăuntrul ei, scris de o persoană care se afla pe o insulă îndepărtată acum 20 de ani.
  • Un avion de hârtie a fost aruncat de la etajul unui zgârie-nori și a ajuns la destinație, aterizând într-un birou de la parter fără să fie afectat.
  • Un băiat de 7 ani din Statele Unite a câștigat o competiție de pescuit după ce a prins un pește mai mare decât el.
  • Într-un oraș din Germania, un câine a fost ales primar pentru o zi, într-o campanie de promovare a adopției de animale de companie.
  • Într-un parc național din Africa de Sud, un elefant a fost văzut pictând cu o pensulă în trunchiul său.
  • O femeie din Anglia a găsit o carte poștală care călătorise prin poștă timp de 40 de ani, ajungând la destinație mult după ce fusese expediată.
  • Un cuplu din Franța s-a căsătorit într-un balon cu aer cald și a schimbat jurămintele în timp ce planau deasupra unui peisaj pitoresc.
  • Într-un supermarket din Canada, un veveriță a furat o bară de ciocolată și a fugit cu ea pe o linie de alimentare electrică.
  • Într-un oraș din Italia, o mașină de gunoi a fost furată și găsită ulterior golită complet, cu excepția gunoiului.
  • Un meteorit a căzut într-un parc de distracții din Rusia, creând panică printre vizitatori și determinând autoritățile să închidă temporar zona.
  • Un bărbat din Brazilia a fost dat în judecată de un grup de lilieci pentru tulburarea somnului, deoarece le instala cuiburi în tavanul casei sale.
  • Într-un muzeu din Spania, o statuie de ceară a prins viață timp de câteva minute, înfricoșând vizitatorii.
  • Un motan din Marea Britanie a devenit celebru datorită abilității sale de a prezice rezultatele meciurilor de fotbal.
  • Un tren de marfă din China a rămas blocat pe o cale ferată timp de două zile din cauza unui roi uriaș de gâze care a acoperit întreaga linie.
  • Un cățel din Statele Unite a învățat să meargă pe role și a devenit o atracție locală, plimbându-se cu veselie pe străzi.
  • Un cioban german a descoperit un ou de găină de dimensiuni gigantice într-un cuib, care a fost ulterior expus într-un muzeu local.
  • Într-un sat din India, o vacă a fost venerată ca o zeitate datorită înfățișării sale neobișnuite, cu pete simetrice de culoare pe blană.
  • Un pescar din Canada a prins un pește cu două capete, creând un mare interes în comunitatea locală.
  • O mașină abandonată a fost descoperită într-un parc național din Australia, complet acoperită cu mușchi și flori sălbatice, dând naștere unor teorii despre fenomenele supranaturale.
  • Un cuplu din Japonia a călătorit în toate țările din lume, folosind doar transportul public și documentându-și aventurile într-un jurnal online.
  • O broască țestoasă din Insulele Galapagos a fost identificată ca fiind una dintre cele mai vechi creaturi vii de pe planetă, având o vârstă estimată de peste 150 de ani.
  • Într-un oraș din Statele Unite, o furtună puternică a adus cu ea o mulțime de paie de băut care au acoperit complet străzile, dând impresia că orașul a fost invadat de baloane de sărbătoare.
  • Un băiat din India a uimit lumea cu abilitatea sa de a citi și înțelege în mod miraculos mai multe limbi străine, fără a le fi studiat vreodată.
  • Un grup de pinguini din Antarctica au fost observați dansând într-o coregrafie sincronizată, creând un spectacol uimitor de frumos.
  • Un copac dintr-o pădure din Noua Zeelandă a crescut într-o formă neobișnuită, asemănătoare unei încrengături umane, ceea ce a dus la numeroase speculații și legende locale.
  • Un călugăr budist din Tibet a reușit să traverseze un râu în timpul iernii, mergând pe suprafața apei înghețate, într-o demonstrație de putere spirituală.
  • Un restaurant din Italia a devenit faimos pentru meniul său unic, care includea ingrediente neobișnuite precum insecte și alge marine.
  1. Un grup de oameni din Franța au înființat un club de lectură subacvatic, unde membrii se adună într-o piscină și citesc cărți sub apă, în timp ce respiră cu ajutorul tuburilor de scufundare.
  2. Un sculptor din Brazilia a creat o operă de artă imensă folosind doar cuburi de gheață, care au fost expuse într-un muzeu pentru a fi admirate înainte de a se topi complet.

CITATE CELEBRE

  • „Dacă vrei să cunoști adevărul, atunci fii pregătit să îl cauți întotdeauna și să îți pui întrebări.” – Albert Einstein
  • „Nu te teme de greutăți, ci privește-le ca pe o oportunitate de a te depăși pe tine însuți.” – Helen Keller
  • „Singura modalitate de a face o treabă mare este să iubești ceea ce faci.” – Steve Jobs
  • „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi
  • „Eșecul este doar o șansă de a începe din nou, mai inteligent.” – Henry Ford
  • „Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela
  • „Nu număra zilele, fă ca zilele să conteze.” – Muhammad Ali
  • „În mijlocul dificultăților se ascund oportunități extraordinare.” – Albert Einstein
  • „Succesul nu este final, eșecul nu este fatal: curajul de a continua contează.” – Winston Churchill
  • „Nimic nu este imposibil, cu excepția lucrurilor pe care nu le încerci.” – John Cena
  • „Ceea ce contează nu este cât de greu lovești, ci cât de mult poți suporta și totuși să mergi înainte.” – Rocky Balboa (personaj fictiv interpretat de Sylvester Stallone)
  • „Călătoria de o mie de mile începe cu un singur pas.” – Lao Tzu
  • „Nu judecați o carte după copertă.” – George Eliot
  • „Fii tu schimbarea pe care o aștepți în lume.” – Mahatma Gandhi
  • „Cunoașterea este putere.” – Sir Francis Bacon
  • „Nu te uiți înapoi, ci înainte, căci acolo este viitorul tău.” – Søren Kierkegaard
  • „Nu am eșuat. Am doar descoperit 10.000 de moduri care nu funcționează.” – Thomas Edison
  • „Încrederea este cheia succesului.” – Confucius
  • „Adevărata frumusețe stă în sufletul unei persoane.” – Audrey Hepburn
  • „Nu poți să-i spui norocului tău dacă nu te simți norocos.” – Oprah Winfrey
  • „Dacă vrei să obții ceva pe care nu l-ai avut niciodată, trebuie să faci ceva ce nu ai făcut niciodată.” – Unknown
  • „Dragostea nu este niciodată pierdută. Dacă nu este returnată, se întoarce în cele din urmă la sursa ei.” – Khalil Gibran
  1. „Nu poți avea o viață pozitivă cu o atitudine negativă.” – Joyce Meyer
  2. „Când îți place ceea ce faci, nu vei munci nicio zi din viața ta.” – Confucius
  3. „Viața este ceea ce se întâmplă când tu ești ocupat să faci alte planuri.” – John Lennon
  4. „Fericirea nu este ceva pregătit. Vine din acțiunile noastre.” – Dalai Lama
  5. „Dacă vrei să ajungi în vârful muntelui, nu trebuie să te agăți de pietrele care cad în jos, ci să te concentrezi pe urcarea ta.” – Proverb chinezesc
  6. „Nu-i lăsa pe ceilalți să-ți spună cât de mult valorezi. Stabilește tu standardul și arată-le cât de mult valorezi.” – Harvey Specter (personaj fictiv interpretat de Gabriel Macht în „Suits”)
  7. „Nu aștepta ocazia, creează-o.” – George Bernard Shaw
  8. „Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani. Cel de-al doilea cel mai bun moment este acum.” – Proverb chinezesc

CURIOZITATI ISTORICE

  • În timpul Războiului Rece, SUA și Uniunea Sovietică au purtat o „Războiul Frigului” în spațiu, cunoscut sub numele de „Cursa Spațială”.
  • Marea Piramidă din Giza a fost construită în jurul anului 2560 î.Hr. și a fost considerată cea mai înaltă structură făcută de om timp de aproximativ 3.800 de ani.
  • Bătălia de la Waterloo, care a avut loc în 1815, a fost câștigată în mare parte datorită unei furtuni violente care a înmuiat terenul și a îngreunat manevrele inamicilor lui Napoleon Bonaparte.
  • În secolul al XIV-lea, ordinul religios al Cavalerilor Templieri a devenit atât de bogat și puternic încât a fost desființat de Papa Clement al V-lea și regele Franței, iar mulți membri au fost executați.
  • În timpul vieții lui, exploratorul Marco Polo a petrecut aproximativ 17 ani în serviciul lui Kublai Khan în China și a călătorit pe teritoriul multor alte țări asiatice.
  • Regina Elisabeta I a Angliei a avut o perucă de culoare roșcată, dar în picturile și portretele ei este reprezentată cu părul de un blond palid. Aceasta a dus la perpetuarea mitului că avea părul blond.
  • În 1789, în timpul Revoluției Franceze, mulțimile furioase au luat cu asalt închisoarea Bastilia, marcând începutul evenimentelor revoluționare majore.
  • Unul dintre cele mai lungi războaie din istorie, Războiul de 100 de Ani, s-a purtat între Anglia și Franța între anii 1337 și 1453.
  • La începutul secolului al XX-lea, în timpul Expediției Terra Nova, exploratorul britanic Robert Falcon Scott a ajuns în Antarctica, dar a fost depășit de expedția norvegiană condusă de Roald Amundsen în cursa pentru a ajunge la Polul Sud.
  • Marele Incendiu din Londra, care a avut loc în 1666, a distrus majoritatea orașului medieval și a dus la reconstrucția sa în stilul arhitectural georgian.
  • Istoricii cred că primul joc de baseball a fost jucat în 1839 în Cooperstown, New York.
  • Cleopatra al VII-lea, ultima regină a Egiptului ptolemeic, a fost cunoscută pentru frumusețea și farmecul ei și a avut relații cu doi dintre cei mai puternici lideri romani, Iulius Cezar și Marc Antoniu.
  • Construcția Marelui Zid Chinez a avut loc pe o perioadă de secole, începând cu secolul al III-lea î.Hr. și continuând până în secolul al XVII-lea d.Hr. Scopul său principal era de a apăra China de invaziile triburilor nomade din nord.
  • În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în încercarea de a confuza inamicul, britanicii au creat o operațiune de dezinformare cunoscută sub numele de „Operațiunea Bodyguard”, care a contribuit la succesul debarcării din Normandia.
  • În anul 79 d.Hr., orașul roman Pompeii a fost acoperit în întregime de cenușa și lava provenită din erupția vulcanului Vezuviu, păstrând astfel o imagine în detaliu a vieții romane antice.
  • La începutul secolului al XX-lea, exploratorul britanic Ernest Shackleton și echipajul său au supraviețuit în condiții extreme timp de peste doi ani, după ce nava lor, Endurance, a fost prinsă și strivită de gheață în Antarctica.
  • În timpul Revoluției Industriale, la mijlocul secolului al XIX-lea, evoluția tehnologică a dus la apariția primelor trenuri cu aburi, schimbând fundamental modul în care oamenii călătoreau și transportau mărfuri.
  • În anul 1804, exploratorul american Meriwether Lewis și ofițerul de armată William Clark au condus o expediție faimoasă, cunoscută sub numele de „Expediția lui Lewis și Clark”, pentru a explora și a cartografia teritoriile necunoscute ale Americii de Nord de-a lungul râului Missouri.
  • În anul 1215, regele englez Ioan Fără de Țară a fost forțat să semneze Magna Carta, un document care a limitat puterile regale și a stabilit principii de drept care au avut o influență semnificativă asupra dezvoltării democrației și statului de drept.
  • În timpul Războiului Rece, în 1961, Germania a fost împărțită de un zid de beton cunoscut sub numele de Zidul Berlinului, care a rămas în picioare până în 1989 și a devenit un simbol al separării între est și vest.
  • În 1519, exploratorul spaniol Ferdinand Magellan a început prima circumnavigare a globului, călătorind pe mare în jurul întregii lumi și demonstrând că Pământul este rotund.
  • În timpul Războiului de Independență al SUA, George Washington a condus o armată de voluntari pentru a lupta împotriva forțelor britanice, obținând în cele din urmă victoria și stabilind Statele Unite ale Americii ca o națiune independentă.
  • În secolul al XIV-lea, Epidemia de Ciumă Neagră, cunoscută și sub numele de Moartea Neagră, a ucis aproximativ 25 de milioane de oameni în Europa, reprezentând aproximativ o treime din populația continentului.
  • În anul 1969, misiunea Apollo 11 a dus la primul pas al omului pe Lună. Astronauții Neil Armstrong și Buzz Aldrin au devenit primii oameni care au pășit pe suprafața lunară.
  • În timpul Războiului Rece, în 1962, a avut loc Criza Rachetelor Cubaneze, când Uniunea Sovietică a plasat rachete nucleare în Cuba, aproape de coasta SUA, ceea ce a dus la o confruntare tensionată între cele două superputeri.
  • În secolul al XVI-lea, exploratorul portughez Ferdinand Magellan a descoperit un nou drum maritim spre Asia prin traversarea Strâmtorii Magellan, deschizând astfel noi rute comerciale și explorând noi teritorii.
  • În anul 1066, a avut loc Bătălia de la Hastings, în care William Cuceritorul a invadat Anglia și a învins regele Harold al II-lea, stabilindu-și astfel dominația normandă în Anglia.
  • În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1944, a avut loc Operațiunea Overlord, debarcarea Aliaților în Normandia, Franța, care a marcat începutul eliberării Europei de sub ocupația nazistă.
  • În anul 1492, exploratorul Cristofor Columb a realizat celebra sa călătorie în căutarea unei noi rute spre Asia, dar a descoperit în schimb America, deschizând astfel calea spre explorarea și colonizarea continentului american.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!