home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.06.2023
FAPTUL DIVERS

FOAIE VERDE DE DAI, N-AI/UNDE PUI NU MAI GASESTI!

Fortele armate ale Germaniei mai au doar aproximativ 20.000 de obuze de artilerie cu exploziv puternic, a scris luni revista Der Spiegel, citand documente confidentiale ale Ministerului Apararii, pregatite pentru a convinge comisia de buget de necesitatea unor achizitii urgente, informeaza Reuters.Germania si alte tari s-au grabit sa trimita 155 de milioane de obuze in Ucraina, in urma invaziei acesteia de catre Rusia in februarie 2022, epuizandu-si propriile stocuri.Armata Germaniei trebuie sa stranga aproximativ 230.000 de obuze pana in 2031 pentru a se conforma obiectivelor NATO de a avea suficienta artilerie pentru a rezista 30 de zile de lupta intensa, a scris Der Spiegel.Ministerul isi propune sa prezinte comisiei de buget noua contracte pentru achizitionarea accelerata de munitie in urmatoarele luni, spune Der Spiegel.Cum zice si proverbul:Da-ti, popo, pintenii si bate iapa cu calcaiele!

RECLAMA LA ROLEX?

Un surfer australian, Matt Cuddihy, a descoperit pe fundul oceanului un ceas de lux, Rolex. Ceasul functioneaza in continuare, desi se afla acolo de zeci de ani, a declarat surferul. Este vorba despre un ceas Rolex Submariner 5513, arata Le Figaro. Ceasul a fost gasit in zona Noosa, un loc superb de surf de pe coasta australiana. Cuddihy facea snorkeling pentru a aduna gunoaiele care se acumuleaza pe fundul oceanului. Insa, pe langa resturile de plase si de placi de surf, a descoperit un Rolex Submariner acoperit partial de reziduuri marine, cu bratara prinsa sub o piatra.Ceasul se afla acolo de ceva timp, probabil zeci de ani, judecand dupa uzura de pe sticla cauzata de fluxul si refluxul nisipului in timpul iesirii mareei. Ceasul Submariner 5513 fost produs din 1966 pana aproximativ in 1984.Oare cat si-o fi luat surferul pentru reclama asta la Rolex?Parienm ca ceasul era al lui si ca-l pierduse cu o ora in urma!!

AMENDA PENTRU CIOLACU!

Premierul Ciolacu a oferit mai multe răspunsuri legate de trecutul său, după ce presa a dezvăluit că din CV-ul său lipsește o lungă perioadă de activitate. Ciolacu a spus că nu are niciun secret și că procedat așa cum este mai bine pentru familia sa. Viața mea până la intrarea în politică este la fel ca viața multor români după Revoluție, a comentat Ciolacu:„Am condus mașini second-hand din Germania, am făcut mai multe firme și am încercat să străbat prin capitalismul sălbatic al anilor’90, mi-am luat apartament cu două camere pe strada Viitorului și am îndrăznit la un moment dat să-mi închid și balconul.  Pe scurt, am făcut ceea ce am crezut că este mai bine pentru familia mea! Nu am făcut nimic de care să îmi fie rușine. Nu mi-am făcut de rușine părinții. Nu am furat. Nu am fugit de muncă, dimpotrivă! ! La fel și acum, voi continua să muncesc pentru români și să-mi asum toate lucrurile pe care le fac!”, a scris pe facebook noul premier.Daca si-a inchis balconul si nu l-a amendat nimeni, e clar ca avea pile la birul de partid PCR!

INTARATA-I, DRACE!

Susținut puternic de Emil Boc, liberalul clujean Mircea Abrudean era nominalizat pentru funcția de secretar general al guvernului, după învestirea Cabinetului Ciolacu, însă social-democrații se opun ca acesta să fie numit în funcție. Marcel Ciolacu i-a transmis deja lui Nicolae Ciucă să-i livreze un alt om pentru Secretariatul General, motivând că nu e compatibil cu Abrudean, au declarat pentru G4Media surse din coaliția de guvernare.Contactat de G4Media, Mircea Abrudean a spus că e vorba, în primul rând, de interesele PNL. El a precizat că atâta timp cât nu a fost nimeni altcineva numit pe poziția care i-a fost promisă, sunt încă șanse ca funcția să-i revină lui. „Până la urmă nu e vorba de mine ca persoană, ci de partid. Așadar, partidul trebuie să gestioneze această problemă”, a spus Abrudean.Cererea PSD a creat tensiune în PNL, mai mulți lideri cerându-i lui Nicolae Ciucă să nu cedeze presiunilor. Luni a fost convocată o ședință a conducerii restrânse a PNL.La Cancelaria prim-ministrului Nicolae Ciucă, clujeanul Mircea Abrudean s-a remarcat mai ales prin menținerea bunei colaborări cu primarii, fiind în același timp omul care i-a netezit generalului Ciucă acomodarea la șefia PNL. Pe vremea când era prefect al Clujului, Abrudean s-a aliat cu primarul Emil Boc, beneficiind de susținerea categorică a acestuia în obținerea unor funcții în aparatul guvernamental.Pretențiile lui Abrudean pentru funcția de Secretar general al Guvernului erau întemeiate și pe faptul că liberalii clujeni n-au mai primit (și nici n-au cerut) altă poziție de vârf în guvernul PSD-PNL după rotativă, în ciuda rezultatelor electorale cu care se pot lăuda la Cluj.E bine! Nici n-au inceput bine si se iau de par!Sa vedem ce-o sa fie peste o luna-doua!

GUVERNUL CIOLACU/E ASTEPTAT LA TANACU!

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici scrie despre ”Guvernul Ciolacu … aceeași Mărie, cu altă pălărie”. ”Guvernul Ciolacu … aceeași Mărie, cu altă pălărieO “echipă” perfectă, o “prietenie” sinceră … o “șansă” unică pentru româniPerfectă fiindcă nici doctrina diferită nu-i poate perturba, sinceră pentru că Nicolae Ciucă fără Marcel Ciolacu ar fi ca Marcel Ciolacu fără Nicolae Ciucă și unică pentru noi, românii, atât de “norocoși” să avem atâta pace și armonie socială.Înainte de orice, se cuvine să facem o plecăciune plină de “recunoștință” în fața dascălilor și profesorilor care au contribuit substanțial și determinant la “șansa” noastră, a tuturor, de a fi conduși, mai mult ca oricând și de oriunde, de “eminențe cenușii” … care mai de care.Citind și ascultând câteva ode ale unor “jurnaliști” de vază (sau varză, cum vă sună mai bine!) făcute fără pic de zgârcenie și plătite pe măsură chiar de beneficiari, politicienii cheie din zilele noastre, nu pot să nu-i adaug și pe aceștia în categoria acelora care au contribuit la atingerea celui mai “scăzut” nivel de incompetență și impotență profesională la nivelul clasei politice din România după ‘89 (sau cel mai “ridicat” nivel de competență și realizări profesionale, cum vă place mai mult!).Dincolo de faptul că nivelul de pregătire, formare și realizări profesionale, la nivelul membrilor guvernului Ciolacu este cam același cu cel al echipei predecesorului său, fiind logic în situația în care ceea ce intră este cam la fel cu ceea ce iese (cu mici excepții!), Marcel Ciolacu are o șansă în plus. O șansă în plus (chiar două!), să … “treacă” clasaȘi îi doresc asta din tot sufletul.Ei, daca Orlando ar fi primit si el un ciolan de ros, altele ar fi fost cuvintele lui!

MURPHYSME

  • Dacă ceva poate merge prost, va merge prost.
  • Orice lucru care poate fi interpretat în mai multe feluri va fi interpretat în cel mai rău mod posibil.
  • Dacă o situație pare prea frumoasă pentru a fi adevărată, probabil că este.
  • Dacă există ocazia ca ceva să meargă greșit, va merge greșit în momentul cel mai nepotrivit.
  • Dacă ai nevoie ca ceva să funcționeze corect, va refuza să facă asta chiar în momentul crucial.
  • Dacă o soluție are potențialul de a provoca mai multe probleme decât rezolvă, atunci aceasta va fi aleasă.
  • Dacă ceva pare prea simplu, atunci sigur este ceva ce ai uitat să iei în considerare.
  • Dacă te aștepți ca ceva să se întâmple într-un anumit fel, se va întâmpla exact opusul.
  • Orice lucru pe care îl asculți sau îl citești se va întoarce împotriva ta în momentul cel mai nepotrivit.
  • Dacă ceva merge bine, sigur vei descoperi că era doar o iluzie.
  • Nu există nicio problemă atât de simplă încât să nu poată fi complicată.
  • Dacă îți place o haină și o cumperi, într-o săptămână o vei găsi la jumătate de preț.
  • Atunci când alegi cea mai scurtă coadă într-un magazin, aceasta se va mișca cel mai încet.
  • Dacă ai două obiective și ești pe cale să le atingi pe amândouă, vei fi întârziat la ambele.
  • În momentul în care ai rezolvat toate problemele, altele noi vor apărea.
  • Când ai mai multe lucruri de făcut și timp limitat, vei avea tendința să faci lucrurile cele mai puțin importante.
  • Când mergi să faci cumpărături și ai un buget limitat, lucrurile pe care le vrei cel mai mult vor fi cele mai scumpe.
  • În momentul în care ai spus o glumă și nimeni nu a râs, cineva va râde când spui ceva serios.
  • Orice dispozitiv electronic se va descărca atunci când ai nevoie cel mai mult de el.
  • Dacă încerci să fii atent la detalii, vei observa că există mai multe detalii decât credeai inițial.
  • Dacă o soluție pare evidentă, atunci cu siguranță ai pierdut un aspect important.
  • Când ești grăbit, toate semafoarele vor fi roșii.
  1. Dacă ai așteptări mari de la cineva, este posibil să fii dezamăgit.
  2. Când ai un deadline strâns, vei întâmpina dificultăți tehnice sau probleme neprevăzute.
  3. Dacă ai nevoie de un obiect pe care știi că l-ai avut în mână acum câteva momente, acesta va dispărea.
  4. Când mergi la toaletă într-un loc public, întotdeauna va fi un cub ocupat.
  5. Dacă ai scăpat un obiect mic pe podea, va rula sub mobilierul cel mai greu de mutat.
  6. Când mergi la plajă, vei uita să aplici loțiunea de protecție solară și vei sfârși cu o arsură puternică.
  7. Când te pregătești pentru o întâlnire importantă, vei avea o pană de curent sau vei rămâne blocat în trafic.
  8. Atunci când porți haine noi și încerci să eviți petele, vei vărsa cu siguranță ceva pe ele.
  9. Dacă ai așteptat o zi întreagă să primești un telefon important, acesta va suna în momentul în care ești la toaletă.
  10. Când te grăbești, vei pierde cheile sau telefonul mobil și va trebui să cauți frenetic după ele.
  11. Dacă ai o pungă cu alimente și o furculiță, vei scăpa furculița exact în momentul în care cineva trece pe lângă tine.
  12. Atunci când te-ai pregătit să ieși din casă și să nu întârzii, vei realiza că îți lipsește ceva important și va trebui să te întorci.
  13. Dacă ești într-o conversație importantă la telefon, semnalul va începe să se întrerupă și vei auzi doar jumătate din ce spune interlocutorul.
  14. Când ai programat o zi de relaxare și lenevit, vei primi un telefon care îți va solicita prezența imediată la locul de muncă.
  15. Dacă ai învățat pentru un test și ești sigur de răspunsurile tale, întrebările vor fi complet diferite de cele pe care le-ai studiat.
  16. Dacă ai lăsat mâncare să se răcească puțin înainte să o mănânci, când te întorci va fi mult prea rece și va trebui să o încălzești din nou.
  17. Când ai pregătit o cană de cafea sau ceai și te-ai concentrat să o cari fără să vărs, va exista un obstacol neașteptat în calea ta.
  18. Dacă ești într-un grup și întrebi o întrebare retorică, cineva o va lua în serios și iti va raspunde!
  19. Când ai învățat un dans sau un număr de dans și vrei să-l demonstrezi în fața prietenilor, vei uita mișcările sau vei face o greșeală.
  20. Dacă ai un buget strict pentru cumpărături și ai găsit ceva ce îți place mult, va fi mai scump decât te așteptai.
  21. Atunci când vrei să te distrezi și să ieși în oraș, va ploua sau va fi o vreme nepotrivită pentru activitățile în aer liber.
  22. Dacă te pregătești să faci o fotografie perfectă, cineva se va strecura în fundal și va strica cadrele.
  23. Când te așezi la birou și ești gata să lucrezi, telefonul tău va începe să sune încontinuu cu apeluri nesemnificative.
  24. Dacă ai programat o vacanță într-un loc exotice, vei avea parte de o vreme nefavorabilă și vei petrece majoritatea timpului în hotel.
  25. Când te afli într-o situație în care trebuie să vorbești în public, vei uita ceea ce trebuiai să spui sau vei încurca cuvintele.
  26. Dacă ai programat să faci o plimbare relaxantă în natură, vei da peste un roi de țânțari sau vei întâlni un animal sălbatic care îți va întrerupe liniștea.
  27. În momentul în care te hotărăști să te odihnești și să nu faci nimic, vei primi o mulțime de telefoane și mesaje care îți vor solicita atenția imediată.
  1. Legea lui Murphy: Dacă ceva poate merge prost, atunci cu siguranță va merge prost într-un mod care să te facă să te întrebi cum de s-a putut întâmpla așa ceva în primul rând. Doar pentru a-ți testa nivelul de răbdare și reziliență.
  2. Legea lui Murphy a planurilor perfecte: Orice plan perfect pe care l-ai făcut va fi rapid sabotat de întâmplări complet imprevizibile și neașteptate, doar pentru a-ți arăta că nu există nimic perfect în lumea asta.
  3. Legea lui Murphy a pantofilor noi: Când cumperi pantofi noi și îi porți cu mândrie, vei realiza că toată lumea în jurul tău are aceeași pereche și te vei împiedica în aceeași treaptă de scară de cel puțin două ori pe zi.
  4. Legea lui Murphy a traficului: Dacă alegi să mergi pe o rută alternativă pentru a evita traficul, vei descoperi că toți ceilalți conducători auto au avut aceeași idee și traficul pe acea rută va fi chiar mai aglomerat decât pe cea principală.
  5. Legea lui Murphy a postărilor pe rețelele sociale: Dacă alegi să postezi o fotografie perfectă și inspirațională pe rețelele sociale, vei primi cel mai mic număr de aprecieri și comentarii, în timp ce postările despre micile neplăceri ale vieții atrag sute de reacții.
  6. Legea lui Murphy a restaurantelor aglomerate: Dacă te hotărăști să mergi la un restaurant foarte aglomerat, vei primi comanda greșită și vei fi servit după toți ceilalți, doar pentru a-ți aminti că ai ales locul nepotrivit în momentul nepotrivit.
  7. Legea lui Murphy a hainelor albe: Dacă decizi să porți o haină albă perfect curată, cu siguranță vei ajunge să te murdărești în cel mai neașteptat mod posibil, fie că e vorba de o picătură de sos sau de o păsărică jucăușă.
  8. Legea lui Murphy a tehnologiei: Dacă te-ai obișnuit cu o anumită tehnologie și știi să o folosești fără probleme, în momentul în care primești o actualizare importantă, toate setările tale vor fi resetate și va trebui să înveți totul de la zero.

Legea lui Murphy a concertelor: Dacă aștepți cu nerăbdare un concert și ai bilete VIP, artistul tău preferat va fi nevoit să anuleze spectacolul din motive neprevăzute, iar biletele vor deveni complet inutile și vei fi nevoit să urmărești concertul pe internet, într-o calitate slabă și cu sunet distorsionat.

  1. Legea lui Murphy a bateriilor descărcate: În momentul în care ai nevoie cel mai mult de telefonul tău pentru a face o apel important, bateria se va descărca brusc și nu vei găsi nicăieri un încărcător funcțional, decât poate în cel mai îndepărtat colț al casei.

ADUNATE DE PRIN ZIARE (INTAMPLARI NOSTIME)

  • „Un șofer a ajuns la destinație cu un cauciuc lipsă, dar a realizat abia când a ieșit din mașină și a observat că roata de rezervă îi lipsește.”
  • „Un bărbat a încercat să escaladeze gardul unui parc zoologic pentru a-și impresiona prietena, dar a rămas blocat și a fost salvat de gardienii zoo-ului.”
  • „Un om de afaceri a încercat să evite plata parcării prin închirierea unui elicopter pentru a ateriza pe acoperișul clădirii în care avea întâlnire. A fost amendat pentru încălcarea regulilor de aviație și pentru lipsa permisului de aterizare.”
  • „Un pescar pasionat a reușit să-și prindă singur degetul în cârlig în timp ce încerca să arunce undița. A fost nevoie de intervenția unui medic pentru a-l elibera.”
  • „Un restaurant a oferit clienților o pizza gratuită pentru fiecare greșeală gramaticală găsită în meniu. Într-o singură seară, au fost comandate peste 50 de pizza.”
  • „Un câine a fost desemnat primarul unui mic oraș pentru o zi, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru un adăpost de animale.”
  • „Un băiat a trimis o invitație de nuntă înșurubată într-o sticlă și a aruncat-o în mare în speranța că va ajunge la destinatar. După câteva săptămâni, a primit un răspuns din partea unui pescar care a găsit sticla în unda deșertăciunii și a hotărât să trimită un cadou de nuntă.”
  • „Un urs s-a aventurat într-un oraș mic și a furat o coșură plină cu clătite de la un stand local. A fost surprins mâncându-le liniștit într-o grădină publică, în timp ce localnicii îl fotografiau.”
  • „Un bărbat a reușit să dea o lovitură de bowling perfectă, dar a căzut în spate în timpul celebrării și a fost nevoie de ajutorul personalului să-l ajute să se ridice.”
  • „Un copil a pus un pui de găină în coșul de cumpărături al unei femei într-un supermarket, iar aceasta l-a crezut pe moment că a cumpărat-o și a plătit pentru ea înainte să-și dea seama de gluma copilului.”
  • „Un grup de pinguini a scăpat dintr-un parc zoologic și a creat haos în traficul din oraș, oprind mașinile și creând o ambuteiajă hilară.”
  • „Un bărbat a fost prins de cameră când încerca să fure dulciuri dintr-un automat de snacks-uri, dar s-a blocat în el și a rămas acolo până la sosirea poliției.”
  • „Un restaurant a organizat un concurs de mâncare în care câștigătorul primea un an de pizza gratuită. Surpriza a fost că toți participanții au reușit să termine porțiile de pizza și concursul a trebuit să se prelungească pentru a desemna un câștigător.”
  • „Un tânăr a fost oprit de poliție pentru că conducea cu o mașină fără roți. S-a dovedit că mașina era doar un carton decupat și pictat în formă de mașină.”
  • „Un cuplu a descoperit că au câștigat la loterie, dar biletul norocos era uitat în buzunarul unei haine pe care tocmai o donaseră.”
  • „Un hoț a intrat într-o casă și a furat doar telecomanda televizorului. Vecinii s-au amuzat când proprietarul a sunat la poliție pentru a raporta furtul ‘incomplet’.”
  • „Un om a confundat ușa de ieșire a unui mall cu ușa de intrare și a intrat într-un magazin în timpul închiderii. A fost nevoie de o intervenție a angajaților și o bună râsul general pentru a rezolva situația.”
  • „Un șofer neatent a confundat o parcare cu un lac și a încercat să parcheze mașina în apă. A fost nevoie de un echipaj de salvatori pentru a scoate mașina din lac și pentru a-l informa pe șofer că mașinile nu plutesc.”
  • „Un câine a fost prins în flagrant delict când fura sandvișuri din coșurile de picnic ale oamenilor din parc. S-a dovedit că stăpânul său îi dăduse lecții de furt și câinele a dus-o la extrem.”
  • „Un băiat a construit o mașină de curse din cutii de carton și a intrat într-o competiție locală. Surpriza a fost că mașina lui din carton a ajuns prima la linia de sosire, lăsând în urmă mașinile profesioniste.”
  1. ·  „Un magician încântător și-a pierdut bagheta magică în timpul unui spectacol și a fost nevoit să improvizeze numerele sale cu obiecte de uz casnic. Publicul a fost atât de încântat încât magicianul a devenit celebru pentru numerele sale neașteptate.” „Un bărbat a confundat ușa de intrare a unui teatru cu ușa de ieșire și a început să aplaude în timp ce actorii erau încă pe scenă, creând o atmosferă amuzantă și neașteptată.”
  2. „Un pisoi a reușit să se strecoare într-un avion și a fost descoperit de echipaj în timpul zborului. A fost adoptat de pasagerii entuziaști și a devenit mascota neoficială a companiei aeriene.”
  3. „Un bărbat a fost surprins dormind pe o bancă într-un parc, cu un ziar pe față care avea titlul: „Cum să scapi de insomnie”.”
  4. „Un profesor a uitat cheile de la mașină în sala de clasă și a fost nevoit să apeleze la ajutorul elevilor săi pentru a deschide mașina și a-și recupera cheile.”
  5. „Un bărbat a crezut că a găsit o comoară în curtea din spatele casei sale, dar s-a dovedit că era doar o pungă de bani falsi pentru jocul Monopoly, pierdută de copiii din vecini.”
  6. „Un câine a fost prins în flagrant delict în timp ce fura o placă de șuncă de la un magazin alimentar. În loc să-l pedepsească, proprietarul magazinului a cumpărat câinelui o plăcintă cu carne drept răsplată pentru abilitățile sale de hoț.”
  7. „Un tânăr a încercat să demonstreze că poate face parkour pe clădirea școlii, dar s-a blocat într-un geam și a rămas suspendat până când a fost salvat de pompieri.”
  8. „Un motan a reușit să intre într-un magazin și să fure mai multe jucării de pluș. A devenit o celebritate locală și a fost poreclit ‘Hoțul de jucării’.”
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!