home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
25.06.2023
FAPTUL DIVERS

RACHETE, MAI MULTE RACHETE PENTRU PUTIN!

Rusia a crescut masiv producția de rachete Kalibr și X-101, a declarat Vadim Skibiţki, șef adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerului Apărării de la Kiev, într-un interviu pentru RBC-Ucraina.Skibiţki a precizat că industria rusă de armament a crescut de 3-4 ori numărul de rachete produse și a îmbunătățit calitatea dronelor. Potrivit oficialului ucrainean, Rusia a folosit deja un număr mare de rachete din arsenalul său din octombrie până în ianuarie. „Au fost nevoiți să-și îmbunătățească tactica de utilizare a rachetelor și a dronelor”, a aăugat el. Vadim Skibiţki spunea recent că ruşii transferă rachete Kalibr în Crimeea de cel puțin două ori pe lună.„Acum, rușii sunt capabili să producă aproximativ 25 de rachete Kalibr pe lună, 35 de rachete Kh-101, două de tip Kinjal şi cinci rachete balistice Iskander-M” – a explicat oficialul GUR. Potrivit acestuia, ”ruşii reușesc să importe componente pentru producția de rachete, în pofida sancțiunilor internaționale”.Vedeti daca ati ras de ei ca folosesc armament si tehnica de lupta din Primul Razboi Mondial?

PRIGOJIN N-A STAT CU MAINILE IN SAN!

Mercenarii Wagner au ucis militari ruși. Cel puţin 13 militari ruşi au fost ucişi în operaţiunile desfăşurate de armata rusă împotriva rebeliunii grupării de mercenari Wagner, potrivit unor bloggeri militari ruşi.Numărul militarilor ruşi ucişi ar putea fi chiar mai mare de 20, cred aceiaşi bloggeri, care precizează că şase elicoptere şi un avion de recunoaştere au fost doborâte de combatanţii Wagner în timp ce aceştia înaintau către Moscova. Autorităţile ruse nu au confirmat deocamdată vreun bilanţ al victimelor.Printre elicopterele doborâte se numără trei aparate MI-8, folosite în operaţiuni de război electronic şi care oricum erau puţine pe frontul din Ucraina, notează popularul blog militar rus Rybar.Conform aceleiaşi surse, un avion de transport Il-18 al armatei ruse şi care avea la bord un post de comandă de asemenea s-a prăbuşit, toţi militarii din avion pierzându-şi viaţa.Liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a anunţat el însuşi la începutul rebeliunii că luptătorii săi au doborât un elicopter al armatei ruse. El a pornit cu gruparea sa de mercenari un „Marş al Dreptăţii” către Moscova, cu scopul de a înlocui conducerea militară rusă, pe care o acuză pentru eşecurile armatei ruse în războiul din Ucraina, şi a ajuns sâmbătă la câteva sute de kilometri de capitală.Criza ce ameninţa puterea preşedintelui Vladimir Putin a fost în final dezamorsată printr-un acord mediat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, ce prevede că Rusia va renunţa la acuzaţiile penale împotriva lui Prigojin şi a luptătorilor participanţi la rebeliune, dar liderul Wagner va pleca în Belarus.Vorba proverbului:Cand se bat frate cu frate/Nici dracu’ nu-i mai desparte!

LUKASENKO+PRIGOJIN=LOVE!

Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, se va muta în Belarus și îi vor fi retrase acuzațiile penale împotriva sa după ce acesta și-a retras trupele care avansau rapid spre Moscova, a declarat Kremlinul, citat de Sky News. Pe de altă parte, în timp ce Rusia era tulburată de presupusa revoltă Wagner, Ucraina a avansat în apropiere de Bahmut, controlat de mercenarii lui Prigojin. Volodimir Zelenski a și transmis, la finalul zilei, un mesaj în limba rusă spunând că „omul de la Kremlin este evident foarte speriat şi probabil că se ascunde undeva”. Rusia relatează că o explozie a fost auzită în oraşul Zaporojie din sud-estul Ucrainei, citând postul public de radio Suspilne, transmite News.ro. A fost declarată o alertă de raid aerian în oraş şi în regiune. Faptul că implicarea dictatorului belarus Alexander Lukașenko a jucat un rol direct în oprirea unui avans militar asupra Moscovei este „umilitor pentru Vladimir Putin și este posibil să-i fi asigurat lui Lukașenko alte beneficii”, arată o analiză a Institutului pentru Studiul Războiului, citată de The Guardian.Lukașenko va încerca probabil să folosească dezescaladarea rebeliunii armate pentru a-și avansa obiectivele, cum ar fi întârzierea formalizării statului de uniune Rusia-Belarus sau împiedicarea lui Putin de a folosi forțele belaruse în Ucraina.Oare ce i-a picat lui Lukasenko din chestia asta?

PIEDONE SCOTIANUL!

Nou spectacol penibil dat de Cristian Popescu Piedone, proaspat eliberat din penitenciar. El a iesit costumat intr-un kilt scotian in fata casei pentru a vorbi cu jurnalistii de la trei televiziuni de stiri. Imbracat in kilt scotian si vizibil euforic, Piedone le-a spus jurnalistilor ca „vreau sa petrec”. „Vreau sa fiu lasat in pace”, a adaugat Piedone, in kilt.Jurnalistii prezenti erau de la Antena 3, Digi24 si Reealitatea Plus insa nu l-au filmat.Cristian Popescu Piedone isi va putea relua mandatul de primar al Sectorului 5 al Capitalei.Subprefectul Bucurestiului Diana-Anca Artene a semnat ordinul privind lipsa motivelor care sa justifice mentinerea incetarii mandatului de primar al Sectorului 5 al lui Cristian Popescu Piedone, a anuntat Prefectura Capitalei.Ca in vremea cand era la Protectia Consumatorilor si turna soda pe marfacare i se parea lui ca nu e proaspata, la circ televizat nu-l intrece nimeni!

EUROPA ARE MARE NOROC CU ZELENSKI!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că „slăbiciunea Rusiei este evidentă”. El a spus că Ucraina protejează restul Europei, relatează Reuters.În prima sa reacţie la evenimentele din Rusia, Zelenski a spus că acela care „alege drumul răului se autodistruge”, făcând referire la Vladimir Putin care, potrivit lui „trimite sute de mii de persoane la război pentru a sfârşi prin a se baricada în regiunea Moscova pentru a se proteja de cei pe care el însuşi i-a înarmat”.„Slăbiciunea Rusiei este evidentă. O slăbiciune totală”, a postat el pe reţeaua Telegram. De asemenea, a mai afirmat liderul ucrainean, „este de asemenea evident că Ucraina este capabilă să protejeze Europa împotriva unei contaminări de către răul şi haosul rus”.„Cu cât mai mult îşi ţine Rusia trupele şi mercenarii pe teritoriul nostru, cu atât mai mult haos, suferinţă şi probleme va avea ea însăşi mai târziu”, a mai spus Zelenski.„Rusia a folosit propaganda pentru a-şi masca slăbiciunea şi prostia guvernului. Şi acum haosul este atât de mare că nimeni nu poate minţi asupra acestui subiect”, a conchis Zelenski.Noroc cas-a nascut un om ca Zelenki sa ne apere!Nu conteaza ca s-a nascut in laboratoareleCIA, important e ca s-a nascut!

CE INTAMPLARI CIUDATE AM CULES DE PRIN ZIARE

  • Băiatul care a uitat cum să meargă după ce și-a petrecut prea mult timp jucându-se pe calculator.
  • Pinguinul care a fugit dintr-un acvariu și a fost găsit într-un restaurant fast-food.
  • Un urs panda care a reușit să fure bicicleta unui turist și a început să se plimbe cu ea prin pădure.
  • Un bărbat care a confundat o păpușă gonflabilă cu un copil și a început să o plimbe prin parc.
  • O pisică care a fost numită primar onorific al unui mic oraș din Japonia.
  • Un porc care a sărit într-un lac pentru a salva un cățel care se îneca.
  • O femeie care a găsit un șoarece într-o cutie de cereale și a devenit vegetariană din acea zi.
  • O știre despre un festival în care oamenii au concurat în curse de alergat pe tocuri înalte.
  • O vacă care a scăpat de la fermă și a intrat într-un magazin alimentar, făcând o mică distracție.
  • Un papagal care a imitat sunetul telefonului mobil al stăpânului său și a sunat la serviciul de urgență de mai multe ori.
  • O pisică care a reușit să călătorească în secret într-un avion, fără ca nimeni să o observe.
  • Un hoț care a încercat să fure o mașină, dar a eșuat pentru că nu știa să conducă cu transmisie manuală.
  • Un cuplu care a petrecut o noapte întreagă într-un mall după ce s-au ascuns într-un magazin și nu au fost găsiți de angajați.
  • Un șofer care a urmat indicațiile GPS-ului în mod literal și a ajuns cu mașina într-un râu.
  • Un câine care a fost prins că se furisează într-un petshop și fura jucării pentru animalele sale de acasă.
  • O femeie care a confundat o cireașă cu un bob de cafea și a început să mestece boabe de cafea întregi.
  • Un cățel care a fost prins în flagrant delict când fura haine de pe linia de uscat a vecinilor.
  • Un tigru de pluș care a fost confundat cu un tigru real și a dus la evacuarea unei întregi clădiri.
  • Un om care a reușit să-și piardă mașina într-un parc de mașini și a petrecut ore căutând-o, doar pentru a-și aminti că a venit cu bicicleta. · Un băiat care a inventat un aparat pentru a-și hrăni peștii de acvariu automat, dar a uitat să-l oprească și a ajuns să hrănească peștii de 50 de ori pe zi.
  • Un găină care a reușit să învețe să cânte la pian și a devenit o adevărată atracție locală.
  • O femeie care a găsit un șoarece într-o cutie de pizza și a cerut un discount, argumentând că l-a primit ca topping extra.
  • Un pescar care a prins o pește atât de mare încât acesta i-a tras barca pe mal.
  • Un bărbat care a încercat să se ascundă de poliție într-un tufiș, dar a ales unul care se afla în fața secției de poliție.
  • Un papagal care a repetat atât de des sunetul alarmei de incendiu încât a declanșat evacuarea unui bloc de apartamente.
  • Un motan care a învățat să deschidă ușile și a făcut o pasiune pentru a se strecura în casele vecinilor.
  • Un om care a găsit o bancnotă de 100 de dolari pe stradă, dar a fost prins de o cameră de supraveghere când a început să danseze de bucurie.
  • Un șofer care a confundat acceleratul cu frâna și a intrat cu mașina într-un salon de coafură.
  • O veveriță care a furat un sandwich din mâna unei persoane și a fugit cu el în copac, lăsând în urmă doar pâine.
  • Un om care și-a pierdut portofelul, iar câteva zile mai târziu l-a găsit într-o pungă cu legume congelate din congelator.
  • Un porc care a reușit să deschidă poarta fermelor vecine și a organizat o escapadă în masă a animalelor.
  • Un copil care a crezut că poate zbura după ce a văzut un film cu supereroi și a încercat să sară de pe acoperișul casei.
  • Un șofer de autobuz care s-a pierdut pe drum și a cerut indicații pasagerilor.
  • Un cal care a învățat să se joace baschet și a devenit vedeta unui spectacol de circ.
  • Un om care a confundat un coșmar cu realitatea și a chemat poliția pentru a raporta invazia extratereștrilor.
  • O pisică care a reușit să fure o pereche de ochelari de soare și a pozat într-un mod foarte stilat în fața camerei.
  1. ·  Un băiat care a încercat să cumpere un bilet la cinematograf cu o bancnotă de joc de Monopoly. Un cățel care s-a învățat singur să meargă pe role și a devenit vedeta parcului de distracții.
  2. Un om care a confundat un cactus cu o plantă suculentă și a încercat să-l ude cu un pulverizator, ajungând să fie înțepat de numeroase spini.
  3. Un papagal care a început să imite sunetele telefonului mobil al stăpânului său în timpul unui spectacol de teatru, creând o atmosferă amuzantă.
  4. Un băiat care a reușit să-și facă un sandwich în somn și s-a trezit mâncându-l fără să-și amintească cum l-a pregătit.
  5. Un șofer care și-a parcat mașina pe o stradă și a uitat complet unde a lăsat-o, căutând-o apoi disperat.
  6. Un porumbel care a intrat într-un magazin și a plecat zburând cu un pachet de chipsuri în cioc.
  7. Un om care a călătorit o distanță lungă pentru a-și reîntâlni iubita, doar pentru a afla că ea a plecat în vacanță și a uitat să-i spună.
  8. O femeie care și-a pierdut telefonul mobil și l-a găsit în frigider, lângă legume.
  9. Un copil care și-a tuns singur părul în stilul unei celebrități și a devenit vedeta neașteptată a școlii.
  10. Un bărbat care a uitat să-și pună pantalonii înainte de a ieși pe stradă și a realizat abia după câteva ore.
  11. Un motan care a furat obiecte strălucitoare de la vecini și le-a adunat într-un loc secret, creându-și propriul tezaur.
  12. Un om care a confundat un cactus cu un copac de Crăciun și l-a împodobit cu globuri și luminițe.
  13. Un șofer care a uitat să-și închidă geamul mașinii în timpul unei ploi și a ajuns să înoate înăuntru atunci când a plouat abundent.

CITATE CELEBRE

  • Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești.” – Confucius
  • „Două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană. Dar nu sunt sigur în legătură cu universul.” – Albert Einstein
  • „Nu am eșuat. Am descoperit doar 10.000 de moduri care nu funcționează.” – Thomas Edison
  • „Viața nu este măsurată prin numărul de respirații pe care le luăm, ci prin momentele care ne taie respirația.” – Maya Angelou
  • „Fericirea nu este ceva pregătit. Ea vine din propriile acțiuni.” – Dalai Lama
  • „Dacă vrei să ajungi rapid, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergi însoțit.” – Proverb african
  • „Dacă ar fi să cedez la fiecare critică, nu aș mai face nimic.” – Marilyn Monroe
  • „Nu poți aștepta să vii schimbarea dacă nu faci nimic pentru a o aduce.” – Nelson Mandela
  • „Pentru a-ți realiza visele, trebuie mai întâi să le trezești.” – Walt Disney
  • „Să faci ceva împotriva propriei conștiințe este o formă de trădare a sinelui.” – Mahatma Gandhi
  • „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Mahatma Gandhi
  • „Eșecul este o șansă de a începe din nou, mai inteligent.” – Henry Ford
  • „Viața este ceea ce ți se întâmplă în timp ce ești ocupat să faci alte planuri.” – John Lennon
  • „Nu judecați oamenii după succesele lor, ci după câte o dată s-au ridicat după eșec.” – Nelson Mandela
  • „Nu poți îndrepta vântul, dar poți ajusta pânzele.” – Confucius
  • „Un prieten adevărat îți este alături chiar și atunci când greșești.” – Mark Twain
  • „Cea mai bună modalitate de a prezice viitorul este să-l creezi.” – Peter Drucker
  • „Niciodată să nu te lași învins, niciodată să nu abandonezi, niciodată să nu renunți la speranță.” – Michael Jordan
  • „Nu am căzut. Am fost doar temporar în jos și mă ridic încă o dată.” – Abraham Lincoln
  • „Nu putem ajuta toată lumea, dar fiecare dintre noi poate ajuta pe cineva.” – Ronald Reagan
  • „Gândește în termeni de soluții, nu de probleme.” – Albert Einstein
  • „Cea mai mare plăcere în viață este să faci lucruri pe care oamenii cred că nu le poți face.” – Walter B · „În mijlocul dificultăților se ascund oportunități.” – Albert Einstein
  • „Un om de succes este acela care poate construi o fundație solidă cu cărămizi pe care alții le-au aruncat spre el.” – David Brinkley
  • „Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă îți place ceea ce faci, vei avea succes.” – Albert Schweitzer
  • „Nu cunoaștem puterea pe care o avem până când ne vedem provocările reflectate în ochii altora.” – Susan Gale
  • „Dacă ai curajul să începi, ai și curajul să reușești.” – Zig Ziglar
  • „Nu ai nevoie de o rețetă magică pentru a reuși. Vei reuși, pur și simplu, pentru că ești dispus să muncești.” – Barbara Corcoran
  • „Nu-ți fie teamă de eșec. Fii teamă de a nu încerca.” – Roy T. Bennett
  • „Cea mai mare glorie nu este să nu cazi niciodată, ci să te ridici de fiecare dată când cazi.” – Ralph Waldo Emerson
  • „Nu trebuie să fii mai bun decât ceilalți. Trebuie doar să fii mai bun decât ai fost ieri.” – Wayne Dyer
  • „Viața este scurtă, iar timpul este prețios. Nu-l irosi încercând să fii altcineva.” – Coco Chanel
  • „Fii tu însuți, toți ceilalți sunt deja luați.” – Oscar Wilde
  • „Oportunitatea nu bate întotdeauna la ușă. Uneori, trebuie să o construiești.” – Unknown
  • „Succesul este să mergi din eșec în eșec fără să-ți pierzi entuziasmul.” – Winston Churchill
  • „Nu-i nimic greșit în a fi temător, dar nu lăsa teama să-ți controleze viața.” – Unknown
  • „Cei mai mari lideri sunt aceia care își inspiră oamenii să devină lideri înșiși.” – Bill Gates
  • „Nu poți merge înapoi și să creezi un nou început, dar poți începe azi și să creezi un nou sfârșit.” – Carl Bard
  • „Viața nu este despre așteptarea ca furtuna să treacă, ci despre învățarea cum să dansezi în ploaie.” – Vivian Greene
  • „Nu măsura viața ta în respirații, ci în momentele care îți taie răsuflarea.” – George Carlin

PARADOXURI CONTEMPORANE

  • Paradoxul conectivității: În era tehnologiei și a social media, oamenii sunt mai conectați ca niciodată, dar totuși se simt tot mai singuri și izolați.
  • Paradoxul alegerii: Avem acces la o varietate imensă de opțiuni și posibilități, dar totuși ne simțim adesea copleșiți și neputincioși în fața alegerilor.
  • Paradoxul vitezei: Tehnologia modernă ne oferă mijloace rapide și eficiente de comunicare și acces la informație, dar totodată ne simțim mereu grăbiți și stresați.
  • Paradoxul informațional: Avem acces la o cantitate enormă de informații și resurse online, dar dificultatea constă în filtrarea și discernerea informațiilor relevante și de încredere.
  • Paradoxul productivității: Cu toate tehnologiile și instrumentele de automatizare disponibile, mulți oameni se simt tot mai ocupați și mai puțin productivi.
  • Paradoxul libertății de exprimare: În timp ce avem libertatea de a exprima opinii și idei pe platformele online, există și o presiune și un climat de cenzură și intoleranță în mediul virtual.
  • Paradoxul individualității: Societatea contemporană promovează individualitatea și exprimarea unică a personalității, dar totodată exercită presiunea conformității și standardizării sociale.
  • Paradoxul sustenabilității: Deși suntem conștienți de importanța protejării mediului și a resurselor naturale, consumul și nevoia de creștere economică continuă generează impacte negative asupra mediului înconjurător.
  • Paradoxul securității vs. intimității: În căutarea securității și protecției împotriva amenințărilor, există un echilibru fragil între nevoia de confidențialitate și intimitate și cerințele de supraveghere și monitorizare.
  • Paradoxul fericirii: Chiar dacă trăim într-o societate prosperă și avem acces la tot mai multe resurse și confort, nivelul de fericire și satisfacție personală nu crește în mod proporțional

CURIOZITATI

  • În medie, o persoană își petrece aproximativ 6 ani din viață visând.
  • Un fulger poate atinge o temperatură de aproximativ 30.000 de grade Celsius, mai cald decât suprafața Soarelui.
  • Câinii au capacitatea de a detecta cancerul la oameni prin mirosul lor, fiind antrenați să identifice anumite substanțe chimice specifice.
  • Pandele de bambus este alimentul principal al urșilor panda și reprezintă aproximativ 99% din dieta lor.
  • Cel mai adânc punct de pe Pământ este Fosa Marianelor din Oceanul Pacific, având o adâncime de aproximativ 11.034 metri.
  • Un crocodil poate ține respirația timp de până la 2 ore sub apă.
  • O persoană obișnuită produce în medie aproximativ 25.000 de litri de salivă pe parcursul vieții.
  • În fiecare secundă, aproximativ 100 de blițuri sunt declanșate în întreaga lume.
  • Steve Jobs, cofondatorul companiei Apple, a lucrat vara ca angajat la o plantație de mere pentru a economisi bani pentru o călătorie în India.
  • Într-o singură picătură de apă se pot găsi miliarde de atomi.
  • Pământul pierde în fiecare an aproximativ 50.000 de tone de masă din cauza particulelor de praf cosmice care intră în atmosfera sa.
  • Muștele casnice trăiesc doar aproximativ 24 de ore.
  • Un cal poate sparge o fereastră cu o lovitură de copită.
  • Un elefant poate recunoaște și-și reaminti mirosul altui elefant chiar și după mai mulți ani.
  • Pământul este singurul loc cunoscut în univers unde există viață.
  • Cel mai înalt munte din sistemul solar este Olympus Mons de pe Marte, cu o înălțime de aproximativ 22 de kilometri.
  • O furnică poate ridica și transporta de până la 50 de ori greutatea sa corporală.
  • Ananasul nu crește pe un copac, ci într-o plantă erbacee de la sol.
  • Culoarea ochilor unei persoane este determinată de cantitatea de melanină din iris, iar albastrul este rezultatul dispersiei luminii în iris.
  • Într-un an, o persoană medie produce suficientă salivă pentru a umple două bazine de înot.
  • 90% din populația mondială are acces la rețele mobile, în timp ce doar 47% are acces la toalete curate.
  1. Albinele pot învăța să recunoască fețele umane și să le asocieze cu recompense. În Antarctica, există un lac subglaciar numit Lacul Vostok, care a fost izolat de lumea exterioară timp de aproximativ 15 milioane de ani.
  2. Într-un singur gram de sol din pământ, trăiesc aproximativ 1 miliard de bacterii.
  3. Un ou de struț este suficient de rezistent pentru a suporta greutatea unei persoane adulte care stă în picioare pe el, dar se poate sparge ușor dacă este apăsat de vârf.
  4. Câțiva stropi de suc de lămâie pot genera suficientă energie electrică pentru a aprinde un mic bec LED timp de aproximativ 20 de minute.
  5. Există peste 1.000 de specii de ciuperci care luminează în întuneric.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!