home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
05.07.2023
FAPTUL DIVERS

SULTANUL ERDOGAN NU CEDEAZA!

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că „nu va renunța” la poziția sa împotriva aderării Suediei la NATO până când toate cererile sale nu vor fi îndeplinite.Erdogan a spus că așteptările Turciei sunt clare și că „apărăm aceleași principii pe care le-am apărat și anul trecut”.„Nu vrem ca ei să acorde azil organizațiilor separatiste și ticăloșilor FETÖ. Și vreau ca toată lumea să știe că nu vom da înapoi până când toate aceste cereri nu vor fi îndeplinite”, a declarat președintele turc.În Turcia, FETÖ se referă la adepții figurii religioase Fethullah Gulen, care se află în exil în statul american Pennsylvania din 1999. Erdoğan l-a acuzat că a organizat o tentativă de lovitură de stat în iulie 2016.Aderarea Suediei la UE nu a fost încă ratificată decât de două țări, Ungaria și Turcia.Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat miercuri că Stockholm dorește în continuare să adere la NATO înainte sau la summitul de la Vilnius, deși este posibil ca acest obiectiv să nu se materializeze.E mai mult decat posibil! E sigur ca nu se realizeaza!

MANCAM SI BEM “PE CAIET”!

Șeful Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a intervenit în problema pensiilor de serviciu. George Simion a spus cum ar rezolva această dilemă și ce ar face, în cazul în care ar fi premier al României.Dacă aş fi George Simion, premier AUR, aş face 300 de parlamentari. Aş face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aş reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori. Îmi pun în cap 500.000 de membri de partid, oamenii care parazitează instituţiile statului. Se poate face digitalizare dar nu este în favoarea partidelor”, a declarat George Simion.De asemenea, acesta a spus și că „tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă”.„În 2021 am făcut iniţiativă: să impozităm orice pensie mai mare decât salariul preşedintelui. Nu mai poţi interveni pe nişte drepturi care s-au acordat deja. Poţi trece Poliţia, magistratura la o vârstă de pensionare de 65 de ani, pe contributivitate. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă.Ei o fac special într-un mod neconstituţional, va fi respinsă de CCR. Domnul Simonis şi domnul Ciolacu o fac populist. Subiectul este: cum facem rost de bani ca să acoperim fondul de pensii şi salarii, cum reducem taxarea muncii?Am văzut cele 18 luni ale guvernării Ciucă lipsite de rezultate. România se afundă din ce în ce mai mult în datorii, se afundă din ce în ce mai mult în criză. În loc de majorarea salariilor profesorilor s-a preferat alocarea 1 miliard de euro pentru tancuri”, a mai spus George Simion.Acuma, nu suntem noi prosti ca mancam pe datorie! Prosti sunt aia care ne dau!

BIDEN A PUS OCHII PE URSULA VON DER LEYEN!

Președintele american Joe Biden insistă asupra numirii președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca următor secretar general al NATO.După ce Casa Albă l-a respins pe ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, președintele Comisiei Europene a fost ales drept candidat al SUA la funcția de secretar general al NATO.O sursă NATO a declarat că președintele SUA a încercat să o convingă pe Ursula von der Leyen, care a condus anterior ministerul german al apărării, să-i succedă lui Stoltenberg.

Biden și Ursula von der Leyen au dezvoltat o „legătură puternică” în ultimii ani, promovând dosare transatlantice cu China, Ucraina și pe subiectul climei.Aliații NATO au convenit să prelungească cu un an, până în toamna lui 2024, mandatul lui Jens Stoltenberg, care deține funcția de secretar general al Alianței din octombrie 2014.Nu credem ca e bine! Femeile sunt razbunatoare si e greu de spus ce-ar putea face Ursula cu atata putere pe mana!

POLONEZII SE INARMEAZA PANA IN DINTI! CADEA-LE-AR!

Polonia va achiziționa sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari, potrivit unui acord dezvăluit miercuri de Pentagon, transmite Le Figaro.O agenție a Departamentului american al Apărării, Defense Security Cooperation Agency (DSCA), a declarat că vânzarea va include până la 48 de lansatoare Patriot PAC-3 și până la 644 de rachete, precum și radare. Potrivit DSCA, Departamentul de Stat, care are autoritate asupra exporturilor de arme ale SUA, a aprobat vânzarea.„Vânzarea, așa cum a fost propusă, va îmbunătăți capacitățile de apărare antirachetă ale Poloniei și va contribui la obiectivele Poloniei de a-și actualiza capacitățile, precum și de a promova interoperabilitatea cu Statele Unite și cu alți aliați”, a precizat agenția într-un comunicat.Sistemele Patriot sunt concepute pentru a funcționa chiar și împotriva rachetelor și aeronavelor de mare viteză. Ele s-au dovedit foarte eficiente în Ucraina, protejând teritoriul Kievului de atacurile aeriene rusești, inclusiv de rachete balistice tactice și rachete hipersonice.Nu va speriati! O fac doar ca sa mai spanzure niste bani pentru ca baietii “jmekeri” de la ei sa mai incaseze niste comisioane grase!

UITE FAPTA, NU E FAPTA!

Beuran, achitat pentru 10.000 euro mită. Medicul Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul Floreasca, a fost achitat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a primit de la o tânără doctoriţă suma de 10.000 de euro, în schimbul numirii acesteia într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.CAB a respins apelul procurorilor, fiind menţinută decizia de achitare aplicată în noiembrie 2022 de Tribunalul Giurgiu, pe motiv că „fapta nu există”.Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2020, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Bucureşti, însă el a obţinut la Curtea de Apel Bucureşti, în octombrie 2021, mutarea procesului la Tribunalul Giurgiu, pe motiv că mediatizarea excesivă şi notorietatea lui „sunt împrejurări de natură a afecta aparenţa de imparţialitate a unei întregi instanţe, respectiv Tribunalul Bucureşti”.Conform DNA, în decembrie 2018, când îndeplinea funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, Mircea Beuran ar fi primit de la o tânără doctoriţă, Carmen Haiducu, o cutie „cadou” în care se afla suma de 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”, în specialitatea chirurgie generală.Cum numirea nu s-a concretizat, doctoriţa l-a denunţat pe Mircea Beuran la DNA, iar procurorii l-au reţinut pe medic în februarie 2020. La acea vreme, judecătorii nu au fost de acord să fie arestat preventiv, dar l-au plasat aproximativ două săptămâni în arest la domiciliu.Alo, DNA! Raspunde cineva pentru magariile voastre?

PROVERBE NOSTIME

  1. „Nu întârzia să râzi, căci viața nu așteaptă să fii amuzant.” (SUA)
  2. „Câinele care latră nu poate mușca dacă are o chitară în gură.” (Italia)
  3. „Un gând de dimineață îți va face ziua mai lungă… sau vei fi doar mai obosit.” (Anglia)
  4. „Dacă vrei să faci Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale.” (Suedia)
  5. „Nu-ți poți învăța peștele să cânte, dar poți să-l lași să cânte în duș.” (Franța)
  6. „Ochelarii de soare nu vor face niciodată o rață să arate mai inteligentă.” (China)
  7. „Dacă nu poți fi un model, poți fi un avertisment.” (Australia)
  8. „Nu te certa cu un porc. Te murdărești și el se distrează.” (Rusia)
  9. „Dacă îți cade pizza pe jos, întoarce-o și mănâncă-o. Regula celor cinci secunde nu se aplică în cazul mâncării.” (Italia)
  10. „Dacă viața îți oferă lămâi, fă-ți o limonadă. Dacă nu ai zahăr, fă-ți o grimasă.” (SUA)
  11. „Nu da banii pe mâncare. Cumpără-ți un bilet la cinema și mănâncă popcorn.” (Spania)
  12. „Când viața îți oferă mere otrăvite, fă-ți un tort și aruncă-le înapoi.” (Germania)
  13. „Dacă îți cade telefonul în toaletă, poate ar fi timpul să-ți reevaluezi prioritățile.” (Japonia)
  14. „Câinii latră, iar caravana trece, dar câinii care latră la caravane sunt cu adevărat iritanți.” (Egipt)
  15. „Dacă cineva te judecă fără să te cunoască, aruncă-i o minge de tenis și fugi.” (Marea Britanie)
  16. „Un zâmbet este un selfie pentru inima ta.” (Olanda)
  17. „Nu-ți lua viața prea în serios. Oricum nu vei ieși în viață din ea.” (Irlanda)
  18. „Nu aștepta ca barca să vină la tine. Învață să înoți spre ea.” (Grecia)
  19. „Nu-ți face griji despre ce spune lumea despre tine. Probabil că sunt ocupați să vorbească despre ei înșiși.” (Danemarca)
  20. „Nimic nu este imposibil, dar totul este mai greu dacă ești leneș.” (Suedia)
  21. „Nu amânicafericirea pentru mâine. Poți să o amâni și pentru poimâine.” (Spania)
  22. „Dacă viața îți dă mere acră, fă un pahar mare de cidru.” (Anglia)
  23. „Nu lua niciodată un cuțit la o bătălie de adăugat sare.” (SUA)
  24. „Cel care se teme de cocoș nu trebuie să intre în curtea găinilor.” (Franța)
  25. „Nu-ți spun niciodată secretele prietenilor tăi, căci și ei au prieteni.” (Turcia)
  26. „Dragostea este oarbă, dar vecinii nu sunt.” (Mexic)
  27. „Dacă n-ai nimic bun de spus, vorbește mai încet.” (Suedia)
  28. „Viața este ca o ceapă: o deschizi și plângi.” (Polonia)
  29. „Dacă te afli într-o groapă adâncă, nu te mai da cu picioarele de pământ.” (China)
  30. „Nu conta puii înainte să se nască. S-ar putea să îți vină așa de multe ouă încât să nu știi ce să faci cu ele.” (Olanda)
  31. „Bani nu pot cumpăra fericirea, dar pot cumpăra ciocolată, ceea ce este cam același lucru.” (Elveția)
  32. „Dacă îți cade prăjitura pe jos, mănâncă-o cu furculița. Nu-ți înlocui mocheta pentru asta.” (Italia)
  33. „Dacă nu-i poți învinge, alătură-te lor și fă-i să se întrebe ce ai în cap.” (SUA)
  34. „Nu trebuie să fii perfect pentru a fi frumos. Chiar și un ou fiert înțepat poate să arate amuzant.” (Japonia)
  35. „Nu-ți lăuda găina înainte să scoată primul ou. Ar putea să nu aibă găină.” (Estonia)
  36. „Dacă ești într-un restaurant și toată lumea se uită la tine, poate ar trebui să înghiți bucățica de carne de pe furculița cu forța.” (Argentina)
  37. „Dacă nu te poți distinge prin intelect, fă-o prin ciudățenie.” (India)
  38. „Un zâmbet este cea mai scurtă distanță între doi oameni. Dar dacă ești contorsionist, poate fi chiar și mai scurtă.” (Australia)
  39. „Nu căuta cheile pierdute în loc luminat. Începe căutarea în locul unde este mai întuneric, dar unde ai mai multe șanse să le găsești.” (Germania)
  40. „Când viața îți oferă lămâi, fă-ți un mojito și bucură-te de vacanță.” (Cuba)
  41. „Dacă cinevaîți spune că ai schimbat, răspunde: ‘Sunt același ca întotdeauna, doar mai bine îmbrăcat.'” (Italia)
  42. „Dacă viața îți aruncă o minge curbă, folosește un crosstab.” (SUA)
  43. „Nu-ți număra găinile înainte să îți așezi ochelarii.” (China)
  44. „Dacă nu ai nimic de spus, spune doar ‘Hmm’ și lasă-i pe ceilalți să se agite.” (Suedia)
  45. „Nu-ți face griji despre trecut, căci oricum nu poți schimba ce s-a întâmplat ieri.” (Marea Britanie)
  46. „Dacă te lovești de aceeași piatră de două ori, poate ar trebui să te gândești să o dai jos și să faci o construcție de acolo.” (Spania)
  47. „Când viața îți dă lămâi, întreab-o dacă are și zahăr.” (Brazilia)
  48. „Dacă nu poți învinge adversarul, confuzează-l cu un dans.” (Mexic)
  49. „Nu contează cât de lungă e calea spre succes, ci cât de mult te distrezi pe drum.” (SUA)
  50. „Dacă viața îți arată un măr stricat, fă un tort și aruncă mărul în coșul de gunoi.” (Suedia)

INTREBARI CARE INCA ASTEAPTA RASPUNS

  1. Care este sensul vieții?
  2. Există viață extraterestră?
  3. Ce se întâmplă după moarte?
  4. Care este originea universului?
  5. Există o limită a cunoașterii umane?
  6. Ce este conștiința și cum funcționează?
  7. De ce există suferința în lume?
  8. Există vreo realitate absolută sau totul este subiectiv?
  9. Cum să realizăm că suntem într-o simulare computerizată?
  10. Ce este întunericul și de ce există?
  11. Care este natura timpului?
  12. Există vreo limită a vitezei la care se poate călători?
  13. Ce se află în interiorul găurilor negre?
  14. Există o singură realitate sau există mai multe universuri?
  15. Ce este materia întunecată și energia întunecată?
  16. Cum a început viața pe Pământ?
  17. Există o formă superioară de inteligență în afara umanității?
  18. De ce există asimetria între materie și antimaterie în univers?
  19. Ce este conștiința cuantică?
  20. Ce este în spatele fenomenului gravitației?
  21. Cum se formează gândurile și emoțiile în creier?
  22. Există o explicație științifică pentru fenomenele paranormale?
  23. De ce avem vise și cum se formează?
  24. Cum să realizăm că suntem într-un vis?
  25. Există o explicație pentru fenomenele de deja-vu?
  26. Cum poate fi explicată intuiția?
  27. Care este natura somnului și viselor?
  28. Există limite la evoluția umană?
  29. Există o limită a descoperirii noilor elemente chimice?
  30. Ce este întunericul cosmic și cum influențează universul?
  31. Există o explicație pentru fenomenul telepatiei?
  32. De ce avem amintiri false și cum se formează?
  33. Cum să realizăm că suntem într-o matrice informațională?
  34. Există o legătură între creier și conștiința colectivă?
  35. Ce este energia întunecată și cum afectează expansiunea universului?
  36. De ce unele specii au dispărut complet de pe Pământ?
  37. Există o limită a puterii tehnologice umane?
  38. Există vreun mod de a călători în timp?
  39. Cum să realizăm că suntem într-o realitate simulată?
  40. Ce se întâmplă în interiorul găurilor de vierme?
  41. Cum se explică fenomenul coincidențelor?
  42. Există o explicație pentru fenomenul de deja-vécu?
  43. De ce ne confruntăm cu paradoxurile logice?
  44. Cum funcționează memoria șice determină capacitățile ei?
  45. Există o formă de viață bazată pe alte elemente chimice decât cele cunoscute?
  46. Cum se formează sentimentele și emoțiile umane?
  47. Există o explicație pentru fenomenul experiențelor de aproape-moarte?
  48. Care este natura conștiinței umane și cum este legată de creier?
  49. Există o limită a complexității structurilor și entităților din univers?
  50. De ce există diversitatea culturală și cum a influențat-o evoluția umană?

INTAMPLARI CIUDATE

  1. O pisică a ajuns primarul unui mic oraș din Alaska.
  2. Un bărbat a supraviețuit căderii de la etajul 47 al unui bloc datorită unui nor norocos.
  3. Un cuplu a descoperit un tezaur de monede vechi în curtea lor din Franța.
  4. Un câine a fost prins călărind un cal pe o autostradă din Texas.
  5. O femeie a găsit o carte pe plajă care conținea instrucțiuni detaliate pentru un complot de asasinat.
  6. Un pescar a prins o pește în care se afla un inel de logodnă pierdut de un deceniu.
  7. Un avion a aterizat de urgență pe un teren de golf după ce a fost lovit de o pasăre.
  8. Un bărbat a descoperit că a fost căsătorit cu două femei diferite timp de 20 de ani, fără să știe.
  9. Un tânăr a câștigat la loterie de trei ori într-o singură săptămână.
  10. O mașină autonomă a fost prinsă conducând pe contrasens pe o autostradă.
  11. O femeie a supraviețuit în largul coastei Australiei după ce a fost înghițită de o balenă și apoi scuipată afară.
  12. Un pui de șoarece a furat bijuterii în valoare de mii de dolari dintr-un magazin de bijuterii.
  13. Un bărbat și-a găsit mașina parcată în exact același loc în fiecare zi timp de șase ani.
  14. Oamenii au văzut un curcubeu complet în jurul soarelui timp de câteva ore.
  15. O pasăre a furat telefonul unei femei și a făcut câteva selfie-uri înainte să-l lase să cadă.
  16. Un băiat a primit o haină pe care a împrumutat-o tatăl său într-un vis și a găsit-o exact așa cum o visase într-un magazin.
  17. Un om de știință a descoperit o specie de molii care au ochii în spatele capului.
  18. Oamenii au văzut un fenomen astronomic rar în care Luna a apărut verde timp de câteva minute.
  19. Un bărbat a găsit un mesaj într-o sticlă pe plajă, iar expeditorul era el însuși dintr-o altă dimensiune.
  20. O femeie a găsit un tunel secret sub podeaua casei sale, care ducea la o cameră ascunsă.
  21. Un șofer a fost oprit de poliție pentru a avea prea multe pisici în mașină – 57 de pisici în total. 22.Un băiat a mâncat o farfurie întreagă de clătite într-un concurs și nu s-a simțit niciodată sătul.
  22. Un copac a crescut în mijlocul unei autostrăzi și a fost construit un drum în jurul lui.
  23. Un bărbat a găsit o cameră secretă în apartamentul său închiriat, în care locuia un alt chiriaș fără să știe.
  24. Un băiat a fost găsit fluturând în derivă pe un lac pe spatele unei broaște țestoase gigantice.
  25. Un bărbat a reușit să deschidă o sticlă de ketchup care era blocată de șase ani.
  26. O familie a găsit o comoară ascunsă în peretele casei lor vechi de sute de ani.
  27. Un om a supraviețuit după ce a căzut de pe un avion în timpul zborului și a aterizat într-un copac moale.
  28. Un câine a fost adoptat de o căprioară și au devenit cei mai buni prieteni.
  29. Un bărbat a construit o casă întreagă folosind doar sticle goale de bere.
  30. O femeie a câștigat la loterie cu numerele pe care le-a visat într-o noapte.
  31. Un bărbat a mâncat un întreg tort de nuntă singur într-o singură seară.
  32. Un șofer de autobuz a găsit o ladă plină cu bani în autobuzul său și a returnat-o la proprietar.
  33. Un copil de doi ani a citit întreaga enciclopedie într-o singură săptămână.
  34. Un băiat a făcut un experiment științific în curtea lui și a inventat o nouă sursă de energie.
  35. Un bărbat a supraviețuit săptămâni întregi pe o insulă pustie mâncând doar pizza.
  36. Un cuplu a găsit o pasăre cu părul în loc de pene în grădina lor.
  37. Un băiat a descoperit un tunel secret sub patul lui care ducea la o altă lume.
  38. Un om a mers pe sârmă între două zgârie-nori fără să folosească vreun echipament de siguranță.
  39. Un băiat a reușit să facă 1000 de flotări într-un minut și a stabilit un nou record mondial.
  40. Un avion a aterizat pe o autostradă aglomerată și a fost însoțit de mașini timp de câteva minute.
  41. Un bărbat a găsit un mesaj într-o sticlă aruncată în mare și a găsit expeditorul care era într-o altă țară.
  42. O femeie a reușit să facă o poză cu toate cele50 de state din SUA într-o singură zi.
  43. Un băiat de 5 ani a compus și a interpretat un concert de pian în fața unei audiențe mari.
  44. Un câine a învățat să vorbească prin dispozitivul de comunicare cu butoane.
  45. Un cuplu a găsit o comoară în grădina lor din spate, care a fost îngropată de foștii proprietari acum 100 de ani.
  46. Un bărbat a trăit într-o peșteră izolată timp de 20 de ani fără să știe că războiul s-a încheiat.
  47. Un copil de 6 ani a rezolvat un enigmă matematică complicată care a pus în dificultate profesorii de matematică.
  48. Un băiat a învins un campion de șah într-un meci de simultană, jucând împotriva a 50 de adversari în același timp.
  49. Un avion a trecut printr-un nor în formă de inel și a ieșit pe partea cealaltă a norului, fără niciun efect asupra zborului sau pasagerilor.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!