home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
11.07.2023
FAPTUL DIVERS

ZELENSKI A FACUT O BAITA DE MULTIME!

Vizibil dezamăgit de refuzul aliaților NATO de a oferi un calendar clar de aderare a Ucrainei la NATO, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers să discute cu susținătorii săi într-o piață din Vilnius. Corespondentul Europei Libere România s-a aflat în mulțime. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns marți seară în mijlocul a peste două mii de oameni, cei mai mulți membri ai comunității ucrainene din capitala Lituaniei, dar și localnici.Însoțit de soția sa, Olena Zelenska, președintele Ucrainei a urcat pe o scenă construită în centrul orașului, unde a primit din partea unor alergători un steag din orașul ucrainean Bahmut, oraș în care de la începutul invaziei Rusiei au loc lupte grele.La sosirea coloanei în care se aflau cei doi, lumea a izbucnit în urale.Liderul Ucrainei a poposit în mijlocul oamenilor, în centrul capitalei Lituaniei, chiar în timp ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunța ce au decis aliații în privința Ucrainei: noi ajutoare ce constau într-un sistem de apărare, înființarea Consiliului NATO-Ucraina pentru negocieri politice „de la egal la egal” și eliminarea Planului de Acțiune pentru aderarea Ucrainei.NATO nu a invitat însă Ucraina să adere la NATO și nici nu a anunțat un calendar privind intrarea țării în Alianța Nord Atlantică, așa cum a cerut insistent președintele de la Kiev.Vizibil dezamăgit, pe scena deasupra căreia scria „Ucraina NATO 33”, mesaj care înseamnă că Ucraina ar trebui să devină al 33-lea membru al NATO, Volodimir Zelenski a spus, în uralele celor peste două mii de oameni:„Acest steag al nostru înseamnă că nu vor mai fi niciodată deportări din țările baltice către Siberia. Niciodată nu va mai fi Polonia ruptă în bucăți ori Ungaria umilită de invadatori. Niciodată nu vor mai fi tancuri în Praga ori războaie de iarnă împotriva libertății finlandezilor. Nu vor mai fi ocupații în Europa!Astăzi pornesc cu încredere în soluții, cu încredere în partenerii noștri, cu încredere într-un NATO puternic. În NATO, care nu ezită, nu pierde timpul și nu se uită înapoi către niciun agresor. Și mi-aș dori ca această încredere să devină o siguranță – siguranță în soluțiile pe care le merităm, pe care le merităm noi toți – și pe care le așteaptă fiecare dintre soldații noștri, dintre cetățenii noștri, dintre mamele noastre, dintre copiii noștri. Cer prea mult?Parca i-ar fi scris Goebels disursul!

PANDELE SE JURA CA NU FURA!

Asociația „Sf. Gabriel cel Viteaz”, cea care controlează centrul social privat din orașul Voluntari, i-a dat în judecată pe cei care au reclamat posibile violențe și nereguli de autorizare şi funcţionare la „azilele groazei”. Mai mult, asociația a cerut daune de la cei care au sesizat neregulile.Avocatul Silviu Munteanu, care îi reprezintă pe vecinii unuia dintre centrele administrate de Asociația „Sf. Gabriel cel Viteaz”, a declarat marți că „au fost făcute zeci de adrese la instituțiile abilitate să ia măsuri în legătură cu activitatea acestei asociații începând cu luna octombrie 2021”.Precizările sale vin în contextul în care Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, unde se afla centrul respectiv, a declarat că nu știa de situația dezvăluită de publicațiile Centrul de Investigații Media și Buletin de București.Cele două publicații au dezvăluit luni că Primăria Voluntari nu a răspuns petițiilor formulate de cetățeni cu privire la relele tratamente la care erau supuși pacienții centrului privat, deși știa de acestea.Mestere, daca l-ai luat pe NU in brate, ai grija sa nu-l scapi!

MURPHY-ORICAT AI FURA, FAPTA SE PRESCRIE!

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis marți seara că acuzațiile din dosarul în care fostul ministrul Elena Udrea a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009 s-au prescris.Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, primise, în același dosar, cinci ani de închisoare pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Și ea a scăpat de pedeapsă, tot ca urmare a prescrierii.Curtea de Apel București a fost cea care le condamnase pe cele două la închisoare cu executare.Instanța îl achitase pe jurnalistul Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Sentința în cazul acestuia a fost menținută. Este singurul inculpat în acest dosar în cazul căruia instanța a dispus achitarea.Sa tot furi in tara asta!

NICIO MASA FARA PESTE/LA NOI NU SE POTRIVESTE!

43% dintre români nu-și permit să mănânce carne sau peşte, măcar o dată la două zile. Cel mai recent raport Eurostat plasează țara noastră pe locul doi pe harta sărăciei în Uniunea Europeană. Pe primul loc se află Bulgaria. La nivelul Uniunii Europene, doar 8.3% din populație se confruntă cu austeritatea alimentară.Da, dar mancam sanatos!

IOHANNIS SE TEME CA VA FI DUS LA AZIL?

Iata ce violent reactioneaza in scandalul azilelor: Este o rușine națională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină (..) Sunt mulți vinovați, dar nu toți pot fi încadrați la fel, a spus Klaus Iohannis.Președintele a arătat că sunt persoane vinovate direct care trebuie indentificate și sancționate conform legii, dar sunt și persoane care au știut și nu au făcut nimic.Cum putem să ne imaginam că funcționează aceste azile fără ca autoritatile de verificare și control să știe, cine a știut și nu a acționat trebuie tras la răspundere. Vnovați sunt toți cei care au știut și nu au făcut nimic, a subliniat președintele.Trebuie găsiți toți vinovații fie că este vorba despre o vinovație în exercițiul funcției, politică sau morală, a arătat președintele.El a declarat că este adeptul unei intervenții ferme, clare și hotărâte.Pai, el e primul care a avut acces la astfel de informatii!

PROVERBE NOSTIME

  1. Dacă mergi la culcare cu gânduri proaste, vei visa că te trezești la serviciu. (SUA)
  2. Cel care se uită în soare va avea ochiul înroșit, dar cel care se uită la o femeie frumoasă va avea ochiul mai înroșit. (Italia)
  3. Dacă viața îți oferă lămâi, fă-ți o limonadă și vinde-o cu 5 dolari. (Anglia)
  4. Nu lăsa pe mâine ceea ce poți evita cu totul. (Spania)
  5. Dacă o mătură te deranjează, nu sta în mijlocul gunoaielor. (Germania)
  6. Un oușor și 100 de găini nu se potrivesc niciodată în același coș. (China)
  7. Viața e ca un castron de ciorbă – trebuie să suferi ca să o simți. (România)
  8. Dragostea e ca o ceapă: odată ce ai tăiat-o, te face să plângi. (Franța)
  9. Când viața îți oferă o portocală, întreab-o dacă nu are și un pepene. (Brazilia)
  10. Dacă vrei să râzi, uită-te în oglindă. Dacă vrei să râzi și mai mult, uită-te la familia ta. (Rusia)
  11. Un zâmbet e cel mai scurt drum dintre două persoane. Dar nu uita să închiriezi un GPS în caz că cineva se pierde. (Japonia)
  12. Nu te uita la dantura unui cal dat în dar. (Nigeria)
  13. Dacă tragi cu un pistol în aer, poți speria o pasăre sau chiar să-ți pierzi permisul de port-armă. (Australia)
  14. Fă-ți prieteni cu îngerii, dar ține-ți prietenii cu pământul. (Irlanda)
  15. Dacă nu știi ce să faci, nu face nimic – îl enervează pe celălalt și va face el în locul tău. (Marea Britanie)
  16. Când vine vorba de dragoste, întotdeauna aruncă zarurile – vei câștiga mai mult decât jocul. (Grecia)
  17. Un om inteligent învață din propriile greșeli, dar un om înțelept învață din greșelile altora. Un prost nu învață niciodată. (India)
  18. Bani nu aduc fericirea, dar aduc un yacht frumos pe care să-ți faci selfie-uri. (Emiratele Arabe Unite)
  19. Dacă viața îți dă lămâi, fă-ți un mojito și sărbătorește. (Cuba)
  20. Nu lua viața prea în serios – nimeni nu iese în viață de aici. (Statele Unite ale Americii)
  21. Când viața îți oferă mere, pune-le într-o tigaie și fă-ți un desert. (Suedia)
  22. Dacă dai cu capul în perete și îți doare, înseamnă că peretele e mai tare. (Spania)
  23. O vorbă proastă face vânt în părul tău, dar o șuviță prost tunsă face râs în jurul tău. (Franța)
  24. Nu eșua niciodată în viață, fă doar experiențe de succes și experiențe de învățare. (Germania)
  25. Dacă vrei să te simți important, încearcă să-i schimbi pe toți ceilalți. (Olanda)
  26. Dragostea este ca o plajă – dacă te bagi în apă fără să te asiguri, te poți arde. (Grecia)
  27. Nu număra găinile până nu s-au eclozat – s-ar putea să fii vegetarian. (India)
  28. Dacă vrei să mergi repede, mergi singur; dacă vrei să ajungi departe, comandă un Uber. (Africa de Sud)
  29. Fă-ți prieteni adevărați și vei avea mereu o echipă pentru jocul de Scrabble. (Marea Britanie)
  30. Nu contează cât de lung e nasul tău, ci cum știi să-l folosești. (Rusia)
  31. Când vezi o broască în apă, nu înseamnă că face inundație. (China)
  32. Dacă nu poți să faci o persoană fericită, fă-i o poză și folosește un filtru de Instagram. (Statele Unite ale Americii)
  33. Fii atât de bun încât să te numească în testament, dar nu atât de rău încât să te îngroape înainte de timp. (Italia)
  34. Dacă încerci să prinzi doi iepuri deodată, s-ar putea să te alegi doar cu niște iepuri moarte și o mulțime de vecini supărați. (Mexic)
  35. Nu-ți uita niciodată rădăcinile, dar nu te îngrădi într-un ghiveci mic – crește și înflorește într-o grădină plină de flori. (Japonia)
  36. Dragostea este ca un avion – uneori te face să te simți în al nouălea cer, alteori te trimite într-un zbor cu escala la suferință. (Australia)
  37. Fă ce spune doctorul, dar păstrează-ți farmacia plină cu ciocolată. (Elveția)
  38. Dacă nu știi ce să spui, lasă-ți mustața să spună povestea pentru tine. (Turcia)
  39. Nu judeca o carte după copertă, ci după câte kilograme are. (Suedia)
  40. Viața e ca o bicicletă – nu o poți face să meargă în spate și să claxoneze în același timp. (Olanda)
  41. Nu-ți asculta soția în timp ce conduceți – vei ajunge undeva unde nu ți-ai propus să ajungi. (Irlanda)
  42. Când vine vorba de bani, și un câine poate fi numărat printre prieteni. (China)
  43. Fă-ți prieteni adevărați, dar nu îi îngrădi cu o cerbiceală neîncetată. (Norvegia)
  44. Dacă viața îți oferă cafea, adaugă-i puțin zahăr și bucură-te de ea. (Brazilia)
  45. O zi fără râs este ca un sandwich fără castraveți – plictisitoare și puțin cam uscată. (Franța)
  46. Dacă nu ai nimic bun de spus, taci și postează pe rețelele sociale. (Statele Unite ale Americii)
  47. Fii atât de fericit încât să crezi că în jurul tău e un film de comedie. (Italia)
  48. Când viața îți dă lămâi, fă-ți o limonadă și dă-le tuturor să bea. (Canada)
  49. Bani nu aduc fericirea, dar pot cumpăra un sandwich cu bacon și asta e aproape la fel de bine. (Marea Britanie)
  50. Când înveți să zâmbești în ploaie, vei evita să ai nevoie de umbrelă. (SUA)
  51. Dacă ești singur și vorbești cu tine însuți, nu ești nebun – ești doar într-o sesiune de brainstorming. (Germania)
  52. Dacă nu poți fi model, măcar fii o avertizare. (Franța)
  53. Când vine vorba de dragoste, nu fă schimb de cai în mijlocul râului – s-ar putea să-ți iei un cal neadecvat. (Rusia)
  54. Nu te încrede într-un șef care își arată dinții – ar putea să te mănânce de dimineață. (România)
  55. Dacă vrei să înveți să zbori, nu te cățăra pe un copac – mergi la aeroport și cumpără un bilet de avion. (Suedia)
  56. Învață de la șobolani: niciodată nu te plictisi să rozi în jurul tău. (China)
  57. Dacă mergi pe urmele altora, te trezești în picioarele altcuiva. (Spania)
  58. Nu mânca banane în public – cine știe ce poate interpreta lumea greșit. (Thailanda)
  59. Dacă nu poți să-i întreci pe ceilalți, încurcă-le drumul și vei câștiga în felul tău. (Italia)
  60. Nu-ți încurca picioarele în timp ce dansezi – lasă-i pe ceilalți să facă asta pentru tine. (Argentina)
  61. Când viața îți oferă mere, cere și puțină scorțișoară să le faci mai interesante. (Olanda)
  62. Nu face niciodată o femeie să aștepte – ea poate cheltui banii în timpul ăsta. (Franța)
  63. Dacă ai un măr și îl împarți în patru, nu vei avea niciunul și niciunul dintre prietenii tăi nu va veni să mănânce cu tine. (SUA)
  64. Dragostea este ca o salată de fructe – începe dulce și se termină amar. (Marea Britanie)
  65. Nu spune nimic dacă nu poți spune ceva bun, dar spune totul dacă poți spune ceva amuzant. (Irlanda)
  66. Când viața îți dă mere, adu și puțină țuică și transformă-le într-un party. (România)
  67. Nu număra puii înainte să înceapă măcelul – îi vei face pe toți vegetarieni. (Suedia)
  68. Nu-ți subestima niciodată adversarii – te pot învinge și fără să facă sport. (Germania)
  69. Fă-ți prieteni adevărați, dar nu-i pune să te ajute să te muți – sunt prea greoi. (Australia)
  70. Dacă viața îți oferă mere, pune-le pe internet și vinde-le cu un preț dublu. (Statele Unite ale Americii)
  71. Când înveți să cânți în ploaie, te poți apuca și de stand-up comedy. (Anglia)
  72. Nu judeca o carte după copertă, ci după cât de greu îți este să o închizi. (Italia)
  73. Dacă nu știi ce să spui, lasă mâna să scrie pentru tine. (Grecia)
  74. Când vine vorba de bani, e mai bine să ai un milion de prieteni decât un milion de dolari. (Elveția)
  75. Dacă nu-ți plac strugurii, nu te aștepta să bei vin bun. (Franța)
  76. Când vine vorba de dragoste, fă-ți propriile reguli – dar asigură-te că sunt legale. (Spania)
  77. Nu lăsa poștașul să-ți strice ziua – poți să faci asta singur cu e-mail-urile de la birou. (Canada)
  78. Fii atât de fericit încât să crezi că în jurul tău e un film de acțiune și comedie. (China)
  79. Nu înșela pe cineva care îți ține secretul – va ști să se răzbune cu o poveste și mai mare. (SUA)
  80. Dacă viața îți oferă cafea, adaugă-i și o felie de tort și sărbătorește. (Germania)
  81. Dacă nu știi ce să faci, dă un interviu și spune că ești expert în tot. (Marea Britanie)
  82. Fii atât de fericit încât să crezi că viața ta e un sitcom de succes. (Statele Unite ale Americii)
  83. Dragostea e ca un selfie – trebuie să încerci de mai multe ori până să-ți iasă bine. (Japonia)
  84. Nu te grăbi să-ți închizi ușa în nas – poate vine curierul cu un colet. (Olanda)
  85. Dacă nu știi să câștigi, asigură-te că stai lângă cineva care știe. (Italia)
  86. Dacă viața îți oferă mere, fă-ți o prăjitură și invita-ți vecinii la masă. (Suedia)
  87. Nu-i judeca pe alții după hainele pe care le poartă – poate au lăsat hainele bune la curățătorie. (Franța)
  88. Dacă ai un plan, asigură-te că-l schimbi în ultimul moment – să-i ții pe ceilalți în suspans. (Spania)
  89. Nu-ți cheltui banii pe prostii – păstrează-i pentru lucruri utile, precum mâncarea și biletele de cinema. (România)
  90. Când vine vorba de dragoste, nu căuta fericirea în locuri greșite – încearcă pe Tinder. (Elveția)
  91. Fă-ți prieteni adevărați, dar nu îi lăsa să îți țină cartea de identitate. (Germania)
  92. Dacă nu poți convinge pe nimeni, schimbă regulile jocului și fă-ți propriul joc de Monopoly. (Statele Unite ale Americii)
  93. Fii atât de optimist încât să crezi că televiziunea e plină de știri bune. (Australia)
  94. Când viața îți oferă mere, întreabă-i dacă nu au și banane. (Brazilia)
  95. Nu lăsa pe mâine ceea ce poți delega – delegă și mâine. (Anglia)
  96. Dacă nu poți să-i întreci pe ceilalți, alătură-te lor și sabotează-i. (Irlanda)
  97. Nu risipi timpul pe persoanele nepotrivite – folosește-l să cauți meme-uri pe internet. (Canada)
  98. Când vine vorba de dragoste, nu pune toate ouăle în același Tinder. (Grecia)
  99. Dacă nu poți fi un exemplu, măcar fii un avertisment. (Japonia)
  100. Fă-ți prieteni adevărați, dar nu-i înșela cu un joc de Monopoly. (Italia)

CURIOZITATI DIN VIATA ANIMALELOR!

  1. Câinii au un simț al mirosului de aproximativ 1.000 de ori mai dezvoltat decât al oamenilor.
  2. Elefanții sunt singurele animale care pot să nu poată să sară.
  3. Broasca țestoasă de uscat poate trăi până la 150 de ani.
  4. Pingvinii sunt cunoscuți pentru fidelitatea lor. Mulți dintre ei își aleg un partener pe viață.
  5. O grupă de girafe se numește turn.
  6. Albina regină poate pune până la 2.000 de ouă pe zi.
  7. Chameleonii își pot mișca ochii independent unul de celălalt.
  8. Puii de bufniță au penele pufoase și sunt adorabil de pufinoși.
  9. Rechinii nu au oase. Scheletul lor este alcătuit din cartilaje flexibile.
  10. Capra de munte poate să urce pe stânci abrupte și pe vârfuri montane fără să aibă probleme.
  11. Crocodilii pot trăi până la 100 de ani.
  12. Peștele clown este imun la veninul anemonelor cu care trăiește în simbioză.
  13. Cântecul balenelor albastre poate fi auzit la peste 800 de kilometri distanță.
  14. Furnicile pot ridica de 50 de ori greutatea corpului lor.
  15. Elefantul african este cel mai mare mamifer terestru.
  16. Un grup de leoparzi se numește un leapard.
  17. Muștele trăiesc doar aproximativ două săptămâni.
  18. Femelele de lei sunt cele care vânează și aduc hrana în grup.
  19. Porcupinele (brazii) au peste 30.000 de ace pe spate.
  20. Suricatele își petrec mult timp stând în picioare și observând împrejurimile.
  21. Delfinii au un sistem de comunicare complex, folosind sunete și gesturi.
  22. Perechea de buze a unui fluture are gust.
  23. Gândacii pot supraviețui fără cap timp de câteva zile.
  24. Koala doarme aproximativ 20 de ore pe zi.
  25. Vulturul californian este cel mai mare vultur din America de Nord.
  26. Chirurgul electric este un pește care poate genera descărcări electrice pentru a se apăra.
  27. Lemurienii sunt singurele primate care pot să se rotească cu capul cu 180 de grade.
  28. Femelele de porc spinos sunt numite purcei.
  29. Serpii nu au pleoape și nu pot să miște ochii, dar au un sistem vizual excelent.
  30. Iepurele este unul dintre cele mai rapide mamifere terestre.
  31. Peștele-pală este capabil să respire și să se miște pe uscat pentru perioade scurte de timp.
  32. Koala nu bea apă, obținându-și necesarul de lichide din frunzele de eucalipt pe care le mănâncă.
  33. Vulpea polara își schimbă culoarea blănii în funcție de anotimp, de la brun în timpul verii la alb în timpul iernii.
  34. Caracatița are trei inimi.
  35. Flamanzii au un gât extrem de lung și flexibil, cu până la 25 de vertebre gâtului.
  36. Elefantul de mare este cel mai mare animal de pe Pământ.
  37. Ursul polar este unul dintre puținele mamifere care pot înota în mod constant.
  38. Rândunica de mare poate migra de la un capăt la altul al planetei și poate traversa oceanul.
  39. Cameleonul se poate adapta la mediul înconjurător și își poate schimba culoarea pielii.
  40. Pinguinii nu pot zbura, dar pot să înoate foarte bine și să își folosească aripioarele ca niște înotătoare.

CELEBRITATILE SE AMUZA!

  1. „Nu-mi place să dorm atât de mult, dar ador să visez.” – Madonna
  2. „Nu-i așa că am crescut cu toții? Eu doar nu am crescut în public.” – Marilyn Monroe
  3. „Banii nu pot cumpăra fericirea, dar îți pot cumpăra un iaht mare ca să te plimbi pe valurile nefericirii.” – Arnold Schwarzenegger
  4. „Vreau să fiu atât de bogat încât să pot cumpăra chiar și prietenii imaginari.” – Paris Hilton
  5. „Nu-mi plac să se spună despre mine că sunt obsedat de vârstă. Vârsta e doar un număr. În plus, e un număr pe care nu îl pot pronunța.” – George Clooney
  6. „Când am văzut pentru prima dată aerul curat și soarele, am crezut că mă simt bine. Apoi mi-am dat seama că sunt la înălțime.” – Steven Wright
  7. „Am învățat că nu poți face pe toată lumea fericită. Nu sunt hamburgeri.” – David Hasselhoff
  8. „Dacă aveți ceva important de spus, spuneți-l înainte să mă sunați.” – Bill Murray
  9. „Întotdeauna am crezut că succesul vine în urma muncii asidue, dar acum realizez că succesul vine în urma lipsei de somn și a consumului excesiv de cafea.” – Hugh Jackman
  10. „Nu-mi plac dietele. Să mănânci este unul dintre puținele lucruri în viață care încă mai aduc plăcere.” – Oprah Winfrey
  11. „Vă rog să nu faceți greșeala de a mă confunda cu un om serios.” – Jim Carrey
  12. „Am întâlnit mulți oameni care au uitat să se uite în oglindă înainte să iasă din casă.” – Lady Gaga
  13. „Dragostea este ca un diamant. Greu de găsit, scump de întreținut și cu multe șanse să-ți rupi un dinte dacă încerci să-l muști.” – Jennifer Lopez
  14. „Nu-mi place să bat la ușa succesului. Prefer să intru pe fereastră și să-i fac surpriză.” – Johnny Depp
  15. „Am avut întotdeauna încredere în farmacii. Nu e locul în care te duci să te simți mai bine?” – Ellen DeGeneres
  16. „Fericirea este ca un selfie reușit – îți ia multe încercări și filtre pentru a o obține.” – Kim Kardashian
  17. „Nu contează cât de bun ești la ceva, întotdeauna va exista cineva mai bun la Photoshop.” – Beyoncé
  18. „Eram atât de sărac în copilărie, încât trebuia să mă joc cu bilele de golf în locul bilelor de aur.” – Tiger Woods
  19. „Când aud un cuvânt pe care nu-l înțeleg, îl caut în dicționar. Asta mă face să-l înțeleg și mai puțin.” – Woody Allen
  20. „Viața este ca o glumă – uneori trebuie să o spui în mai multe limbi ca să fie înțeleasă de toată lumea.” – Charlie Chaplin
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!