home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.07.2023
FAPTUL DIVERS

O DECIZIE FIREASCA!

Senatorul Lucian Romascanu, fost ministru si unul dinpre apropiatii lui Marcel Ciolacu, a declarat joi ca Gabriela Firea va trebui sa explice in fata conducerii partidului ce relatie a avut cu Stefan Godie, patronul „azilelor groazei”. Conducerea PSD se va reuni la incepul saptamanii viitoare pentru a discuta cazul Firea, in cazul in care aceasta nu demisioneaza pana atunci. Semnale publice in acest sens i-au fost transmise Gabrielei Firea pe mai multe canale media, care au citat surse din conducerea partidului. Ai sa dai sama, doamna!

MITICA DRAGOMIR TEPUIT LA DRUMUL MARE!

Politistii efectueaza, miercuri, 35 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in judetul Ilfov, intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii. Printre pagubiti se afla Mitica Dragomir si fiul sau, Bogdan, anunta surse judiciare pentru aktual24.ro. „Astazi, 12 iulie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu cei ai Directiei de Investigatii Criminale din Politia Romana, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, efectueaza 35 de perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii.Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2018, in municipiul Bucuresti, mai multe persoane ar fi efectuat tranzactii succesive de vanzare-cumparare pentru imobile – terenuri aflate in patrimoniul unei institutii publice (respectiv al unui consiliu), prin utilizarea unor sentinte judecatoresti definitive si irevocabile falsificate, care ar fi atestat, in mod nereal, faptul ca „proprietarii” initiali ar fi dobandit imobilele in cauza in baza uzucapiunii de 30 de ani. Imobilele astfel intabulate ar fi fost vandute catre persoane interpuse si, ulterior, in unele cazuri, revandute catre persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, iar, in alte cazuri, catre cumparatori de buna credinta, care ar fi achitat sume consistente de bani, chiar daca terenurile tranzactionate se cuvin de drept Statului Roman.Prin activitatea infractionala desfasurata, persoanele cercetate ar fi obtinut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.La sediul Inspectoratului General al Politiei Romane vor fi aduse 24 de persoane (18 persoane banuite), in vederea realizarii activitatilor specifice de urmarire penala si pentru dispunerea de masuri corespunzatoare.In cadrul activitatilor desfasurate, se urmareste si descoperirea de bunuri, in vederea luarii masurilor asiguratorii de recuperare a prejudiciului”, a anuntat IGPR intr-un comunicat de presa. Pe unul dintre amplasamentele in litigiu a construit un complex si Mitica Dragomir si fiul sau, Bogdan. Ei au fost cumparatori de buna credinta. Terenurile vizate fac parte din ansamblul Herastrau Park View, au precizat sursele.Cand hotul pe hot a inselat si dracul s-a mirat!

BUCATARUL LUI PUTIN ISI VA GATI PENTRU EL

Președintele american Joe Biden a ironizat joi situația liderului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, despre care a spus că ar trebui să fie „atent la ce mănâncă”, după revolta sa eșuată împotriva conducerii militare a Rusiei care a fost considerată cea mai gravă provocare pentru Vladimir Putin de la obţinerea puterii în 1999, relatează AFP.In primul rand, Prigojin va trebui sa evite ciupercile!

ASTEAPTA-TE, ROMANE!

Coaliția PSD-PNL negociază în aceste zile un mega-pachet de măsuri fiscale, creșteri de taxe și impozite, care ar urma să fie aplicate fie de la 1 august, fie de la 1 septembrie, pentru a acoperi gaura bugetară de câteva zeci de miliarde de lei și pentru ca România să se încadreze în deficitul negociat cu Comisia Europeană, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful celor două partide aflate la guvernare. În aceste zile se află la București „șefa PNRR”, Celine Gauer, pentru a discuta despre jaloanele și reformele asumate de România.

Unele creșteri de taxe și impozite sunt complet noi, cum ar fi introducerea unui impozit de 1% pentru clădiri rezidențiale care cumulat depășesc valoarea de 500.000 de euro, altele sunt idei mai vechi cum ar fi impozite mărite pentru jocuri de noroc și tutun.

Lista de măsuri obținută de G4Media.ro nu reprezintă un acord final între PSD și PNL, ci un scenariu de lucru aflat în analiză în acest moment la nivelul guvernului. Nu e clar dacă aceste creșteri de taxe și impozite ar urma să fie aplicate toate începând din acest an sau doar o parte.

Potrivit surselor G4Media, PSD și PNL cad greu de acord asupra propunerilor, deoarece fiecare partid dorește să-și protejeze propriul electorat. ”Dacă vor fi adoptate la pachet, va fi o lovitură dură pentru clasa de mijloc și mediul de afaceri”, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Redăm mai jos cele mai importante propuneri aflate în discuție pe masa coaliției:

  • Introducerea unui impozit de 1% pentru clădirile rezidențiale care cumulat depasesc 500 de mii de euro. Un proprietar care deține mai multe imobile sau terenuri a căror valoare trece de acest prag ar urma să plătească minimum 5000 de euro anual la stat.
  • Ajustare fiscală în cazul micro întreprinderilor care plătesc în prezent 1% pe cifra de afaceri în cazul în care această cifră nu depășește 500 de mii de euro. Se propune o ajustare fiscală în cazul micro-întreprinderilor care au nivel de profitabilitate de peste 30%. Impozitul în acest caz crește spre 2%. (potrivit unor surse guvernamentale, pentru circa 15 miliarde de euro profit raportat e micro se plătesc  în prezent doar 1% impozit)
  • Impozit pe dividende crescut de la 8% la 10%. (în discuție procentul)
  • Impozit de 1 la sută pentru companiile a căror cifra de afaceri depășește 100 de milioane de euro. (Nu are susținere în Guvern)
  • Majorarea salariilor minime de la 3.000 de lei la 3.300 de lei în prima etapă și la 3750 în a doua, respectiv în constructii de la 4.000 la 4.500
  • Supraimpozitarea veniturilor care depășesc salariul Presedinelui României.
  • TVA unic de 19%, eventual crescut la 21 sau 22%. În prezent există cote reduse de TVA pentru anumite bucuri și servicii, cum ar fi TVA de 9% la alimentele de bază. Asta ar însemna anularea cotelor diferentiate de TVA la Horeca, pâine, carne, lapte, cărți, activitati culturale, etc. Premierul Ciolacu s-a pronunțat recent împotriva creșterii TVA.
  • Potrivit surelor G4Media.ro, în urma discuțiilor cu reprezentanta Comisiei Europene s-a decis să se mențină cele două tipuri de TVA (19% și 9%, inclusiv la HORECA)
  • Vor fi supraimozitate sumele de transfer în cazul companiilor care își scot profitul din țară.
  • Vor fi desființate 200 de mii de posturi neocupate din administrație.
  • Introducere contribuției · de asigurări de sănătate (CASS) si la salariile din Agricultura – Cultivare /Procesare / Producție si din Construcții
  • Impozit mărit cu 10% la licența pentru jocuri de noroc, aparate tip “păcănele”, tutun rece – țigări electronice, băuturi de lux, cognac, rom, whiskey, champagne, alimente de lux – fois gras, icre negre, etc
  • Creșterea de la 1% la 10% a impozitului pe câștigurile de la Bursă.

FOAIE VERDE DE DUDAU/O VOM DUCE-O TOT MAI BINE!

 CUGETARI

  1. Dacă vrei să te simți bogat, numără-ți prietenii, nu banii.
  2. Dragostea este ca și cafeaua: cu cât este mai fierbinte, cu atât îți arde limba.
  3. Nu ești gras, ești doar ușor de reperat în mulțime.
  4. Cei mai mulți oameni își petrec viața urmărindu-și telefonul în căutarea semnalului, dar uită să vadă semnalele vieții.
  5. Există două tipuri de oameni: cei care pot extrapola din date incomplete…
  6. Un zâmbet este limbajul universal al oamenilor bine alimentați.
  7. Dacă ești în căutarea persoanei perfecte, amintește-ți că nimeni nu e perfect, dar poți găsi pe cineva care să te facă să uiți de asta.
  8. Să fi băiat este scump, dar să fii fată este prețios.
  9. E mai bine să-ți asculți inima decât să-ți asculți prietenii care nu știu să cânte.
  10. Adevărul nu-ți face mereu prieteni, dar te face mereu să-ți câștigi respectul tău.
  11. Câștigătorii nu renunță și renunțătorii nu câștigă.
  12. Nu te grăbi să judeci o carte după copertă; poți fi surprins să descoperi o carte plictisitoare cu o copertă strălucitoare.
  13. Să fii o persoană proastă nu e nimic rău, dar să fii proastă și să te prefaci că ești deșteaptă… asta-i deja o prostie.
  14. Căutarea este jumătate din distracție. Cealaltă jumătate este să dai peste ceva.
  15. Cea mai rapidă cale de a-ți dubla banii este să-i îndoi și să-i bagi în buzunar.
  16. Nu lua viața prea în serios, oricum nu vei supraviețui.
  17. E mai bine să fii tăcut și să pari prost decât să deschizi gura și să înlături orice îndoială.
  18. Viața este ca o bicicletă; dacă vrei să te menții în echilibru, trebuie să te miști înainte.
  19. Toate lucrurile bune vin în timp, dar toate lucrurile bune vin și cu un preț.
  20. Prietenia este ca pantofii: uneori, trebuie să încerci mai mulți până găsești potrivirea perfectă.
  21. Fericirea este ca un val pe mare: uneori te ridică în vârf, alteori te aruncă pe plajă.
  22. Nu uita să zâmbești, pentru că zâmbetul este cel mai scurt drum dintre două persoane.
  23. Ochelarii de soare sunt minunății mici care te ajută să vezi lucrurile într-o lumină mai bună.
  24. E mai bine să te ferești de durerea de cap decât să te bucuri de niște momente de plăcere trecătoare.
  25. Viața este ca un covrig: este mai bun când îl împarți cu cineva.
  26. Dacă nu poți fi model, măcar fii un exemplu negativ.
  27. Nu ești complet îmbrăcat până când nu porți un zâmbet.
  28. Nu mă lua în serios; nici eu nu o fac.
  29. Dacă ai nevoie de o mână de ajutor, o poți găsi la capătul propriului tău braț.
  30. Viața este ca o bicicletă; pentru a-ți menține echilibrul, trebuie să te concentrezi înainte și să nu uiți să pedalezi.
  31. Dacă greșești o dată, nu-ți face griji. Asta înseamnă că ești doar om. Dacă greșești mereu, înseamnă că ești doar prost.
  32. Secretul succesului este să te comporți ca și cum ai ști ce faci, chiar dacă nu știi.
  33. Vârsta este doar un număr, iar eu sunt într-un război de numere.
  34. Timpul este relativ. Mai ales în timpul zilei de muncă.
  35. Nu ești gras, doar înconjurat de aer.
  36. Cel mai bun exercițiu fizic este să te ridici din pat în fiecare dimineață.
  37. Nu contează dacă ai făcut greșeli; contează dacă le-ai făcut destul de interesante.
  38. Dacă nu ai nimic inteligent de spus, taci și zâmbește.
  39. Fiecare zi este ocazia perfectă de a amâna lucrurile mai mult.
  40. Când viața îți oferă lămâi, fă limonadă și lasă-i pe ceilalți să-și înghită amarul.
  41. Oamenii sunt ca păsările. Cei mai frumoși cântă cel mai des.
  42. Nu ești leneș, doar economisești energie pentru momente importante.
  43. Fii atât de minunat încât să nu poți fi ignorat. Sau cel puțin, fii atât de zgomotos încât să nu te poată ignora.
  44. În viață, nu este important cât de mult te străduiești, ci cât de mult te prefaci că te străduiești.
  45. Nu ești niciodată prea bătrân pentru a te juca. Dar poți fi prea bătrân pentru a te ridica de jos.
  46. De ce să amâni pentru mâine ceea ce poți amâna pentru poimâine?
  47. E mai bine să taci și să pari prost decât să vorbești și să elimini orice dubiu.
  48. Un zâmbet este cea mai scurtă distanță dintre două persoane.
  49. Poți obține totul în viață dacă aștepți suficient de mult.
  50. În loc să încerci să te schimbi pentru cineva, fă un puzzle. Poți fi exact piesa care-i lipsește.

DESPRE PISICI

  1. Știai asta?
  2. -Dacă o pisică îți linge mâinile, fața sau părul, ia-o ca pe un compliment minunat: are grijă de tine ca una dintre „ale ei”
  3. -Dacă pisica stă întinsă cu capul în jos când te vede, înseamnă că are încredere în tine, deoarece în această poziție nu ar putea să se apere împotriva atacului.
  4. -Persoanele care au pisici au mai puțin stres și mai puține atacuri de cord.
  5. Pisicile cred că dețin o casă în care locuiesc cu o persoană.
  6. -Când o pisică se freacă de tine, este pentru că te marchează ca parte a teritoriului său.
  7. – O pisică nu comunică aproape niciodată cu „miaul” unei alte pisici, acest sunet îl folosește pentru a comunica cu oamenii.
  8. -Pisicile ascultă femeile mai mult decât bărbații, deoarece răspund mai bine la tonurile ascuțite ale vocii.
  9. – Dacă pisica ta se îmbolnăvește și încetează să se spele, spal-o ,deoarece poate pierde din voința de a trăi singură, pentru a face să pară murdară și uitată.
  10. -Pisicile nu înțeleg pedeapsa, dar recompensează făcând ceva bun.
  11. – Pisicile dorm 16 până la 18 ore pe zi. Dar chiar dormind sunt atente la orice stimul.
  12. -Pisicile au o vedere nocturnă excelentă.
  13. -Pisicile se spală imediat după masă. Este un instinct de supraviețuire care le determină să împiedice prădătorii să-și simtă hrana și să-i atace.
  14. -Pisica merge și aleargă, mișcându-si picioarele din față și din spate pe aceeași parte. Numai cămila, girafa și pisica au această specificitate
  15. Pisicile urăsc mirosul de portocale și lămâi
  16. – Vechii egipteni și-au ras sprâncenele în doliu când pisica lor era pe moarte.
  17. -La fel cum oamenii au amprente digitale și sunt unice, designul pernei nasului pisicii este unic, nu există două pisici care să aibă același model.
  18. – Pisicile negre sunt de obicei mai calme decât pisicile albe, care sunt întotdeauna foarte nervoase.
  19. -Limba pisicilor este formată din cârlige minuscule care o ajută să sfâșie mâncarea. De aceea pielea se simte zgâriată la atingere
  20. – Ciocolata este toxică pentru pisici
  21. – Majoritatea pisicilor albe cu ochi albaștri sunt surde, cu excepția cazului în care au un ochi diferit de celălalt. Acest lucru este parțial adevărat, există un procent mai mare de pisici cu surditate. Gena surdității este gena unei pisici albe, se numește alelă și este cauza culorii albe și a surdității la pisici. -Nu toate pisicile albe sunt surde, doar cele care prezintă această genă. Gena w face o pisică albă, chiar dacă genele ei spun că este o pisică neagră sau o pisică maro, această genă are o caracteristică specială „mască”. Aceste pisici au și ochi albaștri sau verzi.
  22. -Urechile pisicilor sunt ultrasonice. Aceasta înseamnă că pot auzi frecvențe nemaiauzite pentru dvs. Ce fel? La fel ca sunetele pe care rozătoarele le folosesc pentru a comunica.
  23. – Există o plantă care fascinează pisicile. Le face să se bucure de momente sublime pentru câteva minute. Este Cataria nepeta sau cunoscută și sub numele de mentă de pisică, familia cimbrișorului și a lavandei.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!