home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
30.08.2023
FAPTUL DIVERS

O FI MANA LUI PUTIN?

Peste 250.000 de case au rămas fără curent în Florida, a anunțat guvernatorul statului, Ron DeSantis, la o conferință de presă susținută la Tallahassee.Cele mai multe întreruperi de curent au avut loc pe linia principală a furtunii, în: Dixie, Levy, Taylor, Suwannee, Madison, Jefferson, Columbia, a spus el. Uraganul Idalia este acum un uragan de categoria 1 cu vânt maxim susținut aproape de 80 mph, afirmă cea mai recentă actualizare de la Centrul Național pentru Uragane, preluată de The Guardian.Deanne Criswell, șefa Agenției Federale de Management al Urgențelor (Fema), a susținut un briefing la Casa Albă despre eforturile salvatorilor față de consecințele uraganului Idalia.Președintele Joe Biden a fost informat miercuri dimineață despre traseul furtunii, a spus Casa Albă. Biden a vorbit cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, „pentru a-l anunța că familia federală continuă să fie acolo pentru a-l sprijini”, a spus Criswell.
Ea a spus că va călători în zona afectată de furtună în această după-amiază și că se va alătura lui DeSantis miercuri pentru a vedea în mod direct daunele și pentru a evalua procesul de recuperare necesar.Criswell a spus că este prea devreme pentru a evalua pagubele totale ale Idaliei, dar a descris uraganul drept „cea mai puternică furtună care a ajuns la pământ în această parte a Floridei în peste 100 de ani”.Uraganul Idalia, care a dus la evacuări masive în timp ce amenință să lovească partea de nord a Floridei, este alimentat de temperaturile neobișnuit de ridicate din Golful Mexic, parte a unei tendințe de încălzire marină extremă care a dominat vara.Idalia a ajuns în Golful Mexic ca o furtună de categoria 1, dar până miercuri a ajuns la un eveniment de categoria 3, devenind primul uragan care lovește SUA în acest an.Intensificarea rapidă a uraganului, care a adus vânturi puternice, ploi și valuri de furtună în timp ce a traversat nordul Floridei, a fost stimulată de temperaturile oceanului care au rămas constant ridicate pe tot parcursul verii.Părțile de est ale Golfului Mexic au ajuns la temperaturi de 30,5 – 31 grade Celsius în ultimele zile, cu câteva grade peste media pe termen lung și fac parte dintr-o vastă rețea de valuri de căldură marine care au acoperit aproape jumătate din suprafața oceanelor lumii în această vară. Oamenii de știință au spus că căldura oceanică extremă este în concordanță cu impactul așteptat al crizei climatice.Acest nivel de căldură este suficient pentru a face din Idalia o furtună devastatoare de categoria 5, spun oamenii de știință, deși alți factori, cum ar fi forfecarea vântului, vor influența rezultatul final al furtunii. Uraganele adună putere din oceanele calde și umiditatea din atmosferă, fațete ale încălzirii globale.Studiile au arătat că există dovezi că uraganele din Atlantic devin din ce în ce mai puternice și se intensifică mai rapid datorită acestor acceleratori furnizați de criza climatică. Actualul fenomen climatic natural El Niño, care a încălzit Oceanul Pacific ecuatorial, este în mod normal asociat cu un sezon mai slab al uraganelor în Atlantic, dar Noaa a avertizat recent despre o perioadă peste medie de furtuni datorată, parțial, căldurii extreme care s-a acumulat în oceane.Oceanele au absorbit aproximativ 90% din căldura suplimentară din cauza eliberării gazelor cu efect de seră din arderea combustibililor fosili, temperaturile ridicate provocând stres peștilor și albirea și chiar moartea recifelor de corali.A venit momentul sa ne mutam pe Marte!

NOILE SANCTIUNI RUTIERE

SCAPAM DE DROGATI DOAR DACA VOR SI EI!

Agenţia Naţională Antidrog va întocmi un chestionar prin care va fi testată opinia părinţilor şi a elevilor majori despre testarea în şcoală cu aparat antidrog. Sunt discuții și despre introducerea în curiculă a unei ore de educaţie antidrog. De asemenea, se va constitui la nivelul fiecărei şcoli o structură care să ajute la diseminarea mesajelor antidrog şi de prevenţie, spune prefectul Capitalei, Rareş Hopincă.„Testăm opinia despre testarea cu aparat antidrog în școală. Testăm opinia părinților și a elevilor majori despre prezentarea unei adeverințe medicale care să ateste că respectivul copil și-a făcut analize de sânge antidrog. Adeverință care să fie obligatorie la înscrierea fiecărui an școlar. Testăm opinia părinților și a elevilor majori de a introduce în curiculă, de a propune introducerea în curiculă a unei ore de educație antidrog în școală”, a spus prefectul Capitalei, Rareş Hopincă.Pe baza raspunsurilor acestui chestionar, la sfârșitul lunii septembrie vor fi făcute propuneri concrete. Prefectul Capitalei spune că nu vor fi luate măsuri care contravin intereselor părinţilor şi elevilor. Elevii ar fi de accord cu aceste propuneri, cu unele condiții.„Dacă aceste teste ar fi făcute în văzul lumii și și-ar da seama elevii ar putea apărea bullying și ar apărea o discrepanță între elevi”, Aris Bănuțoiu, de la Consiliul Elevilor București.„Cel mai mult trebuie să mergem pe conștientizare și să înțelegem că a ascunde sub preș, a ne face că la noi în școală nu se întâmplă nimic sau că al meu copil este minunatul nu ajută la nimic”, a spus Iuliana Constantinescu, de la Federația Naționala a Părinților.Potrivit statisticilor oficiale, doi din zece tineri între 15 şi 24 de ani au consumat cel puţin o dată droguri. De asemenea, in scoli, unul din zece copii până la 16 ani a consumat cel puţin o dată droguri.Concluzia?Copiii se pot droga linistiti, nimeni n-o sa-i tulbure!

INDIENII DESCIFREAZA TAINELE LUNII!

Robotul mobil al misiunii Agenției Spațiale din India a confirmat prezența sulfului la polul sudic al Lunii. Prezența acestui element nu a putut fi confirmată până acum cu instrumentele de la bordul sateliților.Robotul mobil al misiunii indiene, denumit Pragyan, a fost plasat la polul sudic al Lunii pe 23 august. Până acum a identificat prezența aluminiului, a calciului, fierului, cromului, titanului și a oxigenului. Ultima confirmare venită de la agenția spațială indiană este că la polul sudic al Lunii există și sulf.Roverul misiunii Chandrayaan 3 a descoperit și că variația de temperatură la polul sudic este de la 70 de grade până la minus 10 grade, o diferență care nu se întâlnește pe Pământ. Informația este extrem de valoroasă în condițiile în care societatea științifică se aștepta la variații între 10 și 20 de grade.MOR AMERICANII DE NECAZ!

CALATOR CU BICICLETA IN TIMP!

Eno Alaric, un bărbat cu peste 26.000 de urmăritori pe TikTok, postează videoclipuri în care face previziuni. Acesta spune că omenirea se va împuțina în octombrie anul acesta, după o întrerupere globală de curent.

Eno Alaric susține că are o listă de evenimente catastrofale care urmează în octombrie 2023, el avertizează că va fi o lună care va „face istorie”.

„Da, sunt un călător în timp, acestea sunt evenimentele majore care vor avea loc în octombrie 2023. Octombrie este considerată una dintre lunile cu cel mai mare impact din istorie, din cauza multora dintre aceste evenimente”, a scris acesta pe TikTok.

3 octombrie: O navă extraterestră cade pe Pământ în timpul unei ploi mari de meteoriți. Acest extraterestru scapă de îndată ce aterizează și începe să facă ravagii în orașele mari.

7 octombrie: Telescopul James Webb vede o creatură spațială uriașă mâncând stele. Va veni în sistemul nostru solar și va mânca Soarele și ar putea elimina toată viața din apropierea lui.

15 octombrie: O specie asemănătoare omului este descoperită în Muntele Everest, cu o întreagă civilizație. Au abilități telepatice și doresc să controleze oamenii, vor face orice pentru putere.

29 octombrie: O erupție solară foarte puternică lovește Pământul, provocând o întrerupere a curentului la nivel global. Criminalitatea crește cu 12.000% și este foarte greu de ținut sub control.” – acestea sunt doar câteva dintre previziunile făcute de Eno Alaric.

Unii dintre utilizatorii platformei TikTok susțin că „Nicio predicție a călătorilor în timp nu s-a adeverit vreodată”.Poate acum o nimereste?

CE NE-A AMUZAT LA TV

Iată 60 de întâmplări amuzante care au avut loc la televizor și care au stârnit râsul audienței:

  1. Un reporter încercând să acopere o furtună puternică a fost aproape luat de vânt și aruncat într-un gard, dar a reușit să rămână calm și să-și termine raportul.
  2. Un concurent la un concurs de gătit a confundat zahărul cu săratul și a creat cea mai dulce supă sărată din istorie.
  3. În timpul unui interviu live, un băiat mic a decis să se alăture discuției și a început să facă dansul pinguinului în spatele interlocutorilor.
  4. Un prezentator de știri a încurcat cuvintele și a spus că „temperaturile vor fi înalte în toată țara, cu maxime de -40 de grade Celsius.”
  5. Un invitat a adus un animal exotic într-o emisiune de televiziune, iar animalul a decis să-și facă nevoile pe canapea în timpul interviului.
  6. Un concurent la un joc de trivia a răspuns corect la toate întrebările, dar a uitat cum se pronunță propriul său nume.
  7. Un copil aflat în publicul unei emisiuni de divertisment a început să facă farse prezentatorului, inversând tot ce spunea acesta.
  8. În timpul unui reportaj despre un festival de mâncare, un bucătar a aruncat din greșeală o farfurie plină cu mâncare în fața prezentatorului.
  9. Un prezentator de meteo a dat greș în timp ce arăta harta, iar în loc să arate vremea într-un oraș a indicat o insulă exotică.
  10. În timpul unui interviu cu o celebritate, un copil a rămas blocat în fundal, făcând tot felul de figuri amuzante.
  11. Un invitat într-o emisiune de gătit a scăpat farfuria cu mâncare, iar întreaga masă a fost acoperită cu sos și legume.
  12. Un prezentator de știri a avut o criză de râs în timp ce citea o știre serioasă, iar colegii au trebuit să preia prezentarea.
  13. Un concurent la un concurs de dans a căzut pe scenă în timpul unei mișcări complicate, dar s-a ridicat cu zâmbetul pe buze și a continuat să danseze.
  14. Un politician a fost întrerupt de către propriul său copil în timpul unei conferințe de presă și a trebuit să-și strângă copilul în brațe în timp ce continua să răspundă la întrebări.
  15. În timpul unui reportaj despre yoga, un prezentator a încercat să facă o poziție complicată și a sfârșit într-o încurcătură de membre.
  16. Un invitat într-o emisiune de televiziune a încercat să arate un truc de magie, dar a eșuat lamentabil și a rămas fără cuvinte.
  17. Un animal de companie a intrat pe neașteptate în cadru în timpul unui interviu prin videoconferință, făcând toată lumea să râdă.
  18. Un prezentator de știri a fost surprins vorbind cu voce tare cu el însuși înainte de a reveni la emisie.
  19. În timpul unei emisiuni de reality show, un concurent a confundat camera cu toaleta și a avut o conversație jenantă.
  20. Un prezentator a încercat să facă o glumă și nimeni nu a râs, ceea ce a dus la o serie de râsete forțate din partea echipei de producție.
  21. Un politician a răspuns greșit la o întrebare simplă în timpul unui interviu, spunând că capitala țării este Paris în loc de București.
  22. În timpul unui segment despre animale sălbatice, un păun a fugit de pe scenă și a pornit să își arate penele prin platou.
  23. Un reporter a mers să acopere un eveniment sportiv și a căzut într-o baltă de noroi în timp ce filma un interviu.
  24. Un invitat într-o emisiune de gătit a încercat să facă un soufflé, dar acesta a explodat în cuptor și a acoperit bucătăria cu amestecul său delicios.
  25. În timpul unui joc de concurs, un participant a confundat numele prezentatorului cu numele unui personaj de desene animate.
  26. Un invitat într-un talk-show a adormit pe canapea în timpul interviului și a continuat să vorbească în somn.
  27. Un prezentator de televiziune a căzut de pe scenă în timpul unei prezentări live, dar s-a ridicat imediat și a glumit despre incident.
  28. În timpul unui segment despre acrobații aeriene, un pilot a pierdut controlul avionului și a făcut o manevră neașteptată care a amuzat audiența.
  29. Un invitat într-o emisiune de divertisment a încercat să facă o imitație și a dat cu capul în microfon, producând un sunet amuzant.
  30. Un concurent într-un show de talent a încercat să facă un truc cu foc, dar a ars părul prezentatorului în loc.
  31. Un politician a uitat numele propriului său partid în timpul unui discurs și a trebuit să fie ajutat de colegii săi.
  32. În timpul unei transmisiuni în direct, un reporter a fost „atacat” de o pasăre care i-a furat pălăria din cap.
  33. Un invitat într-o emisiune culinară a confundat sarea cu zahărul și a creat cel mai dulce preparat sărat.
  34. Un prezentator a căzut de pe scenă în timp ce încerca să facă o intrare spectaculoasă.
  35. În timpul unui interviu cu un expert în fitness, un echipament de exerciții a cedat și expertul a căzut într-o poziție jenantă.
  36. Un invitat într-o emisiune de modă a căzut de pe podium în timpul unui defilare, dar s-a ridicat cu zâmbetul pe buze.
  37. Un prezentator de știri a fost întrerupt de un copil aflat în public care a cerut să i se citească o poveste.
  38. În timpul unui segment despre dans, un concurent a căzut în timp ce încerca să facă o mișcare spectaculoasă.
  39. Un politician a uitat ce oraș reprezintă în timpul unui discurs și a fost nevoit să întrebe publicul.
  40. Un reporter a încercat să dea o știre importantă și a fost întrerupt de un câine care a luat microfonul și a fugit cu el.
  41. În timpul unei emisiuni de cooking, o farfurie cu mâncare a căzut pe podea și a fost imediat luată de un câine aflat în platou.
  42. Un invitat într-un talk-show a adormit în timpul interviului și a început să sforăie în direct.
  43. Un prezentator a încurcat numele unui actor celebru și a creat o nouă persoană fictivă în timpul unei emisiuni.
  44. În timpul unui concurs de dans, un concurent a căzut pe scenă și a fost ajutat să se ridice de un alt concurent care încerca să-și termine dansul.
  45. Un politician a fost întrerupt de propria sa sonerie de telefon în timpul unui discurs important.
  46. Un prezentator de meteo a încurcat harta și a indicat vremea într-un oraș greșit.
  47. În timpul unui interviu cu un expert în animale sălbatice, un papagal a început să repete cuvintele expertului.
  48. Un concurent într-un reality show a încercat să facă o cascadorie și a ajuns într-o situație jenantă.
  49. Un invitat într-o emisiune de gătit a ars mâncarea și a provocat un fum dens care a umplut tot platoul.
  50. Un prezentator de știri a făcut o glumă în timpul unui segment serios și a fost nevoit să se scuze în direct.
  51. În timpul unui joc de trivia, un concurent a răspuns corect la toate întrebările, dar a uitat propriul nume.
  52. Un politician a încurcat cuvintele în timpul unui discurs și a spus că „temperaturile vor fi înalte, cu maxime de -40 de grade Celsius.”
  53. Un prezentator de televiziune a căzut în timp ce încerca să facă o intrare spectaculoasă pe scenă.
  54. În timpul unui segment despre animale sălbatice, un pinguin a fugit pe scenă și a început să danseze în jurul prezentatorului.
  55. Un invitat într-un talk-show a căzut în scaun în timpul interviului și a început să se balanseze înainte și înapoi.
  56. Un reporter a fost întrerupt de un copil aflat în public care a cerut să-i citească o poveste.
  57. În timpul unui interviu cu un expert în fitness, un aparat de exerciții a cedat și expertul a căzut într-o poziție jenantă.
  58. Un politician a uitat ce oraș reprezintă în timpul unui discurs și a întrebat publicul.
  59. Un prezentator de știri a fost întrerupt de propria sa sonerie de telefon în timpul unui discurs important.
  60. În timpul unui concurs de dans, un concurent a căzut pe scenă și a fost ajutat să se ridice de un alt concurent care încerca să-și termine dansul.

SCURTISIME

  • Nu sunt lenes, doar îmi economisesc energia pentru momentele importante… precum să schimb canalul TV.
  • Sunt pe o dietă – mănânc doar ceea ce nu îmi place.
  • Cunoștințele îl pot face pe om bogat, dar Netflix-ul mă face să mă simt cu adevărat bogat.
  • Timpul trece repede când ești pe Internet; ca și cum ar fi fost postat cu viteză luminii.
  • Nu am nevoie de terapie, doar de o vacanță într-o insulă tropicală.
  • Nu sunt chef să fac sport, dar sunt în formă – în formă de chiflă.
  • Am încercat să fiu normal o dată – a fost cel mai plictisitor minut din viața mea.
  • Somnul este ca un Netflix pentru corp: uneori ratezi conținutul important.
  • Viața este o ciocolată. Sper doar că nu mă îngrașă la fel de mult.
  • Să faci liste de lucruri de făcut e ușor. Cumpărarea jurnalelor colorate și a pixurilor este partea dificilă.
  • Știi că ești adult când alegi să rămâi acasă într-o seară de sâmbătă și să te culci devreme.
  • Sunt într-o relație serioasă cu patul meu. Ne vedem în fiecare noapte.
  • Nu sunt gras, sunt doar înconjurat de fericire… și biscuiți.
  • Toate lucrurile bune în viață sunt ilegale, imorale sau fac să te îngrași.
  • Într-o relație, să împărți cipsurile înseamnă iubire adevărată.
  • Dacă curățarea ar fi un sport olimpic, aș avea cu siguranță medalii de aur… sau cel puțin de argint.
  • Am găsit cheia fericirii: nu-mi mai caut telecomanda când vreau să schimb canalul TV.
  • Dragostea este ca WiFi-ul – este în aer, dar nu toți au parola.
  • Viața este prea scurtă pentru a număra caloriile dintr-o felie de tort.
  • Secretul unei vieți lungi și fericite: evitarea cântăririi în fiecare dimineață.
  • Eu nu am o problemă cu somnul. Problema este cu trezitul.
  • Nu am nevoie de inspirație, am nevoie de cafea.
  • Încerc să-mi păstrez mintea deschisă, dar și așa se scurge tot felul de prostii.
  • De fiecare dată când îmi pierd cheile, devin instantaneu membru al echipei de căutare și salvare.
  • Am petrecut atât de mult timp pe internet încât cred că aș putea să-mi găsesc drumul spre câmpurile magnetice ale știrilor false.
  • Într-o lume plină de carpetași, încearcă să fii un dosar cu cercuri colorate.
  • Nu sunt perfect, dar cel puțin nu sunt un update forțat.
  • Viața e ca un sandwich – poți să o faci cum vrei, dar tot trebuie să o înghți.
  • Aș putea să renunț la ciocolată, dar nu sunt un quitter.
  • Cea mai bună dietă? Un prieten care mănâncă tot desertul și încă arată bine.
  • Am decis să-mi pun viața pe hold. Muzica de așteptare e grozavă.
  • Când nu știi ce să faci cu viața ta, învață să jonglezi. Dacă nimic altceva, vei avea cel puțin o abilitate inutilă.
  • Dacă taci și asculti, vei învăța ce să eviți când ceilalți se descurcă cu probleme.
  • Am devenit atât de tehnic, încât am devenit prietenul virtual al angajatului de la centrul de asistență.
  • Secretul unui zâmbet strălucitor? Dinți albi și glume bune.
  • Nu sunt dezordonat, sunt doar într-o stare de creație haotică.
  • Ar trebui să-mi schimb stilul meu de viață. Dar cine are timp pentru asta când Netflix are atâtea episoade?
  • Dacă râsul este cel mai bun medicament, atunci umorul meu ar trebui să fie prescris pe bază de rețetă.
  • Nu sunt negativ, sunt doar realist într-o lume plină de optimiști.
  • Sper ca visele mele să fie atât de mari încât contul meu bancar să nu le poată atinge niciodată.
  • Dragostea poate fi oarbă, dar vecinii nu sunt. De asta trag storurile când dansez.
  • Aș putea să fiu multitasking, dar nu pot face două lucruri în același timp.
  • Dacă mâncarea sănătoasă ar fi atât de gustoasă ca ciocolata, probabil că aș mânca și o salată… după desert.
  • Viața nu ar trebui să fie luată prea în serios. Nimeni nu a ieșit în viață în viață.
  • Dacă mănânci ceva și nimeni nu te vede, caloriile nu contează. Cel puțin asta îmi spun mereu.
  • Planurile mele pentru seară includ un teanc de cărți, o pătură caldă și o cană fără fund de ceai. Cine spune că viața de noapte e plictisitoare?
  • Cea mai bună parte a dimineții este că nu mă trezesc înainte de a bea cafeaua.
  • Dacă cineva îmi spune că arată bine, sunt mereu convins că mă minte. Dar dacă cineva spune că arăt obosit, știu că sunt sincer.
  • Viața este ca un joc de cărți: trebuie să joci cărțile pe care le-ai primit, dar uneori poți frauda puțin regulile.
  • Nu am întotdeauna dreptate, dar când o fac, îmi place să cred că sună ca o trompetă triumfală.
  • Mâncarea nu va rezolva niciodată problemele mele, dar gustul îmi poate da o pauză de la ele.
  • Sunt ca un puzzle neterminat – încă îmi lipsesc niște bucăți și nimeni nu știe unde sunt ele.
  • Să-ți petreci ziua în pijamale este un semn al maturității. Sau, cel puțin, al lipsei de planuri.
  • Niciodată nu mă simt mai organizat decât atunci când încerc să-mi întreb calendarul dacă am timp să fac ceva.
  • Dacă viața îți aruncă lămâi, întreab-o dacă are și tequila.
  • Sunt atât de bun la somn, încât aș putea să dorm chiar și în timpul unei discuții serioase.
  • Viața este o cale ciudată – uneori merg înainte, alteori merg în cerc.
  • Unii oameni colectează timbre, eu colectez meme-uri. E un fel de filatelie modernă.
  • Dacă râsul este cel mai bun medicament, atunci m-am vindecat de mult. De fapt, râd chiar acum, citind aceste cugetări amuzante.

LASA CITITUL! FA-TI CULTURA CU CARASANUL!!!

  • „Romeo și Julieta” de William Shakespeare: Doi tineri îndrăgostiți din familii rivale se luptă să-și trăiască iubirea interzisă în Verona, dar sfârșesc tragic.
  • „Mândrie și Prejudecată” de Jane Austen: Elizabeth Bennet trebuie să înfrunte prejudecățile sociale și să-și găsească adevărata dragoste într-o lume a convențiilor și a căutărilor matrimoniale.
  • „1984” de George Orwell: Într-o societate totalitară, Winston Smith se împotrivește Partidului și devine parte a unui act de rebeliune și rezistență.
  • „Crimă și Pedeapsă” de Fyodor Dostoevsky: Raskolnikov, un student, comite o crimă în numele unei teorii despre supremația omului superior, dar se luptă cu remușcările și cu detectivul care îl urmărește.
  • „Cronicile din Narnia” de C.S. Lewis: Copiii Pevensie descoperă un tărâm magic numit Narnia, unde se confruntă cu creaturi fantastice și se angajează în bătălii epice între bine și rău.
  • „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald: Jay Gatsby, un bărbat misterios și bogat, își dedica viața să recâștige dragostea unei femei căsătorite, Daisy Buchanan, în timpul erei Jazz din anii 1920.
  • „O mie și una de nopți” (Poveștile din 1001 de nopți): Scheherazade își salvează viața prin povestiri interminabile spuse sultanului, prezentând povești precum „Aladin și lampa fermecată” și „Ali Baba și cei patruzeci de hoți”.
  • „Moby Dick” de Herman Melville: Capitanul Ahab conduce echipajul său într-o vânătoare nemiloasă a unei balene albe imense, Moby Dick, simbol al obsesiei și distrugerii.
  • „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry: Un pilot rătăcit în Sahara întâlnește un prinț de pe o planetă mică, care îi dezvăluie lecții profunde despre viață și prietenie.
  • „Cronicile din Shannara” de Terry Brooks: Într-un viitor post-apocaliptic, trei tineri se lansează într-o călătorie periculoasă pentru a înfrunta răul și pentru a restabili lume
  1. „Război și pace” de Lev Tolstoi: În timpul invaziei napoleoniene în Rusia, personajele se confruntă cu iubirea, războiul și căutarea sensului vieții.
  2. „Frumoasa și Bestia” de Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve: O frumoasă tânără intră într-o înțelegere cu o Bestie misterioasă pentru a-și salva tatăl, într-o poveste despre dragoste și transformare.
  3. „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift: Lemuel Gulliver experimentează aventuri fantastice în ținuturi populate de oameni minioni, uriași inteligenți și animale vorbitoare.
  4. „Răscoala lui Atlas” de Ayn Rand: Într-o lume aflată în declin, lideri de geniu se răzvrătesc împotriva tiraniei guvernelor, apărând principiile individualismului și capitalismului.
  5. „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll: Alice călătorește într-un univers ciudat și fantastic, unde întâlnește personaje excentrice și participă la aventuri neașteptate.
  6. „Ulise” de James Joyce: Romanul descrie o zi din viața lui Leopold Bloom în Dublin, explorându-i gândurile și interacțiunile într-un stil inovator.
  7. „Don Quijote” de Miguel de Cervantes: Un nobil sărac devine cavaler și pleacă în aventuri alături de însoțitorul său, Sancho Panza, într-o căutare a faptelor eroice.
  8. „O mie de sori splendizi” de Khaled Hosseini: Două femei afgane, prietene din copilărie, se confruntă cu războiul, suferința și legăturile lor puternice în timpul schimbărilor tumultuoase din Afganistan.
  9. „Cronicile din Narnia” de C.S. Lewis: Frații Pevensie explorează un tărâm magic, luptă cu forțele întunericului și devin eroi într-o serie de cărți pline de aventuri.
  10. „Gone with the Wind” de Margaret Mitchell: În timpul Războiului Civil American, Scarlett O’Hara navighează prin dragoste, pierderi și regenerare într-o poveste epică.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!