home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
17.09.2023
FAPTUL DIVERS

PUTIN MINTIT DE SUBORDONATI?

Un general rus în rezervă a recunoscut că trupele Ucrainei câștigă teren pe câmpul de luptă, avertizând că informațiile mincinoase și false venite de la cele mai înalte eșaloane ale armatei împiedică Moscova să obțină victoria.Andrei Guruliov, parlamentar rus și fost comandant adjunct al Districtului Militar de Sud, a postat vineri, 15 septembrie, un mesaj pe canalul de Telegram în care evaluează starea contraofensivei Ucrainei la mai bine de trei luni de la lansare.Guruliov a scris că trupele Ucrainei și-au schimbat tactica de luptă, „au multă muniție” și „încearcă să ardă absolut totul”.„Nu mai înaintează cu efective mari; li s-a interzis, evident, să piardă echipamente grele în masă”, a spus el, menționând că ucrainenii „au trecut la tactici de strângere” și „folosesc în mod masiv obuze, provocând daune asupra punctele forte ale unităților ruse”.„Situația forțează trupele noastre să se retragă mai adânc”, a adăugat Guruliov.Comentariile generalului în rezervă oferă o viziune clară asupra luptei armatei Kievului pentru a depăși apărarea dură a Rusiei, în special linia defensivă complexă Surovikin, aflată la sud de Orihiv, un oraș din regiunea de sud Zaporojie. La sfârșitul lunii august și la începutul acestei luni, forțele Kievului au reușit să facă breșe majore în zonă cu scopul de a înainta până la Marea Azov, împărțind terenul ocupat rusesc în două.Ucraina aproape a neutralizat elicopterele de atac ruseștiDe asemenea, adaugă greutate rapoartelor conform cărora Ucraina a învățat să curețe câmpurile dese de mine ale Rusiei, care au reprezentat un obstacol major la începutul contraofensivei și „are o mulțime de drone” pe care le folosește eficient atât în ​​lupta împotriva dronelor din prima linie, cât și mai adânc. pe teritoriul Rusiei.Guruliov mai sugerează că Ucraina reușește să descurajeze elicopterele de atac care îi împiedicaseră avansul timpuriu. Ei „au creat condiții care fac imposibilă utilizarea rachetelor antitanc de către elicopterele noastre”, a scris Guruliov. Au folosit rachete sol-aer de umăr, precum Stingers, fabricate în SUA, pentru a lovi elicopterele de atac rusești, a spus generalul rus.Chiar n-are nimeni curaj sa-i spuna adevarul lui Putin?

NU VA FI PACE IN UCRAINA!

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a avertizat că, în ciuda dorinței de pace rapidă, războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei va dura mult timp și ar trebui să fim pregătiți pentru el.Stoltenberg a făcut această afirmație într-un interviu publicat duminică în cadrul publicației grupului media german Funke.După cum a explicat secretarul general al NATO, “cele mai multe războaie durează mai mult decât se așteaptă atunci când încep”, și de aceea Alianța trebuie să se pregătească pentru un război lung în Ucraina”.“Cu toții aspirăm la o pace rapidă. În același timp, trebuie să realizăm: dacă președintele (Vladimir. – n.r.) Zelensky și ucrainenii încetează să mai lupte, țara lor va înceta să mai existe. Dacă președintele Putin și Rusia depun armele, vom avea pace”, a adăugat el.Stoltenberg a subliniat că, odată ce războiul se va încheia, Ucraina va trebui să primească garanții de securitate pentru a se asigura că agresiunea rusă împotriva sa nu se va repeta.“Acordul de pace nu ar trebui să servească drept un răgaz pentru ca Rusia să atace apoi din nou (Ucraina. – n.r.). Nu mai putem permite Rusiei să pună în pericol securitatea în Europa. Nu există nicio îndoială că Ucraina va fi în cele din urmă în NATO”, a declarat secretarul general. Luna trecută, premierul canadian Justin Trudeau a declarat că statele din G7 au realizat natura pe termen lung a războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei și că sunt gata să sprijine Kievul atât timp cât va fi necesar.În același timp, președintele american Joe Biden consideră că războiul din Ucraina nu va dura ani de zile, deoarece președintele rus Vladimir Putin va decide în cele din urmă că nu este în interesul Rusiei.E clar! Atata timp cat NATO tine mortis sa inghita Ucraina, nu poate fi pace pana nu reuseste!

BIDEN ISI VA PETRECE BATRANETILE IN PUSCARIE?

Americanii sunt divizaţi cu privire la deschiderea unei anchete pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Joe Biden, relevă un sondaj Reuters/Ipsos.Aproximativ 41% dintre respondenţi au spus că susţin ideea ca Congresul să deschidă o anchetă de punere sub acuzare a lui Biden în legătură cu acuzaţiile care îl vizează pe fiul său Hunter Biden, în timp ce 35% s-au opus şi 24% au spus că nu sunt siguri.Sondajul online a vizat 4.413 de americani fiind realizat între 8 septembrie şi 14 septembrie, ceea ce înseamnă că unii respondenţi au răspuns la întrebare înainte ca republicanii din Camera Reprezentanţilor să anunţe marţi că vor continua ancheta.Daca vrea conditii mai bune de detentie, Biden ar trebui sa se ceara intr-o puscarie romaneasca.

VOM INTRA IN SCHEGEN CAD O ZBURA PORCU’!( KARL NEHAMMER)

Preşedintele Comisiei Europene a cerut cooptarea imediată a Bulgariei şi României în spaţiul Schengen. Ministrul austriac de interne Karner a refuzat prompt şi a insistat asupra veto-ului ţării sale.Guvernul federal austriac blochează aderarea Bulgariei şi României la Schengen, motivându-şi atitudinea de respingere prin numărul mare de refugiaţi care ar ajunge în UE trecând prin aceste state. În discursul său, Von der Leyen a replicat că protecţia frontierelor din UE a fost întărită, iar în această privinţă Bulgaria şi România au oferit un exemplu pozitiv.Preşedintele Comisiei Europene a apărat şi acordul încheiat de UE cu Tunisia, menţionând că „acesta aduce avantaje ambelor părţi”. Pactul prevede ca Tunisia să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Mediterană, iar, în schimb, se are în vedere să se acorde statului nord-african un sprijin de 105 milioane euro destinat protecţiei frontierei. Comisia intenţionează să negocieze şi cu alte state despre încheierea unor contracte similare.Dr nu vor trece doua sute de ani si vom reusi si noi sa intram in Shengen!

LOVITURA GREA PENTRU LGBT!

Viktor Orban a declarat că a sosit momentul ca forţele pro-familie să preia puterea în cât mai multe state europene. Elita care conduce UE „se ocupă cu tot felul de nonsensuri” în locul problemelor europene importante, cum ar fi viitorul demografic al continentului.Iată ce a spus acesta: „Nu avem nicio şansă de a convinge actualele elite liberale, progresiste – trebuie să le dăm la o parte. În loc să abordeze aceste probleme, politica europeană se concentrează pe „cote de carbon şi cote LGTBI+”Vorbind despre politica demografică a Ungariei, el a enunţat măsurile de stimulare a natalităţii, în special stimulente financiare şi fiscale acordate familiilor, deşi a admis că acestea nu sunt suficiente, prin urmare a promis schiţarea a ceea ce a numit un „program 2.0” al politicii de susţinere a familiei. La rândul ei, şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a apreciat că este nevoie de măsuri la nivelul Uniunii Europene pentru creşterea natalităţii, avertizând că, în lipsa acestora, blocul comunitar riscă să intre în colaps.

Ea a respins ideea conform căreia scăderea natalităţii poate fi compensată prin imigraţie, deşi a subliniat că „ceva imigraţie legală poate fi benefică economiilor europene”.Lasa ca ne vor potopi africanii si se vor impuia ei in locul europenilor!

DIN INTELEPCIUNEA PROVERBELOR!

Toti cizmarii umbla desculti.

* Zece justificari sunt mai putin convingatoare ca una singura.

* Din doua posibilitati de alegere, alege-o pe a treia.

* Cizmar cu cizmele stricate si croitor cu pantalonii rupti.

* Daca vrei sa pierzi un prieten, atunci da-i bani imprumut, sau cere-i tu lui.

* Cand inteleleptul devine furios, intelepciunea e de prisos.

* O fapta valoreaza mai mult ca zece suspine.

* Cumparaturile nebunului, bucuria negustorului.

* Nu poti lua doua piei de pe un bou.

* La parintii netoti, copiii sunt hoti.

* Se simte cu musca pe caciula.

* Se invata usor barbieritul pe barba altuia.

* La ce-ti foloseste un pocal de argint, daca e plin cu lacrimi.

* Acoperamantul mortului nu are buzunare.

* Prostanacul, daca asculta, invata mai mult ca desteptul care vorbeste.

* Pomul tanar se indoaie, cel batran se frange.

* Pe un tron si prostul e imparat.

* Vizita unui prieten e asemanator ploii: il rugam sa vina, si-l blestemam daca ramane mult.

* Daca tatal miroase a usturoi si mama a ceapa, fata nu poate sa miroase ca apa de trandafiri.

* Daca ti-ai spus rugaciunea, nu te doare capul, dar nu devii satul.

* Daca o prostie reuseste, ramane mai departe prostie.

* Adevarul pe jumatate e o minciuna intreaga.

* Cine se culca cu cainii, dimineata are pureci.

* Sa nu ai incredere niciodata in omul care iti spune toate necazurile, dar isi pastreaza pentru el toate bucuriile.

* Viata este prea scurta pentru a te grabi.

* Cere sfatul unui dusman, si fa invers.

* Tacerea inseamna intelepciune, dar sa taci tot timpul nu e intelept.

* Lacrimile de ceapa nu ating inima.

* Viata este cea mai mare afacere. O primesti pe gratis.

* Oricat de jos ar cadea dolarul, apleaca-te si ia-l!

* Sa nu pastrezi niciodata toate ouale in acelasi cos.

* Cu o minciuna se merge departe, dar fara speranta intoarcerii.

* Nu munci atat de mult, ca nu mai ramane timp ca sa castigi bani.

* Drumul cel mai lung este drumul spre buzunar.

* Daca ai o bata, gasesti intotdeauna un caine care merita o bataie.

* Daca vrei ca visele sa devina realitate, nu mai dormi.

* Numara-ti dintii dupa ce te-a sarutat un escroc!

* Orgoliul este masca propriilor noastre defecte.

* Gura e o gaura mica, dar poate inghiti o casa cu acoperis cu tot.

* Cand nu poti musca, la ce bun sa-ti arati dintii?

* Cine da, nu trebuie sa-si aminteasca; cine primeste, nu trebuie niciodata sa uite.

* Un avar bogat si un tap gras sunt buni dupa moarte.

* Ce este sapunul pentru trup, sunt lacrimile pentru suflet.

* Daca o problema poate fi rezolvata cu bani aceasta nu e o problema, e o cheltuiala de bani.

* Dumnezeu i-a dat omului doua urechi si o singura gura, ca sa asculte mai mult, si sa vorbeasca mai putin.

* Nu fii dulce, caci te vor manca; nu fii acru, caci te vor scuipa!

* Toti se plang de lipsa de bani, dar de lipsa de minte, nimeni.

* Pazeste-te de o capra din fata, de un cal din spate, iar de un prost din toate partile.

* Cunostintele nu ocupa mult spatiu.

* Alegand intre doua rele, pesimistul le alege pe amandoua.

* Surdul a auzit ca mutul a povestit ca orbul a vazut cum schiopul alerga foarte repede!

* Daca binefacerea nu ar costa nimic, toti oamenii ar fi filantropi.

* Cand o fata batrana se casatoreste, ea se transforma imediat intr-o tanara sotie.

* Parintii ii invata pe copii sa vorbeasca, iar copiii ii invata pe parinti sa taca.

* Nu e atat de bine cu bani, cat e de rau fara ei.

* Poate oul e mult mai destept decat gaina, dar se strica mai repede.

* Caruntirea- semn al batranetii, nu al intelepciunii!

* Sa taci bine e mult mai greu decat sa vorbesti bine.

* Sotia rea e mai periculoasa decat ploaia: ploaia te incuie in casa, sotia rea te alunga din ea!

* Oricat de dulce ar fi dragostea, compot din ea nu iese!

* Cand nu mai este nimic de facut, oamenii se apuca de lucruri mari.

* Cine nu are copii, stie cum sa-i educe.

* Experienta- cuvant cu care oamenii numesc greselile lor!

* Imbatranind, omul vede mai slab dar mai mult.

* Cine se scuza, se acuza.

* Daca ai salvat viata unui om, ai salvat lumea.

* Oaspetele si pestele peste trei zile incep a mirosi.

* Lumea va dispare nu pentru ca sunt multi oameni, ci pentru ca sunt multi oameni rai.

* De la distanta toti oamenii sunt buni.

agarul are doar doi prieteni: picioarele lui din spate.

* Nu-mi arata pomul, arata-mi fructele.

* Dupa ce a fost muscat de sarpe, acum se sperie si de o sfoara.

* Pic cu pic se face raul.

* Nu-ti folosi dintii atunci cand poti sa desfaci nodul cu degetele.

* Orice caine e leu la el acasa.

* Daruieste intotdeauna cu gingasie, chiar daca e vorba doar de o ceapa.

* Sangele nu se spala cu sange.

* Daca vrei sa afli adevarul, intreaba un copil.

* E bine sa fii rabdator cu dusmanii si iertator cu prietenii.

* Nu poti aplauda cu o singura mana.

* Cerul este intunecat si totusi, din el curge apa clara.

* Niciun negustor nu va recunoaste ca smantana lui e acra.

* Oricat ar fi muntele de inalt, tot exista o cararuie pana in varf.

* Teme-te de omul fara Dumnezeu.

* Acasa leu, peste hotare vulpe.

* Dumnezeu ne-a indemnat: „Mancati si beti!”, dar niciodata nu a spus: „Imbuibati-va!”

* Cea mai mica baltoaca e un ocean pentru furnica.

* Rana se vindeca, jignirea nu.

* Mananci prea mult, vei tremura ca un peste; mananci prea putin, vei sari ca o gazela.

* Prefer un inamic istet unui amic prost.

* Rabdarea este amara, dar fructele ei sunt dulci.

* Nu exista nimic ieftin fara motiv si scump fara valoare.

* Paraseste satul tau, dar nu te lasa parasit de sat.

* Daca piatra de fundament este inclinata, zidul nu poate fi drept.

* Cand furnica vorbeste de ocean, ea se refera la baltoaca.

Casatoria fara dragoste e ca vanatoarea fara pusca.

* Cel care scoate primul cutitul, de cutit va muri.

* Cel care canta, rau nu gandeste.

* Daca te casatoresti pentru bani, te-ai vandut pe datorie.

* Femeia razgaiata nu toarce.

* Camin fara femeie: fantana fara caldare.

* Fiecare broasca trebuie sa isi cunoasca lacul.

* Pe vulpe, chiar daca se face calugarita, sa n-o lasi printre gaini.

* Uita-te mai intai la copac si apoi stai sub el.

* Picatura cu picatura se face tot lacul.

* Pentru unii nunta, pentru altii inmormantare.

* Omul isi propune, Dumnezeu dispune.

* Asa cum plantezi, asa vei vei culege.

* Poti conduce calul la apa, dar nu-l poti obliga sa-l bea.

* Cine are un succes, se lauda singur; cand greseste, altii sunt vinovati.

Poti duce un cal la apa, dar nu-l poti forta sa bea.

* Buruienile nu au nevoie sa fie semanate.

* Un copac loveste o masina numai in caz de legitima aparare.

* Adevarul este cel mai bun avocat.

* Omul intelept are urechi lungi, ochi mari si o limba scurta.

* Nu-ti pune increderea in bani, dar banii pune-i la loc de incredere!

* Niciodata sa nu spui „niciodata”!

* Mai bine intreaba de doua ori decat sa te ratacesti o data.

* Un zambet valoreaza cat o mie de cuvinte.

* Esti ceea ce mananci.

* O pietricica si un diamant sunt la fel pentru un orb.

* Fereste-te de o usa care are prea multe chei.

* Aroganta este un regat fara coroana.

* Daca esti in datorii, cineva detine o parte din tine.

* Cine nu lucreaza cand e cald, rabda de foame cand e ger.

* Barba nu ii face pe oameni filozofi.

* Omul intelept stie cat de putin cunoaste de fapt.

* O moara nu poate macina cu apa care a curs.

* Nu totdeauna ploua cand guita o scroafa.

* Nevoia nu face niciodată un targ bun.

* Un nume bun este a doua mostenire.

* Un pom se cunoaste dupa roadele sale, nu dupa frunze.

* O constiinta vinovata nu are nevoie de acuzator.

* Un trup mic poate adaposti un suflet mare.

* Un cuvant bun nu costa mai mult decat unul rau.

* Mai bine un dolar castigat decat zece mosteniti.

* Multumirea face pe oamenii saraci bogati, iar nemultumirea face pe oamenii bogati saraci.

* Si un peste nu poate fi prins daca isi tine gura inchisa.

* O avere mare este o grija mare.

* Cine tine scara, este la fel de rau ca hotul.

* E usor să fii generos cu banii altora.

* Un martor care a vazut este mai bun decat zece care au auzit.

* Pasarea care se trezeste devreme prinde rama.

* Cine fuge repede, nu va fugi mult timp.

* Graba prostului nu inseamnă viteza.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!