home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
22.10.2023
FAPTUL DIVERS

RARES BOGDAN TOT MAI TAIE LA PENSIILE SPECIALE!

Liderul AUR George Simion a făcut un apel către prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan să meargă împreună în fiecare localitate din România, în orice comunitate din diaspora: „o să își dea seama că are nevoie de bodyguard, cineva să îl apere pentru minciunile pe care le-a spus”, informează Mediafax.„Am stat să ascult atent prezentarea candidaților noștri și cred că noi avem mai multe cadre universitare aici decât au toți ceilalți candidați care să fi trecut bacul. Avem cea mai bună listă pentru Parlamentul European. În schimb, știți ce trimit ei în Parlamentul European? Lista PNL-ului va fi deschisă de Rareș Bogdan. Stau și mă uit atent, pentru că a făcut niște declarații Rareș Bogdan despre AUR, stau și mă uit atent la ceas. Am făcut un calcul: sunt exact 1652 de zile de când Rareș Bogdan a promis că taie pensiile speciale. Și încă mai taie la ele”. „Mergem împreună, umăr la umăr, în fiecare localitate din România, în orice comunitate din diaspora vrea el, merg împreună cu el și, mergând așa pe stradă, cred că o să își dea seama că are nevoie de bodyguard, cineva să îl apere pentru minciunile pe care le-a spus și pentru felul în care a păcălit românii în 2019. Asta este batjocură, este bătaie de joc la adresa românilor de 33 de ani”, încheie Simion.Stai linistit, Simioane ca tot asa au sa te fugareasca si pe tine romanii cand au sa vada ca nu esti in stare sa faci NIMIC din ce ai promis!

IRANUL CREDE CA ORICE ESTE POSIBIL!

Ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian a avertizat duminică Statele Unite (pe care-i numește ‘yankei imperialiști’) şi Israelul că situaţia ar putea „scăpa de sub control” în Orientul Mijlociu, dacă aceste două ţări „nu pun imediat capăt crimelor împotriva umanităţii şi genocidului din Gaza”, transmite AFP.”Astăzi, regiunea este un butoi de pulbere (…) Aş dori să avertizez Statele Unite şi regimul-marionetă israelian că, dacă nu pun imediat capăt crimelor împotriva umanităţii şi genocidului din Gaza, orice este posibil în orice moment şi regiunea va deveni incontrolabilă”, a declarat Amirabdollahian în timpul unei conferinţe cu omologul său sud-african Naledi Pandor, la Teheran.Din pacate, americanii sunt prea siguri pe ei ca sa asculte sfaturi!

RARES RECOMANDA GALOSII!

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan susţine că de 100 de lei, asemenea premierului Marcel Ciolacu, şi-ar cumpăra roşii, brânză, pâine şi untură. Eurodeputatul PNL îl atenţionează pe Marcel Ciolacu să nu cadă în ridicol, invocându-l pe Adrian Năstase, care a purtat cizme de cauciuc în campania electorală din 2004. Cât despre încălţăminte, Rareş Bogdan s-a arătat invidios că Marcel Ciolacu poartă pantofi de 1.500 de euro. ”Socialist cu pantofi de 1.500 de euro? Noi, liberalii avem voie să avem pantofi de 1.500 de euro. Să-şi cumpere nişte galoşi!”, a recomandat Rareş Bogdan, informează News.ro.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a fost întrebat în emisiunea Insider politic ce îşi cumpără de 100 de lei, după ce, în urmă cu o săptămână, premierul Marcel Ciolacu a postat pe Facebook un bon de cumpărături pentru a arăta ce şi-a putut cumpăra cu 100 de lei, atrăgând numeroase critici şi ironii.Ciolacu ar putea spune ca asa se facr avere:la fiecare suta castigata sa pui deoparte 10.000 de euro!

BIDEN E NESATUL DE BANI!

Președintele Statelor Unite, Joe Biden mizează pe uniunea națională în fața Hamas și a lui Vladimir Putin, scrie France Presse. Liderul de la Casa Albă a desemnat gruparea palestiniană Hamas și pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin drept “inamici ai democrației”. Între timp, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski salută discursul „puternic” al omologului american, Joe Biden care dorește finanțarea în urgență a Ucrainei, dar și a Israelului, „parteneri esențiali” ai Statelor Unite, după cum s-a exprimat.Gruparea islamistă palestiniană Hamas și președintele Rusiei, Vladimir Putin reprezintă amenințări diferite dar au ceva în comun: ambii vor să distrugă democrația vecină”, preciza liderul de la Casa Albă, reîntors de la Tel Aviv.Motiv pentru care el cere Congresului american să „finanțeze în urgență” un ajutor pentru Israel dar și pentru Ucraina, „parteneri esențiali „ai Statelor Unite, după cum s-a exprimat.  Președintele Joe Biden a amintit, în cadrul unui discurs susținut din Biroul Oval de la Casa Albă, că s-a deplasat în februarie în Ucraina. A fost prima vizită a unui șef de stat american într-o țară aflată în război și în care trupele locale nu controlează întreg teritoriul.„Suntem o națiune esențială”, a amintit, practic, președintele american de o expresie utilizată de fosta șefă a diplomației americane, Madeleine Albright.Candidat pentru un nou mandat la Casa Albă, Joe Biden susține că „Statele Unite vor fi în securitate, pentru generații de aici înainte, dacă vor susține fără să ezite Israel și Ucraina”. „Este o investiție inteligentă”, asigură Joe Biden.Potrivit New York Times, Joe Biden va cere Congresului 10 miliarde pentru Israel și 60 de miliarde de dolari pentru a susține efortul de război ucrainean.Cererea sa vine într-un moment în care dacă Congresul nu reușește să voteze bugetul anual, Statele Unite se vor regăsi într-o paralizie bugetară, din luna noiembrie.De partea sa, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a mulțumit omologului american pentru „discursul său puternic”, după cum l-a catalogat.Investiția americană în apărarea Ucrainei va garanta securitatea Europei și a lumii pe termen lung, a reacționat Volodimir Zelenski pe rețeaua X.Si noi care credeam ca investitiile in sanatate si educatie ar trebui sa primeze!

SUA-CREDE SI NU CERCETA!

Statele Unite nu consideră că o investigaţie internaţională privind explozia de la spitalul Al Ahli din Gaza, care a provocat un număr mare de morţi, este „adecvată” în acest moment şi continuă să dea crezare versiunii israeliene, care sugerează că la originea tragediei a stat o lansare eşuată a unei rachete trase de Jihadul Islamic, transmite vineri EFE, potrivit Agerpres.”Nu cred că (o investigaţie internaţională) este adecvată în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi. Miller a explicat că Israelul a făcut publice „o cantitate mare de dovezi” care susţin teza sa cu privire la cine a fost responsabil de explozie.El a adăugat că guvernul SUA face propria anchetă şi a deplâns faptul că multe mass-media şi mulţi oameni s-au grăbit să creadă versiunea Hamas, „o organizaţie teroristă”, care a susţinut că Israelul este responsabil pentru atac.Miller a subliniat totodată că, în timp ce Hamas „nu a furnizat dovezi, guvernul Israelului a făcut-o” şi a cerut ca acest lucru să fie luat în considerare înainte de a trage vreo concluzie sau de a lua partea cuiva.Separat, oficialul american a trebuit să facă faţă mai multor întrebări din partea jurnaliştilor cu privire la demisia unui oficial din Departamentul de Stat, în semn de protest faţă de decizia Statelor Unite de a continua să ofere ajutor militar Israelului în acest moment, în ciuda atacurilor asupra Fâşiei Gaza care afectează şi civilii.Este vorba despre Josh Paul, responsabil cu afacerile parlamentare la Biroul Politico-Militar al Departamentului de Stat, care în scrisoarea sa de demisie a denunţat sprijinul „orb doar în favoarea uneia dintre părţi” acordat de administraţia preşedintelui Joe Biden, ceea ce duce la decizii „mioape, distructive şi în contradicţie cu valorile” pe care se laudă că le apără.”Înţelegem, aşteptăm şi apreciem punctele de vedere diferite ale oamenilor care lucrează în acest departament”, a spus Miller, în opinia căruia tocmai această diversitate de opinii reprezintă adevărata „bogăţie” a instituţiei, el subliniind că secretarul de stat Antony Blinken „se hrăneşte” cu această diversitate pentru a lua decizii.Însă Miller a insistat că administraţia americană sprijină cu fermitate „dreptul” şi chiar „obligaţia Israelului de a se apăra de aceste atacuri teroriste”, subliniind totodată că a cerut statului israelian să respecte dreptul internaţional în cadrul operaţiunilor sale militare.Miller a declarat că armele americane „nu pot fi folosite împotriva populaţiei civile”, dar a recunoscut totodată că „una dintre tragediile războiului este că există întotdeauna morţi în rândul civililor, motiv pentru care este nevoie ca acestea să fie reduse la minimum”.Ce atatea anchete?Daca americanii spun ceva, asa e!

OCHII SCOSI, INIMA CERE!

Turbat de furie, un barbat a vrut sa-i scoata ochii sotiei!Bărbatul, care era băut, a pus mâna pe un cuțit, și-a împins soția, în vârstă de 47 de ani, pe un pat din bucătărie și a încercat să-i scoată ochii.Femeia a încercat disperată să se apere și a strigat după ajutor, iar marele ei noroc a fost că în casă se afla și unul dintre cei doi copii ai cuplului, o fată de 22 de ani, care și-a scos mama din mâinile tatălui turbat de furie.Femeia s-a ales cu numeroase tăieturi pe față și pe buze, iar bărbatul a fost arestat.”Bărbatul este acuzat de comiterea infracțiunii de violență în familie în formă agravantă, a fost reținut 24 de ore și îl prezentăm instanței cerând arestare lui preventivă 30 de zile. Este al treilea caz de violență în familie cu circumstanțe agravante în 72 de ore în județul Galați”, a declarat Nicolae Cuzi, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor pentru presa locală.

CAND UITI SA INAPOIEZI CARTEA IMPRUMUTATA!

O carte a fost returnată de o femeie după 90 de ani. Ea a contactat biblioteca corespunzătoare și a făcut un gest cu totul surprinzător. Ca rezultat aceasta a fost amendată.Joanie Morgan, o femeie din SUA, a făcut curățenie printre lucrurile tatălui său, după moartea acestuia.A găsit o carte care era împrumutată de pe data de 11 octombrie 1933. După 90 de ani, femeia a dus cartea la biblioteca de unde era luată. Era vorba despre un exemplar al cărții „Youth and Two Other Stories” din 1925 a lui Joseph Conrad.Caroline Cunningham, bibliotecara din Larchmont, a primit cartea la sfârșitul lunii septembrie, având parte de o surpriză în privința acesteia.Nimeni nu se aștepta că va primi un telefon după 90 de ani, pentru a restitui o carte.Mai uita omul! Si uitarea es scrisa-n Legile Omenesti!

MAXIME

”Nimic nu e mai scump decat ceea ce primesti pe gratis.” Proverb japonez

”Nu e greu sa fii darnic azi. Greu este sa nu regreti maine.” Jules Renard

“Parfumul ramane intotdeauna in mana ce daruieste trandafirul.” Autor necunoscut

“Niciodata darnicia nu aduce saracia.” Mircea Patruica

“Ajunge cel mai sus cel care il ajuta pe altul sa urce.” Zig Ziglar

“Existam vremelnic prin ceea ce luam din jur, dar vom trai vesnic prin ceea ce daruim.” Douglas M. Lawson

“Darul nu dupa marime ci dupa dragoste se pretuieste.” Proverb romanesc

“Ceea ce numim generozitate nu este altceva decat vanitatea de a da, care ne place mai mult decat ceea ce dam.” La Rochefoucauld

“Generozitatea nu inseamna a da mult, ci a da atunci cand trebuie.” Autor necunoscut

“Cel care da nu trebuie sa-si aduca aminte, iar cel care primeste nu trebuie sa uite.” Talmud

“Darnicia nu inseamna a da intotdeauna, ci a da cand trebuie.” Proverb francez

“Cine da la timp, da de doua ori.” Ivan Krilov

“Risipitorii ne par generosi cand ne fac daruri.” Valeriu Butulescu

“Omul este, neindoielnic facut pentru a gandi; in aceasta consta toata demnitatea si tot meritul sau; iar datoria sa este de a gandi cum trebuie.” Pascal

“Culorile palesc, templele ajung in ruina, imperiile se prabusesc, dar cuvintele inteleptilor dainuiesc peste secole.” Autor necunoscut

“Cugetarea este maretia omului.” Pascal

“Un proverb este o propozitie scurta bazata pe o experienta indelungata.” Autor necunoscut

“De prea mult gand n-a imbatranit nimeni niciodata.” Nicolae Iorga

“Cugetarile sunt imaginile lucrurilor, asa cum cuvintele sunt imaginile cugetarilor.” Rollin

“Locurile virane si mintile goale au ceva in comun: devin gropi de gunoi.” Autor necunoscut

“A te gandi inseamna a te misca in infinit.” Lacordaire

“Multi oameni se pierd in ganduri pentru ca ele sunt zone pe care nu le prea frecventeaza.” Autor necunoscut

“A cugeta inseamna a cauta luminisuri intr-o padure.” Jules Renard

“Maximele sunt pastile de bun simt condensat folosite la tratarea bolilor de caracter.” Autor necunoscut

“In idei nu se trage cu pusca.” Rivarol

“Rezistam in fata invaziei armelor, dar nu rezistam in fata invaziei ideilor.” Victor Hugo

“Omul nu este decat o trestie, cea mai slaba din natura, dar este o trestie ganditoare.” Pascal

“Gandul zboara, iar cuvintele merg pe jos.” Julien Green

“Cel mai greu e sa-i faci pe oameni sa gandeasca. Sau sa nu gandeasca.” Valeriu Butulescu

Credinta inseamna a crede anticipat in ceva ce pare logic doar privit de la sfarsit spre inceput.” Philip Yancey

“Cine are credinta, cand se roaga pentru ploaie, tine mana pe umbrela.” Autor necunoscut

Nu s-ar mai incerca realizarea niciunui lucru daca ar trebui ca toate obiectiile sa fie satisfacute.” Samuel Johnson

”Nu-ti fie teama sa-ti incredintezi viitorul pe care nu-l cunosti unui Dumnezeu pe care-L cunosti” Corrie Ten Boom

Necredinta in privinta unui lucru izvoraste din credinta oarba intr-un alt lucru.” Gheorg Lichtberg

Religia este substitutul la moda al credintei.” Oscar Wilde

”Tocmai datorita credintei noi dam prezentul pe viitor.” Fidelis de Sigmaringen

Nu te indoi niciodata cand esti in intuneric de ceea ce ti-a spus Dumnezeu la lumina.” V. Raymond Edman, scriitor crestin , sec. 20

Hraneste-ti credinta si temerile tale vor muri de foame.” Autor necunoscut

“Credinta insotita de fapte este o forta; credinta fara fapte este o farsa.” Autor necunoscut

“Necredinta aseaza circumstantele intre noi si Dumnezeu; credinta Il aseaza pe Dumnezeu intre noi si circumstante.” Autor necunoscut

“Credinta adevarata crede incredibilul, vede invizibilul si poate imposibilul.” Autor necunoscut

“Marimea fricii noastre dovedeste micimea credintei noastre.” Autor necunoscut

“Cred in Dumnezeu tot asa cum cred in rasaritul de soare. Nu pentru ca Il vad, ci pentru ca vad tot ce atinge.” C. S. Lewis

“Multi din cei ce spun duminica “Tatal nostru”, traiesc ca niste orfani in timpul saptamanii.” Autor necunoscut

“Nu cunosc calea pe care ma conduce El, dar cunosc Calauza. De ce sa ma mai tem?” Marin Luther

“Daca Dumnezeu nu ar exista, ar trebui inventat.” Voltaire

“Daca ai grija de lucrurile care Ii sunt dragi lui Dumnezeu, si El va avea grija de lucrurile care iti sunt dragi tie.” H. Taylor

“Cu Dumnezeu alaturi nu te poti pierde in multime.” Autor necunoscut

“Ai incredere in Dumnezeu, dar incuie-ti masina.” Autor necunoscut

“Pe unii teologia ii “te-ologeste” si-i impiedica sa paseasca normal printre ceilalti crestini.” Spurgeon

“O credinta mica te poate duce la cer, dar o credinta mare poate aduce cerul la tine.” Autor necunoscut

“Multi sunt convunsi ca ar pute sa mute muntii daca s-ar gasi cineva sa le dea la o parte dealurile care le stau in cale.” Autor necunoscut

“Fara fapte credinta nu numai ca e moarta, dar miroase si urat.” Autor necunoscut

“Credinta e coloana vertebrala a fiintei tale launtrice.” Autor necunoscut

“Credinta este mangaierea celor nenorociti si groaza celor fericiti.” Vauvenargues

“Daca nu te simti la fel de aproape de Dumnezeu ca pe vremuri, nu te mai intreba degeaba care dintre voi doi s-a mutat.” Autor necunoscut

“Credinta face totul posibil, dragostea face totul usor.” Autor necunoscut

“Sanatatea este cel mai mare dar; multumirea este cea mai mare avere, iar credinta este cea mai buna relatie.” Buddha

“Nu te teme de ziua de maine, Dumnezeu este deja acolo.” Autor necunoscut

“Teme-te de Dumnezeu si nu te vei mai teme niciodata de nimic.” Autor necunoscut

“Credinta este o oaza in inima la care nu poate ajunge niciodata caravana gandirii.” Kahlil Gibran

“Cel ce umbla cu Dumnezeu nu va fi in pas cu lumea.” Autor necunoscut

“Cand nu mai crezi in Paradis, incepi sa crezi in spiritism.” Mircea Eliade

“Credinta muta muntii, dar daca esti destept, ii lasi  acolo, pentru ca nu te incurca cu nimic.” Autor necunoscut

“Credinta este pasarea care canta cand zorii nu au aparut inca.” Rabindranath Tagore

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!