home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
23.10.2023
FAPTUL DIVERS

PUSCARIILE ISRAELIENE SUNT PLINE DE PALESTINIENI!

Au fost aproximativ 5.200 de palestinieni în închisorile israeliene înainte de atacul Hamas din 7 octombrie.De atunci, oficialii și grupurile privind drepturile omului spun că Israelul a arestat aproximativ 4.000 de muncitori din Gaza care lucrau în Israel și îi ține în baze militare, scrie sâmbătă Al Jazeera, o statistică care irită și mai mult statele musulmane deja nemulțumite de intervenția Israelului, transmite Stiripesurse.ro.Separat, a arestat și alți 1.070 de palestinieni în raidurile armatei de peste noapte în Cisiordania ocupată și Ierusalimul de Est. „Arestările au loc 24 de ore pe zi”, a declarat pentru Al Jazeera Sahar Francis, șeful grupului pentru drepturile prizonierilor Addameer din Ramallah.Gruparea islamistă palestiniană Hamas a eliberat vineri două cetăţence americane, mamă şi fiică, din motive umanitare. Separat, armata israeliană a anunţat vineri că a eliminat un lider al Hamas, Mahmud Sabih, însărcinat cu unitatea de dezvoltare şi de arme strategice al grupului islamist palestinian.Paritatea la un eventual schimb de prizonieri e din ce in ce mai greu de obtinut pentru palestinieni!

AMERICANUL CU INIMA DE PORC!

Al doilea transplant experimental de inimă de porc s-a dovedit a fi un succes remarcabil. Un bărbat din SUA, în vârstă de 58 de ani, trăiește cu inima unui porc în pieptul său de peste o lună. Acest transplant inovator i-a salvat viața, având în vedere că afecțiunile preexistente ale bărbatului nu i-au permis să primească o inimă umană. La mai bine de o lună de la operație, bărbatul se simte excelent și inima funcționează independent, fără semne de respingere. Este important de menționat că, potrivit studiilor, 17 americani mor zilnic așteptând un organ de la un donator.Banuim ca, doar cand se apropie Ignatul, omul are o usoara strangere de inima!

CRISTOIU-EXCOMUNICAT!

Canalul de YouTube al gazetarului Ion Cristoiu a fost suspendat pentru o săptămână. Jurnalistul susține că materialele sale de analiză privind situația din Orientul Mijlociu au dus la această situație, iar într-un dialog cu Libertatea, purtat duminică seară, Cristoiu a afirmat că „YouTube e mai rău ca cenzura comunistă” și că „nu a primit nicio altă explicație”. Suspendarea canalului cu 61.000 de abonați a survenit după ce Ion Cristoiu a comentat conflictul dintre Israel și Hamas, într-una dintre pastilele sale, numită „Lumii de azi îi lipsește un Nicolae Ceaușescu”.  Potrivit YouTube, jurnalistul a făcut afirmații instigatoare la violență și ură.  Potrivit lui Cristoiu, care a relatat despre această situație pe blogul său, este un un „șantaj”, care are ca scop înscrierea analizelor sale „într-o anumită linie”, conform „propagandei de război favorabile unei anumite părți”.„Credem că tocmai încurajarea guvernului Netanyahu de a comite crime de război în numele răzbunării pe populația civilă din Gaza e o incitare la ură”, a scris Ion Cristoiu, pe blogul său. El contestat decizia. Fără niciun rezultat: „Am apăsat un buton și în două minute au zis că a fost respinsă”, a constatat Cristoiu.Cristoii ma-sii de You Tube!

CIUCA-ATACA PALATUL COTROCENI LA BAIONETA!

Rareş Bogdan susține că Nicolae Ciucă este în acest moment candidatul potrivit din partea PNL la alegerile prezidențiale 2024. Prim-vicepreședintele PNL nu crede că ar fi bună o candidatură comună cu PSD pentru fotoliul de la Cotroceni. Nicolae Ciucă are o pensie specială de peste 43 de mii de euro pe an.Iată ce a spus Rareș Bogdan: „Partidul are azi un candidat la prezidenţiale. E Nicolae Ciucă. E foarte bun Nicolae Ciucă. (…) Omul ăsta e uman şi e sincer. (…) Nu e atotştiutor, nu e arogant, nu e corupt. E un om de bun simţ”, Liberalul a mai spus că USR nu poate merge cu PSD, nici PSD nu poate cu USR. Spre deosebire de aceștia, PNL este singurul care poate construi alianţe şi pe stânga, şi pe dreapta, exceptând de la aceasta partidele de tipul AUR sau SOS Șoșoacă.”Asta  avem, cu el defilam!

CONTESA PUSCARIASA!

Ana Morodan, cunoscut influencer, a fost condamnată la 1 an 3 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare.Morodan, supranumită „contesa internetului”, a fost trimisă în judecată pentru refuz de prelevare a probelor biologice, conducere sub influența substanțelor psihoactive (Alprazolam) și conducere cu permisul suspendat.Ana Morodan a fost pusă sub control judiciar de procurori în 29 martie, după ce a fost audiată de oamenii legii. Ea a fost reținută în martie după ce a produs un accident, după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor, și i-a fost reținut permisul. În cursul serii a fost oprită din nou în trafic și în plus, în urma testării, s-a constatat că aceasta consumase atât alcool cât și substanțe psihoactive, susțin procurorii.Fiind contesa, trebuia dusa la Bastilia, dar aia s-a darmat!

GEORGE SIMION-ADEPTUL PLATILOR CU BANI GHEATA!

Într-un interviu acordat recent, președintele AUR, George Simion, a discutat despre un subiect de mare actualitate: eliminarea utilizării banilor cash în România. Liderul AUR a oferit răspunsuri detaliate la întrebările pe care le-ar putea avea oricare cetățean român în legătură cu acest subiect, explicând de ce AUR consideră că plățile cash ar trebui introduse în Constituție, dar și care este poziția partidului cu privire la o eventuală introducere a monedei digitale.

  1. De ce își dorește AUR un referendum pentru introducerea plăților cash în Constituție?

Numerarul însemnă libertate! Plecând de la acest deziderat, este consternant însuși faptul că trebuie să luăm atitudine și că astfel de subiecte există în 2023! Posibilitatea de a plăti cu numerar este o componentă intrinsecă a ideii de libertate, drept fundamental și inalienabil. Noi o apărăm, de orice formă care aduce atingere acestui drept, și avem ca argumente, printre altele, exemplele celor trei drepturi care se constrâng, în viziunea noastră, prevăzute de Constituție: art. 23 privind libertatea individuală, art. 44 privind dreptul de proprietate private (fiind o barieră pusă între cetățean și banul câștigat) și art. 45 privind libertatea economică! De aceea susținem că trebuie introdusă în Constituție, iar răspunsul nostru, față de atacul PSD-ului și al PNL-ului la libertatea cetățeanului, este încurajarea unui astfel de demers!

  1. Credeți că există riscul ca guvernul actual sau guvernări viitoare să interzică folosirea banilor cash? Dacă da, ce vă face să credeți asta?

Cu siguranță există acest risc, în schimb nu putem avansa o dată exactă! Acest gen de subiecte nu pot fi aduse în spațiul public de o manieră abruptă, ci sunt implementate “pas cu pas”, ca să-l cităm pe Președintele Iohannis, în încercarea de a adormi vigilența societății! Noi suntem datori să-i atenționăm pe români de răul care îi amenință și să-l tăiem de la rădăcină!Iata o problema care NU EXISTA penytru cei care nu au nici cash, nici carduri!

GEOANA INHIBA LATRATUL!

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, prieten cu premierul Marcel Ciolacu, a declarat despre o posibilă candidatură a Mircea Geoană la președinția României: „Dacă vă duceţi în lumea reală şi pomeniţi de secretarul general adjunct al NATO, se opreşte câinele din lătrat. Nu le pasă!”. În schimb, el a apreciat că ar fi „în logica normală” să candideze Marcel Ciolacu. Un sondaj INSCOP, prezentat la început de octombrie, arată că Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor.Sondajul arată că, în turul II, Emil Boc l-ar învinge pe Marcel Ciolacu, dar nu pe Mircea Geoană. Dacă în turul ll ar ajunge Emil Boc vs Marcel Ciolacu, rezultatul ar fi foarte strâns în favoarea lui Boc, diferenţa fiind de sub un procent, 50,4% – 49,6%.În iunie, un sondaj comandat de USR arăta că personalitățile politice în care cetățenii români aveau cea mai mare încredere erau Emil Boc și Mircea Geoană. E clar! Deja a inceput campania electorala!

CUGETARI

* O nevroza este un secret pe care nu stii ca il ai.  ( Kenneth Peacock Tynan )

* Cu cat te straduiesti mai mult ca sa tii ascuns un lucru, cu atat se afla mai repede.                      ( proverb japonez )

* A spune secretul altuia este o tradare, a-l spune pe al tau este o prostie. ( Voltaire )

* Pentru a pastra un secret, creierul trebuie sa inghita limba. ( Mario Postizzi )

* Trei persoane pot tine un secret doar daca doua au murit. ( Benjamin Franklin )

* Secretul succesului este sa faci din vocatia ta o vacanta. ( Mark Twain )

* Secretul succesului consta in a vrea sa castigi si a sti sa pierzi. ( Niccolo Machiavelli )

* Vinul intra, secretul iese. ( proverb armenesc )

* Secretele sunt bine ascunse numai daca au un singur paznic. ( Abu Shakur )

* Asemeni unui mut care stie un secret, natura pare uneori ca vrea sa ne spuna totul.                 ( Victor Hugo )

* Secretul viciului: stie sa-si aleaga ambalajul. ( Vasile Ghica )

* Mai degraba vor tine muritorii foc in gura, decat sa pastreze un secret. ( Petronius )

* A spune secretul altuia este o tradare, a-l spune pe al tau este o prostie. ( Voltaire )

* Sa nu-ti spui secretul prietenului, fiindca si el are un prieten caruia i-l va spune. ( proverb turcesc )

* Secretul intelepciunii este sa stii ce lucruri sa treci cu vederea. ( William James )

* Arta de a fi fericit isi are secretul in priceperea de a extrage fericirea din lucrurile mici. ( Henry Ward Beecher )

* Secretul schimbarii este de a-ti concentra toata energia, nu asupra luptei cu ce e vechi, ci asupra construirii noului. ( Socrate )

* Nu exista secrete pe care timpul sa nu le dezvaluie. ( Jean Racine )

* Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce iti place, ci sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.               ( James M. Barrie )

* Va veni vreodata ziua in care sa simtim cu degetele mainii marile secrete pe care acum le percepem cu degetele credintei? ( Khalil Gibran )

* In prietenie iti spui secretele, in dragoste ti le ascunzi. ( La Bruyere )

* Unul din secretele unei vieti fertile este sa ierti pe oricine si orice inainte de a merge la culcare. ( Ann Landers )

* Secretul fericirii nu se afla in a avea, ci in a da. Cel care-i face fericiti pe altii, va fi el insusi fericit. ( Andre Gide )

* Secretul unei vieti fericite consta in renuntare. ( Mahatma Gandhi )

* Secretul fericirii este sa admiri fara sa doresti. ( Francis Herbert Bradley )

* Secretul educatiei consta in respectul fata de elev. ( Ralph Waldo Emerson )

* Secretul unei minti si al unui corp sanatos nu sta in a plange dupa trecut sau in a te ingrijora pentru viitor ori a anticipa necazurile, ci in a trai clipa in mod inţtelept si cinstit.               ( Buddha )

* Secretul unei predici bune este sa ai un inceput bun si un sfarsit bun, iar cele doua sa fie cat mai apropiate intre ele. ( George Burns )

* Cine iti cunoaste secretele, iti conduce viata. ( autor necunoscut )

„Zgârciţii adună ca şi când ar trăi veşnic; risipitorii risipesc ca şi când ar trebui să moară.”     Aristotel

„Sacul zgârcitului gură n-are şi al risipitorului fund n-are.”  Proverb românesc

„Nu există pe Pământ un om mai darnic decât cel zgârcit, de vreme ce el lasă averea sa altora, fără ca măcar să se atingă de ea.” Proverb indian

„Daca vrei sa elimini zgarcenia, trebuie mai intai sa elimini pe mama ei…luxul.” Cicero

„Saracul doreste mai mult, zgarcitul vrea tot.” Publilius Syrus

„Zgârcitul se bucură luând, iar darnicul se mângâie dând.”  Proverb românesc

„Nu nevoia, ci mai curand belsugul naste zgarcenia.” Montaigne

„Zgarcenia a distrus mai multe suflete decat extravaganta.” Charles Caleb Molton

„Zgârcitul numai stângă are, dreapta îi e uscată.” Proverb românesc

„Zgarcenia incepe unde inceteaza saracia.” Honore de Balzac

„Cel mai bogat dintre oameni este economul; cel mai sarac e zgarcitul.” S. Chamfort

„Scumpul mai mult păgubeş­te şi leneşul mai mult aleargă.” Proverb românesc

„Zgârcitul: Un nume căruia-i lipsește persoana ori de câte ori ai nevoie de ea.” Ioan Hapca

„În casa zgârcitului nici şoare­cii nu se duc.” Proverb românesc

„Sărăciei îi lipsesc multe, zgârceniei – toate.” Publilius Syrus

„Zgarcenia intruneste in ea toate viciile.” Cato

„Când îi dai, îi fată iapa, când îi ceri, îi moare mânzul.” Proverb românesc

„Zgarcenia este ultima si cea mai tiranica dintre pasiunile noastre.” Luc de Clapiers ( Vauvenargues )

Singurul lucru mai rau dacat acela de a fi vorbit pe la spate este sa fii ignorat total.” Oscar Wilde

 “Stiti povestea cu crestinul barfitor? Nu vi-o spun, caci nu-mi place  sa-i vorbesc pe morti de rau.” Mircea Patruica

 “Vorbirea de rau e ca noroiul pe un perete proaspat varuit; poate ca nu se lipeste, dar lasa urme.”  Autor necunoscut

 “Barfitorul este ca un pantof vechi la care limba nu sta niciodata la locul ei.” Autor necunoscut

 “Conversatia este de obicei un exercitiu al mintii. Barfa este un exercitiu al limbii.”  Autor necunoscut

 “Insulta e declaratia infrangerii.” Nicolae Iorga

 “Barfa este ceea ce nimeni nu pretinde ca nu iubeste, dar place tuturor.” Autor necunoscut

 “Fiecaruia ii place sa auda adevarul. In special despre altii.” Autor necunoscut

 “Din 20 de persoane care vorbesc despre noi, 19 ne vorbesc de rau, iar a 20-a, care ne vorbeste de bine, o face rau.” Rivarol

 “Daca cei ce ma vorbesc de rau ar sti ceea ce gandesc eu despre ei, ar spune , cu siguranta, mult mai multe.” Sacha Guitry

 “Mintile ilustre discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.” Autor necunoscut

 “Egoistii au o calitate buna: niciodata nu vorbesc despre altii.” Autor necunoscut

 “Barfa inseamna sa auzi ceva ce-ti place despre cineva care nu-ti place.” Earl Wilson

 “E o idee excelenta sa crezi doar jumatate din ceea ce auzi. Problema este: care jumatate ? “ Autor necunoscut

 “E nevoie intotdeauna de o persoana de mana a doua ca sa transmita o barfa de mana intai.” Autor necunoscut

 „Acela care este avid să caute bîrfe şi calomnii, poate să fie sigur că astfel aude ‘trompeta’ care vesteşte ceartă şi scandal.” Whiliam Cooper

 “Conversatia este, de obicei, un exercitiu al mintii. Barfa, un exercitiu al limbii.” Autor necunoscut

 “Unii oameni nu spun nimic rau despre cei morti si nimic bun despre cei vii.” Autor necunoscut

 “Nu oamenii care spun tot ce stiu produc cele mai mari necazuri in lume, ci cei ce spun mai mult decat stiu.” Autor necunoscut

 “Barfa este arta a nu spune nimic, astfel ca sa nu ramana nimic nespus.” Autor necunoscut

 „Datorită bîrfei o limbă de 10 cm ucide un om de 2 m.” Autor necunoscut

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!