home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.10.2023
FAPTUL DIVERS

INVADAREA FASIEI GAZA AR FI MAI MULT DECAT O CRIMA, AR FI O GRESEALA!

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că, dacă Israelul va accepta o operațiune terestră pe scară largă în Gaza, ar fi o “greșeală”.“Dacă este vorba de o invazie masivă care pune în pericol viețile civililor, cred că este o greșeală … și pentru Israel, pentru că este puțin probabil să protejeze Israelul pe termen lung și pentru că este incompatibilă cu respectul pentru civili, cu dreptul umanitar internațional și chiar cu regulile războiului”, a declarat Macron înainte de a părăsi Cairo.El a adăugat că nu există încă planuri de a trimite soldați francezi în Israel. Potrivit presei, Israelul a fost de acord cu solicitarea SUA de a amâna operațiunea terestră din Fâșia Gaza pentru ca partea americană să transporte în regiune sisteme suplimentare de apărare antiaeriană pentru a-și proteja propriile trupe.Se știe că Pentagonul încearcă să desfășoare aproximativ o duzină de sisteme de apărare aeriană pentru a acoperi bazele militare americane din Irak, Siria, Kuweit, Iordania, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.Israelul se pregătește pentru o ofensivă terestră în Gaza în urma unui atac al Hamas la 7 octombrie. Israelul afirmă că scopul ofensivei este de a “distruge” gruparea, pe care Israelul, SUA și alte țări o consideră o organizație teroristă.In politica moderna, crimele sunt permise, dar greselile costa!

FIECARE REGIUNE CU EUROPARLAMENTARUL EI

Decizii democratice în interiorul PSD, promite liderul formațiunii, Marcel Ciolacu.Discuția, vizavi de lista candidaţilor PSD la europarlamentarele de anul viitor, listă despre care Ciolacu a promis că va fi lansată cu ocazia Congresului PES de la Bucureşti.Aflat într-o vizită de lucru în Craiova, premierul a făcut o serie de declarații în timp ce vizita câteva obiective de investiții. Conform agendei oficiale de premier, Ciolacu a fost ieri la fabrica Ford Otosan Craiova, a participat la un Test drive cu noul Ford Courier Tourneo și la evenimentul de lansare a noilor modele Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, ocazie cu care a susținut o „alocuțiune”. Totodată, Marcel Ciolacu a susținut declarații pe măsură ce a vizitat șantierul Parc Fantasy și șantierul Aeroportului Craiova. Bineînțeles, a lăudat primarul din Craiova, în persoana social democratei Lia Olguța Vasilescu, însă s-a referit și la alte aspecte. Cât despre lista de candidați în alegeri, premierul a subliniat că însă se „cerne”, dar că „orice coleg poate să deschidă această listă, mai ales dintre cei care în acest moment sunt europarlamentari”. „Nu văd o soluţie rea ca Mihai Tudose să deschidă lista, dar Partidul Social Democrat, cu toate relele lui pe care le găsim mereu, după 7 ianuarie, împreună cu secretarul general şi prim-vicepreşedinţii, vom avea întâlniri în fiecare regiune. Nu este o listă a lui Marcel Ciolacu, este lista Partidului Social Democrat. Fiecare regiune trebuie să se regăsească cu cel puţin o persoană propusă în zona eligibilă, fiindcă altfel pierde partidul, de ce să lupte, ceea ce mi se pare corect. Vor porni aceste discuţii, vom creiona o listă, o vom propune Consiliului Politic Naţional şi, cu certitudine, lista va fi lansată odată cu Congresul PES, când vor fi toţi prim-miniştrii şi toţi preşedinţii social-democraţi din Europa la Bucureşti”, a declarat Ciolacu, citat de Agepres.Degeaba! Tot cum vor “GREII PARTIDULUI” o sa iasa!

PE LANGA MAREA CORUPTIE AVEM SI CORUPTIE SEXUALA!

Un cuplu din București, soț și soție, au fost arestați și vor fi judecați pentru mai multe infracțiuni sexuale comise împotriva nepoatelor minore pe care le aveau în grijă.Acuzațiile aduse de procurorii Judecătoriei de pe lângă Sectorul 4 București sunt de viol, corupere sexuală a minorilor şi agresiune sexuală, fapte comise în decursul anului trecut.Cele două victime, arată procurorii, locuiau la acel moment în același imobil cu cuplul în cauză și, încă de la demararea urmăririi penale, date fiind gravitatea acuzațiilor, inculpaţii au fost arestați preventiv.Ultima oară, măsura preventivă a fost analizată în urmă cu câteva zile, când Judecătoria Sectorului 4, acolo unde se judecă dosarul, a constatat „legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestării preventive dispusă față de inculpații Dumitrache Pompiliu Alexandru și Dumitrache Lucreția Elisa. Menține arestarea preventivă a inculpatului Dumitrache Pompiliu Alexandru (…), menține arestarea preventivă a inculpatului Dumitrache Lucreția Elisa. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”.Pe lângă măsura preventivă, cei doi au și sechestru pe un imobil pe care îl dețin, până la concurența sumei de 60.000 lei, dat fiind că cele două nepoate s-au constituit părţi civile, explicația fiind aceea că „măsura sechestrului fiind necesară și proporțională în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare”.„În cursul anului 2022, în contextul convieţuirii persoanelor vătămate minore, în vârstă de 12, respectiv 13 ani la acel moment, în calitate de nepoate, cu cei doi inculpaţi, soţ – soţie, prin constrângere fizică și morală, pe fondul unui comportament violent fizic şi verbal constant, atât faţă de persoanele vătămate, cât şi faţă de ceilalţi membri ai familiei şi în condiţiile consumului de băuturi alcoolice, inculpaţii au întreţinut raporturi sexuale neconsimţite atât cu minorele, cât şi în prezenţa acestora”, se arată în rechizitoriu. Ainnebunit lumea! Vine Apocalipsa! Bine face Dumnezeu ca ne mai atentioneaza cu cate un cutremur!

ADIO BAXURI DE HARTIE IGIENICA!

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a explicat, la Digi 24, noile reduceri de cheltuieli: „Nu cred că mai putem continua cu cumpărăturile de la Metro, baxuri întregi de hârtie igienică în prag de sărbători, pe motiv că pierdem bani. Numai pentru a se cheltui banii, să nu se piardă banii. Nu e firesc să facem astfel de lucruri într-o perioadă în care suntem cu angajamente atât de dure față de Comisia Europeană”.Potrivit premierului Cioloș, Guvernul va adopta mâine o nouă ordonanță de urgență prin care încearcă să reducă din cheltuieli pentru a diminua deficitul bugetar.Si totusi, de hartie igienica ar fi nevoie! Vin vremuri…grele!

GADEA E DATOR VANDUT LA LIICEANU!

Antena 3 și Mihai Gâdea trebuie să-i plătească lui Gabriel Liiceanu despăgubiri de 20.000 de euro, după ce jurnalistul lui Dan Voiculescu a afirmat că filosoful își bătea soția gravidă. Azi, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie definitvă în acest proces, respingând apelul Antenei 3 și a lui Gâdea la sentința dată în februarie 2022 de Curtea de Apel, arată G4Media. Liiceanu a dat în judecată Antena 3 și pe Mihai Gâdea după ce acesta din urmă a afirmat, la Sinteza Zilei: „Când îi văd pe indivizii ăștia că, cu atâta tupeu, se cred… Domnu’ Liiceanu, mie mi-ar fi fost foarte rușine să fiu în locul dumneavoastră pentru relatarea din interviul, cred că din revista Psihologia, a fostei dumneavoastră soții, știți la ce mă refer… S-o bateți în luna a nouaD’asta v-a părăsit, nu? Știu că pot să devin o țintă. Să te înjure ăștia (Pleșu și Liiceanu – n. red.) e ca și cum te-ar înjura Vișinescu”.Nu-i problema! Are Antena peste! 20.000 de euro, cateva clipuri publicitare!

NUMELE STRAZILOR SE SCHIMBA DUPA CUM BATE VANTUL!

Bulevardul Primăverii, simbol al luxului în care trăia nomenklatura PCR, va fi redenumit Monica Lovinescu, propune un grup de consilieri PNL și USR din Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Ei mai doresc ca Șoseaua Herăstrău să primească numele lui Virgil Ieruna. Monica Lovinescu ar fi împlinit 100 de ani, la 23 noiembrie 2023. Pe Bulevardul Primăverii au locuit atât Gheorghe Gheorghiu Dej, cât și Nicolae Ceaușescu. Întreaga zonă era păzită cu transportoare blindate și complet închisă circulației cetățenilor obișnuiți. Până în 1962, Bulevardul Primăverii a purtat numele Andrei Alexandrovici Jdanov, un ideolog al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. In functie de mersul istoriei , Bulevardul Primaverii, poate deveni Bulevardul Xi Jinpen, Joe Biden sau Zelenski!

NICUSOR DAN SE LUPTA CU CIORILE!

Primăria Capitalei pregăteşte un joc de lumini ca la discotecă, pentru ciorile din Cişmigiu. Este a treia soluţie pe care edilul o încearcă pentru a speria păsările care dau târcoale în faţa biroului său. Şi locuitorii din zonă se plâng că ciorile fac mizerie şi nu îi lasă noaptea să doarmă. Specialiştii cred că nici această măsură nu va fi câştigătoare.Nicuşor Dan, primarul Capitalei: S-a încercat şi nu a mers. De cât timp se încearcă? Pai cam de un an şi jumătate se tot încearcă. Acum se aruncă în luptă o nouă armă. În copaci vor fi montate instalaţii de lumini colorate ca la discotecă orientate către cuiburile ciorilor. Doar că ideea vine un pic cam târziu. Nicuşor Dan, primarul Capitalei: O să vedem dacă avem timp să facem asta până când ele vor pleca pentru că mai stau o saptamana, doua pana când pleacă si vor reveni in mai, iunie, iulie anul viitor.Daca l-am pune pe Nicusor pe post de sperietoare, succesul ar fi asigurat!

Proverbe englezesti

* Un mar pe zi tine doctorul departe. ( An apple a day keeps the doctor away. )

* Un mestesugar prost da vina pe unelte. ( A bad workman always blames his tools. )

* Nu tot ce straluceste este aur. ( All that glitters is not gold. )

* Aparentele pot insela. ( Appearances can be deceiving.)

* Mai bine mai tarziu decat niciodata. ( Better late than never. )

* Mai bine sa pierzi o sa, decat calul de sub ea. ( Better lose the saddle than the horse. )

* O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. ( One picture is worth a thousand words. )

* Curatenia e mama sanatatii. ( Cleanliness is next to godliness. )

* Mai bine sa ai si sa nu-ti trebuiasca decat sa iti trebuiasca si sa nu ai. ( Better to have it and not need it than to need it and not have it. )

* Mai bine un drac stiut, decat unul nevazut. ( Better the devil you know than the devil that you don’t know. )

* Dragostea e oarba. ( Love is blind.)

* Vorba e de argint, iar tacerea e de aur. ( Speech is silver(n), silence is gold(en).)

* Apele linistite sunt adanci ( Still waters are deep. )

* Prietenul la nevoie se cunoaste ( A  friend in need is a friend indeed. )

* Cunostinta este putere ( Knowledge is power )

* Totul are un sfarsit ( Everything has an end. )

* Fiecare tara are obiceiurile ei ( Every country has its customs )

* Nu pot fi prietenul tau si in acelasi timp cel care te flateaza ( I cannot be your friend and your flatterer too. )

* Totul este bun la vremea lui ( Everything is good in its season. )

* Daca te afli la Roma, fa ce fac romanii ( When you are at Rome, do as Rome does/as the Romans do.)

* O pasare in mana face mai mult decat doua pasari din tufis. ( A bird in the hand is worth two in the bush. )

* Pofta vine mancand. ( Appetite comes with eating )

* Asa cum iti faci patul, trebuie sa dormi in el. ( As you make your bed, so you must lie upon it. )

* Frumusetea-i trecatoare, prostia nu. ( Beauty passes away, stupidity doesn’t. )

* Cine se aseamana, se aduna. ( Birds of a feather flock together. )

* Nu vinde castraveti gradinarului. ( Don’t carry coal to Newcastle. )

* Nu-ti pune toate ouale intr-un singur cos. ( Don’t put all your eggs in one basket. )

* Nu-ti spala rufele murdare in public. ( Don’t wash your dirty linen in public. )

* Nu judeca o carte dupa coperta ( Don’t judge a book by it’s cover )

* La Est sau la Vest, cel mai bine este acasa ( East or west, home is best. )

Proverbe germane

* Aproape, nu este nici pe jumatate.

* A cauta acul in carul cu fan.

* Buna ziua caciula, că stapanul n-are gura.

* Buturuga mica rastoarna carul mare.

* Cainele care latra nu musca.

* Cei ce barfesc pe dracu-l servesc.

* Cine n-are batrani sa si-i cumpere.

* Cine se scoala de dimineata departe ajunge.

* Lenesul mai mult aleargas zgarcitul mai mult pagubeste.

* Lupul isi schimba parul, dar naravul ba.

* Mai bine chior decat orb.

* Minciuna are picioare scurte.

* Nu lasa pe maine ce poti face azi.

* Prefer vrabia din mana, decat porumbelul de pe acoperis.

* Pe gramada de gunoi cocosul este rege.

* Tot ce e bun vine de sus.

* Mai bine un sfarsit cu durere, decat o durere fara sfarsit.

* Dumnezeu ne da nuci, dar nu ni le sparge.

* Cine nu spune nimic, nu gandeste mai putin.

* A intreba pe un om intelept este inceputul intelepciunii.

* Dragostea calda care dureaza este mai buna decat cea fierbinte care se consuma.

* In mlastina, musca-i amiral.

* Sudoarea muncii pe mana valoreaza mai mult decat un inel de aur pe deget.

* Cel intelept iarta insultele la fel de usor cum ingratul uita binele care i s-a facut.

* Cine isi scalda mainile in sange, si le va spala in lacrimi.

* Iubirea e oarba, dar casatoria ne reda vederea.

* Pomii cei mai batrani au fructele cele mai dulci.

* Este mai bine sa te increzi in ochi decat in urechi.

* A nu fi rusinat de pacat inseamna a pacatui de doua ori.

* Casatoreste-te cu femeia, nu cu infatisarea ei.

* Nu lauda ziua inainte de a se fi facut seara.

Proverbe rusesti

* Unii oameni sunt stapanii banilor, in timp ce altii sunt sclavii lor.

* Copiii mici nu te lasa sa dormi, cei mari nu te lasa sa respiri.

* Politica este un ou stricat; daca s-a spart, miroase.

* Pentru drumetie de o zi buna, ia paine pentru o luna.

* Nu e vinovata oglinda ca ti-e stramba fata.

* Daca un nebun are cocoasa, nimeni nu o observa, dar daca un intelept are un furuncul, toata lumea vorbeste despre el.

* Cine se teme de padure nu mananca mure.

* Si cainele de rasa are purici.

* Masoara de sapte ori si taie o data.

* Pomul si invatatorul se cunosc dupa roade.

* Spune-i adevarul in fata si ai un dsman pe viata.

* Chiar şi gloria unui fluviu se pierde in imensitatea oceanului.

* La micul dejun, fii egoist, pranzul imparte-l cu prietenul, iar cina da-o dusmanilor.

* Cel care se ineaca, se agata de orice craca.

* Cotul e mai aproape de gura, dar nu e imbucatura.

* Frica are ochi buni.

* Invata oul pe gaina.

* Incercarea moarte n-are.

* Lasi capra sa pazeasca varza.

* Limba nu are oase, dar oase poate frange.

* Meseria e bratara de aur.

* Nu lauda ziua inainte de asfintit.

* Se simte cu musca pe caciula.

* Toamna se numara bobocii.

* Usor de zis greu de facut.

* Vara sanie, iarna caruta.

* Batul are doua capete.

* Buturuga mica rastoarna carul mare.

* Crede ochilor si nu urechilor.

* Mai bine sa petreci noaptea in supararea insultei decat in cainta razbunarii.

* Nici vulturul nu poate zbura mai sus ca soarele.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!