home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
02.11.2023
FAPTUL DIVERS

PUTIN NE ARATA PISICA!

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege prin care retrage ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare, documentul a fost publicat pe portalul de informații juridice.La 18 octombrie, Duma de Stat a Rusiei a finalizat adoptarea proiectului de lege privind retragerea ratificării Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare, care va schimba poziția juridică a Moscovei cu privire la posibilitatea efectuării de teste nucleare.La 25 octombrie, documentul a fost aprobat de Consiliul Federației Ruse.La 5 octombrie, Putin a cerut parlamentului rus să retragă ratificarea acordului pentru a “oglindi” poziția Statelor Unite, care au semnat, dar nu au ratificat niciodată tratatul din 1996.Rusia afirmă că nu va relua testele cu arme nucleare decât dacă Washingtonul va face acest lucru. Dar experții în controlul armamentului se tem că s-ar putea apropia de testarea a ceea ce Occidentul ar percepe ca o escaladare nucleară rusă pe fondul războiului din Ucraina.De când a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei, Moscova a recurs ocazional la amenințări nucleare. Serviciile de informații și liderii occidentali consideră, în general, că un astfel de scenariu este puțin probabilMinisterul ucrainean de Externe a calificat decizia parlamentului rus de a retrage ratificarea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare drept un alt pas în șantajul nuclear al Rusiei.Macar de-ar ramane totul la stadiul de santaj!

UN PREOT CU MULT HAR SI-A PORTIONAT SOTIA!

Mihail Zubarev, un fost cleric al templului Kazan din Nijnekamsk, și-a ucis soția Victoria și a dezmembrat cadavrul. El a ascuns capul soției sale în frigider. Rămășițele cadavrului au fost găsite de fiul lui Zubarev, care a apelat la poliție. Informația despre crimă a fost confirmată în serviciul de presă al diecezei din Kazan.Potrivit serviciului de presă, tragedia a avut loc în Nijnekamsk pe 31 octombrie. “Mitropolitul Kirill al Kazanului și Tatarstanului a primit vestea teribilului incident cu profundă tristețe. Arhipăstorul și-a exprimat sincerele condoleanțe rudelor Matușcăi Victoria. Șeful Mitropoliei se roagă pentru odihna sufletului ei și pentru sănătatea copiilor orfani”, a declarat eparhia.Aceasta a mai spus că preotul Mihail, în vârstă de 41 de ani, se afla sub interdicție de a mai presta servicii preoțești de la mijlocul lunii octombrie, din cauza încălcării normelor canonice ale bisericii. El s-a mutat în Tatarstan din Murmansk în 2014. “Șeful Mitropoliei Tatarstanului a primit deja scrisori de la enoriași care se plâng de comportamentul nedemn al părintelui Mihail. Și alți preoți au depus mărturie despre comportamentul său inadecvat”, a declarat serviciul de presă.Materialele au fost apoi trimise spre studiu episcopului Pakhomiy de Chistopolsk și Nijnekamsk, iar în timpul examinării lor s-a constatat că în ultima vreme în comportamentul preotului Mihail s-au observat ciudățenii “care fac să ne îndoim de sănătatea sa mintală”. “El a neglijat Sfintele Daruri, s-a comportat în mod nepotrivit cu enoriașii și colegii clerici”, a explicat biroul de presă.Acum, potrivit eparhiei, preotul Michael se află în arest. Comisia de anchetă a deschis un dosar penal pentru crimă. Nu se cunoaște poziția și motivele lui Zubarev.Mare-i gradina Ta, Doamne, dar speram ca nu mai ai multi preoti ca asta in ea!

PORCII ROMANESTI VOR DEVENI AMINTIRE!

Legea Porcului începe să facă victime. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Satu Mare l-au amendat pe un bărbat cu suma de 6000 de lei după ce și-a tăiat porcul în curte.Motivul? Potrivit inspectorilor, bărbatul nu a anuțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial.Mulți români, care își cresc propriile animale riscă să pățească același lucru, mai ales că se apropie sezonul sacrificării porcilor. Mai mult, românii riscă și amenzi, sau cel puțin avertismente dacă cumpără  sau introduc în efectivele deja existente alte animale fără documente sanitar veterinare.Noua lege impune fermierilor circuite duble, încălțări sterilizate, nutrețuri ținute o lună la uscat și analize periodice.Marea problemă este că leguitorul a interzis înmulțirea în gospodărie a porcilor autohtoni. De fapt, această lege este parcă scrisă de supermarketuri, care au probleme în luna decembrie cu vânzările de carne de porc, diminuându-li-se vânzrările.Noul act normativ interzice vânzarea cărnii de porc din propria gospodărie.Dușmanul numărul 1 este, deci, gospodăria țărănească.Nicio problema! Vom manca greieri si lacuste!

PROFESORII NU-SI MAI POT CUMPARA CASE DIN MEDITATII!

Marius Lulea susține că se pregătește o nouă rușine pentru dascăli. Ministrul Educației a propus ca fiecare profesor din România să completeze o declarație pe propria răspundere cu privire la meditațiile pe care aceștia le fac. Vorbim despre o declarație care excede legea intrată în vigoare pe 2 septembrie.Liderul AUR susține că următorul pas va fi anchetarea cadrelor didactice pentru evaziune fiscală. Au găsit guvernanții sursa evaziunii fiscale uriașe: profesorii. În scurt timp îi vor căuta pe aceștia pentru antifraudă.Ironia face că această decizie este una politică, adică luată de grupările infracționale care conduc România și care caută cu disperare bani pentru bugetul de stat pentru a-i putea jefui.Iată ce a spus Marius Lulea: „Este ireal ceea ce se întâmplă. Profesorii au cerut demnitate și respect în luna iunie, atunci când au protestat, iar în schimb ce primesc? Anchete și un tratament specific infractorilor. Legea salarizării care ar fi trebuit să fie gata pe 15 iulie, așa cum le-a promis guvernul PSD-PNL cadrelor didactice, nici măcar nu este în dezbatere publică. În loc să se preocupe să își țină cuvântul față de profesori, Ligia Deca vrea ca cei peste 240.000 de profesori care predau în școlile din România să depună o declarație de interese pe propria răspundere în care să spună ce meditații fac și cu ce elevi.„Este ipocrit din partea PSD și PNL, dar mai ales din partea consilierei lui Klaus Iohannis ajunsă ministru al educației, să solicite asemenea declarații. Să nu uităm că actualul președinte al României a fost cel care a reușit să facă o avere impresionantă din meditațiiSigur, sunt ironic, banii lui Iohannis nu au fost făcuți doar din meditații, așa cum fals a declarat încă din 2014, ducând în derizoriu meseria grea de profesorCele 7 case ale lui Klaus Werner Iohannis nu au fost dobândite din meditații, pentru că altfel am fi avut o țară de profesori dezvoltatori imobiliari.Carte multa nu se cere;Sa fii prost si s-ai putere!

MAXIME

* Este un vechi dicton ca un om obosit cauta cearta. ( Seneca )

* Pacatul este oboseala in credinta ! ( Girel Barbu )

* I se poate oferi lui Dumnezeu chiar si oboseala care ne impiedica sa ne rugam, chiar si neputinta de a ne ruga. ( Olivier Clement )

* Oboseala si lenea au aceleasi simptome. ( Bissane de Soleil )

* Nu odihna si lucrul usor formeaza pe oameni, ci oboseala si lucrul greu. ( Samuel Smiles )

* Oboseala este cea mai buna perna. ( Benjamin Franklin )

* Omul care iubeste, nu simte oboseala. ( Girel Barbu )

* Tristetea nu este aproape niciodata altceva decat o forma de oboseala.(Andre Breton )

* Cand esti fericit, n-ai timp sa simti oboseala; starea de fericire iti capteaza intrega atentie. ( E. F. Benson )

* Drumul lung incepe de unde ai obosit. ( Nicolae Iorga )

* Lenea nu este altceva de cat obiceiul de a te odihni inainte de a fi obosit. ( Jules Renard )

* Eroarea ne oboseste, adevarul ne odihneste. ( Joseph Joubert )

Este un semn de noblete mentala sa stii sa admiri ceea ce te depaseste. ( Gabriel Liiceanu )

* Trebuie sa traim asa ca si cum am trai in vazul lumii; trebuie sa cugetam asa ca si cum altul ar putea sa priveasca in adancul inimii noastre. ( Seneca )

* Cel care e insotit de ganduri nobile nu e niciodata singur.  ( Fletcher )

* Nobletea este un monument al virtutii, nemuritoare ca si gloria. ( Vauvenargues )

* Nu exista nimic nobil in a fi superior altui om. Adevarata noblete sta in a fi superior eu-lui tau anterior. ( proverb indian )

* Devotamentul este nobletea insasi. ( Balzac )

* Privata de noblete, dragostea e infecta. ( Iosif M. Cristian )

* Cea mai mare placere ce si-o poate procura forta e de a ocroti slabiciunea. ( Ed. Thiaudiere )

* Sunt cu adevarat mareti doar cei ce sunt cu adevarat buni. ( George Chapman )

* Blanda indurare este adevarata emblema a nobletii. ( Shakespeare )

* Nobletea obliga. ( aforism francez medieval )

* Sufletele josnice nu se bizuie decat pe nobletea celorlalte. ( Jules Renard )

* Nobletea fara merit personal e sterila. ( George Calinescu )

* Nobletea eului consta in ridicarea deasupra lui insusi. ( Novalis )

* Daca ne putem indoi ca un caracter nobil este intotdeauna mai fericit prin nobletea lui, nu poate fi nicio indoiala ca el ii face pe ceilalti oameni fericiti si ca lumea in general castiga imens prin el. ( John S. Mill )

* In spatele fiecarei vieti nobile stau principiile care au modelat-o. ( George Lorimer )

* Faptele virtutii sunt prea nobile prin ele insele ca sa mai caute alta plata sau rasplata decat propria lor valoare. ( Michel de Montaigne )

* Fanatismul inseamna sa-ti dublezi eforturile atunci cand ti-ai uitat scopul. ( George Santayana )

* Cele mai mari dusmanii au produs mai putine crime decat fanatismul. ( Voltaire )

* Nici o cruzime nu e mai atroce decat aceea a fanaticului. ( Stefan Zweig )

* Fanatismul deriva din superstitie. ( Marquis d’Argenson )

* Un fanatic este cineva care nu-si poate schimba parerea si nu va schimba subiectul. ( Winston Churchill )

* Fanatismul strica chiar si cele mai bogate inteligente. ( Lucian Blaga )

* Un fanatic este un om care face ceea ce  crede ca Dumnezeu ar face daca ar sti faptele in discutie. ( Finley Petre Dunne )

* Fanatismul religios vine din obscurantism, nu din credinta, desi Pamantul isi urmeaza constiincios miscarea de rotatie, o parte a lui ramane mereu in intuneric.  ( Valeriu Butulescu )

* Un istoric stie cel mai bine ca trecutul este la fel de plin de surprize ca si viitorul. ( Ghetau Gh. Florin )

* Ma gandesc cu neliniste la trecut: oare ce surprize mai pune la cale ? ( Costel Zagan )

* Trecutul este cel mai bun profet al viitorului. ( Byron )

* Crestinul este cel ce nu traieste nici in trecut, nici in viitor, ci numai in prezent. Trecutul nu-l apasa, viitorul nu-l ingrijoreaza. ( Nicolae Steinhardt )

* Faptele de azi nu sunt decat ideile de ieri. ( Vladimir Ghika )

* Studiaza trecutul pentru a intelege viitorul. ( Confucius )

* Daca nu vreti sa repetati trecutul, studiati-l. ( Baruch Spinoza )

* Trecutul este ceea ce iti amintesti, iti imaginezi ca iti amintesti, te convingi ca iti amintesti sau te prefaci ca iti amintesti. ( Harold Pinter )

* Trebuie sa cunosti trecutul ca sa poti intelege prezentul. ( Carl Sagan )

* Uneori, trecutul iti poate fura viitorul. ( Viorel Vintila )

* Cei ce nu-si pot aminti trecutul, sunt condamnati sa-l repete. ( George Santayana )

* Trecutul e noapte, iar amintirile candele care cu vremea se sting. ( Octavian Goga )

* Amintirile sunt ancore ale trecutului in carnea noastra. ( Gabriel Petru Baetan )

* Nu lasa ziua de ieri sa puna stapanire pe cea de azi. ( proverb cherokee )

* In carutele trecutului nu poti merge nicaieri. ( Maxim Gorki )

* Nu exista cimitir atat de mare pentru a inghiti trecutul. ( Arvi Kivimaa )

* Viitorul te trage de mana si trecutul de maneca. ( Tudor Musatescu )

* Trecutul este sigur, viitorul este neclar. ( Thales )

* Trecutul nu poate fi sters, dar poate fi reparat. ( George LaFarge )

* Lucrurile bune de astazi se bazeaza si pe greselile de ieri. ( Michelangelo )

* Nu trebuie sa fii sclavul trecutului. ( Lev Tolstoi )

* Niciun om nu este suficient de bogat incat sa isi cumpere inapoi trecutul. ( Oscar Wilde )

* Prezentul este locul unde trecutul isi pune amprenta asupra viitorului. ( Marius Totok )

* Nu-ti poti ingropa trecutul, dar el te poate ingropa! ( Viorel Vintila )

* Daca ne-am examina gandurile, le-am gasi intotdeauna ocupate de trecut si viitor. ( Blaise Pascal )

* Ziua de ieri este amintirea celei de astazi, cea de maine este visul zilei de azi. ( Khalil Gibran

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!