home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
13.11.2023
FAPTUL DIVERS

BILL GATES FUMEAZA CEVA BUN!

Fondatorul Microsoft Bill Gates lansează o profeție și susține că în următorii 5 ani lumea actuală se va schimba radical. El arată că toate marile companii lucrează la proiecte de Inteligență Artificială pentru a crea așa numitul ”asistent personal”. Acesta ”va fi în capul nostru, al tuturor” și ne va ajuta cu treburile zilnice, dar și cu luarea anumitor decizii.Ce este, mai exact, un agent? Într-o nouă postare pe blog, Gates îl definește ca fiind un tip de software de inteligență artificială care “răspunde la limbajul natural și poate îndeplini multe sarcini diferite pe baza cunoștințelor sale despre utilizator”.1. Nu vă veți mai deranja cu software sau sisteme de operareFolosiți Windows, macOS sau Linux, iOS sau Android? Astăzi, acestea par a fi alegeri semnificative, dar peste cinci ani niciunuia dintre noi nu-i va păsa de niciuna dintre acestea, deoarece agenții noștri vor funcționa ca sisteme de operare sau platforme, scrie Gates. Astăzi, dacă doriți să scrieți un e-mail, s-ar putea să deschideți Gmail sau Outlook. Dacă doriți să creați un document, ați putea deschide Microsoft Word sau Google Docs. Dar peste cinci ani, nu veți mai face nimic din toate acestea, prezice Gates. “Nu va trebui să folosiți aplicații diferite pentru sarcini diferite”, scrie el. “Pur și simplu îi veți spune dispozitivului dumneavoastră, în limbajul de zi cu zi, ce doriți să faceți. Și, în funcție de cât de multe informații veți alege să împărtășiți cu el, software-ul va fi capabil să vă răspundă în mod personal, deoarece va avea o înțelegere bogată a vieții dumneavoastră.”2. Agentul va fi o voce frecventă în urechea ta.Companiile care lucrează în domeniul inteligenței artificiale au explorat diverse modalități prin care oamenii pot interacționa cu agenții lor, “inclusiv aplicații, ochelari, pandantive, broșe și chiar holograme”, scrie Gates. “Toate acestea sunt posibilități, dar cred că primul mare progres în interacțiunea om-agent va fi reprezentat de căștile pentru urechi. Dacă agentul dvs. trebuie să ia legătura cu dvs., acesta vă va vorbi sau va apărea pe telefonul dvs.”.Bill Gates susține că cei mai mulți dintre noi vor purta o cască în ureche în cea mai mare parte a timpului, astfel încât să poată comunica oricând cu agentul.  cel puțin o cască de ureche în cea mai mare parte a timpului, astfel încât agenții noștri să poată vorbi cu noi ori de câte ori au nevoie. ”Acesta v-ar putea anunța când un zbor are întârziere, v-ar putea reaminti numele unei cunoștințe sau chiar v-ar putea ajuta să înțelegeți mai bine pe cineva cu un accent puternic și ar putea face multe alte lucruri utile.”, mai spune miliardarul.Babele din Felestoaca il contrazic si spun ca nimic nu va putea inlocui barfa de pe sant!

RUSII AU AJUNS SA SE MINTA INTRE EI!

Două agenții de știri de stat rusești au publicat luni alerte în care se spunea că Moscova își mută trupele pe „poziții mai favorabile” la est de fluviul Nipru din Ucraina, însă după odar câteva minute au retras știrile, transmite Reuters.Incidentul, unul extrem de neobișnuit, dezvăluie deruta din cadrul instituțiilor militare rusești și al presei de stat cu privire la modul în care trebuie relatată situația de pe câmpul de luptă din sudul Ucrainei, notează Reuters.Ministerul Apărării a reacționat rapid, spunând că publicarea unei „informații false” despre „regruparea” trupelor în regiunea Nipru (Dnipro), ce ar fi venit de la centrul de presă al Ministerului rus al Apărării, este o „provocare.” RIA și TASS au dat știri, apoi le-au retras și și-au cerut scuze
Luni, într-o serie de trei alerte, agenția de știri de stat RIA a transmis că cei din comandamentul grupului de forțe Dnepr al Rusiei a decis relocarea trupelor în „poziții mai favorabile” la est de Nipru.

Aceasta a adăugat că, după regrupare, forța Dnepr își va elibera o parte din trupe pentru a fi desfășurate în ofensive pe alte fronturi. RIA a scris că cei din comandamentul militar rus au fost de acord cu concluziile conducerii Dnepr și au ordonat începerea relocării trupelor.Câteva minute mai târziu, RIA a retras toate cele trei alerte fără explicații.O altă agenție de stat, TASS, a publicat doar o alertă privind regruparea trupelor pe poziții mai favorabile, apoi a retras-o, spunând că a fost publicată din greșeală. Aceasta și-a cerut scuze cititorilor săi. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat, în conferința de presă ținută luni, să comenteze ce s-a întâmplat cu știrile publicate de cele două agenții de presă.Concluzia?Pe rusi nu trebuie sa-i crezi nici cand spun adevarul!

SE REPETA TRAGEDIA POMPEI?

Un oraș islandez de aproximativ 4.000 de locuitori din apropierea capitalei Reykjavik ar putea fi grav afectat de un vulcan care se așteaptă să erupă în câteva ore sau zile, spun experții.Locuitorii din orașul Grindavik, situat pe coasta de sud-vest, au fost evacuați la primele ore ale dimineții de sâmbătă, după ce magma care s-a deplasat sub scoarța terestră a provocat sute de cutremure, ceea ce se crede că ar fi un precursor al unei erupții.“Suntem foarte îngrijorați de starea tuturor caselor și a infrastructurii din zonă”, a declarat sâmbătă Vidir Reynisson, șeful Autorității de protecție civilă și gestionare a situațiilor de urgență din Islanda.Orașul este situat la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Reykjavik, în apropiere de centrala geotermală Svartsengi, principalul furnizor de electricitate și apă pentru cei 30.000 de locuitori din peninsula Reykjanes, precum și de un rezervor de apă dulce.Eclar! S-a suparat Dunmnezeu pe noi, ca stam prea mult pe Facebook in loc sa mergem la biserica!

SUPERRARES SE IA LA INTRECERE CU SUPERCITU!

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose îi dă o replică acidă europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, cel care spunea că liberalii nu ”acceptă niciun fel de prosteală”. Tudose susține că Rareș Bogdan și-a pus chiloții peste pantaloni, pelerina și a început să zboare.”Sunt consternat că nu știu pe ce fond au fost făcute. Adică, cam care era starea lui de agregare. Poate dimineață s-a trezit și sub impulsul unui film, sau a unei benzi de desene animate, și-a pus chiloții peste pantaloni, pelerina și a început să zboare printre blocuri. Referitor la creșterile de pensii, ar face bine să citească. Știu că e un efort cititul, dar măcar să încerce să citească acel proiect de lege. Nu este vorba despre o creștere cu 40% la toate pensiile”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3 CNN.Rares Patrunjel a inghiti galusca!

CIOLACU SE LUPTA CU EVAZIONISTII! EVAZIONISTII NU SIMT NIMIC!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, imediat după ședința coaliției de guvernare, că va depune, împreună cu Nicolae Ciucă, un proiect de lege pentru combaterea evaziunii fiscale din România. În urmă cu câteva zile, Ciolacu avea un mesaj dur pentru evazioniști și îi amenința spunându-le că ”vin peste voi!”.Am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare!”, a spus Marcel Ciolacu.Premierul a declanșat războiul cu evaziunea.Marcel Ciolacu a spus în mai multe rânduri că unul dintre obiectivele mandatului său este să reducă evaziunea fiscală din România. Inițial, a încercat cu proiectul de eliminare a cash-ului, dar la care s-a renunțat din cauza problemelor tehnice de aplicare.Totuși, Ciolacu nu renunță și vine cu un alt proiect de reducere a evaziunii și o amenințare directă pentru evazioniști.Cum ar zice Caragiale:SI DAI, SI LUPTA! SI LUPTA SI DAI!

PROVERBE

Sunt o mie de feluri de a pierde o zi, insa niciunul de a o intoarce inapoi.”

* ”Banii pe care ii aduc vanturile, ii iau apoi uraganele.”

* ”Timpul va fi stapanul celui care n-are stapan.”

* ”Cand faci un bine, uita imediat. Cand ti se face un bine, nu uita niciodata.”

* ”Rabdarea este puterea celui fara putere.”

* ”Daca ceri un sfat celui priceput, ai castigat jumatate din experienta lui.”

* ”Latratul cainelui nu opreste norii.”

* ”Pune-ti necazurile intr-o plasa; unele vor trece, altele vor ramane.”

* ”Cand slobozesti sageata adevarului, inmoaie varful in miere.”

* ”Cel care are sanatate, are speranta; iar cel care are speranta, are totul.”

* ”Grabeste-te sa faci bine cat poti, ca nu ai putinta sa-l faci oricand.”

* ”Cuvantul e de argint, tacerea e de aur.”

* ”Apa care poarta corabia este si cea care o inghite.”

* ”Vorbele blande sunt catuse pentru inimi.”

* ”Arunca noroi pe zid; daca nu se lipeste, va lasa totusi urme.”

* ”Cand calul ajunge ingamfat, sa nu uite ca ovazul il datoreaza boului.”

* ”Daca ai reusit sa scapi de un leu, nu incerca sa-l vanezi.”

* ”Pentru a-ti realiza visele, trebuie mai intai sa te trezesti.”

* ”Chiar si un magar poate merge la Mecca, dar asta nu face din el un pelerin.”

* ”Trebuia ca intamplarea sa rastoarne furnica pentru ca aceasta sa poata vedea cerul.”

* ”Scrie lucrurile rele care ti-au fost facute pe nisip, iar pe cele bune scrie-le in marmura.”

* ”Apa care trece peste trei pietre este buna de baut.”

* ”Cand un caine te ajută să treci fluviul, nu intreba daca are raie.”

* ”Prostul nu gusta dulceaţa intelepciunii, dupa cum cel cu guturai nu simte parfumul florilor.”

* ”Cine cauta un prieten fara defecte va ramane singur.”

* ”Corabia cu prea multi marinari se scufunda.”

* ”Moartea unei fapte bune este a vorbi despre ea.”

* ”In cel care da cu piatra in tine, tu da cu paine.”

* ”Insoara-te devreme ca sa apuce copiii tai sa-ti fie prieteni.”

* ”Cea mai buna avutie este multumirea cu putin.”

* ”Iertarea este cea mai frumoasa floare a victoriei.”

* ”Daca ai multe, daruieste-ti averea. Daca ai putin, daruieste-ti inima.”

* ”Cel care se tavaleste in tarate va fi mancat de vaci.”

* ”Un vant favorabil nu poate forma un bun marinar.”

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!