home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.11.2023
FAPTUL DIVERS

DUPA ULTIMA PAREZA/ BIDEN A PICAT IN FREZA!

Cota de popularitate a președintelui american Joe Biden a scăzut la cel mai scăzut nivel din timpul președinției sale – 40%, în condițiile în care marea majoritate a alegătorilor dezaprobă politica sa externă și acțiunile sale în ceea ce privește războiul dintre Israel și Hamas, anunță cel mai recent sondaj național.Scăderea sprijinului pentru Biden este cel mai notabilă în rândul democraților, dintre care majoritatea consideră că Israelul a mers prea departe în acțiunea sa militară în Gaza, și în rândul alegătorilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, dintre care 70% dezaprobă modul în care Biden a gestionat războiul din Orientul Mijlociu.“Joe Biden se află într-un moment de slăbiciune unică în președinția sa, iar o mare parte din acest lucru, în special în ceea ce privește coaliția Biden, are legătură cu modul în care americanii percep acțiunile sale de politică externă”, a declarat Jeff Gorwitt de la Hart Research Associates, un sondaj de opinie democrat, care a realizat sondajul împreună cu Bill McInturff de la Public Opinion Strategies, un sondaj de opinie republican. Doar 33% din totalul alegătorilor aprobă politica externă a lui Biden, în scădere cu 8 puncte față de septembrie. 62% dintre alegători, inclusiv 30% dintre democrați, au declarat că dezaprobă politica externă a președintelui.Doar 34% din totalul alegătorilor aprobă modul în care Biden gestionează războiul dintre Israel și Hamas.În plus, sondajul este primul care arată că Biden se află în urma fostului președinte Donald Trump într-o ipotetică confruntare pentru alegerile generale, deși marja sa se află în marja de eroare. Trump este susținut de 46% dintre alegătorii înregistrați, în timp ce Biden este susținut de 44%.Sondajul a fost realizat în perioada 10-14 noiembrie și are o marjă de eroare globală de 3,1 puncte procentuale.Cu o zi înainte, Biden a respins apelurile pentru o încetare a focului în Fâșia Gaza, unde Israelul desfășoară o operațiune militară împotriva militanților Hamas, afirmând că aceasta nu ar duce la pace.Înainte de asta, Biden a declarat că i-a spus clar premierului israelian Benjamin Netanyahu: ocuparea Gaza ar fi o “mare greșeală”.A trebuit sa moara mii de oameni ca americanii sa-si dea seama ca au ales gresit!

ADIO MICI LA GRATAR!

Uniunea Europenă vrea să ne pună pe slăbit, așa că s-a gândit să ne oblige să nu mai consumam carne în cantități peste medie, medie impusă de ei bineînțeles . Motivul este nevoia de a diminua emisiile cu efect de seră. Un alt pretext este diminuarea riscului bolilor asociate cu o dietă prepondernt carnivoră.Astfel, până în 2050, consumul mediu anual pe cap de român ar putea scădea de la 65 de kg de kilograme de carne la 12 .Prima lege data în acest sens, este cea a grătarelor : legea prevede faptul că românii pot face grătar doar în locurile special amenajate pentru asta . Dacă te gândești într-un Weekend să dai focul unui grătar în propria ta curte sau să îți serbezi aniversare în stil românesc, ai putea primi o amendă de 5.000 de lei .Vestea buna e ca vom putea manca greieri si lacuste pana ne plesnesc urechile!

DIN CAUZA HAMASULUI, ZELENSKI A AJUNS LA FUNDUL SACULUI

Președintele Volodimir Zelenski a făcut apel la liderii occidentali. Proviziile de obuze scad periculos din cauza războiului dintre Israel și Hamas.Șeful statului ucrainean a recunoscut că luptele din Fâșia Gaza au avut ca rezultat o încetinire a livrărilor de muniție de artilerie, cruciale pentru armata sa.„În Orientul Mijlociu, ce credeți că au început să cumpere mai întâi? Obuzele de calibru 155. Rezervele noastre s-au diminuat”, a spus el.Israelul, care beneficiază de sprijinul militar al Statelor Unite, a bombardat fără încetare Fâșia Gaza de când luptătorii Hamas au masacrat sute de civili în timpul unui atac fără precedent la începutul lunii octombrie.Peste tot în lume „acum depozitele sunt goale sau există un necesar minim legal pe care un anumit stat nu ți-l poate oferi”, a explicat el. „Și asta nu este suficient”.Această problemă este cu atât mai gravă cu cât, de cealaltă parte a liniei frontului, forțele ruse stochează rachete în așteptarea unor atacuri masive împotriva infrastructurii ucrainene din această iarnă, a adăugat președintele ucrainean.Țara sa se așteaptă la noi atacuri asupra rețelei energetice, ca iarna trecută, când milioane de ucraineni au rămas fără căldură sau electricitate la temperaturi înghețate.Potrivit acestuia, armata ucraineană reușește să doboare „75-80%” din dronele explozive de fabricație iraniană pe care Rusia le folosește adesea împotriva vecinului său, în special în timpul atacurilor sale nocturne.Pe teren, șeful armatei ucrainene, Valeri Zaloujnîi, a recunoscut la începutul lunii noiembrie că cele două armate se află în prezent „în impas” la sol.ZELENSKI E EXACT CA GITANUL:nu se supara cand nu-i dai, se supara cand NU-I MAI DAI!

GABRIEL OPREA SE RESPECTA CU COSMETICIANA SOTIEI!

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, împarte cosmeticiana cu soția și declară că nu-i dau lacrimile când se pensează. El a făcut aceste mărturisiri în emisiunea lui Denise Rifai, 40 de întrebări. În cadrul interviului, Oprea, care a fost ministru al Apărării în guvernul Boc și ministru de Interne în guvernările Ponta, a explicat și culoarea părului său, negând suspiciunile că s-ar vopsi.În primul rând că folosesc un șampon, nu mă vopsesc, folosesc un șampon, care… Știți ce înseamnă albirea părului? Albirea părului este o boală a părului, dar sunt două condiții ca să poți să aplici acest șampon.Primul lucru este să ai păr pe cap și al doilea, să mai ai pigment 10-15%. Și am. Deci, de două ori pe lună mă dau cu acest șampon, pentru păr grizonant, care are această culoare.Doi. Soția mea are o cosmeticiană de vreo 20 și ceva de ani, foarte serioasă, care ne vine acasă. În momentul când termină tratamentul soția mea, urmez și fac și eu tratament, inclusiv se ocupă și de sprâncele mele”, a spus Oprea.CONCLUZIA?Obrazul subtire cu obraz gros se tine!

AVEM LEGEA PENSIILOR! NE MAI TREBUIE BANII

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat luni de Camera Deputaților, for decizional, cu 199 de voturi pentru, 39 împotrivă și 17 abţineri.Proiectul a primit în aceeași zi raport de admitere în comisia de specialitate din Camera Deputaților.Parlamentarii din comisie au clarificat o prevedere controversată care ar fi dus la scăderea anumitor pensii după recalcularea prin noua formulă stabilită de noua lege. O altă prevedere a fost cea care privește vârsta de pensionare a minerilor, care se vor putea pensiona în continuare la 45 de ani.În comisie nu au fost acceptate decât amendamentele parlamentarilor puterii, de la PSD și PNL.Deputatul UDMR Eva Csep a spus că amendamentele UDMR au fost respinse și că, deşi formula nouă de calcul introdusă prin această lege şi punctele în plus pe care le vor primi pensionarii sunt binevenite, proiectul trebuie modificat.Ea a criticat acordarea, prin lege a 0,25 de puncte femeilor care au născut copii și se ocupă de creșterea lor acasă.„Este bătaie de joc faţă de femeile din România care nasc copii, care îşi asumă să crească o familie cu 0,25 de puncte plătite. Credem că acestea trebuie modificate. (…) Pe de altă parte, trebuie să purtăm şi grija bătrânilor cu pensii foarte mici. În total, în România, sub 1.500.000 de persoane au pensie sub 1.500 lei. Stimaţi colegi, vă rog să luaţi în calcul ce aţi putea face într-o lună cu 1.500 de lei după o viaţă întreagă de lucrat”, a spus deputatul UDMR, citată de Agerpres.Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a făcut un apel în coaliție la susținerea proiectului „în echipă și nu pe contre” și a invocat negocierile pe care România le are cu Comisia Europeană pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).„Având în vedere negocierile pe care le avem cu privire la PNRR, rugămintea pe care o adresez este să jucăm în echipă şi nu pe contre, fiindcă echipa este pentru România”, a spus ea.Pana la alegeri, vor fi bani!Dupa aceea, nu vor mai fi!

BANII SI FEMEILE NE MANANCA ZILELE!

  • Banul vorbește, dar nu are prieteni.
  • Banul nu aduce fericirea, dar îi schimbă tonul vocii.
  • Fii prudență în bogăție și modest în sărăcie.
  • Banul înseamnă a avea; a nu avea bani înseamnă a nu fi.
  • Banii nu cresc pe copaci.
  • Banii ar trebui să lucreze pentru tine, nu tu pentru ei.
  • Cine seamănă vânt, culege furtună.
  • Mai bine să fii bogat și sănătos decât sărac și bolnav.
  • Nu arunca cu banii ca să faci umbra mai mare.
  • Nu tot ce zboară se mănâncă.
  • Banul deschide toate ușile.
  • Fiecare ban are două fețe.
  • Cel care împrumută bani pierde prietenul și banii.
  • Cine are bani se simte rege și-n iad.
  • Banii cheltuiți pe educație sunt investiții, nu cheltuieli.
  • Nu arunca săgeata cu ochii închiși, nici banii.
  • Banul nu adaugă ani la viață, ci adaugă viață anilor.
  • Fiecare bătaie a inimii este un ban.
  • Nu pune toți ouăle în același coș.
  • Bănuțul de la bătrânețe face casa caldă.
  • Când intră banii în casă, prietenia fuge pe fereastră.
  • Cine împrumută bani, face și un dușman.
  • Când ai bani, ai și prieteni.
  • Banii sunt ca norocul, unii au mai mult decât alții.
  • Cine nu muncesc, să nu mănânce.
  • Bogăția nu înseamnă doar bani.
  • Banii pot cumpăra un pat, dar nu și somnul.
  • Bani în mână, gând în pământ.
  • Cu banii poți cumpăra casa, dar nu și căldura.
  • Avere făcută cu sudoare, nu cu dureri de cap.
  • Banii sunt înrădăcinați în răul tuturor relelor.
  • Când banii pleacă, iubirea se retrage.
  • Banul este oglinda omului.
  • Cine câștigă banii altuia, îi cheltuiește ca ai lui.
  • Mai bine un ban sigur decât o sută de așteptări.
  • Banii se duc, dar educația rămâne.
  • Cine are bani are și prieteni falși.
  • Cu bani poți cumpăra orice, dar nu și fericirea.
  • Bani cheltuiți în timpul unei călătorii, sunt investiții, nu cheltuieli.
  • Când vine vorba de bani, prietenia dispare.
  • Banii nu sunt totul, dar sunt în topul listei alături de aer.
  • Nu te juca cu focul dacă nu ai bani pentru apă.
  • Bani înseamnă putere, dar și responsabilitate.
  • Fiecare ban are povestea sa.
  • Bătrânețea fără bani este o povară.
  • Cine sapa groapa altuia, cade singur în ea.
  • Săracul are o mie de griji, bogatul are doar una.
  • Cine iubește banii, nu va avea niciodată de ajuns.
  • Banii sunt un bun servitor, dar un stăpân rău.
  • Un ban câștigat cinstit este mai valoros decât o comoară furată.
  • Femeia este coroana creată după chipul lui Dumnezeu.
  • Frumusețea femeii stă în inimă, nu în hainele pe care le poartă.
  • O femeie puternică construiește propriul său castel.
  • Femeile înțeleg limba inimii mai bine decât oricine.
  • O femeie înțeleaptă construiește, nu distruge.
  • În spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică.
  • Femeia este un dar neprețuit, asemenea unui diamant rar.

Femeile sunt ca vinul bun – cu timpul, devin mai bune.

  • Când o femeie zâmbește, întreg universul strălucește.
  • Femeia înțeleaptă nu își etalează frumusețea, ci o cultivă în suflet.
  • O femeie hotărâtă poate schimba lumea.
  • Femeia este gardianul armoniei în familie.
  • Doamna învățăturii, doamna fericirii.
  • În spatele fiecărui copil de succes se află o mamă puternică.
  • Femeile sunt precum stelele, strălucind în întuneric.
  • Frumusețea femeii este ca razele soarelui – mereu strălucitoare.
  • O femeie puternică nu se teme să își arate vulnerabilitatea.
  • Femeia este floarea care înflorește chiar și în mijlocul furtunii.
  • Femeia este un mister divin, învăluit în eleganță.
  • Femeia este povara care împlinește viața unui bărbat.
  • Femeile au o forță nemărginită ascunsă în zâmbetul lor.
  • O femeie înțeleaptă construiește un adăpost pentru inimă.
  • Frumusețea femeii este adevărata ei bogăție.
  • Femeia este adeptul tăcerii înțelepte.
  • O femeie iubitoare face casa un adevărat cămin.
  • În fiecare femeie se ascunde o poveste minunată.
  • O femeie puternică este o stâncă pe care toate valurile își rup puterea.
  • O femeie zâmbitoare este cea mai frumoasă femeie.
  • Femeia este arta vieții, mereu în evoluție.
  • O femeie înțeleaptă știe să găsească frumusețea în fiecare zi.
  • Femeile sunt ca vinul bun – se îmbunătățesc odată cu trecerea timpului.
  • O femeie puternică se ridică mereu, chiar și după cele mai grele căderi.
  • Frumusețea femeii nu este niciodată învechită.
  • Într-o femeie rezidă puterea de a transforma lumea.
  • Femeia este o comoară care nu poate fi măsurată în aur.
  • O femeie puternică este un model pentru generațiile viitoare.
  • Femeia este înțelepciunea în formă umană.
  • O femeie frumoasă este ca un diamant rar.
  • În inima fiecărei femei există un ocean de emoții.
  • O femeie puternică face lucrurile să se întâmple.
  • Frumusețea adevărată nu are nevoie de machiaj.
  • Femeile sunt arhitecte ale propriilor lor destine.
  • O femeie înțeleaptă știe că a fi puternică înseamnă a fi gentilă.
  • Femeia este compoziția perfectă dintre delicatețe și forță.
  • Femeia este un poem scris de mâinile îngerilor.
  • În fiecare femeie se află o forță miraculoasă.
  • O femeie puternică este ca o stea călăuzitoare în întuneric.
  • Femeia este izvorul de dragoste și compasiune.
  • O femeie zâmbitoare face lumea mai luminoasă.
  • Femeile sunt forța secretă din spatele multor realizări de excepție.
o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!