home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
26.11.2023
FAPTUL DIVERS

CALUGARII AR TREBUI SA FACA CIOCUL MIC!

Fostul preot Daniel Balaş este de părere că femeile nu ar trebui să meargă să se spovedească sau să ceară sfatul călugărilor, mai cu seamă al celor retraşi în pustietate. Şi asta întrucât, crede fostul preot, aceştia fug de responsabilitatea unei familii şi, pe cale de consecinţă, nu sunt în măsură să dea sfaturi privitoare la familie. „Iisus a stat printre oameni, să-i vindece, să-i ajute, să-i educe. Nu a fugit în munţi”, spune Balaş.Corect! Nu stii, nu te bagi!

PE APA SAMBETEI!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că 35 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost furnizate României, dintre cele circa 80 de milioane comandate.Iată ce a spus acesta: „Dintre cele 35 de milioane, circa 10 milioane sunt vaccinuri care au fost distruse sau urmează să fie distruse, pentru că au expirat. Mai există încă în unităţile sanitare două milioane de doze care sunt în termen de valabilitate, iar această cantitate se va completa cu încă 1,2 milioane de doze cu vaccinul în formula actuală, ştiţi bine că vaccinul se actualizează periodic.”Potrivit acestuia, cheltuielile de distrugere nu sunt foarte mari, ci de ordinul sutelor de mii de euro pentru aceste 10 milioane de doze. România a plătit în total pentru aceste vaccinuri, pe care le-a primit, 2,5 miliarde deDaca ar fi fost vorba de bani personali, niciun leu n-ar fi fost irosit!

POLITIA DE FRONTIERA S-A FACUT IAR DE RAS!

Poliția de Frontieră a detaliat cum a reușit să fugă din țară Cătălin Cherecheș, primarul condamnat din Baia Mare. După ce au controlat traficul în mai multe puncte de trecere a frontierei, polițiștii au stabilit că primarul a ieșit din țară prin vama Petea, într-un taxi, folosindu-se de actul de identitate al unei rude din străinătate.Cătălin Cherecheș a trecut granița în Ungaria vineri dimineață, la ora 07:49, prin vama Petea, jud. Satu Mare, au declarat sâmbătă reperezentanții Poliției de Frontieră într-o conferință de presă.Primarul din Baia Mare a ieșit din țară cu doar câteva ore înainte ca judecătorii să-l condamne definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.Camerele de supraveghere montate în vamă au surprins momentul, însă imaginile nu au permis să se stabilească identitatea celor din mașină.Si atunci cum sa nu navaleasca migrantii care vor sa ajunga in Europa pe la noi prin tara?

HUIDU RECIDIVEAZA

Cunoscutul om de televiziune Șerban Huidu a provocat, marți seara, un accident ușor în Capitală, în zona podului Basarab. Huidu i-ar fi tăiat calea unui șofer de autovehicul Bolt.Huidu a mai produs un accident mortal în octombrie 2011, atunci când  au decedat trei persoane.  Într-o curbă, pe DN1, între Predeal şi Braşov, la Timişul de Sus, Huidu, aflat la volanul unui Mercedes a lovit frontal, violent, o Dacia Logaa pe care a răsturnat-o la marginea drumului. Pasagerii Daciei erau trei: doi bărbați de 55 ani și 57 de ani și o femeie de 54 ani.

În urma accidentului produs marți în București, pentru că niciunul dintre șoferi nu și-a recunoscut vina și n-au ajuns la o înțelegere, s-au deplasat la secția de poliție. În final, polițiștii l-au amendat pe Șerban Huidu cu 590 de lei.Nu au fost înregistrate victime în urma acestui accident.La mai multe, Huidule, ca ai bani!

AI SA DAI SAMA, DOAMNA MAIA SANDU!

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că Moscova „nu va lăsa fără răspuns” decizia Chișinăului de a se alinia la un pachet de sancțiuni europene împotriva Federației Ruse. Zaharova susține că această decizie nu ar corespunde „intereselor locuitorilor” Republicii Moldova și că „majoritatea covârșitoare” a moldovenilor ar avea o atitudine prietenoasă față de Federația Rusă.Sondajele de opinie arată însă că peste 38% dintre locuitorii Republicii Moldova consideră că Rusia a pornit o invazie neprovocată în Ucraina și numai 17% cred că este „o operațiune de eliberare”. Potrivit Institutului de Politici Publice, anul trecut, 33% dintre respondenți nu susțineau agresiunea Rusiei în Ucraina.Zilele trecute, autoritățile de la Chișinău s-au alăturat celui mai mare pachet de sancțiuni europene împotriva Federației Ruse în raport cu acțiunile de subminare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Acestea vizează sute de persoane, inclusiv originare din R. Moldova sau care au activat în Transnistria.Nasol! Rusii trec repede de la amenintari la fapte!

LUNGUL DRUM AL LEGII CATRE FINALIZARE!

Legea salarizării nu va fi gata la 1 ianuarie 2024, spune ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, într-un interviu pentru Europa Liberă. Dar dă asigurări că profesorii vor primi salariile mărite în 2024. „În ceea ce privește legea salarizării, am finalizat partea de dialog social, după care ne vom apuca să populăm familiile ocupaționale cu coeficienți, astfel încât în interiorul familiilor ocupaționale să fie cât mai corect făcută reașezarea și apoi pe zona de compresie de la unu la 12, de asemenea, vom încerca să facem ierarhizarea cât mai corect, astfel încât să nu mai vedem în aplicare dezechilibrele pe care le vedem acum”, declară ministrul Muncii.Simona Bucura-Oprescu spune că va analiza sporurile pe care le primesc bugetarii, pentru că o condiție a Comisiei Europene „este să avem maximum 20% sporuri pe ordonator de credite”.„Apoi, este un aspect la care țin mult, a fost solicitat și de Asociația Municipiilor: o parte fixă și o parte variabilă, condiționat de performanță, de eficiență, de rezultatele pe care angajatul le are, astfel încât să nu fie suficient să intri în sistem, să fii lefegiu, să fii la stat și apoi cumva creșterea remunerației tale să fie legată de îmbătrânirea ta în sistem”, mai spune Bucura.Firesc! Lucrul bun la noua luni!

EVOLUTIA FRIGULUI

La minus 20 de grade, din ianuarie, Ciolacu mareste pensiile cu 13,8% dar numai la civili…

Definitia Frigului

20° – Grecii imbraca puloverele (daca si le gasesc).

+15° – Cei din Hawai pornesc caloriferele (daca le au).

+10° – Americanii tremura, rusii seamana porumb.

+5° – Iti poti vedea respiratia. Masinile italiene nu mai pornesc. Norvegienii fac o baie. Rusii conduc cu geamurile deschise.

0° – Apa ingheata in America, in Rusia doar se intareste.

-5° – Masinile franceze nu mai pornesc.

-10° – Incepi sa planuiesti o vacanta in Australia.

-15° – Pisica insista sa doarma in patul tau. Norvegienii imbraca puloverele.

-18° – Primaria din New York porneste caloriferele. Rusii fac ultimul picnic din sezon.

-20° – Masinile americane nu mai pornesc. Cei din Alaska incep sa poarte maneci lungi.

-25° – Masinile germane nu mai pornesc. Cei din Hawai sunt morti.

-30° – Politicienii incep sa discute despre cei fara locuinte. Pisica prefera sa doarma in pijamaua ta.

-35° – Prea frig pentru a mai gandi. Masinile japoneze nu mai pornesc.

-40° – Planuiesti o baie fierbinte care sa dureze doua saptamani. Masinile suedeze nu mai pornesc.

-42° – Transporturile sunt oprite in Europa. Rusii mananca inghetata pe strada.

-45° – Toti grecii sunt morti. Politicienii chiar incep sa faca ceva pentru cei fara locuinte.

-50° – Genele incep sa ti se lipeasca atunci cand clipesti. In Alaska , oamenii isi inchid ferestrele de la baie.

-60° – Ursii albi incep sa migreze spre sud.

-70° – Iadul ingheata.

-73° – Serviciile speciale finlandeze il evacueaza pe Mos Craciun din Laponia. Rusii poarta caciuli cu urechi.

-80° – Avocatii baga mainile in propriile buzunare.

-114° – Alcoolul etilic ingheata. Rusii nu sunt fericiti.

-273° – Zero absolut, miscarea atomilor se opreste. Rusii poarta cizme.

-295° – 90% din planeta e moarta. Echipa de fotbal a Rusiei devine campioana mondiala.

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!